Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Air mouse

drdedus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλή χρονιά παιδιά! Και εγώ κάτοχος του RKM705, και ενώ όλα καλά γενικώς, υπάρχουν 2 θέματα που αντιμετωπίζω:

1ον: Μια μετατόπιση προς τα δεξιά του κέρσορα σε λειτουργία air mouse που συμβαίνει και σε άλλα τηλεκοντρόλ και δεν γνωρίζω πως και εάν αντιμετωπίζεται

2ον: Δεν έχω καταφέρει να χρησιμοποιήσω τη λειτυοργία εκμάθησης. Παρότι ακολουθώ όλες τις οδηγίες ακριβώς, δεν βγάζω αποτέλεσμα. Υπάρχει κάποιος που τα έχει καταφέρει; Είναι κάτι που μου διαφεύγει μέσα στις οδηγίες; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικα παιδιά ποιο απο τα δυο:

1)Mele F10-PRO

http://www.gearbest.com/mice-keyboards/pp_23727.html

2)Rikomagic RKM MK705

http://www.gearbest.com/mice-keyboards/pp_104418.html

θελω να το χρησιμοποιω και για την τηλεοραση, να μην εχω 2 τηλεκοντρολ (ενα για tv και ενα για android).

Ποιο προτεινετε τελικα?

Απ οτι διαβασα το Mele εχει περισσοτερα κουμπια εκμαθησης απο το RKM MK705

Τελικα παιδιά ποιο απο τα δυο:

1)Mele F10-PRO

http://www.gearbest.com/mice-keyboards/pp_23727.html

2)Rikomagic RKM MK705

θελω να το χρησιμοποιω και για την τηλεοραση, να μην εχω 2 τηλεκοντρολ (ενα για tv και ενα για android).

Ποιο προτεινετε τελικα?

Απ οτι διαβασα το Mele εχει περισσοτερα κουμπια εκμαθησης απο το RKM MK705

Το Pro δεν έχει learning buttons, οπότε κοιτάς το Deluxe απο Mele....

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα παιδιά.

Προσπαθώ να καταλήξω στο ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για airmouse / keyboard all in one για το android TV Box μου.

Σκοπός είναι να χρησιμοποιώ ένα μόνο telecontrol / airmouse για το BOX (δεν με νοιαζει να εχω αλλο για την τηλεοραση - το δικο της δηλαδη).
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το original remote που ήρθε με το box + ενα keyboard all in one του Πλαισιου ( http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/pliktrologia-keyboards/Turbo-X-MC-2013-Media-Center-Wireless-Keyboard-S-KW452TG.htm ),το οποίο δεν πιάνει και τόσο καλά από μακριά, παρόλο που έχω φέρει με προέκταση το USB δεκτη του μπροστά από το box (ειδα βελτιωση αλλα οχι οση ηθελα).

Αρχικά σκεφτόμουν να πάρω το γνωστό Logitech K 400 plus https://www.skroutz.gr/s/7299555/Logitech-Wireless-Touch-Keyboard-K400-Plus.html ), που εχει και εξειδικευμενα keys για τις λειτουργιες του android και πολλα άλλα καλούδια.

Ομως το firmware του Android Box μου εχει μια ιδιαιτερότητα (οπως και πολλων απο τα φθηνα κινέζικα...). Το interface του ειναι αυτο των Android tablets κι οχι της Android TV, και μάλιστα χωρίς scrollbars, χωρις status + notification bars.

Αυτο σημαινει οτι οταν χρησιμοποιώ το remote μερικες φορες δεν αρκεί και φτανω σε σημεια που χρειαζεται ποντικι / touchpad οποτε πιανω στα χερια μου και το Turbo X all in one keyboard με το touchpad. 

Λιγο μετά θέλω ξερω γω να σκρολάρω πιο κάτω ή πανω σε μια οθόνη, και χωρίς το scroll bar δεν γινεται με το ποντίκι, οπότε πρέπει να παρω στα χέρια μου ξανά το remote. Και καπως έτσι είναι λίγο παίδεμα η ιστορία.

Σκέφτομαι λοιπόν αυτά τα δύο, αλλά θα ήθελα την γνώμη σας

1) Rikomagic RKM MK705 

Μόνη επιφύλαξη μου το ότι δεν θα έχω touchpad αλλα airmouse, που ξέρω ότι ίσως να μην ειναι και τοσο ανετος και ευκολος ο χειρισμος του (σε σχέση με το touchpad)

2) Rii i8 2.4GHz Wirelesss Touchpad Keyboard Mouse

https://www.amazon.com/Rii-Wirelesss-Touchpad-Keyboard-10038-SC/dp/B00P39JIU6

Αλλα κι αυτό δεν ξέρω αν θα βολέψει σαν remote. Mπορώ σε αυτό να σετάρω συντομευσεις / πληκτρα  / ενέργειες με κάποιο τρόπο που θα βολεύει εμένα; 
Επίσης σε αυτό η γλώσσα στα Ελληνικά και πίσω στα Αγγλικά πως αλλάζει; Γίνεται με πάτημα των Shift + AltGR ; Γιατί κανονικό ALT δεν βλέπω να έχει... 

Ευχαριστω εκ των προτέρων για οποιοδήποτε feedback.

Ενημερωτικά, και για όσους ενδιαφερθούν στο μέλλον, για air mouse κατεληξα στο Rikomagic RKM705 // Rii i25 (RT-MW25).

Προσπάθησα να βρω αν τελικά όλα τα πάνω πλήκτρα του (αυτά που είναι πορτοκαλί) μπορούν να προγραμματιστούν (learnable) με σκοπο να σετάρω εκεί τα βασικά keys του TV remote, ωστε να καταλήξω να έχω ενα remote μονο (το RKM705) για TV + Media Player, και να καταργησω τα 3 που εχω τωρα: TV Remote + Media Player remote + keyboard All in One.

To concept είναι να προγραμματίσω στο RKM705 (στα πανω πληκτρα του) τα εξης:

1) On/Off του android TV Box
2) On/Off της τηλεόρασης μου
3) Source της τηλεορασης
4) Volume up της τηλεόρασης
5) Volume down της τηλεόρασης.

Ρώτησα καποιους που έκαναν review στο net και μου απαντησαν οτι το SET key δεν προγραμματιζεται, καθότι είναι αυτό που "σετάρει / αποθηκεύει" τον προγραμματισμό των υπολοιπων τεσσαρων. Αρα θεωρητικά ήμουν στο -1 key, εφόσον είχα ανάγκη για 5.

Τελικά η απάντηση ήρθε απο την ιδια την Rikomagic που ενω στην αρχη με ενημέρωσαν οτι οντως το SET key δεν προγραμματίζεται κι αυτό, μετά έστειλαν διορθωτικό email

Pls ignore my previous email.  The 5 keys can learn IR remote of TV. 

p.s. Thanks και στον @drdedus που ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν και μου απάντησαν (ότι μάλλον και το SET προγραμματίζεται).

post-43897-0-99212500-1486362191_thumb.jpg

• Like 1

• 1 μήνα μετά...

Το περιμένω να έρθει

Φαντάζομαι σου ήρθε ε;

Εγώ τελικά ακύρωσα την παραγγελία του RikoMagic RKM705 λογω έλλειψης άμεσου stock και παρήγγειλα το original Rii i25A. Από ότι κατάλαβα το original ειναι το Rii i25A και οι τύποι έχουν δώσει άδεια στην RikoMagic να βγάζει το ίδιο telecontrol με άλλο όνομα (RKM705). Υπόψιν ότι στο Rii i25A το A υποδηλωνει το Audio Feature που σημαινει ότι έχει και μικρόφωνο για audio / φωνητικό search κλπ. Υπάρχει και το απλό Rii i25 που είναι λίγο δύσκολο να το βρει πλέον κάποιος.

Θετικά:

- Επιβεβαιωμένα, μπορείς να "εκπαιδεύσεις" και τα 5 πορτοκαλί keys στο πάνω μέρος του. Ακόμα και το SET ! Εγώ, λοιπόν, εκπαίδευσα αυτά τα keys ώστε να ανοίγω / κλείνω την TV, να αυξάνω / μειώνω την ένταση και να αλλάζω source. (Ελληνική) τηλεόραση δεν βλέπω, οπότε δεν χρειαζομαι τίποτα άλλο και έχω καταργήσει όλα τα άλλα τηλεκοντρόλς.

- Καλή ανταπόκριση και από σχετικά μεγάλες αποστάσεις, τόσο στο TV Box όσο και στην TV.

- Ωραίο πληκτρολόγιο, με πολύ καλό feedback όταν πατάς τα πλήκτρα.

- Εχει διακόπτη On/Off εύκολα προσβάσιμο ώστε να μπορούμε να το κλείνουμε όταν ξέρουμε ότι για ώρες / μέρες δεν θα το χρησιμοποιήσουμε. Επίσης από μόνο τους πέφτει (όταν είναι στο ON) σε sleep / idle mode για να μην καταναλώνει μπαταρία, μετά από ένα διάστημα inactivity.

- Τα περισσότερα από τα κάτω πλήκτρα του μπορεί κάποιος να τα προγραμματίσει για το KODI με το Keymap Editor add-on. 

Περίεργα & αρνητικά:

- Το Audio search feature / φωνητική αναζήτηση δεν έχω καταφέρει να τo κάνω να δουλέψει. Ισως κάτι να μην κάνω εγώ σωστά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν με ελκύει και πολύ σαν feature, οπότε δεν με ενδιαφέρει. Αν είχα βρει το απλό, χωρίς το audio feature, θα είχα επιλέξει εκείνο.

- Όταν το σηκώσεις μετά από το inactivity period και πατήσεις κάποιο κουμπί για να "ξυπνήσει" κάνει default το airmouse. Αυτό για το Android δεν είναι κακό, αλλά αν είσαι μέσα στο Kodi, μπορεί να σε μπερδέψει λίγο στην αρχή μεχρι να το συνηθίσεις. Σε κάθε περίπτωση, με το πάτημα ενός key απενεργοποιούμε το airmouse (κι αν θελουμε το ενεργοποιούμε ξανα).

- Στην παλιά έκδοση i25 κάτω αριστερά είχε το email key. Στη νέα έκδοση i25A το πλήκτρο είναι ON/OFF το οποίο στο δικο μου τουλάχιστον box λειτουργεί μόνο ως OFF. Δηλαδή μπορω να κλείσω το box αλλά δεν μπορώ μετά με το ίδιο πλήκτρο να το ανοίξω. Μικρό το κακό βέβαια καθότι εγώ ανοίγω και κλεινω το box με ένα από τα εκπαιδευόμενα πλήκτρα και έτσι ήταν το πλάνο μου από την αρχή.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και το συνιστώ.

p.s. Γενικά για τα airmouse / 3rd party telecontrols είναι καλή ιδέα, αν το box σας έχει στο πλάι ή στην πίσω μεριά τις USB θύρες, να παίρνετε ένα μικρού μήκους USB 2.0 extension male to female καλώδιο, ώστε να συνδέετε το usb receiver dongle και να το φέρνετε στην πρόσοψη του box, ακριβώς απέναντι από σας. Ετσι το εκάστοτε airmouse / keyboard / κλπ θα βλέπει άμεσα το receiver και η διαφορά στην ανταπόκριση είναι τεράστια.

Ναι το έχω εδώ και καιρό, είμαι αρκετά ευχαριστημένος.δεν με ενδιέφερε το audio και γι'αυτό πήρα το rkm.κινέζικα και τα δύο δεν με ενδιαφέρει ποιος το είχε και τι.το να ανοίγεις το tv box σε ποιο κουμπί το έβαλες; τα 5 τα έχεις ήδη πιασμένα; το hack για περισσότερα κουμπιά είναι για το rkm

Ναι το έχω εδώ και καιρό, είμαι αρκετά ευχαριστημένος.δεν με ενδιέφερε το audio και γι'αυτό πήρα το rkm.κινέζικα και τα δύο δεν με ενδιαφέρει ποιος το είχε και τι.το να ανοίγεις το tv box σε ποιο κουμπί το έβαλες; τα 5 τα έχεις ήδη πιασμένα; το hack για περισσότερα κουμπιά είναι για το rkm

Εννοείται ότι δεν εχει σημασια το brand σε αυτα. Κυρίως εφόσον είναι και τα δύο καλής ποιότητας (Rikomagic + Riitek είναι εγνωσμένης αξίας και ποιότητας εταιρίες).

Αν πέσει όμως καμιά ανεπίσημη / noname αντιγραφή κακής ποιότητας σε κάποιον... παίζει να έχει θέματα.

Εχω βαλει το άνοιγμα / κλείσιμο TV Box στο SET.

Και τα υπόλοιπα 4 επίσης πιασμένα όλα.

p.s. για ποιο hack μιλάς;

Ρε παιδιά μάλλον brickαρε το MK705.

Όταν πατάω το SET για 4 δευτερόλεπτα και γίνεται σταθερό πορτοκαλί το led μετά πατάμε ένα απ'τα 5 IR κουμπιά για να του δείξουμε πιο θέλουμε να σετάρουμε και το led πρέπει να φλασάρει 2 φορές και μετά να παραμείνει σταθερό σωτά? Δεν το κάνει πια σε εμένα. Υπάρχει κάποιος τρόπος reset του IR?

Ρε παιδιά μάλλον brickαρε το MK705.

Όταν πατάω το SET για 4 δευτερόλεπτα και γίνεται σταθερό πορτοκαλί το led μετά πατάμε ένα απ'τα 5 IR κουμπιά για να του δείξουμε πιο θέλουμε να σετάρουμε και το led πρέπει να φλασάρει 2 φορές και μετά να παραμείνει σταθερό σωτά? Δεν το κάνει πια σε εμένα. Υπάρχει κάποιος τρόπος reset του IR?

Φιλε προσπαθησα να βρω κανεναν οδηγό για reset και δεν εχω βρει κάτι για να σε βοηθησω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...