Προς το περιεχόμενο

[mini pc] core i3 5005U 4/128gb 226 euro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεξί κλικ στην εικόνα --> Αναζήτηση google για εικόνα --> βουαλά: http://www.aliexpress.com/item/Retail-B-Folding-USB-Flaming-Wheel-Fan-Cooler-Cooling-Pad-Stand-for-PC-Laptop-Notebook/32353368661.html

Ωραίο κόλπο αλλά δεν δουλεύει σε firefox.

thank you.

Όταν σου έρθει και μπορείς κάνε ένα κόπο να μας πεις το επίπεδο θορύβου και αν έχει κουμπάκι on/off.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

...

...παρήγγειλα το ίδιο μοντέλο από Aliexpress και συνεννοήθηκα να μου στείλουν τη παραγγελία χωρισμένη σε δύο πακέτα (για διατήρηση βάρους κάτω των 2κιλ ανά πακέτο με Netherlands Post...

...

Παρέλαβες? Σκεύτομαι να το παραγγείλω και 'γώ...

Δημοσ.

Περιμένω να παραλάβω, μάλλον αύριο...

...πριν ρίξεις τη παραγγελία

- συνεννοήσου ότι θέλεις να στο στείλουν με Netherlands Post + σε δύο πακέτα

- να στο βάλουν στο καφέ κουτί, για να μην φαίνεται ακριβώς το περιεχόμενο σε περίπτωση που..

( - εγώ ζήτησα να μου βάλουν και "ενδεικτική" απόδειξη μέσα, στη τιμή που δήλωσαν για set-top box)

Παράγγειλε το mini-pc από εδω, και πλήρωσε τα έξτρα μεταφορικά από εδώ (εμένα μου ζήτησαν +15$ για τα δύο πακέτα, αλλά κάνε τα παζάρια σου προκαταρκτικά)

- Όταν παραγγέλνεις γράψε ακριβώς τη λίστα των παραπάνω αιτημάτων στο πεδίο που σου δίνεται για "μήνυμα προς τον πωλητή" κατά τη διάρκεια του checkout.

να σημειώσω, όμως, ότι μπορεί να είναι προτιμότερο να κάνεις τη παραγγελία μέσω paypal, και η συγκεκριμένη εταιρεία έχει τη σελίδα της (όπου υποστηρίζει Paypal) εδώ  ....μόνο που εκεί είναι πιο ακριβά...αν θες κάνε παζάρια για να παραγγείλεις σε καλύτερη τιμή από εκεί και να είσαι και καλυμμένος από Paypal (και να γλιτώσεις και τα μεταφορικά επιστροφής σε περίπτωση προβλήματος).

Εγώ παρήγγειλα από Aliexpress (μετά από πολύ καιρό), γιατί ήθελα να πετύχω ένα συγκεκριμένο ποσό cashback + referral από σχετική ιστοσελίδα, ώστε να έχω συνολικά λίγο μικρότερο κόστος...με τον κίνδυνο να μου βγει παραπάνω αν υπάρχει πρόβλημα.

Προσωπικά τσίμπησα και έναν msata SSD (MLC) από εδώ, και μνήμες DDR3L Samsung από εδώ.

Αν θες περίμενε να παραλάβω, να κάνω την εγκατάσταση και τις δοκιμές και να σου πω (αν παραλάβω αύριο, Τριτη-Τετάρτη θα σου γράψω εντυπώσεις)

...εγώ το πήρα

- για να γλιτώσω από τον θόρυβο που πλέον έχω σιχαθεί

- για να μειώσω τον λογαριασμό της ΔΕΗ έχοντας το pc να τρέχει πάντα 24/7.

Οι επιδόσεις του θεωρητικά είναι καλύτερες του AMD X4 640 + 780G chipset που έχω τώρα, αλλά με μέγιστη κατανάλωση (επεξεργαστή μόνο) στα 15W...

• Like 2
Δημοσ.

Πως τους ειπες να μοιρασουν το βαρος στα πακετα ; σε ρωταω γιατι μου εστειλαν το παρακατω μυνημα

Dear dimitris, we just shipped out your goods with 2 packages, but we were informed by our delivery company, that one parcel which contained mini pc the weight is more than 2kgs, then in this time, we can't ship out the via POST

Και συγγνωμη αν σε ενοχλω με τις αποριες μου

Δημοσ.

Δεν τους είπα εγώ πώς να το μοιράσουν καθόλου....αλλά θεωρώ πως πρακτικά έτσι κι αλλιώς μόνο ένας τρόπος υπάρχει.

Στο ένα μου έστειλαν μόνο το mini-pc, στο άλλο όλα τα παρελκόμενα (φορτιστής, ευρωπαϊκό καλώδιο ρεύματος, βίδες, κεραίες, βάση, καλώδιo sata, οδηγίες)

Στο βάρος το μεγάλο πακέτο λέει 2κιλά στη δήλωση του ταχυδρομείου, αν είναι 2 και κάτι δεν το ξέρω, δεν έπαιξε πάντως ρόλο.

Το έλαβα τη Τρίτη τελικά...τότε έκανα μόνο την εγκατάσταση, χθες τέσταρα τις μνήμες περισσότερο, από χτες το βράδυ έβαλα το λειτουργικό και τρέχω prime, 3dmark κτλ για να δοκιμάσω σταθερότητα.

Θα γράψω εντυπώσεις σήμερα ή αύριο.

Θα σημειώσω μόνο 2-3 αρνητικά τώρα (αυτά είναι όλα κι όλα τα αρνητικά)

1) ζεσταίνεται ΠΟΛΥ το πάνω μέρος (εκεί που είναι η τεράστια ψύκτρα για τον επεξεργαστή), ακόμη και σε χαλαρές εργασίες....πολύ ίσον μη ανεκτά στην αφή...φαντάζομαι όμως ότι αυτό σημαίνει ότι κάνει εξαιρετική απαγωγή θερμότητας, οπότε είναι καλό.

2) τουλάχιστον στην έκδοση με τον ι5-5250U έχει λίγο διαφορετική διαρρύθμιση η μητρική από εικόνες που είχα δει, συγκεκριμένα το καλώδιο SATA (για HDD/SSD 2.5") έχει διαφορετικό προσανατολισμό με αποτέλεσμα το καπάκι να κλείνει μόνο από τη μεριά όπου ο HDD δίσκος κάθεται ακριβώς από πάνω από τις μνήμες RAM, με τα καλώδια να ακουμπάνε/πιέζουν λίγο εκεί...

...δεν το βρίσκω διόλου ιδανικό, αλλά δεν βλέπω θέματα μέχρι στιγμής..δεν καταλαβαίνω όμως το λόγο αλλαγής αυτής.

3) Μικρές αποκλίσεις στην κατασκευή του αλουμινένιου κουτιού δεν επιτρέπουν να βιδωθούν και οι 4 βίδες στο καπάκι (από κάτω είναι αυτό κανονικά βέβαια όταν χρησιμοποιείται), αλλά μόνο οι 3...η τέταρτη τρύπα δεν ευθυγραμμίζεται ακριβώς με τη βάση της βίδας από κάτω...

...δεν με φτιάχνει, δεν με χαλάει πολύ όμως, γιατί έτσι κι αλλιώς και με τις 3 κλείνει σταθερά, αλλά πατάει και κάτω απο΄εκείνη τη πλευρά...

...μπορεί να είναι βέβαια μόνο αστοχία του δικού μου δείγματος

4) Με μάξιμουμ πίεση στον επεξεργαστή (prime95 small FFTs) θα πιάσει τους 100C βαθμούς και μόνο σε αυτή την ακραία πίεση θα κάνει throttling...

...τρέχοντας επανειλημμένα το 3dmark δεν πέρασε τους 90C βαθμούς και δεν έκανε καθόλου throttling.

5) Χρησιμοποιεί Wifi τσιπάκι Ralink 3090, που έχει και bluetooth...αυτή την εταιρεία την έχει τώρα η MediaTek...δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από τις επιδόσεις...δεν είναι ασταθής η σύνδεση, αλλά ο φορητός μου που έχει Wifi Intel σίγουρα τα πάει καλύτερα..

....βέβαια με δύο θύρες Gigabit Lan (Realtek) δεν νομίζω πως είναι θέμα...κι εγώ στο GLan θα το συνδέσω εν τέλει...

Γενικά φαίνεται ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο, στιβαρό

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για την τιμη του ειναι σουπερ , ειμαι πολυ ευχαριστημενος , ευχαριστω τον χρηστη vgiozo για ολες της πληροφοριες και τη βοηθεια που μου προσεφερε

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πάει το πισάκι, παρέδωσε πνεύμα...

...το έκλεισα για καμιά ώρα κι αφού πήγα να το ξανανοίξω, αναβοσβήνει το λαμπάκι του για μισό δευτερόλεπτο και τέρμα, δεν παίρνει μπρος.

Τελευταία έκανε κάτι περίεργα, όπως πχ το μη στέλνει στιγμιαία σήμα στην οθόνη, να μη βλέπει στιγμιαία έναν εξωτερικό δίσκο κτλ..

...το χειρότερο απ' όλα είναι πως ο πωλητής αποδείχθηκε καθόλα αναξιόπιστος και φυσικά έχουμε να κάνουμε με aliexpress, δηλαδή καμία προστασία μετά την απομάκρυνση από το ταμείο.

...είχα πολύ χαμηλές ταχύτητες USB 3.0, του είχα ζητήσει να ελέγξει αν συμβαίνει αυτό και με άλλα πισι σαν κι αυτό που πουλάει, αυτός δεν απαντούσε, σαν να περίμενε να τελειώσει η προστασία, η προθεσμία για άνοιγμα διένεξης.

...οπότε άνοιξα διένεξη και διεκδίκησα εκεί πίσω 50$...αυτός "μουλάρωσε" και σταμάτησε να απαντάει σε οποιοδήποτε μήνυμα και η συμπεριφορά του γενικα ήταν απαράδεκτη.

πχ

- στη διένεξη, ως πρώτη αντιπρόταση, για να με αποθαρρύνει από τη διεκδίκηση, ήθελε να του στείλω πίσω όλο το πισι με δι΄κα μου έξοδα (που θα κόστιζε πολύ, αν και τώρα εύχομαι να είχα ξεμπλέξει έτσι) και να μου επιστρέψει 250$.

- μετά την επέμβαση του Aliexpress, η δεύτερη αντιπρότασή του ήταν να του στείλω πίσω με δικά μου έξοδα το πισι, αλλά χωρίς να μου επιστρέψει ούτε 1$ από τα αρχικά 251$ που είχα πληρώσει, μαζί με τα μεταφορικά.

Οπότε δεν έχω καμία προσδοκία από εκεί, παρότι η εγγύηση τυπικά είναι 3 χρόνια.

Σκατά στα μούτρα μου που προτίμησα να το παραγγείλω από Aliexpress και να γλιτώσω στην αρχή μερικά χρήματα, αντί να το παραγγείλω έστω από τη σελίδα τους που δέχεται Paypal και να έχω τουλάχιστον 6μηνη προστασία.

Τώρα 225€, και πολύς χρόνος μαζί, θα πάνε χαμένα...

Ίσως κανάς ηλεκτρονικός το σώσει εδώ, αλλά τρέχα γύρευε κι εκεί, ποιός ξέρει πόσα θα μου πάρει κι αν θα βρεθεί λύση, τσάμπα χρήματα μπορεί να ρίξω κι από εκεί.

...τό 'χω ξαναπεί αλλά δεν το εφάρμοσα, καλά να πάθω...ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ALIEXPRESS για τίποτα άλλο πέρα από μπιχλιμπίδια.

Έχει κανείς Θεσσαλονίκη κανάν αντάπτορα msata > SATΑ ή USB να τον δανειστώ για να αντιγράψω κάποια αρχεία; (Θα περάσει μήνας μέχρι να έρθει από Κίνα)

• Like 1
Δημοσ.

Κρίμα ρε Vgiozo :/ 
Μπήκες στο κόπο να δώσεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσες και ειναι αμαρτία να την τρως εσύ στο τέλος.
Ποτέ ξανά ακριβά πράγματα απο Aliexpress πες το και ξαναπές το...

Δημοσ.

Κρίμα ρε Vgiozo :/ 

Μπήκες στο κόπο να δώσεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσες και ειναι αμαρτία να την τρως εσύ στο τέλος.

Ποτέ ξανά ακριβά πράγματα απο Aliexpress πες το και ξαναπές το...

Δεν έγραψα και το ρεβιού που ήθελα, με σκορ από 3dmark, pcmark, μετρήσεις msata κτλ που τα είχα ετοιμάσει αλλά τελικά ψιλοβαρέθηκα να το κανω.

Τις πληροφορίες τις έγραψα, αλλά θα έπρεπε να τις διαβάσω κι όλας καλύτερα, πχ

να σημειώσω, όμως, ότι μπορεί να είναι προτιμότερο να κάνεις τη παραγγελία μέσω paypal, και η συγκεκριμένη εταιρεία έχει τη σελίδα της (όπου υποστηρίζει Paypal) εδώ  ....μόνο που εκεί είναι πιο ακριβά...αν θες κάνε παζάρια για να παραγγείλεις σε καλύτερη τιμή από εκεί και να είσαι και καλυμμένος από Paypal (και να γλιτώσεις και τα μεταφορικά επιστροφής σε περίπτωση προβλήματος).

Τώρα σκέφτομαι πως μακάρι τα μεταφορικά να είναι το μόνο κόστος, αν τύχει και μου απαντήσει στο αίτημα χρήσης της εγγύησης.

Αλλά είναι πολύ βαρύ το άτιμο κι αυτά τα έξοδα θα είναι πολλα.

Ίσως τους πείσω να τους στείλω πίσω μόνο την μητρική, αν γίνεται, και να κάνουν κι αυτοί το ίδιο...τότε το κόστος, αν δεν μου χρεώσουν τίποτε παραπάνω, μπορεί να κρατηθεί γύρω στο 30άρι € (ελπίζω).

Σε αυτή τη φάση τα μεταφορι΄κα είναι σε δική μου χρέωση, και για τις δύο διαδρομές....α ρε Paypal Returns κι εσύ Banggood που επιστρέφεις και τα μισά των εξόδων.

Κι είχε ένα τέτοιο στο Banggood, αλλά τη παλιά έκδοση με τον 4200U και γενικά χαμηλότερες προδιαγραφές...εγώ ήθελα κάτι πιο "future proof" και νά'τα τα βάσανά μας τώρα.

Δημοσ.

Άφησα το minipc συνδεδεμένο στο ρεύμα μόνο του για 24+ ώρες και συνήλθε για κάποιο λόγο!

Βέβαια αφού το αποσυνέδεσα και το έστησα εκ νέου στο γραφείο μου, τη πρώτη φορά που πάτησα το κουμπί και πάλι αναβόσβησε στιγμιαία, αλλα τη δεύτερη φορά άναψε κανονικά.

...υπάρχει περίπτωση να φταίει η μπαταρία του bios, να είναι δλδ στα τελευταία της και να μου κάνει αυτά τα κόλπα; Ή αν συνέβαινε κάτι τέτοιο τα συμπτώματα θα ήταν διαφορετικά;

...υπάρχει και η πιθανότητα το minipc να έχει κατώτερο ηλεκτρικό κύκλωμα κι επειδή το έχω σε πολύπριζο με αρκετά άλλα συνδεδεμένα επάνω (minipc, 4 x HDD ext, printer, Monitor, Router) να επηρεάζεται...

...δεν ξέρω...

Θα αντιγράψω τα αρχεία που είχα εκεί αλλού, θα πάρω τα αντίγραφά μου κτλ να είμαι έτοιμος....

Το καλό πάντως είναι ότι δεν επρόκειτο για κάποια μόνιμη βλάβη.

• Like 3
Δημοσ.

Κατι τετοιο μου βρωμαει και εμενα.
Αν στο ξανακανει αλλη φορα δοκιμασε αυτο.
Τραβα καλωδιο ρευματος απο τροφοδοτικο.
Παιξτου 2 3 φορες το Power On να αποφορτιστει τελειως.
Βαλε το καλωδιο και Power On ξανα.

Δημοσ.

Δεν αποκλείεται βέβαια, αλλά δεν νομίζω πως φταίει αυτό γιατί αφού έκανα αυτά που λέτε - πρώτα το μυαλό μου πήγε στο τροφοδοτικό - δοκίμασα με ένα άλλο τροφοδοτικό, λίγο χαμηλότερων συνολικών Αμπέρ βέβαια (αλλά δεν δουλεύει και στη με΄γιστη επιβάρυνση το πισι, δεν έχω όλες τις εσωτερικές θύρες εν χρήσει), και έκανε το ίδιο.

Και αφού έμεινε 24 ώρες συνδεδεμένο μόνο του σε χωριστή πρίζα και το δοκίμασα εκεί 2-3 φορές και πήρε αμέσως μπρος, αφού το αποσυνέδεσα και ξανασυνέδεσα στο πολύμπριζο εκεί πάλι ζορίστηκε να πάρει μπρος.

...αυτή την άμεση αλλαγή συμπεριφοράς λοιπόν, αφού είχε δοκιμαστεί στη προσωρινή του θέση, την απέδωσα περισσότερο σε άλλους παράγοντες.

Το τροφοδοτικό του είναι 12V/5A, 5.5mm υποδοχής...αν γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο, μάρκας, είμαι πρόθυμος να το δοκιμάσω γιατί το πισάκι αυτό με βόλεψε πολύ

(με εξαίρεση την έλλειψη decoupling για σύνδεση HDD 2.5" εσωτερικά, που σημαίνει πως για χωρητικότητα αυξημένη πάντα θα βασίζομαι σε εξωτερικό δίσκο...μέχρι το 1ΤΒ SSD να κοστίζει γύρω στο 100€υρω)

Συνέδεσα πάλι τον σταθερό για να συνδεθώ και αναρωτήθηκα πώς άντεχα τόσο θόρυβο τόσα χρόνια...δεν παίζει να επιστρέψω σε σταθερό εύκολα, εκτός αν δεν έχει κανένα ανεμιστήρα, ούτε το τροφοδοτικό του.

...το μόνιμο βουητό που είχα τόσα χρόνια στο υπνοδωμάτιο/γραφείο εξαφανίστηκε...

...και περιμένω βέβαια και κέρδη στον λογαριασμό της ΔΕΗ (να μου βγάλει τα έξοδα μέσα στον χρόνο)

Αυτό το τροφοδοτικό πώς σας φαίνεται;

http://www.ebay.com/itm/AC-DC-LED-Power-supply-Adapter-Charger-12V-5A-60W-for-5050-3528-LED-Light-CCTV-/191479624039

ή αυτό

http://www.gearbest.com/led-strips/pp_18066.html

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...