Προς το περιεχόμενο

Φεμινισμός στο Gaming και Social Justice Warriors

Jastonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαχαχα εσείς κλαψουρίζεται εδώ και 9 σελίδες για απόψεις κάποιων άκυρων τυπάδων και τυπισσών στο ιντερνετ και είπα την δική μου προτίμηση και άποψη και κάνετε λες και σας έβρισα τις μάνες μερικοί. Ξυδάκι σε σας λοιπόν, εγώ απολαμβάνω την κουβέντα.

Είναι γνωστό επίσης ότι έχω συγκεκριμένη ατζέντα και πληρώνομαι από την κλίκα των φεμινιστών illuminati.

Οταν πέφτουν τα φράγκα περιμένω να παίξω ένα παιχνίδι ή να ευχαριστηθώ ένα προϊόν as the developer intended, όχι όπως θέλει ο κάθε φεμιστόβλακας να μου το πασάρει εμένα. Αν ο developer θέλει να μου προσφέρει *** με τακούνια και ζαρτιέρες ως warriors τότε ας είναι έτσι, θέλει να μου δείξει σφαγέα και βιαστή γυναικών με καμπαρτίνα που έχει τατουάζ 2-3 σβάστιγκες και 2-3 σφυροδρέπανα, ας είναι έτσι, έτσι γούσταρε και έτσι έκανε, μαγκιά του. Δεν το γουστάρω αυτό; Duhhhh, υπάρχουν δεκάδες άλλα τα οποία επίτηδες αγνοείς για να μεταφέρεις την παράνοια της υποτιθέμενης "κριτικής" για το ένα προϊόν για το οποίο οι περισσότεροι από εσάς δεν είστε καν πελάτες. 

Οπως κατάλαβες το ξυδάκι μια χαρά το έχουμε εμείς, δεν δίνουμε δεκάρα τι θέλει να φτιάξει ο καθένας αρκεί να είναι αυθεντική δική του δημιουργία χωρίς να σκέφτεται τι θα πουν ορισμένοι κομπλεξικοί ατζεντοφόροι που κυριολεκτικά άλλη δουλειά δεν έχουν επειδή οι ίδιοι είναι κατά κύριο λόγο ανάξια και άχρηστα τομάρια της κοινωνίας. Αλλά όπως είπα, βρίσκουν και τα κάνουν, κάποιοι κάνουν το λάθος να τους παίρνουν στα σοβαρά που το μόνο που τους αξίζει είναι πλήρης περιφρόνηση και κλείσιμο στο μπουντρούμι των γονιών τους που τους ταΐζουν κιόλας. Δυστυχώς λείπει ο M.Yianopoulos της κάθε εταιρίας έτσι ώστε να πετάξουν στα σκουπίδια τις φωνές τους.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 371
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ενταξει τωρα και εσυ έπιασες μια κατηγορία korean MMOs που πιθανώς ειναι ετσι γιατι αυτο πουλαει στο κοινό εκει και αγνοείς οτι τα περισσότερα παιχνίδια σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις τον χαρακτήρα σχεδον οπως θες.

Kαι για να δεις πόσο άσχετος είναι ο Gilmaru ακόμα και μ' ένα είδος παιχνιδιών με τ' οποίο υποτίθεται ασχολείται:

https://forums.bladeandsoul.com/topic/142278-blade-and-soul-is-being-censored-despite-them-previously-saying-otherwise/

Kι άμα τσεκάρετε κι άλλα videos στο YouTube κανάλι Censored Gaming, θα δείτε ότι όλα τα δημοφιλές κορεάτικα παιχνίδια τα έχουν λογοκρίνει απίστευτα στα τελευταία τους updates προκειμένου να είναι λιγότερο "σεξιστικά".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Lol, το βίντεο που πόσταρες απλά με επιβεβαιώνει.

Δείτε το gear στο original παιχνίδι στο συγκεκριμένο βίντεο και πείτε μου ότι δεν ισχύουν αυτά που είπα. Τακούνια - τσεκ, φουστάνια δεξιώσεων, ζαρτιέρες κλπ- τσεκ, πολεμικός εξοπλισμός που μοιάζει με φόρεμα πασαρέλας - τσεκ, female warriors που μοιάζουν με πορνοσταρ - τσεκ.

Το ότι το κάναν censored δεν με αφορά. Και ειδικά μιας που το censoring στα ρούχα γίνεται κυρίως στην Kίνα, το δυτικό censoring έγινε πιο πολύ σε σκηνές βίας και σε κάποια quest. Άλλωστε πρέπει να πω σε κάθε μου ποστ ότι δεν έχει να κάνει με το γυμνό αυτό που λέω για να το καταλάβετε; 

Δεν είναι το θέμα να καλύψεις το γυμνό δέρμα. Το θέμα είναι μιας που βγάζουν ωραία παιχνίδια να μπορεί ένας δημιουργός να σκεφτεί και τίποτα διαφορετικό από το γυναίκες=γκόμενες σε κωλόμπαρο. Αλλιώς πολύ απλά θα δέχεται κριτική για κλισέ female μοντέλα χαρακτήρων. Αυτό είναι όλο. Κανένα censoring όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δημιουργικότητα.

Τέλος πάντων, μερικά από αυτά τα παιχνίδια έχουν ωραίο design στα φορέματα κλπ επομένως τουλάχιστον δεν είναι τόσο άσχημο οπτικά. Όμως παραμένει γελοίο και αντανακλά στερεότυπα των δημιουργών.

Επεξ/σία από Gilmaru

Δηλαδή όσες δείχνουν λίγο δέρμα θεωρούνται ξέκωλα, ε; Δηλαδή οι περισσότερες γυναίκες στην καθημερινή ζωή ανεξαρτήτως ηλικίας που δείχνουν τις γάμπες τους και την πλάτη τους είναι ξέκωλα, ε; Nαι, καθόλου σεξιστικό το σχόλιό σου ακόμα κι αν το λες ειρωνικά.

Οταν βλεπεις ξεκωλα παντου , ειναι τουλαχιστον υποκριτικο το ολο θεμα. Οσο για τα ασιατικα hentai γουστα , σιγα τα λαχανα.

Να τα να τα και τα σεξιστικά σχόλια που θα έρχονταν αργά ή γρήγορα. "Φυσικά και είναι ξέκωλα" μα "γίνεται να είναι γυναίκες και να μην είναι ξέκωλα";

Κλασσικός τρόπος σκέψης ελληνάρα κάγκουρα.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται και οι κορεάτες παραγωγοί όταν φτιάχνουν τα μοντέλα των γυναικείων χαρακτήρων στα ΜΜΟ.

Οι Ιάπωνες έχουν μια συγκεκριμένη κουλτούρα η οποία δεν εναρμονίζεται με τα σύγχρονα δυτικά πρότυπα. Έτσι είναι και σε όποιον δεν αρέσει δεν αγοράζει. Εμένα π.χ. δεν μ'αρέσει η anime αισθητική. Δεν ζητάω να τα αλλάξουν όμως.

Όσο για αυτό με τα ξέκωλα, η ειρωνεία είναι προφανής: είναι σαν αυτούς που κράζουν για privacy intrusion, big brother κλπ όταν οι ίδιοι πάνε και γράφουν στο FB τι ώρα έκαναν check in στην τουαλέτα και στο καπάκι ανεβάζουν και μια selfie από WC στο Instagram. Μόνοι τους τα δίνουν στο πιάτο του μεγάλου αδελφού. Όχι σαν κάποτε επί Κομμουνισμού όπου σε φακέλωνε η KGB δια της βίας. Η μαγκιά του Καπιταλισμού είναι ότι σε κάνει να κάνεις πράγματα που κανονικά δεν θα έκανες, αλλά τα κάνεις με την θέληση σου γιατί θεωρούνται cool. :)

Εγώ πάντως με τα ξέκωλα είμαι (δεν μ'αρέσουν οι μαντηλοφόρες των ISIS), απλά όταν παρουσιάζονται ως ένα κομμάτι κρέας με χείλη πάπιας (αυτό έχουν να πουλήσουν, αυτό δείχνουν), ε μετά ας μην παραπονούνται γιατί οι άντρες τις βλέπουν έτσι.

Ούτε με την ισότητα έχω πρόβλημα, αρκεί εκτός από ίσα δικαιώματα να περιλαμβάνει και ίσες υποχρεώσεις. Ελάχιστες χώρες παραδέχομαι σε αυτό το θέμα (Ισραήλ και χώρες της Σκανδιναβίας). Άλλες χώρες δύσκολα δικαιούνται να ομιλούν. Πράξεις, όχι λόγια του αέρα.

Όσο για τους SJW που σκίζουν τα σουτιέν τους, το αστείο είναι ότι οι περισσότεροι ούτε καν παίζουν/αγοράζουν video games. Απλά τους φτιάχνει το να έχουν επιρροή στην βιομηχανία (fact: η εξουσία είναι ισχυρό αφροδισιακό).

• Like 2

Να τα να τα και τα σεξιστικά σχόλια που θα έρχονταν αργά ή γρήγορα. "Φυσικά και είναι ξέκωλα" μα "γίνεται να είναι γυναίκες και να μην είναι ξέκωλα";

Κλασσικός τρόπος σκέψης ελληνάρα κάγκουρα.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται και οι κορεάτες παραγωγοί όταν φτιάχνουν τα μοντέλα των γυναικείων χαρακτήρων στα ΜΜΟ.

Πες μου εσυ με politically correct τροπο πως λες καποια που τα πεταει ολα εξω και τρεχει στις καμερες :D Και μετα σκανδαλιζονται με δηθεν ακαταλληλες σκηνες στα videogames.

Μα δεν είναι το κακό να κυκλοφορεί όπως θέλει μια γυναίκα. Όπως και ο άνδρας μέσα σε όλα κάποιες στιγμές θα βγει και θα θέλει να είναι σέξι και να αρέσει, έτσι και η γυναίκα. Όπως και οι άνδρες θέλουμε να πηδιόμαστε, έτσι και οι γυναίκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το μοναδικό πράγμα που κάνει και που την ορίζει ως άτομο και ούτε πρέπει κάθε γυναίκα σε οποιοδήποτε σενάριο και πάντα να είναι πρώτα απ' όλα σέξι.

Πιστεύεις ότι όλα αυτά τα ΜΜΟ "τσόντες", είναι έτσι επειδή αρέσει στις γυναίκες ή επειδή απλά αρέσει στους άνδρες να βλέπουν συνέχεια τις γυναίκες με αυτόν τον τρόπο; Imo είναι το δεύτερο, γιατί όπως σε όλα ξέρουν ότι πουλάει αυτό και οι εταιρίες πατάνε πάνω σε αυτό. 

Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτό που κάνουν περιορίζει τους γυναικείους χαρακτήρες σε ένα fanservice, όπου ο ρόλος τους είναι σχεδόν αποκλειστικά να φαίνονται όμορφοι και σέξι και αυτό απλά καταντά κουραστικό και κλισέ ως εκεί που δεν πάει από ένα σημείο και έπειτα. 

Και στην τελική αναπαράγει και το πρότυπο ότι ο ρόλος της γυναίκας γενικότερα είναι κυρίως να είναι όμορφη και σέξι. Τουλάχιστον για ένα έφηβο κορίτσι στην Κορέα που παίζει games τέλος πάντων. Το να μην μπορούν να σκεφτούν κάτι διαφορετικό, ούτε σε ένα κόσμο φαντασίας, είναι λίγο απογοητευτικό. 

Το τράβηξα πολύ το θέμα με τα Κορεάτικα, το ξέρω, αλλά θέλω να πω ότι τουλάχιστον κάποια παιχνίδια αξίζουν αυτού του είδους την κριτική.

• Moderators

Λοιπόν, δεν ξέρω για τα κορεάτικα ιδεώδη (δυστυχώς οι γνώσεις μου περί Κορέας αναλίσκονται στην k-pop), αλλά μπορώ να μπω με άνεση στο μυαλό του ιάπωνα mangaka, developer, συγγραφέα, σκηνοθέτη και λοιπά. Μπορούμε να υποθέσουμε με σιγουριά ότι όταν ο θεός μοίραζε «ηθική» οι Ιάπωνες κρατούσαν ομπρέλα. Μιλάμε για ανθρώπους που η πορνογραφία τους είναι τίγκα στα tentacles, στο incest και στο lolicon. Και όλα αυτα σε κόμικς ε, ενώ στον δυτικό κόσμο τα κόμικς απευθύνονται κατά βάση σε παιδιά.

Εάν οι Κορεάτες δημιουργοί μοιάζουν στο ελάχιστο με τα ξαδέρφια τους τους Ιάπωνες, τότε αμφιβάλλω πολύ ότι βάζουν γυμνές στα games τους μόνο και μόνο επειδή θέλουν να αναπαράγουν ένα πρότυπο. Το πιθανότερο είναι πως το κάνουν γιατί αυτή είναι η γενικότερη κουλτούρα και ιδιοσυγκρασία τους. Είναι λάθος το να κρίνεις ως στερεότυπο κάτι που σε μια άλλη κουλτούρα θεωρείται τρόπος ζωής.

• Like 1

Οι Ιάπωνες έχουν μια συγκεκριμένη κουλτούρα η οποία δεν εναρμονίζεται με τα σύγχρονα δυτικά πρότυπα. Έτσι είναι και σε όποιον δεν αρέσει δεν αγοράζει. Εμένα π.χ. δεν μ'αρέσει η anime αισθητική. Δεν ζητάω να τα αλλάξουν όμως.

To θέμα είναι ότι και τα δυτικά παιχνίδια πληρώνουν την νύφη όπως Grand Theft Auto και το Mortal Kombat. Με το GTA V ν' απαγορεύεται σε αρκετά μαγαζιά της Αυστραλίας λόγω την κακομεταχείρησης των γυναικών (ναι, λες κι είναι αυτό το επίκεντρο του παιχνιδιού κι όχι να κλέβεις αμάξια και να σπέρνεις τον πανικό στους δρόμους) και το MK Χ να σχεδιάζει τις γυναίκες με λιγότερες καμπύλες και περισσότερο ύφασμα στα ρούχα με την δικαιολογία του ρεαλισμό. Ρεαλισμός! Στο MK! Θα τρελαθούμε τελείως! Συν τ' ότι η δικαιολογία του ρεαλισμού είναι αβάσιμη κι άλλη μια ηλίθια καραμέλα των SJWs για τους εξής σκόπους:

- Aρκετές αθλήτριες (συμπεριλαμβάνοντας κι όσες ασχολούνται με πάλη, πολεμικές τέχνες και τα συναφή), διάσημες και μη, επαγγελματίες και μη, διατηρούν τις καμπύλες στο σώμα τους όπως η Askana, δίασημο μοντέλο, body builder, παλαιστής και γυμνάστρια.

8_3.jpg

Γι' αυτό τα φεμιναζί ας σταματήσουν το παραμυθάκι τους. Η ζήλια είναι κακό πράγμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αρκετά SJWs είναι κάπως έτσι:

12109068_1493310134297500_53577981729344

Ω Ω! Έκανα body shaming!

- Στην πάλη (και σε αρκετά αθλήματα γενικά) φροντίζεις να φοράς πρακτικά ρούχα που σου προσφέρει ελευθερία κινήσεων στο σώμα σου. Ενδυμασίες σαν κι αυτή της Kitana στο MKX σας φαίνεται πρακτική για μάχη;

mortal-kombat-x-kitana-and-kung-lao-game

Kαι γενικά η σεξουαλική προσέγγιση των video games είναι ένα τίποτα μπροστά στα R&B video clips που είναι λες και βλέπεις soft πορνό. Αλλά ους, ξέχασα: αρκετοί R&B καλλιτέχνες είναι μαύρες, δεν μπορούμε να τις κριτικάρουμε. Όπως δεν μπορούμε να κριτικάρουμε τους μαύρους rapper με στίχους του στυλ "χτύπα την στο πωπό" ενώ είναι περιτριγυρισμένος από ημίγυμνες γυναίκες να κουνάνε προκλητικά τα οπίσθιά τους στην κάμερα. Αλλά όοοοοοοχι: τα video games των Ιαπωνίας είναι που διαφθείρουν την νεολαία. Και φυσικά μην ξεχνάνε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν την μεγαλύτερη βιομηχανία πορνό στον κόσμο. Που θα μας το παίξουν τώρα πρότυπα ηθικής. Και στο κάτω-κάτω της γραφής όταν ζούμε στο 2016 όπου πρέπει να σεβόμαστε τα ήθη κι έθιμα άλλων χωρών (όπως το να παρενοχλείς σεξουαλικά μια άγνωστη γυναίκα σε δημόσιο χώρο επειδή τολμά "να ντύνεται άσεμνα"). Όταν αλλοιώνουν ιαπωνικά παιχνίδια για να τα προσαρμόσεις στην δικιά σου κουλτούρα...ε τότε να μην μου λένε για σεβασμό σε άλλες κουλτούρες!

Όπως βλέπεται, η κουλτούρα της πολιτικής ορθότητας είναι γεμάτη με αντιφάσεις κι αποτελεί εχθρός της ελευθερίας της έκφρασης. Διαβάστε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο επί του θέματος:

http://www.antibaro.gr/article/8434

• Like 2

Εάν οι Κορεάτες δημιουργοί μοιάζουν στο ελάχιστο με τα ξαδέρφια τους τους Ιάπωνες, τότε αμφιβάλλω πολύ ότι βάζουν γυμνές στα games τους μόνο και μόνο επειδή θέλουν να αναπαράγουν ένα πρότυπο. Το πιθανότερο είναι πως το κάνουν γιατί αυτή είναι η γενικότερη κουλτούρα και ιδιοσυγκρασία τους. Είναι λάθος το να κρίνεις ως στερεότυπο κάτι που σε μια άλλη κουλτούρα θεωρείται τρόπος ζωής.

Ούτε κι εγώ νομίζω ότι το κάνουν επίτηδες για να προάγουν κάποιο πρότυπο. Το κάνουν επειδή πουλάει. Πουλάει επειδή ήδη υπάρχει στο μυαλό της πλειοψηφίας του target group τους, που είναι Κορεάτες άνδρες. Γι αυτό είπα αναπαράγουν.

Αν μοιάζουν βέβαια με τους Ιάπωνες, τότε υπάρχει στο μυαλό τους περισσότερο σαν φαντασίωση και φετίχ. Γιατί πέρα από manga, anime κλπ, στην ζωή τους οι Ιάπωνες είναι αρκετά συντηρητικοί σε σχέση με εμάς σε αυτά τα θέματα.

Έτσι για την ιστορία, να αναφέρω ότι η Ιαπωνία έχει την χαμηλότερη ηλικία για συναινετικό σεξ (age of consent): 13 ετών.

Για αυτούς είναι φυσιολογικό στην κουλτούρα τους, για εμάς είναι παιδοφιλία.

Επίσης για αυτούς είναι φυσιολογικό να τρώνε ωμά (και ενίοτε ζωντανά) μαλάκια (καλαμάρια, χταπόδια), ενώ για εμάς όχι.

Έτσι για την ιστορία, να αναφέρω ότι η Ιαπωνία έχει την χαμηλότερη ηλικία για συναινετικό σεξ (age of consent): 13 ετών.

Για αυτούς είναι φυσιολογικό στην κουλτούρα τους, για εμάς είναι παιδοφιλία.

Εντελώς πληροφοριακά, η ηλικία συναινετικού σεξ στην Ελλάδα είναι 15 ετών. Δηλαδή 2 χρόνια διαφορά από την Ιαπωνία. Eπίσης σύμφωνα με μια γρήγορη έρευνα βρήκα αρκετές άλλες χώρες που έχουν ως ηλικία συναινετικού σεξ το 13 ετών και στην Ανγκόλα είναι το 12 ετών.

Όχι ότι έχει να έχει να κάνει με το θέμα μας μιας κι Ιαπωνία έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ζωής και βιασμών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θέλω να πω δεν έχει νόημα να κάτσω να κρίνω την κουλτούρα τους όντας outsider... είναι αυτό που είναι. Το ίδιο και τα video games τους. Γιατί να πρέπει να τα αλλάξουμε επειδή έτσι λέει η Anita Sarkesian;

Την Ανγκόλα δεν την ανέφερα, γιατί μάλλον δεν είναι στο ίδιο tier με την Ιαπωνία (developed nation, G7).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...