Προς το περιεχόμενο

ubuntu σε δεύτερο δίσκο


Lside

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Έχως widnows 10 στο σύστημά μου. Αν εγκαταστήσω σε δεύτερο δίσκο τα ubuntu σε περίπτωση που θέλω να τα αφαιρέσω απλά διαγράφω το δίσκο από το disk management των windows ή θα έχω κάποιο πρόβλημα με τον boot loader?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά format κάνεις αλλά πρέπει να κάνεις και κάποιες ενέργειες για να μπορείς να γράψεις σε δίσκους των windows από το Ubuntu, αν το κάνεις εγκατάσταση. Έχει ένα θέμα, τα Windows κάνουν hibernate τους δίσκους όταν κλείνουν για να είναι πιο γρήγορα στο boot αλλά το Ubuntu δεν μπορεί να τους κάνει mount σε αυτή την κατάσταση. Οπότε πρέπει να απενεργοποιήσεις το fast boot από τα Windows.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεται να κάνει format απο την live διανομή , απλά θα πρέπει να bootareis με windows installation disk, να τρέξεις diskpart για να κάνεις format τον δίκο που αναγνωρίζει σχεδών όλα τα διαφορετικά FS και μετά να φτιάξεις τον bootloader μέσα απο το diskpart πάλι για να μην έχεις πρόβλημα με το grub

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαγραφεις τα partitions της λινουξογκαταστασης απο το disk management των windows και μετα επαναφερεις τον bootloader των windows στον mbr ετσι

 

http://www.howtogeek.com/howto/33433/restore-the-windows-boot-loader-after-an-ubuntu-update/

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τη στιγμή που γράφει ο TS "Αν εγκαταστήσω σε δεύτερο δίσκο τα ubuntu..." και άρα δεν έχει εγκαταστήσει ακόμη τίποτα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον disk manager για διαγραφή του δίσκου χωρίς να χρειαστεί τίποτε άλλο, από τη στιγμή που κατά την εγκατάσταση βάλει τον grub(τον bootloader του linux) στο δίσκο αυτό και όχι στο δίσκο που βρίσκονται τα windows. Μετά αλλάζει απλά το boot δίσκο από το bios και χρησιμοποιεί τον grub για να μπαίνει σε όποιο λειτουργικό θέλει. Αν κάποια στιγμή αποφασίσει να διαγράψει το δίσκο με τα ubuntu από τα windows, απλά και πάλι αλλάζει ξανά τον boot δίσκο από το bios. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...