Προς το περιεχόμενο

Skylake non-K overclock

Abec_777

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια.Το rig Που εχω τωρα θα μας αφησει για να παει στο χωριο οποτε σε κανα μηνα θα πρεπει να φτιαξω pc από την αρχη.

Το σκεπτικο μου είναι να τσιμπισω mobo καλη 150-250 ευρω και να ριξω επανω κανα G4400 ή το πολύ 3100 και να φαει οβερκλοκ στα 4.4/4.5.Ολα αυτά γιατι θα περιμενω kaby lake 7700Κ οπου θα μπει επανω όταν βγουνε μιας και θα είναι συμβατοι με Ζ170.

Το εχει κανει κανεις?Δλδ οβερκλοκ μεσω bclk και το συμαντικοτερο με ποια ακριβως μητρικη.

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λάθος λογική , όταν φτιάχνεις νέο σύστημα το o/c είναι ακριβό-ασύμφορο χόμπυ.

οπότε ΑΝ το κάνεις με την λογική ότι με λιγότερα λεφτά θα πάρεις περισσότερη ισχύ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟΣ.

αντί να πάρεις ένα καβουρδιστίρι που με την ακριβη μητρική και την εξτρα ψύκτρα θα σου στοιχίσει 300ευρώ

πάρε εναν Ι5 6500 με φθηνή μητρική που θα τρέχει ΠΟΛΥ γρηγορότερα και θα σου περισσέψουν λεφτά να φας με την γκόμενα το ΣΟΥΚΟΥ που θα κάνει ζέστη και θα σου γκρινιάζει.

Μετα από 6 σελιδες διάβασμα να  φανταστω ακομα δεν το εκανε κανενας χαχα.

λάθος λογική , όταν φτιάχνεις νέο σύστημα το o/c είναι ακριβό-ασύμφορο χόμπυ.
οπότε ΑΝ το κάνεις με την λογική ότι με λιγότερα λεφτά θα πάρεις περισσότερη ισχύ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟΣ.

αντί να πάρεις ένα καβουρδιστίρι που με την ακριβη μητρική και την εξτρα ψύκτρα θα σου στοιχίσει 300ευρώ
πάρε εναν Ι5 6500 με φθηνή μητρική που θα τρέχει ΠΟΛΥ γρηγορότερα και θα σου περισσέψουν λεφτά να φας με την γκόμενα το ΣΟΥΚΟΥ που θα κάνει ζέστη και θα σου γκρινιάζει.Ασε και από γκρινια άλλο τιποτα οι γυναικες.Το καλοκαιρι δραματοποιηται η κατασταση.Οχι θα παμε εδώ όχι καλυτερα παραπερα,και δωσε βαβουρα και χιλιομετρα με το del sol.

Ξαναδιαβασε αν θελεις το πρωτο ποστ.Λες να παρω πχ OC FORMULA για τον G4400 :).Θελω pc εντος ενός μηνα και μετα θα μπει kabylake οποτε βγουν ,σε κανα 6-8-10 μηνες,πακετο με 4Κ μόνιτορ και αλλαγη καρτας γραφικων ή δευτερη 480.Απο ψυξη θα μπει custom loop ετσι και αλλιως.Ο skylake δεν με ενθουσιασε ποτε για να τα ακουμπήσω σε 6600Κ/6700Κ

Edit: Ο λογος που ανοιξα το θρεντ είναι για να δουμε αν καποιος δουλεψε, ποια μητρικη δουλεψε.

Τώρα να κάνω copy τις αναφορές για τα 7χχχ να σε χαλασω το όνειρο ή να μην πω τίποτα Α πάρεις μία τουμπανο μητρική και να βάλεις πάνω τον 7700 να τον κοιτάς;

Γιατί για boot δεν νομίζω από όσο έχω διαβάσει.

Πάντως γενικά ή όλη λογική σου "μπαζει" από παντού.

• Like 1

Εγω μεχρι πριν απο καμια βδομαδα διαβαζα οτι θα ειναι συμβατοι με z170.

Αν εχεις αλλη πληροφοριση πες.

Γιατι μπαζει απο παντου δεν σε πιανω ομως.

Ε αν το διαβασες έτσι θα είναι, παρτο ;)

Edit βασικά τι σε νοιάζει το OC ότι και να κάνεις σαπακι θα είναι απλά θα έχεις έτοιμο το pc και τσουπ σε 8 μηνακια έτοιμο το εργαλείο.

Μέχρι τότε θα βάλεις και τα νερά σου και τα λαμπάκια και όλα...

PS το overclock που θα "φάει" το CPU θα το κάνεις μόνος; Με κάνα φίλο "τεχνικό" ή να περιμένουμε νέο θέμα εδώ;

Μπα μονος θα το κανω.Θα σηκωσω και κανα benchmark.Βασικα της πλακας δουλεια ειναι δεν ειναι τιποτα.Απλα ρυθμιζεις τις ram κλασικα.

Σαπακι θα ειναι αλλα για 1080 μονιτορ που εχω σημερα θα ειναι τζετ με την 480.

Αν δεις benchmark πλακα πλακα απο 3100 στα 4.5 παει χερι ποδι αν θυμαμαι καλα με hasswell i5 οχι κλοκαρισμενο.

Αντε μιας και με επιασες στο τσακιρ κεφι.

Για βαλε τον 5775 στο Z87 μια χαρα δεν μπαινει;

Για το πρωτο λινκ τι να πω οτι αυτοι το ξεκινησαν ολο το παραμυθι με το ES κομματι που ειχαν "και καλα" αλλα δεν εκαναν ουτε ενα benchmark; Ενα boot βρε παιδι μου, εκτος και αν ειναι απο τα νεα ΕS με γευση φραουλα και χαμηλες θερμιδες.

Λιγο σοβαροτητα δεν βλαπει (δεν αναφερομαι σε σενα με το συγκεκριμενο).

Στα υπολοιπα προχωρα και μακαρι να ειμαι εγω λαθος γιατι εσυ δινεις τα "μαρουλια" οχι εγω  :-D

Το θεμα εγινε γιατι υπαρχει λιστα με καμια 30ρια Non-k  drivers αλλα δεν δουλευουν ολοι. :)

Οποτε λεω μπας και το εκανε κανενας christian εδώ να δουμε πια ΜΒ δουλεψε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...