greentree Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα! Έχω ένα Audi 80cc του 85' με το οποίο κάνω αρκετά χιλιόμετρα και περνάω αρκετές ώρες σε αυτό. Όπως καταλαβαίνετε το αυτοκίνητο είναι μεν σε αρκετά καλή κατάσταση, κάνει ταξίδια, είναι πολύ οικονομικό και με βολεύει απίστευτα, αλλά δεν παύει να είναι παλιό και αν πάθει κάποια σοβαρή μηχανική βλάβη πιθανόν να μην αξίζει να το επισλευάσω αλλά να αγοράσω κάποιο άλλο. Θέλω λοιπόν να αλλάξω τα ηχεία και να βάλω κάτι καλύτερο για να έχω ήχο όχι παραμορφωμένο, δυνατό μπάσο και πρίμα. Έχει 2 ηχεία επάνω στο ταμλό (3.5" πρέπει να είναι γιατί το μεταλικό κάλυμα που έχει για αυτά είναι 10x10cm) και 2 πίσω (όχι στις πόρτες πίσω απ τα καθίσματα). Επίσης έχει ένα radio-cd της sony που βγάζει θεωρητικά 4x45w. Τα δυο πίσω ηχεία και το αριστερό μπροστά δεν λειτουργούν. Λειτουργεί μόνο το μπροστά δεξιά. Το οδηγώ εδώ και 2 χρόνια σχεδόν με ένα ηχείο. Σκέφτηκα λοιπόν να αλλάξω μόνο τα 2 μπροστινά ηχεία και να μην πειράξω το cd-player για να βγει οικονομικά η δουλειά (μην βάλω 4 καινούρια ηχεία σε παλιό αμάξι χαλάσει και μετά δεν ξέρω τι να τα κάνω... πιθανόν να ταιριάζουν στο επόμενο αμάξι πιθανόν και όχι) Όσον αφορά τα ηχεία μάλλον δεν χρειάζεται να βάλω διαρούμενα ηχεία γιατί εκείνα ναομίζω μπαίνουν τα γουφερ χαμηλα στις πόρτες και τα τουιτερ στο ύψος του αυτιού. Εγώ έχω 2 θέσεις στο ταμπλό οπότε μάλλον δεν θα βάλω γουφερ εκεί και τουιτερ λίγο πιο πάνω (έτσι δεν είναι κι έτσι ψάχνω κάτι σε ομοαξονικό. Έχω σκοπό να δώσω μέχρι 80€ (αν πράγματι αξίζει, ίσως πάλι να είναι και πολλά) Τί μου προτείνετε για τα ηχεία; Τα watt του cd-player επαρκούν για 2 καλά ηχεία; Έχετε καμιά άλλη ιδέα για να βελτιώσω το ηχοσύστημα; Ένα τέτοιο έχω.. http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7385207/ δείτε που είναι τα ηχεία... Ευχαριστώ
Ntinaras Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 βασικα δες διαστασεις ηχειων. επισηως με 80 ευρω δεν παιρνεις ηχεια της προκοπης αλλα σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο τα μαμα και απο τα καμμενα που εχει τωρα.
greentree Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 βασικα δες διαστασεις ηχειων. επισηως με 80 ευρω δεν παιρνεις ηχεια της προκοπης αλλα σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο τα μαμα και απο τα καμμενα που εχει τωρα. φίλε δεν μπορώ να βγάλω το μεταλλικό κάλυμμα απ το ταμπλό και να δω το ηχείο... το προσπάθησα... αλλά με καλυμμα 10x10cm ή 3.5" θα είναι ή 4" το πολύ... τι λες;
aGka8l Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Για μαμά πηγή εγώ θεωρώ ότι τα 80€ είναι υπέρ αρκετά άλλα θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς με τις μαμά βάσεις αλλά να ανοίξεις τρύπες στις πόρτες επίσκεψου ενα κατάστημα της γειτονιάς σου να σου πει αν τ βάθος της πόρτας είναι βαθύ για να κάτσει ο μαγνήτης του ηχειου
greentree Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Για μαμά πηγή εγώ θεωρώ ότι τα 80€ είναι υπέρ αρκετά άλλα θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς με τις μαμά βάσεις αλλά να ανοίξεις τρύπες στις πόρτες επίσκεψου ενα κατάστημα της γειτονιάς σου να σου πει αν τ βάθος της πόρτας είναι βαθύ για να κάτσει ο μαγνήτης του ηχειου Και να βάλω γουφερ στις πόρτες και τουιτερ ψηλά ή απλά ομοαξονικά στις πόρτες; Έχεις να μου προτείνεις κάποια ηχεία;
De@th L0rd Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 JBL http://www.odes.gr/shop/car-marine/car-audio/ixeia-aftokinitou/ixeia-aftokinitou-stroggyla/jbl-gto-327-zeygos-timi.html Δυο σετάκια από τα παραπάνω και πιστεύω είσαι οκ. Αν σου χαλάσει και το αυτοκίνητο όπως λες, τα πουλάς πανεύκολα. Το θέμα είναι να ότι θα χρειαστεί να περάσεις καλώδια κτλ. Θα χρειαστεί πιθανότατα να ξηλώσεις και κομμάτια ή ολόκληρο το ταμπλό για να βάλεις τα μπροστινά. Μπορείς να ανοίξεις τέτοιες δουλειές; Να υπολογίζεις και το κόστος για εργατικά.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Σε ένα Lancia Dedra του '94 πάντως με τα εμπρός ηχεία στο ταμπλώ, καθόλου ξήλωμα δεν χρειάστηκε.. Με αλενόβιδες άνοιγες τα καπάκια από τα ηχεία και απλά τα αντικαθιστούσες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα