Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 7 (Open Spoiler Thread Seasons 1-6)

CarbonFibre

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ hate και γκρίνια πάντως βλέπω και εδώ και σε άλλες σελίδες με σχόλια. Ιδιαίτερη εντύπωση μου κάνει η γκρίνια για τις "ανούσιες σκηνές" τύπου Γριζοσκώληκα Μισαντέι λες και εδώ και 60 επεισόδια δεν έχουν υπάρξει άπειρες σκηνές απλά και μόνο για να μας δείξουν λίγο βυζάκι ή για λίγο χιούμορ πχ

Εμένα αυτό που λίγο με έχει προβληματίσει είναι ότι το έχουν χάσει λίγο σε έννοιες όπως ο χρόνος, η απόσταση, η δυναμικότητα.

Δλδ βλέπουμε κάποιους χαρακτήρες να πηγαίνουν από τη μία άκρη στην άλλη σαν με τηλεμεταφορά.... ενώ πχ ο στρατός των white walker (που δε χρειάζονται ξεκούραση , φαγητό κλπ) έρχεται με ρυθμούς χελώνας.

Επίσης οι Γκρέιτζοι πήραν όλα τα καράβια και ο Έουρον έφτιαξε άλλα χίλια λες και ήταν από τα ΙΚΕΑ ξέρω γω.. και τα επάνδρωσε πως ακριβώς ; Τόσο μεγάλη δύναμη σε στρατό είχαν οι Γρκέιτζοι που μας τους παρουσίαζαν σαν μια τελειωμένη οικογένεια λίγο πιο πριν.

Γενικά είναι εμφανές ότι εκεί που στις πρώτες σεζόν το πήγαιναν λάου λάου ξαφνικά τρέχουν και αυτό δημιουργεί παράδοξα.

Πάντως δε ξέρω για σας αλλά εγώ που το να σκαλίζω έτσι πληγές με ξεραμένο αίμα το βρίσκω oddly satisfying θα μπορούσα να δω ένα επεισόδιο μόνο με Σαμ να σκαλίζει τον Τζόρα μέχρι να του τα βγάλει όλα....  :-D

Αυτο.......

ο αλλος εφτιαξε στολο, περασε την θαλασσα, πηγε σε συναντηση με την cersei και μετα εφυγε και επιτεθηκε και κερδισε σε 2-3 επεισοδια.

Αποψη μου ειναι οτι η αλλαγη απο ρυθμους χελωνα στο "περπατημα" της ιστοριας σε ταχυτητες "μπολτ" δεν εγινε ομαλα και χτυπαει ασχημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η αδερφή greyjoy τι απέγινε? Δεν την είδα κάπου στο πλοίο όπως τις αδερφές

είναι ένα τακ πιο σημαντική για να την "καθαρίσει" έτσι απλά :P

Δεν ξερω τι λετε, το επεισοδιο εμενα μου φανηκε απολαυστικοτατο.

πραγματικα σεβομαι οσους λενε οτι ηταν κατωτερο απο αλλα, ομως στην παρουσα φαση εκτιμω το οτι ειναι ενα επεισοδιο GoT και λιαν συντομως αυτα τα πραγματα ... τελειωνουν.

η Arya κινειται προς βορρα ετσι; αρα παιζει να ξαναβρεθει με τον Hound νομιζω.

επισης δεν ειδα κανεναν να σχολιαζει πως γυαλισε το ματακι της Sansa και του Littlefinger οταν ο Χιονης ανακοινωσε οτι θα κατεβει στο dragonstone.

θα ηθελα να δω ποσο επεικοδομητικη θα ηταν η συναντηση Mellisander και Davos στις συζητησεις χαχαχα

• Like 1

η Arya κινειται προς βορρα ετσι; αρα παιζει να ξαναβρεθει με τον Hound νομιζω.

επισης δεν ειδα κανεναν να σχολιαζει πως γυαλισε το ματακι της Sansa και του Littlefinger οταν ο Χιονης ανακοινωσε οτι θα κατεβει στο dragonstone.

θα ηθελα να δω ποσο επεικοδομητικη θα ηταν η συναντηση Mellisander και Davos στις συζητησεις χαχαχα

Άκυρο μου φάνηκε εμένα αυτό.

Έκανε ολόκληρο θέμα επειδή δεν ήθελε να τον αφήσει να φύγει μήπως είναι παγίδα και τον φάνε λάχανο. Και φάνηκε να το εννοούσε, δεν έχει δείξει κάτι διαφορετικό η Sansa.

Με το που της λέει, λοιπόν, ότι μένεις πίσω ως αρχηγός το βουλώνει (μαζί της κι όλοι οι υπόλοιποι) και σκάει και μια υποψία χαμόγελου. Καλά ο άλλος (Littlefinger) κατουρήθηκε από τη χαρά του αλλά αυτό ήταν και το αναμενόμενο. Η αντίδραση της Sansa δεν ήταν κατά τη γνώμη μου.

η αδερφή greyjoy τι απέγινε? Δεν την είδα κάπου στο πλοίο όπως τις αδερφές

Την πήρε αιχμάλωτη ο θείος της Euron

100 καραβια πρεπει να εκλεψαν η γιαρα και ο θειον,δεν ξερουμε ποσα ειχαν πριν,παντως τωρα εχει συνολικα 1000.

δεν τα φτιαξανε απο το μηδεν,δηλαδη μια 500αρα θα την ειχαν σιγουρα..

Βασικά χτίσαν 1000 πλοία μέσα σε λίγους μήνες (σε νησιά χωρίς δένδρα :P )

https://www.youtube.com/watch?v=sDzQCJsT_sQ

Αυτο.......

ο αλλος εφτιαξε στολο, περασε την θαλασσα, πηγε σε συναντηση με την cersei και μετα εφυγε και επιτεθηκε και κερδισε σε 2-3 επεισοδια.

Αποψη μου ειναι οτι η αλλαγη απο ρυθμους χελωνα στο "περπατημα" της ιστοριας σε ταχυτητες "μπολτ" δεν εγινε ομαλα και χτυπαει ασχημα.

Παλικαρια, δεν εφτιαξε πλοια σε 2-3 επεισοδια. Αρχισε απο τοτε που το εσκασε ο Θειον με την αδελφη του. Οποτε εχουμε 8 επεισοδια.

Χελωνα ειναι ο επισημος ρυθμος της σειρας, αυτη και μια απο τις ομορφιες της. Οποιος θελει action, ας δει τιποτα αλλο.

Αλλη παρατηρηση εχω εγω. Η σεζον αυτη ανήκει αποκλειστικα στις γυναικες. Ολες οι αρχηγοι ειναι γυναικες, εκτος απ τον Σνοου που και εκει, υπαρχει η κακομαθημενη Σανσα.

Battle of the women, για μενα :)

(Ωραια βιζια η μελισάντει. :)

Αληθεια η Σεπτα Ουνελα τι απεγινε;

• Like 1

Μπορει να εχεις και δικιο οσο αφορα τα επεισοδια μιας και τα ειδα μαζεμενα και μπορει να μου δημιουργηθηκε λαθος εντυπωση.

Το θεμα ειναι οτι τωρα καποια στοιχεια της ιστοριας ειναι εξαιρετικα γρηγορα.

Anyway η σειρα ειναι κορυφη, απλως την υπεραναλυουμε ως συνηθως.

Ίσως στη σκηνή με την Νυμερια, έφυγε επειδή δεν "γνώρισε" στο πρόσωπο της Αρυα το αφεντικό της καθώς πλέον έχει αλλάξει και έχει γίνει τελείως διαφορετικό πρόσωπο

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή σας με το πόσο χρόνος πέρασε... Άμα π.χ. στο επόμενο επεισόδιο δούμε τον Σνοου στο Κινγκς Λαντιγκ δεν σημαίνει ότι πήγε σε μία μέρα. Θέλετε δηλαδή να γράφει 25 days later , δεν μπορείτε με κοινή λογική να βγάλετε ένα συμπέρασμα;

• Like 4

Βασικά χτίσαν 1000 πλοία μέσα σε λίγους μήνες (σε νησιά χωρίς δένδρα :P )

https://www.youtube.com/watch?v=sDzQCJsT_sQ

ναι αλλα στη σερσυ λεει οτι εχει 1000 πλοια και 2 χερια,για να χτισαν 1000 πλοια σημαινει οτι πριν δεν ειχαν κανενα για το οποιο αμφιβαλω καθως η γιαρα δεν γινοταν να παρει πολλα και πηρε απλα τα καλυτερα 

και ο καλυτερος  στολος στο κοσμο ειναι λογικο να υποθεσουμε οτι εχει τουλαχιστον 500-1000 πλοια,αρα μπορει να ειπε φτιαξτε 1000 πλοια αλλα δεν το εννουσε ετσι,συνολικα 1000.δλδ πιο πολυ συμπληρωσαν πλοια παρα εφτιαξαν καινουργιο στολο.

ετσι το εχω εγω στο μυαλο μου τουλαχιστον

• Like 1

Ίσως στη σκηνή με την Νυμερια, έφυγε επειδή δεν "γνώρισε" στο πρόσωπο της Αρυα το αφεντικό της καθώς πλέον έχει αλλάξει και έχει γίνει τελείως διαφορετικό πρόσωπο

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή σας με το πόσο χρόνος πέρασε... Άμα π.χ. στο επόμενο επεισόδιο δούμε τον Σνοου στο Κινγκς Λαντιγκ δεν σημαίνει ότι πήγε σε μία μέρα. Θέλετε δηλαδή να γράφει 25 days later , δεν μπορείτε με κοινή λογική να βγάλετε ένα συμπέρασμα;

Και εγω μπερδευτηκα εδω απο την φραση της Arya ''That's not you'' αλλα με διορθωσε ο Kasrith. Μαλλον εννοουσε οτι δεν ηταν πλεον η Nymeria αυτη που ηταν καποτε για να την υπακουει σαν σκυλακι και να παει μαζι της,αλλα ηγετης μιας μεγαλης αγελης. :)

• Like 1

Επισκέπτης

Άκυρο μου φάνηκε εμένα αυτό.

Έκανε ολόκληρο θέμα επειδή δεν ήθελε να τον αφήσει να φύγει μήπως είναι παγίδα και τον φάνε λάχανο. Και φάνηκε να το εννοούσε, δεν έχει δείξει κάτι διαφορετικό η Sansa.

Με το που της λέει, λοιπόν, ότι μένεις πίσω ως αρχηγός το βουλώνει (μαζί της κι όλοι οι υπόλοιποι) και σκάει και μια υποψία χαμόγελου. Καλά ο άλλος (Littlefinger) κατουρήθηκε από τη χαρά του αλλά αυτό ήταν και το αναμενόμενο. Η αντίδραση της Sansa δεν ήταν κατά τη γνώμη μου.

Η αντίδραση της Σάνσα δε σχετίζεται άμεσα με την απόφασή του να φύγει, αλλά που της δείχνει τόση εμπιστοσύνη, δίνοντάς της τόσο σημαντικό ρόλο. Έχει πει πολλές φορές στις συζητήσεις τους, ότι νιώθει πως δεν την υπολογίζει καθόλου.

Ο μικροδάχτυλος προφανώς και θεωρεί ότι μπορεί να χειραγωγήσει πολύ πιο εύκολα τη Σάνσα. Μένει να δούμε αν έχει δίκιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το γεγονός ότι η σειρά μας βάζει στην διαδικασία να νομίζουμε ότι η Sansa σιγά σιγά στρέφεται εναντίον του Jon, είναι μόνο και μόνο για να μην φανεί εντελώς αναμενόμενος ο θάνατος του Littlefinger.

Προσωπικά υποψιάζομαι ότι ως ένα βαθμό (όχι τελείως) η Sansa υπερβάλει λίγο σκόπιμα για να δώσει στον Littlefinger την αίσθηση ότι τα πράγματα πάνε προς τα εκεί που θέλει και εν τέλη να του την φέρει. Άλλωστε έχει ήδη πει ότι ξέρει ακριβώς τι θέλει ο Littlefinger και έχει μάθει από τον ίδιο ότι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να ξέρεις για να παίξεις το παιχνίδι είναι τι θέλει ο καθένας. Έτσι μπορείς να τον χειριστείς και νομίζω ότι για πρώτη φορά η Sansa χειρίζεται τον Littlefinger και όχι το αντίθετο.

Επεξ/σία από Gilmaru
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...