Προς το περιεχόμενο

Αγορά πρώτου tablet

Commendatore

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κοίτα σε windows tablet που έχω (asus t100) το μόνο που θα ήθελα να είχε και 3g/4g internet. Όλα τα άλλα τα κάνω με το κινητό.

Γενικά το Surface 3-4 δεν θα το έπερνα προσωπικά λόγο του ότι δεν είναι σταθερό όταν συνδέεις το keyboard dock. Θα ήθελα κάτι σαν το Asus T100 δλδ που στηρίζετε καλα και πληκτρολογείς ''ανετα'' ακόμα και στο κρεβάτι π.χ.

Δες αν θες αυτά τα μοντέλα:

Asus T200 

Asus T300

έχει και άλλα, για μένα πάρε κάτι με τουλάχιστον 4gb ram να αντέξει λίγο στον χρόνο, και αν μπορείς να αποφύγεις ΑΤΟΜ.

https://www.skroutz.gr/c/1105/tablet/f/292255_342116_517781/Windows-%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-10-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-3-GB.html

Άλλη λύση που ίσως εκανα να έπερνα ενα φθηνούλη Android Tablet για ταινίες και ψιλοπράγματα και ενα καλούτσικο λάπτοπ με 15άρα οθόνη τουλάχιστον για PC

Τα Asus φαίνονται μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική, αλλά φοβάμαι πως θα αναγκαστώ να κοιτάξω σε κάτι με πάνω από 4GB μνήμης ώστε να εξασφαλίσω λίγο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο μηχάνημα

Υπάρχουν κάποιες συσκευές στις οποίες να αναβαθμίζεται και η μνήμη ώστε να μην είναι αυτό κριτήριο αγοράς;

Από την άλλη υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου η εναλλακτική των 2 ξεχωριστών συσκευών, αλλά και αυτή έχει τα προφανή μειονεκτήματά της.

Παλια που ειχα ενα windows tablet της estar θυμαμαι οτι το Store ηταν τραγικο( χειροτερο και απο των windows phone καθως τοτε δεν υπηρχαν universal apps). Υπηρχαν καποια παιχνιδια και τα productivity apps ηταν ισως το καλυτερο κομματι αλλα αυτο ηταν ολο. Google apps απλα ανύπαρκτα, απο social media μονο μια τραγικη εκδοση του facebook και ολα τα αλλα ηταν απλα αντιγραφες των official εφαρμογων. Βεβαια η κατασταση τωρα εχει βελτιωθει λιγο και αν εχεις windows 10 pc μπορεις να δεις τι παιζει αλλα ακομα τα windows tablets δεν ειναι tablets, ειναι απλα μια εναλλακτική για ενα φθηνό laptop.

Δυστυχώς είμαι ακόμη με τα περήφανα 8.1 οπότε δεν μπορώ να δώ ποιές εφαρμογές είναι διαθέσιμες.

Θα προσπαθήσω να καταγράψω τις εφαρμογές που με ενδιαφέρουν περισσότερο και να δω για κάθε μια ξεχωριστά εάν είναι διαθέσιμη για τα win10.

Θα πρέπει να παρατηρήσω αν υπάρχει η εφαρμογή διαθέσιμη για download ως exe αρχείο;

Δεν ξέρω γιατι απασχολούν οι εφαρμογές στα Windows tablet οταν στην ουσία εχεις x86 προγραμματα να τρεχουν. Κάτωχος ενος lenovo-miix μπορω να πω πως ειμαι απολυτα ευχαρηστιμένος, θα μπορούσε να είναι καλύτερο αλλά για τα λεφτα του είναι οκ.

Το χρησιμοποιώ όταν ταξιδεύω και δουλεύω στην διαδρομή κανονικά, μέχρι και Mathematica σηκώνει άνετα.

Οι εφαρμογές για εμένα δεν ήταν ποτέ θέμα μιας που και στο τηλέφωνο δεν χρησιμοποιώ και πολλές.

Προσωπικά χρησιμοποιώ αρκετά συχνά το android κινητό μου, εξαιτίας της ύπαρξης πολλών πρακτικών εφαρμογών, οπότε φοβάμαι μήπως αγοράσω κάποιο tablet και εξαιτίας αυτής ακριβώς της έλλειψης στραφώ και πάλι στο κινητό...

Εννοείς πως από τη στιγμή που μπορώ να εγκαταστήσω χ86 προγράμματα, μπορώ να τρέξω τις android εφαρμογές με κάποιον τρόπο και στα win;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα Τ200 και Τ300 που βλέπω στο σκρουτζ έχουν 4gb ram 

Διαβασα λαθος. Ταμπλετ με 8gb ram θες δηλαδη; Θα χρειαστεί βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη νομιζω.

τσέκαρε και τιποτε youtube video να δεις πανω κατω επιδόσεις στην χρήση

ΥΓ. android apps στα win ξέχνα το, πάρε εξαρχης android αμα βλέπεις οτι χρειάζεσαι οπωςδιποτε τα apps του. Αλλιως χ86 αρχιτεκτονική και full windows environment. 

Και τα δυο μια χαρα είναι, εσυ σκέψου τι ακριβως χρειάζεσαι.

Και για να σε πονοκεφαλιάσουμε λίγο ακομα... παίζουν βλέπω και dual boot , android + windows. Αν και δεν είχα ποτέ μου τέτοια συσκευη

Επεξ/σία από alx301

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς ψάχνεις ένα ποιοτικό και δυνατο tablet που να σου προσφέρει την εμπειρία και τις εφαρμογές του android κινητού σου σε πιο μεγάλη οθόνη.

Σ'αυτο το σημείο θα σου πρότεινα να μείνεις μακριά από τα windows tablets (έχει ,δεν έχει εφαρμογές το store του ),ποσο μάλλον να δώσεις 500-700€ γι' αυτό.

Κοίταξε αν μπορείς να βρεις και να πάρεις με κάποιο τρόπο το pixel c,αλλιώς πας σε iPad pro 9.7" ή να σου προτιμούν τα παιδια κάποιο άλλο high end android tablet,για να κανεις την δουλεια σου!

Τα dual boot ειναι σε x86 πλατφόρμα και υπάρχουν αρκετά θέματα συμβατότητας όσο αφορά κάποιες εφαρμογές,που αυτό το πρόβλημα θα μεγαλώσει τώρα που έχουν διακόψει και χρήση αυτών των επεξεργαστών στα android smartphones.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα με τα dual boot tablets,ειναι ότι αφιερώνεται μεγάλο μέρος της εσωτερικής μνήμης στα windows και λιγότερη στο android και ειναι αρκετά δισκολο έως και αδύνατο σε κάποιες περιπτώσεις να αυξηθεί ο χώρος του android.

Επεξ/σία από ektor7
  • Like 1

Tα Τ200 και Τ300 που βλέπω στο σκρουτζ έχουν 4gb ram 

Διαβασα λαθος. Ταμπλετ με 8gb ram θες δηλαδη; Θα χρειαστεί βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη νομιζω.

τσέκαρε και τιποτε youtube video να δεις πανω κατω επιδόσεις στην χρήση

ΥΓ. android apps στα win ξέχνα το, πάρε εξαρχης android αμα βλέπεις οτι χρειάζεσαι οπωςδιποτε τα apps του. Αλλιως χ86 αρχιτεκτονική και full windows environment. 

Και τα δυο μια χαρα είναι, εσυ σκέψου τι ακριβως χρειάζεσαι.

Και για να σε πονοκεφαλιάσουμε λίγο ακομα... παίζουν βλέπω και dual boot , android + windows. Αν και δεν είχα ποτέ μου τέτοια συσκευη

Δε θα με πείραζε να αγόραζα κάποιο με 4GB μνήμης αν ήμουν βέβαιος πως θα είχα εξασφαλισμένη μια λογική διάρκεια ζωής της συσκευής, αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι η μνήμη δεν είναι ποτέ αρκετή...

Δεν είναι τόσο ότι χρειάζομαι οπωσδήποτε τις εφαρμογές του android, αλλά με προβληματίζει (ή καλύτερα εξοργίζει) η άρνηση των προγραμματιστών να δημιουργήσουν τις εφαρμογές για την πλατφόρμα των παραθύρων.

Μάλλον μας θέλουν μαντρωμένους σε 2 (ή ακόμη καλύτερα σε 1) στρατόπεδα.

Προφανώς ψάχνεις ένα ποιοτικό και δυνατο tablet που να σου προσφέρει την εμπειρία και τις εφαρμογές του android κινητού σου σε πιο μεγάλη οθόνη.

Σ'αυτο το σημείο θα σου πρότεινα να μείνεις μακριά από τα windows tablets (έχει ,δεν έχει εφαρμογές το store του ),ποσο μάλλον να δώσεις 500-700€ γι' αυτό.

Κοίταξε αν μπορείς να βρεις και να πάρεις με κάποιο τρόπο το pixel c,αλλιώς πας σε iPad pro 9.7" ή να σου προτιμούν τα παιδια κάποιο άλλο high end android tablet,για να κανεις την δουλεια σου!

Τα dual boot ειναι σε x86 πλατφόρμα και υπάρχουν αρκετά θέματα συμβατότητας όσο αφορά κάποιες εφαρμογές,που αυτό το πρόβλημα θα μεγαλώσει τώρα που έχουν διακόψει και χρήση αυτών των επεξεργαστών στα android smartphones.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα με τα dual boot tablets,ειναι ότι αφιερώνεται μεγάλο μέρος της εσωτερικής μνήμης στα windows και λιγότερη στο android και ειναι αρκετά δισκολο έως και αδύνατο σε κάποιες περιπτώσεις να αυξηθεί ο χώρος του android.

Εν μέρει έχεις δίκιο, αλλά για την ακρίβεια έψαχνα κάτι το οποίο να συνδύαζε ικανοποιητικά τα δύο λειτουργικά και τις συσκευές που χρησιμοποιώ την περίοδο αυτή.

Σκέφτηκα σοβαρά τη λύση του pixel c, αλλά με το πληκτρολόγιο βγαίνει αρκετά ακριβά και το μήλο είναι εκτός των σκέψεών μου διότι θα πρέπει να αντικαταστήσω όλο το υλισμικό που έχω.

Ακόμη και με βάση αυτά που αναφέρεις οι υβριδικές λύσεις μάλλον δεν...., οπότε;

Δε φανταζόμουν πως αυτά που ζητώ, θα ήταν σχεδόν ουτοπικά για το επίπεδο της τεχνολογίας αυτή την περίοδο...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To win tablet θα το δουλεύεις σαν PC και όχι τοσο,εως καθόλου με τα apps του store. Μην το αγοράσεις δηλαδη με την προοπτική να δουλεύεις μόνο με apps αλλιως πάρε android. οπως και το αντιθετο. Στο χειρισμό με touchscreen το android ειναι φυσικά πιο καλο.

Παντος περι των 4gb ram, εδω το Asus T100 δεν ειναι ασχημο για αυτό που είναι -πλεον λίγο παλαιό μοντέλο. Ατομ και 2γβ μνήμη- , και lightroom είχε παίζει λίγο και chrome ανοιχτο παράλληλα με λιγα tabs και καμιά ταινιούλα....

Aρα τα T200 & T300 θα είναι καλύτερα, και έχουν πιο μεγάλη οθόνη που ΙΣΩΣ να μην σε κάνει να αναζητάς το λαπτοπ σου σε λίγο καιρο. 

Αν σκοπεύεις να βάλεις πληκτρολόγιο και ποντίκι, για μενα μην πάρεις android πάντος γιατί μόνο apps μπορείς να τρέξεις.

Οτι και να παρεις προσπάθησε μην ξεφύγεις στα λεφτα, μιας και που προχωράει γρήγορα η τεχνολογία και σε 2-3 χρόνια θα χρειαστείς άλλο.

Επεξ/σία από alx301
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε θα με πείραζε να αγόραζα κάποιο με 4GB μνήμης αν ήμουν βέβαιος πως θα είχα εξασφαλισμένη μια λογική διάρκεια ζωής της συσκευής, αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι η μνήμη δεν είναι ποτέ αρκετή...

Δεν είναι τόσο ότι χρειάζομαι οπωσδήποτε τις εφαρμογές του android, αλλά με προβληματίζει (ή καλύτερα εξοργίζει) η άρνηση των προγραμματιστών να δημιουργήσουν τις εφαρμογές για την πλατφόρμα των παραθύρων.

Μάλλον μας θέλουν μαντρωμένους σε 2 (ή ακόμη καλύτερα σε 1) στρατόπεδα.

Εν μέρει έχεις δίκιο, αλλά για την ακρίβεια έψαχνα κάτι το οποίο να συνδύαζε ικανοποιητικά τα δύο λειτουργικά και τις συσκευές που χρησιμοποιώ την περίοδο αυτή.

Σκέφτηκα σοβαρά τη λύση του pixel c, αλλά με το πληκτρολόγιο βγαίνει αρκετά ακριβά και το μήλο είναι εκτός των σκέψεών μου διότι θα πρέπει να αντικαταστήσω όλο το υλισμικό που έχω.

Ακόμη και με βάση αυτά που αναφέρεις οι υβριδικές λύσεις μάλλον δεν...., οπότε;

Δε φανταζόμουν πως αυτά που ζητώ, θα ήταν σχεδόν ουτοπικά για το επίπεδο της τεχνολογίας αυτή την περίοδο...

Να μας μαντρώσουν στα tablets,λογο mobile apps ,ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο.Οσο και αν σου φαινεται περιεργο,οι περισσοτεροι κατασκευαστές τον τελευταιο 1,5 χρονο,επιλεγουν για τα tablets τους που ειναι 10" και πανω ,περισσοτερο τα windows ,παρα το android και ιδιως οταν προκειται για ακριβες,high end συσκευες.Αυτο σημαινει οτι ουτε υπαρχει θεμα ζητησης και ουτε αυτη η ζητηση δεν επιρεαζεται  απο την υπαρξη ή οχι των mobile apps.Οποταν η επιρροη που εχουν οι developers των mobile apps,,σ'αυτη την κατηγορια συσκευων,ειναι πολυ μικρη και στην περιπτωση των windows tablets,σχεδον ανυπαρκτη .

Τωρα ,για την χρηση που το θες τα 4GB ειναι αρκετα,φτανει να επιλεξεις και τον καταλληλο επεξεργαστη/ssd(και οχι μια αργη emmc),γιατι αυτος θα παιξει μεγαλυτερο ρολο ,τοσο στο να εχεις καποιο αερα για μεγαλυτερη διαρκεια και οχι τοσο η ram,παντα με γνωμονα τη χρηση που το προοριζει.Δυστυχως για την κατηγορια των tablets/ultrabooks τα 8GB ισοδυναμη οχι απλα με 1000ρικο,αλλα με 1000 φευγα,φευγα!!!

Οσο για το pixel c,νομιζω μαζι με το πληκτρολογιο ειναι κοντα στα 650-700€ οποταν ειναι μεσα στο budget που εθεσες,γι'αυτο και στο πρότεινα.

Νομιζω αν μπορεσεις να βρεις καποιο windows tablet και καποιο android tablet,να τα δοκιμασεις λιγο να δεις απο πρωτο χερι ποια ειναι η εμπειρια τους,θα ηταν το ιδανικο,αλλα καταλαβαινω οτι ειναι αρκετα δυσκολο,αυτο.

Δυστυχω ομως θα πρεπει πρωτα να επιλεξει σε ποιο λογισμικο θα κινηθεις και μετα,ποιες ειναι οι διαθεσιμες επιλογες για το budget σου.Ετσι οπως εισαι τωρα κανεις πολυ πιο δυσκολη την πιθανοτητα να βρεις την σωστη συσκευη και ακομη πιο δυσκολη την δυνατοτητα να σου προτεινουμε κατι που θα σε αφησει ικανοποιημενο και θα κανεις οπως πρεπει την δουλεια σου.

Επεξ/σία από ektor7
  • Like 1

Κατ'αρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για τη βοήθειά σας, έστω και αν σας δυσκολεύω εξαιτίας της απειρίας μου με το αντικείμενο... 

To win tablet θα το δουλεύεις σαν PC και όχι τοσο,εως καθόλου με τα apps του store. Μην το αγοράσεις δηλαδη με την προοπτική να δουλεύεις μόνο με apps αλλιως πάρε android. οπως και το αντιθετο. Στο χειρισμό με touchscreen το android ειναι φυσικά πιο καλο.

Παντος περι των 4gb ram, εδω το Asus T100 δεν ειναι ασχημο για αυτό που είναι -πλεον λίγο παλαιό μοντέλο. Ατομ και 2γβ μνήμη- , και lightroom είχε παίζει λίγο και chrome ανοιχτο παράλληλα με λιγα tabs και καμιά ταινιούλα....

Aρα τα T200 & T300 θα είναι καλύτερα, και έχουν πιο μεγάλη οθόνη που ΙΣΩΣ να μην σε κάνει να αναζητάς το λαπτοπ σου σε λίγο καιρο. 

Αν σκοπεύεις να βάλεις πληκτρολόγιο και ποντίκι, για μενα μην πάρεις android πάντος γιατί μόνο apps μπορείς να τρέξεις.

Οτι και να παρεις προσπάθησε μην ξεφύγεις στα λεφτα, μιας και που προχωράει γρήγορα η τεχνολογία και σε 2-3 χρόνια θα χρειαστείς άλλο.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα ένα παραθυροπινάκιο μάλλον θα με βόλευε περισσότερο, οπότε η αρχική μου διαίσθηση ήταν απ'ότι φαίνεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι άντροιντ εφαρμογές μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμες και πρακτικές, δεν πιστεύω ωστόσο πως θα δικαιολογήσουν στο τέλος τη δαπάνη ενός σημαντικού ποσού.

Αντίθετα ένα παραθυροπινάκιο θα αντικαταστούσε (έστω και μερικώς) τον φορητό μου υπολογιστή και παράλληλα θα ήταν το βασικό εργαλείο περιήγησης.

Φυσικά θα προσπαθήσω φυσικά να δουλέψω συσκευές και από τις δύο κατηγορίες, ώστε να έχω πληρέστερη άποψη.

Να μας μαντρώσουν στα tablets,λογο mobile apps ,ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο.Οσο και αν σου φαινεται περιεργο,οι περισσοτεροι κατασκευαστές τον τελευταιο 1,5 χρονο,επιλεγουν για τα tablets τους που ειναι 10" και πανω ,περισσοτερο τα windows ,παρα το android και ιδιως οταν προκειται για ακριβες,high end συσκευες.Αυτο σημαινει οτι ουτε υπαρχει θεμα ζητησης και ουτε αυτη η ζητηση δεν επιρεαζεται  απο την υπαρξη ή οχι των mobile apps.Οποταν η επιρροη που εχουν οι developers των mobile apps,,σ'αυτη την κατηγορια συσκευων,ειναι πολυ μικρη και στην περιπτωση των windows tablets,σχεδον ανυπαρκτη .

Τωρα ,για την χρηση που το θες τα 4GB ειναι αρκετα,φτανει να επιλεξεις και τον καταλληλο επεξεργαστη/ssd(και οχι μια αργη emmc),γιατι αυτος θα παιξει μεγαλυτερο ρολο ,τοσο στο να εχεις καποιο αερα για μεγαλυτερη διαρκεια και οχι τοσο η ram,παντα με γνωμονα τη χρηση που το προοριζει.Δυστυχως για την κατηγορια των tablets/ultrabooks τα 8GB ισοδυναμη οχι απλα με 1000ρικο,αλλα με 1000 φευγα,φευγα!!!

Οσο για το pixel c,νομιζω μαζι με το πληκτρολογιο ειναι κοντα στα 650-700€ οποταν ειναι μεσα στο budget που εθεσες,γι'αυτο και στο πρότεινα.

Νομιζω αν μπορεσεις να βρεις καποιο windows tablet και καποιο android tablet,να τα δοκιμασεις λιγο να δεις απο πρωτο χερι ποια ειναι η εμπειρια τους,θα ηταν το ιδανικο,αλλα καταλαβαινω οτι ειναι αρκετα δυσκολο,αυτο.

Δυστυχω ομως θα πρεπει πρωτα να επιλεξει σε ποιο λογισμικο θα κινηθεις και μετα,ποιες ειναι οι διαθεσιμες επιλογες για το budget σου.Ετσι οπως εισαι τωρα κανεις πολυ πιο δυσκολη την πιθανοτητα να βρεις την σωστη συσκευη και ακομη πιο δυσκολη την δυνατοτητα να σου προτεινουμε κατι που θα σε αφησει ικανοποιημενο και θα κανεις οπως πρεπει την δουλεια σου.

Η λογική πίσω από την σκέψη μου για την ύπαρξη τουλάχιστον 8GB μνήμης, οφείλεται στο σημερινό μου φορητό, ο οποίος με 4GB μνήμης ζορίζεται κάποιες φορές ακόμη και με τον chrome...

Μια λύση για να αποφύγω το 1000ρικο είναι να ψάξω για κάποιο μεταχειρισμένο surface 3/4 και με κάποια προίκα, ως μια μεταβατική μεσοπρόθεσμη λύση. Έτσι ελπίζω να τη γλιτώσω με 600-700€ χωρίς να χρειαθεί να βάλω άλλα χρήματα στο προσεχές μέλλον.

Το pixel c φαίνεται πως είναι ότι καλύτερο στην κατηγορία του, αλλά η 64άρα έκδοση με πληκτρολόγιο και μερικά απαραίτητα συμπαραμαρτυρούμενα θα άγγιζε τα 800€ και γι'αυτό το απέκλεισα προσωρινά από τα υποψήφια. 

Όπως σωστά σημειώνεις, μόνο μια δοκιμή θα με βοηθήσει να ξεκαθαρίσω ποιό λειτουργικό είναι αυτό που θα με εξυπηρετήσει περισσότερο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...