Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Είναι το πρώτο μου post στο forum :) Αρχικά θα σας παραθέσω μία εικόνα για το πως είναι στο περιπού το σπίτι στο οποίο έχω το θέμα με το wifi.

1440cjq.png

Το router (ZTE της forthnet) είναι στο δωμάτιο 1 και εγώ αυτό που ήθελα είναι να έχει wifi σε όλο το σπίτι. Στα δωμάτια το σήμα είναι άψογο και φτάνει μέχρι το αρχικό σημείο του σαλονιού(1-2 γραμμές). Πριν ένα χρόνο πήγα στην Forthnet και μου πρότειναν το TL-WA850RE της TPLink το οποίο και αγόρασα. Αρχικά έκανε πολύ καλή δουλειά και είχα καλό wifi και στο μπαλκόνι. Τους τελευταίους 2-3 μήνες είχα θέμα (Δεν μπορούσαν να συνδεθούν κινητά και tablet στο δίκτυο που κάλυπτε το range extender, μερικές φορές και το λαπτοπ, καθώς κολούσε στη σύνδεση [Κάτι το οποίο γινόταν μερικές φορές και στις αρχές αλλά με μία επανεκκίνηση λυνόταν]) και το έκανα reset, επαναφορά εργοστασιακών και ότι άλλο μπορούσα. Έψαξα για κάποιες λύσεις αλλά δεν μπόρεσα να το φτιάξω. Θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις:

1) Υπάρχει κάποια λύση που μπορείτε να μου πείτε για να ρυθμίσω σωστά το range extender ώστε να λυθεί το πρόβλημα;

2) Πιστεύετε αν θα αγόραζα ένα καλό router από το ίντερνετ θα έλυνε το πρόβλημα μου με το wifi? Αν μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή για το ποιο να αγοράσω το οποίο έχει καλό δίκτυο wifi και δουλέυει σωστά με τη forthnet.

(Να αναφέρω ότι δεν μπορώ να αλλάξω θέση στο router)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Την πιθανότητα να μπει ένα καλό ρουτεράκι στο σαλόνι εκει στη με΄γαλη ευθεία ώστε να καλύπτει ισάξια όλους τους χώρους

Υπάρχει κάποιο κόλημα στο θεμα μη αλλαγής θέσης του μόντεμ

Δημοσ.

Την πιθανότητα να μπει ένα καλό ρουτεράκι στο σαλόνι εκει στη με΄γαλη ευθεία ώστε να καλύπτει ισάξια όλους τους χώρους

Υπάρχει κάποιο κόλημα στο θεμα μη αλλαγής θέσης του μόντεμ

Το router μπορεί να συνδεθεί στο σαλόνι ή σε ένα από τα δωμάτια, απλά στο δωμάτιο 1 είναι ο σταθερός.

Δημοσ.

τι ρευμα εχεις στο σπιτι;;;μονοφασικο η τριφασικο;;;;

μπορεις να δεις τα powerline να κανεις την δουλεια σου.δεν ξερω αν υπαρχη καποιο που να δουλευει με τον ουδετερο αν εχεις τριφασικο ,θα πρεπει να οτ ψαξεις καλυτερα.

Δημοσ.

τι ρευμα εχεις στο σπιτι;;;μονοφασικο η τριφασικο;;;;

μπορεις να δεις τα powerline να κανεις την δουλεια σου.δεν ξερω αν υπαρχη καποιο που να δουλευει με τον ουδετερο αν εχεις τριφασικο ,θα πρεπει να οτ ψαξεις καλυτερα.

Μονοφασικό έχω. Αυτά τα powerline τι ακριβώς κάνουν;

EDIT:

Βασικά καταλάβα τι κάνουν. Είδα αυτό http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/powerline/av500-powerline-adapter-starter-kit-tl-pa4020pkit/prod6850097pp/ . Πιστεύεις είναι καλό;

Μπορώ να συνδέσω το extender μου στο δεύτερο powerline για να έχω wifi στον χώρο που θέλω να επεκταθώ;

Δημοσ.

Για εμένα καλύετρα είναι να μπει στο σαλόνι στη μεγάλη ευθεία όπου εκεί θα εκπέμπει ασύρματα ισάξια σε όλο το σπίτι και μετά με μια σύρματη κάρτα ο σταθερός θα μπορεί να βρει το δυκτιο σου

Δημοσ.

το extender σε ποιο σημείο είναι;

Το είχα στο σαλόνι μόλις τελειώνει ο διάδρομος, στην δεξία μεριά.

Για εμένα καλύετρα είναι να μπει στο σαλόνι στη μεγάλη ευθεία όπου εκεί θα εκπέμπει ασύρματα ισάξια σε όλο το σπίτι και μετά με μια σύρματη κάρτα ο σταθερός θα μπορεί να βρει το δυκτιο σου

Κοίτα εγώ σκεφτόμουν να πάρω ένα router σαν κι αυτό μπας και έληγε το θέμα. Πιστεύεις θα κάλυπτε όλο το σπίτι;

Δημοσ.

Το είχα στο σαλόνι μόλις τελειώνει ο διάδρομος, στην δεξία μεριά.

Κοίτα εγώ σκεφτόμουν να πάρω ένα router σαν κι αυτό μπας και έληγε το θέμα. Πιστεύεις θα κάλυπτε όλο το σπίτι;

Ότι ρουτερ και να βάλεις σε μεγάλο χώρο (σπίτι) αμα δεν μπει σε κεντρικο σημειο δεν κάνεις δουλεια.Βάλε από το δωμάτιο αλφα για να παει στο σαλόνι στο σήμα έχει να διασχισει 2-3 τοίχους και για το μπαλκονι εχει και τη τζαμαρια καθες εμποδιο ειναι και μια λιγοτερο αποδοση ενω στο σαλόνι μοιραζετε πιο καλά το σήμα καλύπτει και όλα το σαλονι καλυτερα και για τα δωματια πιο λιγα εμποδια αλλά και το μπαλκόνι ειναι στην ιδια ευθεία

Επίσης αν το extender είναι σε σημείο χωρίς να υπάρχει καλή κάλυψη στο ασύρματο ώστε να πέρνει καλό σήμα χώρις προβλήματα δεν θα εχεις κανένα θέμα 

Δημοσ.

Με άλλο ρουτερ δεν θα κάνεις δουλειά. Το δυγκεκριμένο μάλιστα το έχω εγκαταστήσει με ανεπιτυχή αποτέλεσμα για παρόμοια περίπτωση.

Κάνε τα εξής 2 βήματα:

1. Βάλε το extender πιο πίσω σε σημείο που να πιάνει 2 γραμμές σταθερά και σιγουρέψου οτι το σήμα φτάνει στο μπαλκόνι. Θα δοκίμαζα στη μέση του διαδρομου έξω απο το δωμάτιο 1 περίπου. Υπολόγιζε οτι το σήμα κόβει πολύ ο τοίχος, οι καθρέπτες, οι πόρτες και τα μεταλλικά αντικείμενα (καλοριφέρ).

Αν η πόρτα του δωματίου 1 είναι συνήθως ανοιχτή μπορείς να το βάλεις απέναντί στον τοίχο του διαδρόμου.

2. Βάλε στο κινητό σου το wifi analyzer και τσέκαρε τα ασύρματα γειτονικά δίκτυα. Αν υπάρχει συνωστισμός σε κάποια κανάλια επέλεξε κάποιο λιγότερο φορτωμένο. Επίσης μπορείς να επιλέξεις -και προτείνεται- διαφορετικό κανάλι σε ρουτερ και extender.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...