Commendatore Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Ήρθε λοιπόν η ώρα για το πρώτο μου tablet, το οποίο θα λειτουργήσει βραχυπρόθεσμα/μεσοπρόθεσμα και ως αντικαταστάτης του γερασμένου μου πλέον φορητού. Τι έχετε να προτείνετε για: - διαδικτυακή περιήγηση (~70%) - γενικές εργασίες γραφείου (σουίτα Microsoft κατά κύριο λόγο) (~20%) - χρήση πολυμέσων ή και ακόμη και μικρή επεξεργασία αυτών; (~10%) Δεν πρόκειται (κατά τα φαινόμενα) να χρησιμοποιηθεί για βαριά επαγγελματική χρήση. Χαρακτηριστικά που θεωρώ λίγο ως πολύ απαραίτητα: - Επαρκής δύναμη και αυτονομία - Σύνδεση ποντικιού & πληκτρολογίου - Θύρες επεκτασιμότητας (ιδανικά θα ήταν και πλήρης USB) Κλίνω ελαφρώς προς την πλατφόρμα των Win8/Win10, αλλά αν υπάρχει κάτι και σε android δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Προς το παρόν συνυπάρχουν οι δύο πλατφόρμες (Android κινητά/Win HTPC) και το τάμπλετ θα είναι κάτι σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ τους. Τα χρήματα τα αφήνω προς το παρόν εκτός συζήτησης γιατί θέλω πρώτα να κατασταλάξω στο είδος της συσκευής που θα με καλύψει καλύτερα και μετά μπορούμε να το δούμε πιο στοχευμένα. Δείξτε κατανόηση διότι είμαι "νέοπας" στο είδος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stogianz Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Εγώ έχω βάλει στο μάτι κάτι τέτοιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alx301 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Πήγαινε σε κάτι με Win10/8 αλλά τουλάχιστον 10" Αλλα μην περιμένεις να αντικαταστήσεις το λάπτοπ σου με οτιδήποτε μικρότερο από 10" . Ακόμα και οι 10", είναι μακροπρόθεσμα, πολύ λίγες για laptop replacement. Σκεψου εκτός απο την οθόνη και το πληκτρολόγιο είναι αναλογα μικρό. Βέβαια είπες θα συνδέεις και εξωτερικο...σκεψου τα. Όπως επίσης και η δύναμη αυτων των συσκευών εκτός αν πάρεις κάποια αρκετά ακριβή (i5-i7-i3), δεν είναι για πολλά πολλά ταυτοχρονα (ατομ cpu). Υπάρχει και η επιλογή για μεγαλύτερη οθόνη αν το συνδέεις με hdmi σε μονιτορ ή Τv Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2016 από alx301 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Commendatore Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Πήγαινε σε κάτι με Win10/8 αλλά τουλάχιστον 10" Αλλα μην περιμένεις να αντικαταστήσεις το λάπτοπ σου με οτιδήποτε μικρότερο από 10" . Ακόμα και οι 10", είναι μακροπρόθεσμα, πολύ λίγες για laptop replacement. Σκεψου εκτός απο την οθόνη και το πληκτρολόγιο είναι αναλογα μικρό. Βέβαια είπες θα συνδέεις και εξωτερικο...σκεψου τα. Όπως επίσης και η δύναμη αυτων των συσκευών εκτός αν πάρεις κάποια αρκετά ακριβή (i5-i7-i3), δεν είναι για πολλά πολλά ταυτοχρονα (ατομ cpu). Υπάρχει και η επιλογή για μεγαλύτερη οθόνη αν το συνδέεις με hdmi σε μονιτορ ή Τv Συμφωνώ μαζί σου, μάλλον ένα τάμπλετ όπως αυτή που πρότεινε ο φίλος Stogianz μάλλον θα χρησιμεύσει ως μια μεταβατική λύση και πιθανόν αργότερα να χρειασθεί να αγοράσω και ένα laptop. Βέβαια συνολικά ίσως δώσω τα ίδια χρήματα, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι τελικά καλύτερα να έχω 2 συσκευές για να με καλύψουν λειτουργικά Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2016 από Commendatore 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alx301 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 γενικότερα, είσαι λαπτοπάκιας ή desktopάκιας; πχ όταν αραζεις σπιτι σε τι pc κάθεσε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Commendatore Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Ήμουν φανατικός desktop τύπος, αλλά κάτι ο αρκετά πιο περιορισμένος χρόνος, κάτι η μεγάλη απόσταση από την τηλεόραση (όπου είναι συνδεδεμένο το htpc) με αναγκάζουν να γίνω πιο laptop τύπος. Πως επηρεάζει αυτό τις διαθέσιμες επιλογές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alx301 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 κολλάει στο ότι μετα από λιγο καιρό, απο την αγορα του ταμπλετ, μην καταλήξει για την τουαλέτα αντε και για καμιά ταινια οπως εδω... αμα εισαι των desktop και υπάρχει κανένα γρήγορο μηχάνημα σπίτι, αργα η γρήγορα παίζει, να γυρίσεις σε αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Commendatore Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δεν πρόκειται να καταλήξει στην τουαλέτα γιατί η υπάρχουσα διαμόρφωση απλά δεν ευνοεί τα desktop... Τι προτείνεις λοιπόν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alx301 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) όπως σου είπα απλά για μενα κοιτα πάνω από 10 ιντσες. Τι Budget εχεις; Γιατι αν σου προτείνω χωρίς ταβάνι θα σου έλεγα ένα στα ~1000ευρώ Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2016 από alx301 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Commendatore Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Η αρχική μου σκέψη ήταν να δώσω μέχρι 600-700€, αλλά χωρίς να έχω πλήρη γνώση των τιμών και της αγοράς γενικότερα. Εάν ανέβω στα 1000€, πλησιάζουμε στην περιοχή τιμών των laptop τα οποία ναι μεν υστερούν σε φορητότητα, αλλά έχουν επεκτασιμότητα και θα αντέξουν περισσότερο στο χρόνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Holism Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Η αρχική μου σκέψη ήταν να δώσω μέχρι 600-700€, αλλά χωρίς να έχω πλήρη γνώση των τιμών και της αγοράς γενικότερα. Εάν ανέβω στα 1000€, πλησιάζουμε στην περιοχή τιμών των laptop τα οποία ναι μεν υστερούν σε φορητότητα, αλλά έχουν επεκτασιμότητα και θα αντέξουν περισσότερο στο χρόνο Θα μπορουσες να παρεις καποιο surface αλλα δεν θα το χαρεις σαν tablet γιατι δεν εχει εφαρμογες. Προσωπικα θα σου προτεινα να παρεις καποιο samsung η ipad αλλα μην περιμενεις να αντικαταστησει το laptop σου τουλαχιστον στην χρηση Word, PowerPoint κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Commendatore Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Θα μπορουσες να παρεις καποιο surface αλλα δεν θα το χαρεις σαν tablet γιατι δεν εχει εφαρμογες. Προσωπικα θα σου προτεινα να παρεις καποιο samsung η ipad αλλα μην περιμενεις να αντικαταστησει το laptop σου τουλαχιστον στην χρηση Word, PowerPoint κτλ Οπότε αντιλαμβάνομαι πως το surface στην πράξη δεν είναι ένα πλήρες tablet, από τη στιγμή που δεν υποστηρίζεται από την πληθώρα εφαρμογών των άλλων λειτουργικών... Είναι καλό που θίγουμε και αυτήν την παράμετρο, διότι καλή η διαφήμιση...αλλά φαίνεται πως η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική! Ποιού είδους οι εφαρμογές σας έχουν λείψει περισσότερο σε σχέση με τις άλλες πλατφόρμες; (αναφέρομαι στους κατόχους win tablets) Με ποιές βασικές ελλείψεις θα πρέπει να υπολογίζω; Υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές οι οποίες μπορούν να καλύψουν (έστω μερικώς) την αδυναμία αυτή; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alx301 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Κοίτα σε windows tablet που έχω (asus t100) το μόνο που θα ήθελα να είχε και 3g/4g internet. Όλα τα άλλα τα κάνω με το κινητό. Γενικά το Surface 3-4 δεν θα το έπερνα προσωπικά λόγο του ότι δεν είναι σταθερό όταν συνδέεις το keyboard dock. Θα ήθελα κάτι σαν το Asus T100 δλδ που στηρίζετε καλα και πληκτρολογείς ''ανετα'' ακόμα και στο κρεβάτι π.χ. Δες αν θες αυτά τα μοντέλα: Asus T200 Asus T300 έχει και άλλα, για μένα πάρε κάτι με τουλάχιστον 4gb ram να αντέξει λίγο στον χρόνο, και αν μπορείς να αποφύγεις ΑΤΟΜ. https://www.skroutz.gr/c/1105/tablet/f/292255_342116_517781/Windows-%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-10-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-3-GB.html Άλλη λύση που ίσως εκανα να έπερνα ενα φθηνούλη Android Tablet για ταινίες και ψιλοπράγματα και ενα καλούτσικο λάπτοπ με 15άρα οθόνη τουλάχιστον για PC Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2016 από alx301 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Holism Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Οπότε αντιλαμβάνομαι πως το surface στην πράξη δεν είναι ένα πλήρες tablet, από τη στιγμή που δεν υποστηρίζεται από την πληθώρα εφαρμογών των άλλων λειτουργικών... Είναι καλό που θίγουμε και αυτήν την παράμετρο, διότι καλή η διαφήμιση...αλλά φαίνεται πως η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική! Ποιού είδους οι εφαρμογές σας έχουν λείψει περισσότερο σε σχέση με τις άλλες πλατφόρμες; (αναφέρομαι στους κατόχους win tablets) Με ποιές βασικές ελλείψεις θα πρέπει να υπολογίζω; Υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές οι οποίες μπορούν να καλύψουν (έστω μερικώς) την αδυναμία αυτή; Παλια που ειχα ενα windows tablet της estar θυμαμαι οτι το Store ηταν τραγικο( χειροτερο και απο των windows phone καθως τοτε δεν υπηρχαν universal apps). Υπηρχαν καποια παιχνιδια και τα productivity apps ηταν ισως το καλυτερο κομματι αλλα αυτο ηταν ολο. Google apps απλα ανύπαρκτα, απο social media μονο μια τραγικη εκδοση του facebook και ολα τα αλλα ηταν απλα αντιγραφες των official εφαρμογων. Βεβαια η κατασταση τωρα εχει βελτιωθει λιγο και αν εχεις windows 10 pc μπορεις να δεις τι παιζει αλλα ακομα τα windows tablets δεν ειναι tablets, ειναι απλα μια εναλλακτική για ενα φθηνό laptop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MrWhite Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δεν ξέρω γιατι απασχολούν οι εφαρμογές στα Windows tablet οταν στην ουσία εχεις x86 προγραμματα να τρεχουν. Κάτωχος ενος lenovo-miix μπορω να πω πως ειμαι απολυτα ευχαρηστιμένος, θα μπορούσε να είναι καλύτερο αλλά για τα λεφτα του είναι οκ. Το χρησιμοποιώ όταν ταξιδεύω και δουλεύω στην διαδρομή κανονικά, μέχρι και Mathematica σηκώνει άνετα. Οι εφαρμογές για εμένα δεν ήταν ποτέ θέμα μιας που και στο τηλέφωνο δεν χρησιμοποιώ και πολλές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα