Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιο πολυ τεχνογνωσια - φορους πληρωνεις παρα τα ιδιο το εξαρτημα.  :ph34r:  Και με 10ε θα το εφτιαχνε καποιος αρκει να ηξερε να κολαει και γενικα να ηξερε τι κανει οταν ανοιξει ενα λαπτοπ.  B)

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω παντως εαν ειχα μαγαζι δεν θα αναλαμβανα ευθυνη με 15-20ευρω να το ανοιξω. Πολλα μπορει να πανε στραβα, εχει παρα πολλες βιδες για να ανοιξει.
Το κολπο με την κολλα ισως να δουλεψει, οχι ομως με κατσαβιδι καλυτερα με μια βιδα (οτι να ειναι, αρκει να ειναι αρκετα μακρια και αρκετα λεπτη να μην κινδυνευει να κολλησει) ας πουμε Μ2.5 που εχει επιπεδη ακρη.

Προσοχη θελει λιγη κολλα, μην τρεξει σε λαθος σημειο και κολλησει η βιδα η το κατσαβιδι μεσα.

A2_ScrewBolt_PoziCsk_M.jpg

Δημοσ.

Όλη τη θύρα θα του αλλάξει με τα 40€. Οπότε και να κολλήσει μέσα κάτι πάλι όλη τη θύρα θα του αλλάξει. Το πρότεινα σαν τελευτααία ζαριά από τη στιγμή που ότι και να γίνει το χειρότερο σενάριο θα είναι η αλλαγή θύρας.

• Like 1
Δημοσ.

Πιο πολυ τεχνογνωσια - φορους πληρωνεις παρα τα ιδιο το εξαρτημα.  :ph34r:  Και με 10ε θα το εφτιαχνε καποιος αρκει να ηξερε να κολαει και γενικα να ηξερε τι κανει οταν ανοιξει ενα λαπτοπ.  B)

Όλη τη θύρα θα του αλλάξει με τα 40€. Οπότε και να κολλήσει μέσα κάτι πάλι όλη τη θύρα θα του αλλάξει. Το πρότεινα σαν τελευτααία ζαριά από τη στιγμή που ότι και να γίνει το χειρότερο σενάριο θα είναι η αλλαγή θύρας.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξει η υποδοχή, απλά να σπρώξει έξω το σπασμένο κομμάτι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

όλοι οι τεχνικοί εδω,νομίζουν,κανείς δεν είναι σίγουρος και γιατί να είναι άλλωστε.

Δε θα πάρουν αυτοί τα 40 ε :-)

Νομίζω δε χρειάζεται αυτό,κάνε αυτό αλλά πρόσεχε μη...μεγάλη βοήθεια :-)

Ούτε έχουν στιγμιαία ιδρώσει ένα λίτρο νερό πάνω σε δύσκολη επισκευή για να κοστολογήσουν το κόπο τους!

Όταν πιάνεις μηχάνημα ως επαγγελματίας κοστολογείς την ευθύνη(παλμοί το λεπτό),τη γνώση πάνω στο αντικείμενο,το χρόνο που απαιτείται και κάπου στο τέλος προσθέτεις και ένα ανταλλακτικό αν χρειάστεί !

Τα παραπάνω αν ο όντως μιλάμε για τεχνικό,έχω δεί και κυρίους με ταμπέλες ''επισκευές Η/Υ'' και μέσα είναι σουβλατζής-υδραυλικός.

Δημοσ.

Τα laptops δεν έχουνε 100 βίδες ούτε πρόκειται ν΄αλλάξει υποδοχή γιατί απλά δεν χρειάζεται να το κάνει, απλώς θα σπρώξει το υπόλοιπο του βύσματος από μέσα προς τα έξω...

Ε φαντάζομαι οι υπόλοιποι κατάλαβαν τι ήθελα να πω / εννοούσα με το 100 βίδες.

Δημοσ.

όλοι οι τεχνικοί εδω,νομίζουν,κανείς δεν είναι σίγουρος και γιατί να είναι άλλωστε.

Δε θα πάρουν αυτοί τα 40 ε :-)

Νομίζω δε χρειάζεται αυτό,κάνε αυτό αλλά πρόσεχε μη...μεγάλη βοήθεια :-)

Ούτε έχουν στιγμιαία ιδρώσει ένα λίτρο νερό πάνω σε δύσκολη επισκευή για να κοστολογήσουν το κόπο τους!

Όταν πιάνεις μηχάνημα ως επαγγελματίας κοστολογείς την ευθύνη(παλμοί το λεπτό),τη γνώση πάνω στο αντικείμενο,το χρόνο που απαιτείται και κάπου στο τέλος προσθέτεις και ένα ανταλλακτικό αν χρειάστεί !

Τα παραπάνω αν ο όντως μιλάμε για τεχνικό,έχω δεί και κυρίους με ταμπέλες ''επισκευές Η/Υ'' και μέσα είναι σουβλατζής-υδραυλικός.

Σωστά, εγώ γι'αυτό είπα ότι τα 40-50€ δεν είναι παράλογη τιμή, άσχετα αν θα βρει και με λιγότερα σίγουρα.

Δημοσ.

...

Που σημαίνει ότι αν αυτός ο ιδρωμένος ταχυκαρδικός από την ευθύνη επαγγελματίας τεχνικός τύχει και πάει π.χ. στο γιατρό και αυτός του ζητήσει -τηρουμένων των αναλογιών- 200+ € θα είναι ΟΚ?

...τα 40-50€ δεν είναι παράλογη τιμή...

Για την Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ ίσως δεν ήταν, για την Ελλάδα του σήμερα (2+ μεροκάματα) σίγουρα είναι!

• Like 4
Δημοσ.

Που σημαίνει ότι αν αυτός ο ιδρωμένος ταχυκαρδικός από την ευθύνη επαγγελματίας τεχνικός τύχει και πάει π.χ. στο γιατρό και αυτός του ζητήσει -τηρουμένων των αναλογιών- 200+ € θα είναι ΟΚ?

Για την Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ ίσως δεν ήταν, για την Ελλάδα του σήμερα (2+ μεροκάματα) σίγουρα είναι!

Όπως το βλέπει ο καθένας φίλε μου, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βρει να το κάνει και με 10€. Ο καθένας κοστολογεί την εργασία του (και ό,τι συνεπάγεται αυτό, γνώση, ευθύνη κλπ) όσο θέλει.

Δημοσ.

Μπορείς να το πάρεις εσύ και να το φτιάξεις με 10-20 ευρώ, εφόσον μπορείς (το μπορείς το εκλαμβάνω από το πως κοστολογείς την εργασία). :)

Ο γιατρός τόσα παίρνει. Θα σου πάρει 40 ευρώ για 2 λεπτά εξέταση και δε θα πεις και τίποτα.

Υπενθυμίζω ότι θα ανοίξει flame και η συζήτηση θα πάει αλλού.

Δημοσ.

Βρε παιδια, εδω προσπαθουμε να δωσουμε λυση στον φιλο. Οχι να πεισουμε ολα τα μελη για το απολυτο δικιο μας.
Εγω εγραψα αυτο που εγραψα εχοντας περασει δυο χρονια στο service της IBM για τα φορητα ThinkPad. Ξαναλεω ειναι ευθυνη να παραδωσεις στον πελατη ενα μηχανημα που δεν θα τριζει, θα ειναι κλεισμενο σωστα και φυσικα θα αναβει οπως και πριν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να το πάρεις εσύ και να το φτιάξεις με 10-20 ευρώ, εφόσον μπορείς (το μπορείς το εκλαμβάνω από το πως κοστολογείς την εργασία).

Ο γιατρός τόσα παίρνει. Θα σου πάρει 40 ευρώ για 2 λεπτά εξέταση και δε θα πεις και τίποτα.

...

Aρα ο γιατρός -τηρουμένων των αναλογιών- παίρνει λίγα!

P.S1: Δεν υπάρχει εξέταση με διάγνωση των 2 λεπτών...

P.S2: Το κοστολόγηση εργασίας να το εκλάβω σαν συνώνυμο του Εληνικότατου όπου σε πιάσω?

P.S3: Πάντως έχω δεί πριν χρόνια και χειρότερα: 20 € για επανατοποθέτηση καλωδιοταινίας IDE σε Floppy Drive...

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους, τις επόμενες μέρες θα γίνει η δοκιμή με την κόλλα (αν και βιντεάκι είχα ξαναβρεί), και αμα το καταστρέψω θα το δώσω το 40άρι. Υπόψιν το 40άρι είναι για αλλαγή ολόκληρης της θύρας, με παραγγελία νέου ανταλλακτικού, όχι απλά για να το σπρώξουν έξω. Τα παιδιά μου είπαν ότι να το σπρώξουν δεν μπορούν. Ίσως πρέπει να το παω και αλλού, θα το δώ αν αποτύχει η κόλλα.

Θα σας κρατήσω ενήμερους χαχα :)

Δημοσ.

...Τα παιδιά μου είπαν ότι να το σπρώξουν δεν μπορούν...

...

Κατανοητό, είναι βλέπεις πολύ πιο εύκολο και προπάντων ασφαλές το ξεκόλλημα / κόλλημα της υποδοχής, λαμπρά!

Ποιό laptop είναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...