Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 7 (Open Spoiler Thread Seasons 1-6)

CarbonFibre

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Κριμα και ειχα πονταρει σε γαμο τους για να τα σαρωσουν ολα.

H Daenerys ήταν για να παντρευτεί τον μεγάλο της αδερφό, στον ανηψιό θα κολλήσουν? :P

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιμένω ανάλυση Manuel.

Ωωω, πολύ ευγενικό! :-) 

Γίνανε τόσα πολλά, που δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο να τα γράψω! Να, εμένα μου αρέσει να διαβάζω τα σχόλια του Andy Golder μετά τα επεισόδια. Συχνά πετυχαίνει τις σκέψεις μου και έχουν και γέλιο:

https://www.buzzfeed.com/andyneuenschwander/69-thoughts-i-had-watching-this-weeks-thrones

sub-buzz-21716-1501469495-1.jpg?downsize

Να σημειώσω απλά ότι βρίσκω ακατανόητη την κριτική στους διαλόγους. Κυριολεκτικά δεν αφήνουν κουβέντα να πάει χαμένη. Κάθε πρόταση έχει μια σημασία, μια θέση, έναν σκοπό, δεν υπάρχουν καθόλου φλυαρίες, έχουν βαθύτατες σκέψεις... Ίσως γίνομαι λίγο άδικος, αλλά πραγματικά νομίζω ότι ο μόνος λόγος που υπάρχει αυτή η κριτική, είναι απλά επειδή όλοι ξέρουν ότι τα κείμενα δεν είναι πια από τα βιβλία.

Εδώ μια ωραία ανάλυση σκηνής του επεισοδίου, ούτε πλήρης, ούτε και συμφωνώ με όλα όσα γράφει, αλλά την δίνω έτσι για να καταλάβετε πάνω-κάτω τι παίρνω εγώ από τους διαλόγους. Δεν ξέρω. Τα έχετε σκεφτεί όλα αυτά και απλά δεν σας ενδιαφέρουν ή δεν σας κάνουν εντύπωση;

https://www.buzzfeed.com/jennaguillaume/a-meeting-of-ice-and-fire

Μερικά ακόμη σχόλια για το επεισόδιο, ανακατεμένα:

Μου άρεσε πολύ η προσέγγιση με την τράπεζα, επειδή η πρώτη μου σκέψη ήταν "γιατί να πάνε να συμμαχήσουν με τους Λάνιστερς και όχι με τους προφανείς νικητές του πολέμου"; Και μετά συνειδητοποιώ ότι το τραπεζικό σύστημα, πράγματι δεν υπάρχει περίπτωση να θελήσει να συνεργαστεί με τους επαναστάτες που θα σπάσουν το status quo (σκλάβοι, εμπόριο κτλ). Ότι συμβαίνει και τώρα, δηλαδή, στον πραγματικό κόσμο. Άψογη λογική στις συμμαχίες η σειρά.

Μου άρεσε, επίσης, που χώσανε στο επεισόδιο την "κερκόπορτα" της Κωνσταντινούπολης (βλέπε μυστική είσοδος του Τύριον που χρησιμοποιούσε για τις πόρνες). Ξέρω ότι διαβάζουν πολύ ιστορία και ξεσηκώνουν συχνά ιστορικά γεγονότα και βρίσκω ότι πολύ καλά κάνουν. Ωραία και η σύνδεση με τον μπαμπά Λάνιστερ που δεν ασχολούνταν με τους "υπονόμους". Και εκεί που νομίζεις ότι καταλαβαίνεις τι γίνεται, η σειρά κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, σκάει τρίπλα και εκεί που νομίζεις ότι βλέπεις έναν θρίαμβο και μια έξυπνη στρατηγική σκέψη, τελικά αυτό που βλέπεις είναι ποντίκια που πέσανε στην παγίδα.

Επί τη ευκαιρία, δείτε ας πούμε, τη στιγμή που ο Τύριον μιλάει για τις γυναίκες που του κρατούσαν συντροφιά, την προσοχή στη λεπτομέρεια και πόσο συναίσθηση έχουν ανά πάσα στιγμή οι σεναριογράφοι για τους χαρακτήρες τους: η Μισαντέι δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτά που ακούει και αισθάνεται άβολα, επειδή ήταν σκλάβος κάποτε.

Ωραία και η τελευταία σκηνή της Ολένα. Θα μου λείψει.

Όσοι είδατε το 3ο επεισόδιο, κάντε μου μια χάρη κι ασχοληθείτε λίγο με το spoiler του προηγούμενου post μου, πραγματικά έχω την απορία που εκφράζω εκεί.

• Like 1

Όσοι είδατε το 3ο επεισόδιο, κάντε μου μια χάρη κι ασχοληθείτε λίγο με το spoiler του προηγούμενου post μου, πραγματικά έχω την απορία που εκφράζω εκεί.

κανας Varys θα ταιριαζε αλλα ειναι too obvious!!

σε κάποια φάση ο Τζιμ είπε ότι μαθαίνει από τα λάθη(του),δλδ όπως την έπαθε από τον ρομπ παλιότερα,έτσι την έκανε στον τύριον,ήξερε λοιπόν ότι το καστερλι δεν έχει απολύτως καμία σημασία,πέραν συναισθηματικής,οπότε το παράτησε και έτρεξε να φάει τη γριά,ώστε να έχουν να φάνε κλπ κλπ. Η στρατηγική του τυριον αλλά και της ντενερις,είναι αναμενόμενη. Επιμένουν στον δήθεν ανθρωπισμό,ενώ όλοι ξέρουμε ότι ισχύει πρώτα η στυγνή εφαρμογή και διασφάλιση των συμφερόντων και μετά τα υπόλοιπα.

Αν κάποιος ήταν προδότης,η ντενερις θα είχε ψοφήσει στη παραλία. Κι αν σε παραξενεύει αυτό,σκέψου...Από που σιτιζει 110.000 άνδρες συν τα άλογα+ πληρώματα πλοίων, η ντενερις;

Να σημειώσω απλά ότι βρίσκω ακατανόητη την κριτική στους διαλόγους. Κυριολεκτικά δεν αφήνουν κουβέντα να πάει χαμένη. Κάθε πρόταση έχει μια σημασία, μια θέση, έναν σκοπό, δεν υπάρχουν καθόλου φλυαρίες, έχουν βαθύτατες σκέψεις... Ίσως γίνομαι λίγο άδικος, αλλά πραγματικά νομίζω ότι ο μόνος λόγος που υπάρχει αυτή η κριτική, είναι απλά επειδή όλοι ξέρουν ότι τα κείμενα δεν είναι πια από τα βιβλία.

Εδώ μια ωραία ανάλυση σκηνής του επεισοδίου, ούτε πλήρης, ούτε και συμφωνώ με όλα όσα γράφει, αλλά την δίνω έτσι για να καταλάβετε πάνω-κάτω τι παίρνω εγώ από τους διαλόγους. Δεν ξέρω. Τα έχετε σκεφτεί όλα αυτά και απλά δεν σας ενδιαφέρουν ή δεν σας κάνουν εντύπωση;

Δεν πιστευω η πλειοψηφια απο τα παιδια να εχουν προβλημα με ολους τους διαλογους.Αλλα παντως εγω εχω προβλημα με τους διαλογους Ντανυ και Τζον,και δεν μιλαω μονο για αυτους οπου μιλανε μεταξυ τους,αλλα και οταν ειναι με αλλους χαρακτηρες.Νιωθω οτι πια ριχνουν αυτοματα ολο το επιπεδο των διαλογων οποτε ειναι στην παρεα.

Και το σκεφτηκα αυτο που ειπες πως ισως ειναι εντυπωση μας επειδη πια οι διαλογοι δεν ειναι απο τα βιβλια,αλλα εγω πιστευω οτι το κυριο προβλημα με αυτους τους δυο ,ειναι οτι δεν ειχαν μεσα σε αυτα τα 7 χρονια καποια μεγαλη εξελιξη οσον αφορα τις αποψεις τους και τα πιστευω τους.Και ειμαι της αποψης οτι η στασιμοτητα ειναι χειροτερη και απο το θανατο.

το κυριο προβλημα με αυτους τους δυο ,ειναι οτι δεν ειχαν μεσα σε αυτα τα 7 χρονια καποια μεγαλη εξελιξη οσον αφορα τις αποψεις τους και τα πιστευω τους.Και ειμαι της αποψης οτι η στασιμοτητα ειναι χειροτερη και απο το θανατο.

Δε συμφωνώ. Τεράστια εξέλιξη είχαν και οι δύο. Αν μου ζητήσεις να σου περιγράψω τον Τζον ή την Ντενέρις της πρώτης σεζόν, με αυτούς της έβδομης σεζόν, θα πάρεις πολύ διαφορετικές περιγραφές.

Για τον από πάνω: Η Dani έχει ισχυρότερο δικαίωμα στη βασιλεία από τον Jon, επειδή ήταν παιδί του βασιλιά, ενώ ο Jon είναι εγγονός του.

Επίσης:

Μπορεί να μου πει κάποιος με ποιο τρόπο μαθαίνει ο Euron τις κινήσεις της Dani; ΟΚ, η επίθεση στο στόλο της Yara, ας δεχτούμε ότι, ήταν αναμενόμενη (λίγο-πολύ), υποθέτοντας ότι είχε στήσει καραούλι και την έπιασε απροετοίμαστη (θα έλεγα με τα παντελόνια κατεβασμένα, αλλά βιάστηκε ο καριόλης...).

Την επίθεση των Άσπιλων στο CR πώς την έμαθε; Μήπως, λέω μήπως, υπάρχει κάποιος προδότης στην αυλή της Dani που ειδοποιεί τον Euron ή/και την Cercei για τις κινήσεις της Dani;

Σεναριακες ευκολίες για να προχωρήσει η πλοκή. Και ενταξει για το στόλο ηταν σαφές ότι θα κινουνταν προς Κινγκς Λαντινγκ και επειδή οι αλλοι πιθανοτατα αγνοουσαν την υπαρξη ενός τόσο μεγάλου στόλου μπορεί να κατέβηκαν πιο χαλαροί οπότε τους έπιασε στον υπνο. Οτι τους προλαβαινει και τους επιτίθεται στο Καστερλι Ροκ δεν εχει λογικη, χρονικη τουλαχιστον.

• Like 1

Δε συμφωνώ. Τεράστια εξέλιξη είχαν και οι δύο. Αν μου ζητήσεις να σου περιγράψω τον Τζον ή την Ντενέρις της πρώτης σεζόν, με αυτούς της έβδομης σεζόν, θα πάρεις πολύ διαφορετικές περιγραφές.

Νομιζω πως ειπα ξεκαθαρα οτι δεν μιλαω για τα κατορθωματα τους και τα λοιπα.Απο αυτα ειχαν πληθωρα.Σαν χαρακτηρες δεν εχουν αλλαξει,ο Τζον εχει μεινει αρκετα ιδιος με την πρωτη σεζον,ισως οχι τοσο αθωος οσο αρχικα,αλλα καταταλλα ιδιος ειναι.Απο την αλλη η Ντανυ οπως και ο Τζον,δεν ειναι οσο αθωα ηταν,αλλα εκτος αυτου δεν πιστευω οτι απεκτησε καποιο ενδιαφερον χαρακτηριστικο στην διαρκεια της σειρας.

Και για να λεμε την αληθεια οτι εχει κανει ως τωρα,χαρη στα μαγια και τους δρακους τα εκανε. :ph34r:

Σεναριακες ευκολίες για να προχωρήσει η πλοκή. Και ενταξει για το στόλο ηταν σαφές ότι θα κινουνταν προς Κινγκς Λαντινγκ και επειδή οι αλλοι πιθανοτατα αγνοουσαν την υπαρξη ενός τόσο μεγάλου στόλου μπορεί να κατέβηκαν πιο χαλαροί οπότε τους έπιασε στον υπνο. Οτι τους προλαβαινει και τους επιτίθεται στο Καστερλι Ροκ δεν εχει λογικη, χρονικη τουλαχιστον.

Υπαρχει και η πολυ πιθανη εκδοχη ενος

Κατασκοπου μεσα στην στενη ομαδα της Ντανυ

Πραγμα που θα ελυνε ενα κομματι των χρονικων ασαφειων,και θα δικαιολογουσε τις γνωσεις του Euron.Αλλα δυστυχως νομιζω οτι ειναι ανικανοι και αυτο ακομα να μας πουνε...

Όχι.

οκ :-D

Βαριεμαι να την κανω την κουβεντα αυτη,επειδη νομιζω πως ειμαι στο 0,0001% του πληθυσμου που το πιστευει αυτο,και εχω μαθει υστερα απο ωρες συζητησεων οτι ο κοσμος δεν εχει ορεξη να αλλαζει γνωμη.

Ο Jon δεν θεωρειται ,αν μαθευτει η πραγματικη του καταγωγη,μπασταρδος. Στο Westeros  μπασταρδο ελεγαν τον γιο ενος ευγενη με μια low born γυναικα που δεν ηταν συζυγος του. Ο πραγματικος του τιτλος ειναι Πριγκηπας του Dragonstone, του μερους που ειναι αυτη την περιοδο στην σειρα προσκεκλημενος.

Για κανενα λογο ο Τζον δεν μπορει να θεωρηθει ευγενης.Και ζητιανα να ηταν και βασιλισσα η τυπισσα που τον γεννησε,αν η συλληψη του μωρου δεν εγινε στα πλασια του γαμου,το μωρο θεωρειται αυτοματα μπασταρδο.Ουτε πριγκιπας ουτε τιποτα,απλα ισως το θεωρησουν λιγο πιο ανωτερο απο το μπασταρδο που θα γεννησει μια του δρομου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...