Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν πολυ παλιο υπολογιστη στη δουλεια ο οποιος εχει windows xp, σε αυτον εχω εγκατεστημενο ενα software για να κοβω τιμολογια/αποδειξεις κτλ. Προσφατα αγορασα ενα καινουριο pc γιατι ο παλιος φτανει στο τελος του. Το νεο pc εχει windows 10. Η εταιρια που μου παρεχει το λογισμικο μου λεει οτι το παλιο/αγορασμενο προγραμμα δεν γινεται να τρεξει στα 10αρια και μου ζηταει 1.000 ευρω για να μου εγκαταστησει νεο προγραμμα. Δυσκομευομαι να δωσω τοσα χρηματα. Η απορια μου ειναι η εξης, μπορω να τους ζητησω να μου εγκαταστησουν το παλιο προγραμμα το οποιο να τρεχει στα 10αρια μεσω virtual machine?

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις γιατι ενδεχεται να μου γλωτωσετε τοσα χρηματα!

Δημοσ.

Εχω εναν πολυ παλιο υπολογιστη στη δουλεια ο οποιος εχει windows xp, σε αυτον εχω εγκατεστημενο ενα software για να κοβω τιμολογια/αποδειξεις κτλ. Προσφατα αγορασα ενα καινουριο pc γιατι ο παλιος φτανει στο τελος του. Το νεο pc εχει windows 10. Η εταιρια που μου παρεχει το λογισμικο μου λεει οτι το παλιο/αγορασμενο προγραμμα δεν γινεται να τρεξει στα 10αρια και μου ζηταει 1.000 ευρω για να μου εγκαταστησει νεο προγραμμα. Δυσκομευομαι να δωσω τοσα χρηματα. Η απορια μου ειναι η εξης, μπορω να τους ζητησω να μου εγκαταστησουν το παλιο προγραμμα το οποιο να τρεχει στα 10αρια μεσω virtual machine?

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις γιατι ενδεχεται να μου γλωτωσετε τοσα χρηματα!

99% θα μπορεις να το κανεις πιστευω. Εξαλλου δεν χανεις τιποτα να προσπαθησεις κιολας. Το θεμα ειναι α) μη σου πουν παπατζα οτι μα μου σου δεν μπορω κλπ για να σου φανε το χιλιαρικο και β) αν στη χειροτερη κανεις ενα partition με xp η συμβατοτητα των parts σου και αν υπαρχουν drivers. 

• Like 1
Δημοσ.

99% θα μπορεις να το κανεις πιστευω. Εξαλλου δεν χανεις τιποτα να προσπαθησεις κιολας. Το θεμα ειναι α) μη σου πουν παπατζα οτι μα μου σου δεν μπορω κλπ για να σου φανε το χιλιαρικο και β) αν στη χειροτερη κανεις ενα partition με xp η συμβατοτητα των parts σου και αν υπαρχουν drivers. 

Το να μου πουνε παπατζες ειναι σχεδον σιγουρο γιατι θεωρω οτι αποκλειεται οι τεχνικοι να μην ξερουν να περασουν ενα προγραμμα μεσω virtual machine, απλα προσπαθουν να αρπαξουν το χιλιαρικο. Να προσθεσω οτι το προγραμμα τρεχει μεσω dos στα xp. Δεν ξερω αν αλλαζει κατι αυτο.

Αν μου ελεγαν για 400-500 ευρω θα τα εδινα χωρις να το πολυψαξω, αλλα επειδη ζητανε πολλα με εκαναν να ψαξω να βρω λυση και δεν θα παρουν φραγκο στο τελος.

Δημοσ.

Το να μου πουνε παπατζες ειναι σχεδον σιγουρο γιατι θεωρω οτι αποκλειεται οι τεχνικοι να μην ξερουν να περασουν ενα προγραμμα μεσω virtual machine, απλα προσπαθουν να αρπαξουν το χιλιαρικο. Να προσθεσω οτι το προγραμμα τρεχει μεσω dos στα xp. Δεν ξερω αν αλλαζει κατι αυτο.

Αν μου ελεγαν για 400-500 ευρω θα τα εδινα χωρις να το πολυψαξω, αλλα επειδη ζητανε πολλα με εκαναν να ψαξω να βρω λυση και δεν θα παρουν φραγκο στο τελος.

Μεσω γραμμης εντολων τρεχει δηλαδη? Ψιλοαρχαιο ακουγεται δεν εχω υποψιν αν επηρεαζει το θεμα σου θετικα η αρνητικα. Μπορεις με την παλια καλη μεθοδο του ''το φτιαχνεις για τοσα αλλιως παω στο ταδε προγραμμα που ζηταει τα ιδια και δεν παιρνεις φραγκο'' για να ησυχασεις. Και θα ζηταγα και την νεα εκδοση συμβατη μετα 10αρια. Καλη τυχη eitherway!

Δημοσ.

Το παλιό pc τι specs έχει?

Pentium 4 στα 2 GHz και 1gb ram... Μητρικη μια Asrock. Τροφοδοτικο δεν εχω ιδεα.

Απο αυτο γραφω τωρα. Παλιο αλλα για browsing και το software μια χαρα ηταν/ειναι.

Δημοσ.

Τις λύσεις τις είπε ο Cloud. Το VM βέβαια είναι το ιδανικό.

Φαντάζομαι ότι θες να χειρίζεσαι ένα μηχάνημα ε?

Δημοσ.

Googlαροντας βρηκα κατι που με προβληματισε. Ισχυει οτι τα xp μεσω VM θελουν αδεια? Δηλαδη αν δεν εχω αδεια, απο οτι ειδα, χρειαζεται να τα απεγκαθιστω και ξανα install καθε 30 μερες? Αν ηταν κανενα παιχνιδι μπορει και να γινοταν αλλα στην προκειμενη δεν εχω εγω το προγραμμα για να κανω εγκατασταση καθε μηνα.

Τις λύσεις τις είπε ο Cloud. Το VM βέβαια είναι το ιδανικό.

Φαντάζομαι ότι θες να χειρίζεσαι ένα μηχάνημα ε?

Αυτο δεν το καταλαβα ακριβως. Ναι σε ενα pc ειναι το προγραμμα.

Εχετε κανενα απλο/φτηνο λογισμικο υποψιν σας?

Δημοσ.

Googlαροντας βρηκα κατι που με προβληματισε. Ισχυει οτι τα xp μεσω VM θελουν αδεια? Δηλαδη αν δεν εχω αδεια, απο οτι ειδα, χρειαζεται να τα απεγκαθιστω και ξανα install καθε 30 μερες? Αν ηταν κανενα παιχνιδι μπορει και να γινοταν αλλα στην προκειμενη δεν εχω εγω το προγραμμα για να κανω εγκατασταση καθε μηνα.

Δεν ειναι αναγκαιο να ειναι τα τιμολογια σου απο λογιστικο προγραμμα αν το χρειαζεσαι μονο για εκδοση τιμολογιων. Μπορεις να κανεις ενα ωραιο excelακι και να το σφραγιζεις αρκει να τηρεις σωστα σειρες κλπ. Αν χρειαζεσαι γενικοτερα erp παντως θα πρεπει να πας σε ολοκληρωμενη σουιτα που θα κοστισει οπως και να χει. Αν σε ενδιαφερει η μεθοδος με το excel ριξε ενα pm να σου στειλω μια φορμα

Δημοσ.

Εννοώ ότι θέλεις να έχεις ένα μηχάνημα. Σε αυτό να υπάρχει και το πρόγραμμα που χειρίζεσαι.

Δημοσ.

Δεν ειναι αναγκαιο να ειναι τα τιμολογια σου απο λογιστικο προγραμμα αν το χρειαζεσαι μονο για εκδοση τιμολογιων. Μπορεις να κανεις ενα ωραιο excelακι και να το σφραγιζεις αρκει να τηρεις σωστα σειρες κλπ. Αν χρειαζεσαι γενικοτερα erp παντως θα πρεπει να πας σε ολοκληρωμενη σουιτα που θα κοστισει οπως και να χει. Αν σε ενδιαφερει η μεθοδος με το excel ριξε ενα pm να σου στειλω μια φορμα

Εχω φορολογικο μηχανισμο (τον οποιο και πληρωσα στην ιδια εταιρια πριν 6 μηνες 590 ευρω) οποτε χρειαζεται ειδικο software που να συνεργαζεται, αν δεν ηταν ο φορολ. μηχανισμος στη μεση ειχα βρει ενα παιδι που εφτιαχνε τετοια απλα προγραμματα αλλα δεν μπορουσε να το συνδεσει με τον μηχανισμο.

Αν εχεις καποια σουιτα υποψιν στειλε να δω μηπως βγαινει φθηνοτερα, δηλαδη και 500 να ζηταει, πληρωνω τα μισα απο οτι μου ζητανε οι αλλοι. Οποτε θα τα ζυγισω και θα δω. Αν ζηταει βεβαια 250/χρονο τοτε δεν συμφερει. Καλυτερα να δωσω 1000 ξερω'γω σ'αυτους οι οποιο μετα ζητανε ενα 50αρικο τον χρονο για ανανεωση της αδειας.

Εννοώ ότι θέλεις να έχεις ένα μηχάνημα. Σε αυτό να υπάρχει και το πρόγραμμα που χειρίζεσαι.

Ναι, ενα μηχανημα.

Δημοσ.

Πιστεύω στο νεο υπολογιστή άμα κοτσάρεις ένα 2ο δίσκο ή ενα δεύτερο particion και τρέχει xp δεν θα έχεις κανένα θέμα.Το πρόγραμμα τους με λειτουργία συμβατότητας δεν μπορεί να τρέξει και εμένα στο μαγαζί που είχαμε όταν αλλάξε το pc από win2000 σε 7 μας λέγαν μέχρι και ότι μπορεί να κάνει μπαμ ο υπολογιστής μέχρι που ήρθε η στιγμή που τους πήρα τηλέφωνο τους εξήγησα 5 φωνήεντα ήρεμα και ωραία και εντελώς μαγικά το πρόγραμμα έπεξε απροβλημάτιστα 24/7 μέχρι που έκλεισε το μαγαζί μας άτιμη κρίση.

Από περιέργια πιο πρόγραμμα είναι μπας και τυχαίνει να ξέρει κανείς να πει ή μπορεί να είχαμε το ίδιο

Δημοσ.

Soteras αυτη ειναι η καλυτερη λυση, το dual boot με windows 10 και xp! Το προγραμμα ειναι το Οριζοντες τηςSincular Logic.

Θα παραγγειλω εναν σκληρο και θα εγκαταστησω τα xp εκει. Δε νομιζω να υπαρξει καποιο προβλημα ετσι?

Δημοσ.

Soteras αυτη ειναι η καλυτερη λυση, το dual boot με windows 10 και xp! Το προγραμμα ειναι το Οριζοντες τηςSincular Logic.

Θα παραγγειλω εναν σκληρο και θα εγκαταστησω τα xp εκει. Δε νομιζω να υπαρξει καποιο προβλημα ετσι?

Είναι προτιμότερο να έχεις τον παλιό υπολογιστή δίπλα και να χρησιμοποιείς μόνο την εφαρμογή αυτή και όλα τα υπόλοιπα θα τα κάνεις στον νέο υπολογιστή. Τα σενεχή reboot για να πας από το ένα λριτουργικό στο άλλο δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Δημοσ.

φίλε το 1000αρικο (πανάκριβο) στο ζητάνε κατά 99.9% επειδή η έκδοση που θα σε εγκαταστήσουν θα είναι erp και το ετήσιο συμβόλαιο δεν είναι συνδρομή, εκτός και αν το έχεις νοικιάσει (βλέπε altec) αλλά είναι συμβόλαιο υποστήριξης το οποίο είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις Αν θέλεις το ταμειακό σου πρόγραμμα να είναι ενημερωμένο όπως ορίζει ο κώδικας, εδώ όμως υπάρχει ένα άλλο θέμα η έκδοση dos (έχουν καταργηθεί αυτές οι εκδόσεις κάπου το 2007!) που έχεις έχει τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος για την έκδοση παραστατικών?

αν θες μας λες ποιάς εταιρίας το λογισμικό χρησιμοποιείς?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...