Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 7 (Open Spoiler Thread Seasons 1-6)

CarbonFibre

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για τους φίλους που ξενερώνουν επειδή η σειρά δεν έχει τις δολοπλοκίες και την πολιτική που είχε παλιά και πλέον εχει καταντήσει φαντασία και μαγεία. Όντως ισχύει και πιθανόν να οφείλεται ως ένα βαθμό και στο γεγονός οτι δεν υπάρχουν τα βιβλία για να πατήσουν οι σεναριογράφοι. Ίσως τα βιβλία του Μαρτιν όταν και αν βγουν να έχουν καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στα δύο. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε οτι τόσο η πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου της σειράς όσο και ο πρόλογος του πρώτου βιβλίου μας εισάγει σε ένα κόσμο που στο βορρά πέρα από το τείχος κάποιοι νεκροί εγιναν ζόμπι. Άρα με το καλημέρα μας παρουσιάζει φαντασία και μαγεία.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και κανείς δεν γνωρίζει το τέλος, μόνο το τέλος που αναφέρεται στη διαρροή ξέρουμε, που μπορεί κάλλιστα να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θα δούμε.

Δεν το διαβασα ,ουτε προκειται αλλα μερικοι γνωστοι μου που το διαβασαν ,ειπαν οτι αν ισχυει προκειται για epic fail αναλογο του lost.

Μια λεπτομερεια θελω καποιος να μου διευκρινησει για το 6ο επεισοδιο.

Οταν ξυπναει ο Τζον και της λεει "How about my queen", του πιανει το χερι και μετα νομιζω παει να το τραβηξει αλλά δεν της το αφηνει ο Τζον. Ισχυει το τελευταιο ή εγω βλεπω οτι θελω; :P

Δείτε κι ένα behind the scenes με το πως γυρίστηκε το έβδομο επεισόδιο.

https://www.youtube.com/watch?v=yx9dRL1BCCQ

:-D Ξερω που ειναι η σκηνη στο 5:01.

Φανταστικη δουλεια. Δεν ηξερα οτι το μισο ειναι γυρισμενο Ισλανδια και το άλλο μισο τεχνητο. Απιστευτο το ποση δουλεια χρειαστηκε για το τεχνητο τοπιο.

H αληθεια ειναι πως η νεα σεζον εχει κανει deliver σε ολα εκτος απο σοβαρη πλοκη και αναπτυξη χαρακτηρων. Εχω διαβασει μονο το πρωτο βιβλιο,αλλα μου φαινεται αν και οταν βγει το καινουριο θα το διαβασω κατευθειαν γιατι η εξελιξη της σειρας δεν με επεισε καθολου.

Το θεμα δεν ειναι οι δολοπλοκιες,ακομα και αυτες κατανταν κουραστικες οταν γινονται απλα για να γινουν. Το θεμα ειναι ποσο απλοικα γινονται ολα  πλεον,λες και βλεπουμε χουλιγουντιανο fantasy. Ειδικα ο Jon Snow εχει μεγαλυτερο plot armor απτον Stalone στο Rambo

Πολλοι χαρακτηρες επισης κανουν πραγματα που δεν συναδουν με αυτο που εχει δημιουργησει ο Martin. Μιλαμε για παρα πολλα παραδειγματα. Επισης ο χρονος παγωνει και τρεχει αναλογως το πως θελουν οι σεναριογραφοι,ενω τις πρωτες 3-4 σεζον τα timelines ολα φαινοντουσαν ρεαλιστικα,παρολο που μιλαμε για fantasy genre. Τωρα που το σκεφτομαι,η επιτυχια του GoT ηταν οτι εισηγαγε ρεαλισμο σε ενα fantasy genre,οσο περιεργο και αν ακουγεται. Αυτος ο συνδυασμος ηταν ολα τα λεφτα και πιστευω συμφωνουν πολλοι σε αυτο.

Και περαν τον υψηλων production values που πλεον οι δρακοι ειναι χαρμα οφθαλμων να τους βλεπεις,δεν ειμαι ανθρωπος που στο τελος θα μεινει για το wow factor των εντυπωσιακων εφε η ληψεων. Αυτα ειναι το κερασακι,η τουρτα ηταν οσα προανεφερα.

Και οι σεναριογραφοι της σειρας φυσικα ποτε δεν ηταν λογοτεχνες,απλα μεταφεραν με εξαιρετικο τροπο ενα ηδη γραμμενο βιβλιο στην οθονη.Τωρα που επρεπε να γεμισουν τα παππουτσια του Μαρτιν,τα θαλασσωσαν και φυσικα δεν φταινε αυτοι. Καπου ειχα διαβασει πως οταν ειχαν παρει τα δικαιωματα της σειρας,ειχαν αναφερει πως ο Martin θα τους εδινε υλικο για το τελευταιο βιβλιο η βιβλια κατα την διαρκεια των επομενων ετων κατι που δεν εγινε ποτε. 

• Like 5

Οταν ξυπναει ο Τζον και της λεει "How about my queen", του πιανει το χερι και μετα νομιζω παει να το τραβηξει αλλά δεν της το αφηνει ο Τζον. Ισχυει το τελευταιο ή εγω βλεπω οτι θελω; :P

:-D Ξερω που ειναι η σκηνη στο 5:01.

Φανταστικη δουλεια. Δεν ηξερα οτι το μισο ειναι γυρισμενο Ισλανδια και το άλλο μισο τεχνητο. Απιστευτο το ποση δουλεια χρειαστηκε για το τεχνητο τοπιο.

Ισχύει και κάνει "μπαμ" από μακριά :-D  

• Like 1

Να προσθέσω μια απορία και συγγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί σε προηγούμενα σπόιλερς (πριν την μετάδοση του 6ου επεισοδίου δεν μπήκα στον πειρασμό να τα διαβάσω): 

το επιχείρημα του θείου Μπεντζεν ότι δεν υπάρχει χρόνος που κολλάει όταν κάλλιστα θα μπορούσε να ανέβει κι αυτός στο άλογο;

Να προσθέσω μια απορία και συγγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί σε προηγούμενα σπόιλερς (πριν την μετάδοση του 6ου επεισοδίου δεν μπήκα στον πειρασμό να τα διαβάσω): 

το επιχείρημα του θείου Μπεντζεν ότι δεν υπάρχει χρόνος που κολλάει όταν κάλλιστα θα μπορούσε να ανέβει κι αυτός στο άλογο;

Υποθετω ότι αν ηταν και οι δυο πάνω στο άλογο θα αργούσε ο Τζον να φτασει στο τειχος και θα πέθαινε από κρυοπαγήματα μιας και μόλις είχε βγει από την λίμνη. Θα μπορούσαν βέβαια να σταματήσουν παρακάτω και να ανάψει ο θείος μια φωτιά για να ζεσταθεί αλλά θα τους προλάβαιναν οι πεθαμένοι,

• Like 1

Καλα θεωρητικα για να γυρισει πισω θα επρεπε να περασει απο το τοιχος ετσι; Οποτε και εκει θα μπορουσαν να του παρασχουν τις πρωτες βοηθειες και οχι να φτασει μισοπεθαμενος στη ξανθια.

Δεν το διαβασα ,ουτε προκειται αλλα μερικοι γνωστοι μου που το διαβασαν ,ειπαν οτι αν ισχυει προκειται για epic fail αναλογο του lost.

Δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε δημόσια.

Τωρα που το σκεφτομαι,η επιτυχια του GoT ηταν οτι εισηγαγε ρεαλισμο σε ενα fantasy genre,οσο περιεργο και αν ακουγεται. Αυτος ο συνδυασμος ηταν ολα τα λεφτα και πιστευω συμφωνουν πολλοι σε αυτο.

Θεωρώ ότι πέτυχε επειδή ήταν κινηματογραφικού επιπέδου παραγωγή, σε ένα πιασάρικο θέμα και με φοβερούς ηθοποιούς.

Ισχύει, το πρόσεξα κι εγώ την πρώτη φορά που είδα το επεισόδιο.

• Like 1

http://uproxx.com/tv/game-of-thrones-season-7-timeline-beyond-the-wall/

Μεχρι και ο σκηνοθετης λοιπον ουσιαστικα λεει οτι εχμ να μωρε ισως το ψιλομαμησαμε και ψοφησε με τις αποστασεις και τους χρονους,σε ολο το ιντερνετ η πλειοψηφια γκρινιαζει γιατι προσβαλλεται η νοημοσυνη των θεατων πλεον με μερικα πραγματα αλλααααα στο μακρινο υπερπεραν και τον πλανητη insomnia υπαρχουν ατομα που ακομα πιστευουν οτι μια χαρα ειναι μωρε το σεναριο και η σκηνοθεσια γιατι "ε σειρα φαντασιας ειναι μην περιμενετε ρεαλισμο". :shock: Και οχι μονο αυτο αλλα επιτιθονται και σε οποιον εχει διαφορετικη αποψη.. (βλ. προηγουμενες σελιδες)

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...