Giorgos199999 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα παίδες θέλω την βοήθεια σας.Πρόσφατα μετακόμισαν σε καινούργιο σπίτι και δεν έχει τηλεφωνική γραμμή.Πήγα στην cyta να κανω αίτηση για ίντερνετ και μου είπαν ότι καλύτερα θα ήταν να πάω στον οτε πρώτα να πάρω τηλεφωνική γραμμή και μόλις συνδεθεί να κάνω αίτηση σε αυτούς για πρόγραμμα double play.Πρέπει δλδ να πάω στον οτε να τους ζητησω γραμμή και μετά να κάνω αίτηση στην cyta? Συγνώμη αν ακουγομαι ηλίθιος αλλά δεν γνωρίζω τι διαδικασία πρεπει να ακολουθήσει.Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με το θέμα θα του μείνουν ευγνωμον.Ευχαριστώ εκ των προτερον.
Giorgos199999 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε μου.Επειδή είδα ότι και η vodafone έχει ωραία προγράμματα dοuble play αν πάω σε αυτούς θα μου πουν να τρεξω πάλι στον οτε ή κανουν μόνοι τους τις διαδικασίες για νέα γραμμή?
liodos1988 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Απο οτι ξερω , δεν εχουν καθολου η δεν εχουν σε ολες της περιοχες η cyta/vodafone(hol) κτλπ γραμμες , οποτε ο ΟΤΕ ειναι αναγκαίο κακο .
bill2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 άκου αν θές πάς σε εναλλακτικό π.χ στη vodafone αλλά αντι να έχει 210 θα πάρεις 211η212η213 γίνεται εγω έκανα παλία αίτηση στη wind και μου έβαλε κανονικά γραμμή αλλά με αριθμοδότηση wind πληρώνεις 85 ευρώ τη νέα γραμμή στη vodafone αλλα γίνεται αλλα να ξέρεις η vodafone δεν δίνει δωρεάν router adsl μονο vdsl δίνε δωρεάν
iznodur Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Όχι ρε φίλε γιατί να ξεκινήσεις από ΟΤΕ, είναι καλύτερα να σου δώσει γραμμή απευθείας ο εναλλακτικός πάροχος, έχει πάνω κάτω την ίδια τιμή με τον ΟΤΕ και γλιτώνεις λεφτά από τα πάγια του κάθε μήνα! Στην θέση σου βέβαια, δεν θα έμενα μόνο στην Cyta, θα έκανα και μια ερώτηση στην Wind που παίζει προσφορά με κινητό και tablet.
Giorgos199999 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Για το ίντερνετ της wind δεν έχω ακούσει καλά λόγια.Αν όμως βάλω cyta αναγκαστηκα πρέπει να πάρω γραμμή από οτε αλλιώς θα περιμένω μήνες για να συνδεθω. Για το ίντερνετ της wind δεν έχω ακούσει καλά λόγια.Αν όμως βάλω cyta αναγκαστηκα πρέπει να πάρω γραμμή από οτε αλλιώς θα περιμένω μήνες για να συνδεθω.Οσον αφορά τα πάγια που ανέφερε το πολύ να πληρώνω ένα αφού με το που μπει η γραμμή κάνω αίτηση σε άλλη εταιρία για προγραμμα Για το ίντερνετ της wind δεν έχω ακούσει καλά λόγια.Αν όμως βάλω cyta αναγκαστηκα πρέπει να πάρω γραμμή από οτε αλλιώς θα περιμένω μήνες για να συνδεθω.Οσον αφορά τα πάγια που ανέφερες το πολύ να πληρώσω ένα παγιο αφού με το που μπει η γραμμή κάνω αίτηση σε άλλη εταιρία για προγραμμα
bill2015 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Άκου αν θές πας vodafone και επιλέγεις ενα πρόγραμα 2play η στη cyta και λές θέλω νέα γραμμή ολοι οι πάροχοι πια το πολυ 12 μέρες κάνουν βέβαια στη vidafone η νέα γραμμή κοστίζει 85 ευρώ sth cyta 65 ευρ΄ψ δεν είναι υποχρεωτικό να πάς στον οτε απλα αντι να έχει αριθμοδότηση οτε θα έχεις της εταιρίας σου
Giorgos199999 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Πηγα σημερα το πρωι στον οτε και μου ειπαν οτι αν μου δωσουν μονο τηλεφωνικη γραμμη μου ειπαν οτι θα μου την δωσουν σε παλιο δικτυο(PSTM νομιζω μου ειπε οτι ειναι)και οτι αν θελησω μετα να βαλω ιντερνετ δεν θα μπορεσω ισχυει κατι τετοιο?
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δεν ισχύει. Άσχετα με το είδος (PSTN, ISDN, VOIP) της τηλεφωνικής γραμμής μπορείς στο μέλλον να βάλεις πρόγραμμα xDSL. Το πολύ-πολύ να σου γυρίσουν την τηλεφωνία στο είδος που δίνει ο Χ πάροχος. Φορητότητα μιας τηλεφωνικής γραμμής ή εγκατάσταση νέας, γίνεται απ' όλους τους παρόχους, ανάλογα αν έχουν δικό τους δίκτυο στην περιοχή ενδιαφέροντος. Διαφορετικά πρέπει πρώτα να κάνεις την σχετική αίτηση στον ΟΤΕ. Γεγονός είναι ότι με τον ΟΤΕ η νέα σύνδεση γίνεται γρηγορότερα, αφού είναι ο μοναδικός κάτοχος των καλωδιακών δικτύων τηλεφωνίας. Νομίζω όμως, ότι για νέα τηλεφωνική σύνδεση υπάρχει δέσμευση 2 μηνών για να κάνεις μετά φορητότητα σε άλλον πάροχο.
vavoom Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Σου γράφω από προσωπική εμπειρία. Αν ο εναλλακτικός πάροχος σου είπε να πας πρώτα στον ΟΤΕ, τότε θα "αναγκαστείς" να κάνεις συμβόλαιο στον ΟΤΕ, τουλάχιστον για 12 μήνες. 100% δεν μπορεί ο εναλλακτικός να σου βάλει internet γι'αυτό σε παράπεμψε στον ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ επικαλείται στους εναλλακτικούς έλλειψη τεχνικής υποδομής κλπ. Αν βάλεις απλή τηλεφωνική γραμμή στον ΟΤΕ και μετά κάνεις αίτηση από εναλλακτικό πάροχο για Double Play ή internet (όπως θες πες το) δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημά σου και θα σου πούνε ότι μπορώ να σου βάλω τηλέφωνο, αλλά με το Internet έχουμε θέμα και πρέπει να κάνετε αίτημα στον ΟΤΕ για αναβάθμιση της γραμμής σας (και άλλες τέτοιες π@π@ριές). Και τότε είναι που θα γίνουν τα νεύρα σου κοτσιδάκια. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά η επιλογή του ΟΤΕ είναι μονόδρομος στην περίπτωσή σου.
Giorgos199999 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τελικά θα κάνω ένα χρόνο συμβόλαιο στον οτε και μετά βλέπω.Εχει ποιο ακριβές τιμές αλλά τι να κάνουμε δεν γίνεται αλλιώς.
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 @Vavoom, λάθος πράγματα αναφέρεις, ειδικά για την τηλεφωνία. Μην τα μπερδεύεις με το 2Ρ. Ο ΟΤΕ είναι ο μόνος αρμόδιος για συνδέσεις τηλεφωνίας. Απλά οι άλλοι πάροχοι κάνουν και αυτοί νέες συνδέσεις μέσω αυτού. Σε κανέναν δεν έχεις υποχρέωση δέσμευσης, εφόσον δεν κάνεις συμβόλαιο με κάποιο προπληρωμένο πακέτο. Μπορείς κάλλιστα να έχεις εξαρχής αορίστου (χωρίς δέσμευση) αλλά με το κανονικό πάγιο (προ έκπτωσης). Απλά μας συμφέρει οικονομικά να κάνουμε συμβόλαιο με κάποιο πακέτο που έχει κάποια έκπτωση, οπότε έχουμε χρονική δέσμευση παραμονής. Ειδικά στην τηλεφωνία, αν κάποιος πάροχος δεν έχει παρουσία σε κάποιο αστικό κέντρο (σύνηθες στην επαρχία), βολεύει να κάνουμε αίτηση μόνο νέας τηλεφωνικής γραμμής στον ΟΤΕ και μετά από 2 μήνες πάμε όπου θέλουμε για κανονικό πακέτο τηλεφωνίας + Internet. Κανονικά αν ο πάροχος έχει δικό του δίκτυο στο αστικό κέντρο γίνεται όλη η διαδικασία μέσω αυτού, αλλά παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω, αφού για την τηλεφωνία πάλι μεσολαβεί ο ΟΤΕ.
vavoom Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 @jkoukos Όπως αναφέρω, αυτά που γράφω είναι από προσωπική οδυνηρή εμπειρία. Έκανα αίτηση στη HOL για νέα τηλ γραμμή/internet και μετά από μερικές μέρες μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι κανένας εναλλακτικός δεν πρόκειται να μου βάλει γραμμή, γιατί ο ΟΤΕ επικαλείται έλλειψη τεχνικής υποδομής. Πήγα στη CYTA σε γνωστό μου και μου είπε να πάω στον ΟΤΕ να βάλω απλά μια γραμμή (χωρίς internet) και μετά να κάνω αίτημα στη CYTA. Αφού έγιναν αυτά, περίμενα σαν τον μ@λ@κ@ τρεις βδομάδες την CYTA να ενεργοποιήσει την αίτηση και διαπιστώνω από το site τους ότι ακυρώθηκε η αίτησή μου, χωρίς να ειδοποιηθώ. Τους τηλεφώνησα με άγριες διαθέσεις και η απάντησή τους με έριξε στα πατώματα από τα γέλια. Μου είπαν ότι μπορούν να μου παρέχουν μόνο τηλεφωνία και όχι internet γιατί δεν υπάρχει τεχνική υποδομή στην περιοχή μου. Να σκεφτείς ότι επικοινώνησα και με γνωστό μου στον ΟΤΕ (είναι και γείτονάς μου) και όταν του μετέφερα τα περί αναβάθμισης της γραμμής κλπ, γελούσε. Guess what... μετά από 5 μέρες είχα double play από τον ΟΤΕ και όταν έληξε το συμβόλαιό μου κι έφυγα, τους έριξα κι ένα κάρο μπινελίκια όταν μου τηλεφωνούσαν για προσφορά για να μην τους φύγω. Τώρα, αυτά που γράφεις για υποχρεώσεις του ΟΤΕ προς τους άλλους, είναι ωραία και καλά και σίγουρα θα ισχύουν, αλλά έλα μου που αν και είχα γραμμή δεν μπορούσαν να μου δώσουν internet οι εναλλακτικοί. Δεν λέω ότι αυτά που αναφέρεις είναι λάθος, αλλά η τρίτη παράγραφός σου, θεωρώ ότι με δικαιώνει. (Δυστυχώς, εμείς της επαρχίας θεωρούμαστε πληβείοι, έναντι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά την 8άρα-10άρα γραμμή μια χαρά την πληρώνουμε για 24άρα.) Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τελικά θα κάνω ένα χρόνο συμβόλαιο στον οτε και μετά βλέπω.Εχει ποιο ακριβές τιμές αλλά τι να κάνουμε δεν γίνεται αλλιώς. Να επικοινωνήσεις με το τηλεφωνικό τους κέντρο για να πάρεις προσφορά γιατί αν πας σε γραφείο του ΟΤΕ θα σου βγει πιό ακριβά. Όμως, αυτό που δεν ξέρω είναι αν δέχονται να κάνουν καινούργιες συνδέσεις μέσω τηλεφώνου (θα σου πουν αυτοί).
jkoukos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Μιλάς για άλλο πράγμα. Είχες θέμα με έλλειψη ακραίου δικτύου και ταυτόχρονα η Cyta δεν είχε δικό της δίκτυο στην περιοχή σου. Αυτά είναι πραγματικότητα, αλλά αποτελούν εξαιρέσεις και όχι τον κανόνα. Για το πρώτο, είναι θέμα μόνο του ΟΤΕ και σίγουρα κανείς έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να βρει ελεύθερη γραμμή σε αυτόν από τους άλλους παρόχους. Όμως και σε αυτόν δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα. Παθών και μαθών και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας που ούτε ο ΟΤΕ μπορούσε να κάνει κάτι και έπρεπε να περιμένω μέχρι να ελευθερωθεί κάποια γραμμή. Για το δεύτερο, έγραψα παραπάνω. Όμως στην περίπτωση της τηλεφωνίας, αν υπάρχει ελεύθερη γραμμή, τότε είναι πανεύκολο σε οποιονδήποτε να δώσει τηλεφωνία. Για το διαδίκτυο ίσως υπάρχει πρόβλημα και αυτό διότι ενώ μπορούν να δώσουν πρόσβαση μέσω του ΟΤΕ, δεν τους (και μας) συμφέρει οικονομικά να γίνει το ίδιο και με το xDSL. Οι πάροχοι δεν έχουν παρουσία σε όλα τα αστικά κέντρα όλης της χώρας. Ειδικά στην επαρχία και στα μικρά κέντρα, μόνο 1-2 εξ αυτών έχει. Π.χ. στο χωριό μου υπάρχει μόνο ο ΟΤΕ και η HOL. Τηλεφωνία όμως έχουν όλοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα