Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σας.

Αγόρασα ένα λάπτοπ Dell Latitude E6540

CPU Type Intel® Core i7-4800MQ CPU @ 2.70GHz(4πύρηνο)

AMD Radeon HD 8790M (2GB)
8 GB RAM.

Όπως καταλαβαίνετε είναι καλό λάπτοπ αλλά βγάζει πρόβλημα με το Turbo Boost.
Παίζω παιχνίδια αλλά μερικές φορές δεν παίρνει μπροστά και δεν χρησιμοποιεί την πλήρη ικανότητα του σαν μηχάνημα με αποτέλεσμα να έχω γύρω στα 90-110 FPS αλλά να κολλάει τρομερά στο in-game.
Βάζω σε κάθε παιχνίδι τις ρυθμίσεις στα low για καλύτερη απόδοση,έχω βάλει λειτουργία μάξιμουμ απόδοσης τόσο με μπαταρία όσο και με πρίζα,ενεργοποιημένη (προφανώς η AMD κάρτα) και με όλα αυτά τα radeon settings ενεργοποιημένα με τα παιχνίδια να τρέχουν στα low σε optimize.
Τέλος το BIOS έχει τσεκαρισμένο το Turbo Boost και λειτουργεί και στους 4 πυρήνες.
Τι να κάνω;
Παίζει καλά τα CSGO,Insurgency,Sniper Elite V2-3 αλλά όταν δεν παίζει το Turbo Boost, τα κλατάρει όλα.

Δημοσ.

όταν δεν παίζει το turbo 2 τεινά συμβαίνουν.

κάπου υπάρχει καθυστέρηση στο σύστημα Η έχει ανέβει η θερμοκρασία οριακά και τον κόβει για να μην καεί.

οπότε αρχικά δες θερμοκρασίες ενω παίζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Το οποιο δεν έχει να λέει κάτι.

δυστυχώς για να κλείνει το turbo, θα έχει λόγο.

ειτε βαράει 90αρες ο επεξεργαστής,είτε ζεσταίνονται τα VRM της μητρικής.

post-184642-0-83563600-1467055211_thumb.jpg

και για εκει πέρα που είναι επεξεργαστής/γραφικά απορώ αν η βάση μπορεί να κάνει κάτι.

Δημοσ.

Το έχω γράψει εξαρχής.

κατέβασε ενα πρόγραμμα για θερμοκρασίες(πχ hwmonitor,hwinfo)παίξε το παιχνίδι και έχε το ανοιχτό.

έπειτα οταν δεις τα κολλήματα κάνε ενα alt-tab και δες την θερμοκρασία η την μέγιστη που έχει μετρήσει το πρόγραμμα γιατί με το alt-tab είναι σίγουρο οτι θα πεσουν επιτόπου.

σε επόμενο στάδιο μπορώ να σε καθοδηγήσω για να βλεπεις θερμοκρασίες real time εντός παιχνιδιου.

Ας αποκλείσουμε οτι φταινε η δεν φταινε οι θερμοκρασίες και επειτα πάμε σε αλλο κομμάτι.

στοιχηματιζω πάντως οτι αυτο που παρατηρείς ειναι throttling του συστήματος λόγω θεμοκρασιών.

Δημοσ.

Λοιπόν το λάπτοπ κολλάει όταν φτανει 79-80 βαθμούς κμαι έχω και ψύκτρα από κάτω.Σταθερά 100 fps αλλά μόλις πάει 79-80 έρχεται το lag ενώ ξεκινάει ομαλά.Τι λέτε να κάνω επομένως;

Δημοσ.

δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλα μάλλον υπάρχει κόφτης(είτε ειναι thermal throttling) κάποιου υποσυστήματος.

Για να το επιβεβαιώσουμε,κατέβασε το intel burn test και έχε ανοιχτό το hwmonitor ,τρέξε το IBT και δες θερμοκρασία και συχνότητα επεξεργαστή.

Είναι λογικό οσο ανεβαίνει η θερμοκρασία να πέφτει η συχνότητα.

Δημοσ.

Λοιπόν παρατήρησα κάτι ακόμα.όταν έχω το καλώδιο στην πρίζα και παίζω όλα καλά.Μετά αρχίζει και κολλάει και σταματάω να παίζω.Μόλις πριν λίγο ξεκίνησα το Counter έτρεχε καλά αλ΄΄α μόλις έβγαλα το καλώδιο της πρίζας άρχισε τα lag spikes.Το έβαλα πάλι να διορθωθεί το πρόβλημα αλλά συνέχισε να κολλάει.Μόλις το έβγαλα,άρχισε να λειτουργεί κανονικά. Εννοώ αν και κανονικά όταν είναι στην πρίζα δεν κολλάνε τα παιχνίδια,μόλις το έβγαλα άρχισε να κολλάει,το ξανασύνδεσα και σύνεχισε να κολλάει και τελικά παίζει χωρίς αυτό.Περίεργο.Σαν να ξεbugαρε κάτι ηλεκτρικώς.

Δημοσ.

Λοιπόν παρατήρησα κάτι ακόμα.όταν έχω το καλώδιο στην πρίζα και παίζω όλα καλά.Μετά αρχίζει και κολλάει και σταματάω να παίζω.Μόλις πριν λίγο ξεκίνησα το Counter έτρεχε καλά αλ΄΄α μόλις έβγαλα το καλώδιο της πρίζας άρχισε τα lag spikes.Το έβαλα πάλι να διορθωθεί το πρόβλημα αλλά συνέχισε να κολλάει.Μόλις το έβγαλα,άρχισε να λειτουργεί κανονικά. Εννοώ αν και κανονικά όταν είναι στην πρίζα δεν κολλάνε τα παιχνίδια,μόλις το έβγαλα άρχισε να κολλάει,το ξανασύνδεσα και σύνεχισε να κολλάει και τελικά παίζει χωρίς αυτό.Περίεργο.Σαν να ξεbugαρε κάτι ηλεκτρικώς.

Οταν το βγάζεις απ την πριζα,ολα τα υποσυστήματα ρίχνουν τα ρολόγια τους.

μερικές φορές απλά δεν βγαίνει το σύστημα απο εξοικονόμηση ενέργειας και θέλει 1-2 φορές για να πιάσει.

Γενικότερα να αποφευγεις να παίζεις με μπαταρία,την φθείρεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...