Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά χάνω κάτι; Γιατι το 8 πύρηνο είναι φθηνότερο από το 4 πύρηνο (αν και αυτό έχει καλύτερη συχνότητα επεξεργαστή).

Ποιο είναι καλύτερο;

Ενδεικτικά παραθέτω τιμές από εδώ:

http://www.skroutz.gr/c/40/kinhta-thlefwna.html?from=catspan&keyphrase=galaxy+note+4

Note 5 υπάρχει κάποια έκδοση που να υποστηρίζει εγγενώς τα ελληνικά / ευρωπαικά δίκτυα χωρίς να γίνει root?

Δημοσ.

Η μια εκδοση ειναι με τον Enyxos η αλλη με snapdragon τωρα ποιο ειναι καλυτερο...ειναι δυσκολο να πεις!Βλεπω κατι bench που βγαζουν σε καποια μπροστα το eny και σε αλλα το snap και ο κοσμος και απο τις 2 μεριες ειναι ευχαριστημενος!Δεν ξερω απο θερμοκρασιες πως τα παει ο enyxos γτ ο snap λογικα ζεστενεται αρκετα

Δημοσ.

Το ένα με 8 πυρήνες με τον exynos, το άλλο με τον Snapdragon στους 4 μεν αλλά πιο γρήγορα χρονισμένους πυρήνες. Και τα δυο είναι πολλά κοντά σε ότι benchmark έχω δει σε διάφορα βίντεο αλλά και συγκρίνοντας τα με γνωστούς που τυχαίνουν να έχουν το C και εγώ είμαι με το F.

Την μια φορά μπαίνω εγώ πιο γρήγορα πχ σε ένα game, την άλλη το C. Μπορεί να ανοίξουμε ξανά το ίδιο ακριβώς game και να μπει το C πρώτο.

Σε μονάδα γραφικών το F τα πάει καλυτερα σε μερικά πιο απαιτητικά games με περισσότερα frames συγκριτικά με το C.

*Βασική διαφορά και ο λόγος που δεν πήγα στο 8πυρηνο ήταν η έλλειψη 4G+ που έχει μόνο το 4πυρηνο μοντέλο του note 4. Οπότε προσοχή αν θέλεις 4g+, μονόδρομος είναι το F.

Για το note 5, θα σου έλεγα να μην πας προς την αγορά του καθώς στην Ελλάδα δεν θα έχεις καθόλου support από την Samsung Hellas. Ειναι ρίσκο. Αν σου πάθει κάτι θα μείνεις χωρίς συσκευή για τουλάχιστον 1 μήνα αφού θα πρεπει να το στείλεις έξω.

Επίσης imo, το 5 δεν είναι και καμιά επανάσταση σε σχέση με το 4. Μικρή-ανουσια αναβάθμιση θα το έλεγα. Καλύτερα δηλαδή να περιμένεις το επόμενο note να δεις τι θα προσφερει και αναλόγως κινείσαι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ, βοηθούν πολύ οι πληροφορίες.

Μια που πέτυχα κάτοχο note (εγώ έχω το 2). Θα πήγαινες πια σε κάτι χωρίς πενάκι; Πχ S6 edge+ ή και S7 edge.

Εχω την αίσθηση ότι ειναι πολύ πιο χρήσιμο ένα παλιό note 4 παρά ένα πιο καινούριο πχ S6 edge+. 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ, βοηθούν πολύ οι πληροφορίες.

Μια που πέτυχα κάτοχο note (εγώ έχω το 2). Θα πήγαινες πια σε κάτι χωρίς πενάκι; Πχ S6 edge+ ή και S7 edge.

Εχω την αίσθηση ότι ειναι πολύ πιο χρήσιμο ένα παλιό note 4 παρά ένα πιο καινούριο πχ S6 edge+. 

Και εγώ το note 2 έχω, με πρόβλημα στην μπαταρία κιόλας και δεν μπορώ να το αλλάξω με τπτ. Μου έδωσε ένας φίλος το s6 για λίγες μέρες και το έδωσα πίσω αμέσως. Δεν νομίζω οτι μπορώ να φύγω πλέον απο κατηγορία Note. Περιμένω μπα και βγεί το καινούργιο και πέσουν λίγο οι τιμές απο το 4 και το τσιμπήσω

Δημοσ.

Προσωπικά πέρασα απο iPhone 6 plus σε note 4 (4πυρηνο) και έπειτα σε note 5.

Το 4αρι δεν κατάφερε να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον, ούτε σαν ποιότητα κατασκευής, ούτε σαν μπαταρία που ήταν επιεικώς απαράδεκτη, ζεσταινόταν παρά πολυ εύκολα και γενικά ένιωθα πως κάτι μου λείπει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η μπαταρία και πως μου φαινόταν παρά πολυ πλαστικό, παρά πολυ ψεύτικο.

Πέρασα σε note 5 και μπορώ να πως πως είμαι κατευχαριστημενος! Ποιότητα κατασκευής παρά πολυ καλή εφάμιλλη του iPhone, κανένα μα κανένα κόλλημα 6 μήνες τωρα που έχω την συσκευή, μπαταρία εξαιρετική, κάμερα επίσης.

Γενικά θεωρώ πως αξίζει τα επιπλέον χρήματα σε σχέση με το note 4.

Δημοσ.

Και εγώ το note 2 έχω, με πρόβλημα στην μπαταρία κιόλας και δεν μπορώ να το αλλάξω με τπτ. Μου έδωσε ένας φίλος το s6 για λίγες μέρες και το έδωσα πίσω αμέσως. Δεν νομίζω οτι μπορώ να φύγω πλέον απο κατηγορία Note. Περιμένω μπα και βγεί το καινούργιο και πέσουν λίγο οι τιμές απο το 4 και το τσιμπήσω

Μπαταρια εχω αλλαξει. Η αυθεντική νομιζω εχει 10-12ευρω. Το θεμα ειναι οτι και παλι αποφορτιζει γρήγορα (ισως εχει να κανει με τη διαχείριση στο android).

Το 2 το ειχα παρει 400ε οταν κυκλοφορουσε ηδη το 3 και πλησιαζε(/μολις ειχε βγει) το 4. Νοεμβρη 2013. Απο το kaizerstore. Τωρα θελω να ελπιζω σε μια καλη τιμη για το 4 (το 5 δεν παιρνει sd νομίζω; ).

Περιττο να πω οτι πριν το αγορασω το θεωρουσα τεραστιο και υπερβολικό/παραδειγμα κακου σχεδιασμου κλπ. Τωρα δεν αλλαζω με τιποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Πλαστικό το note 4; Mπαταρία απαράδεκτη; Από που και ως που; Για να τα βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μην παραπληροφορούμε κόσμο εδώ, άσχετα αν δεν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει κάτι.

Μέχρι και το note 4 η σειρά note είχε το ίδιο design/εμφάνιση. Την ψευτοδέρμα πίσω, πλαστική κατασκευή μέχρι και το note 3. Στο note 4 μπήκε αλουμίνιο στα πλαϊνά του, οπότε μόνο ο φίλος πάνω βρήκε πλαστικό, τι να πω..

Το note 5 μπορεί να το ονομάσει κάποιος πολύ εύκολα s6 edge+ με S pen.. Και είναι λογικό να άρεσε στον φίλο από πάνω, καθώς η galaxy σειρά από το s6 και μέχρι τώρα βαδίζει προς iphone design. Το ίδιο και τα note πλέον.

Για την μπαταρία των note να πω ότι γενικά  έχουν μια πολύ καλή αυτονομία και εξοικονόμηση από μόνα τους. Έχουν καλή διαχείριση, το note 4 συγκεκριμένα έχει 3300mah μπαταρία. Με ένα σωστό firmware χωρίς bloatware κτλ, η συσκευή μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα στο θέμα διαχείρισης. Πολλοί χρήστες κατεβάζουν apps και δίνουν δικαιώματα στην εφαρμογή να επηρεάζει άμεσα την συσκευή. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που δεν βγάζεις μέρα με την συσκευή σου καθώς τρέχει άπειρη σαβούρα πίσω από συγκεκριμένα apps..

Εγώ προσωπικά και με τον τρόπο που διαχειρίζομαι την συσκευή την οποία δεν αφήνω και πολύ από τα χέρια μου, βγάζω άνετα μέρα με φυσιολογικά πράγματα. Σε βαριά χρήση, δηλαδή ανοιγμένο Wi-Fi, 4G, οθόνη να μην κλείσει ποτέ, και games ή ταινίες, ε πείτε μου μια συσκευή που να κρατήσει πάνω από 5 ώρες με αυτή την χρήση.. Εγώ γύρω στις 4 30 ώρες το έχω μετρήσει μέχρι το 15% που σου ζητά η συσκευή φόρτιση.

Πρέπει μερικοί να το καταλάβετε επιτέλους. Οι συσκευές με android καλώς ή κακώς, θέλουν μια διαχείριση και τακτοποίηση και από τον ίδιο τον χρήστη, με τακτικούς καθαρισμούς μέσω κάποιων apps της συσκευής ή third party, καθώς και ένα clear cashe μια φορά τον μήνα.. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον μέσο χρήστη android..(και δεν το λέω με καμίας μορφής έπαρση)

Και όχι δεν μπορώ να προτείνω σε κάποιον το note 5 ,για τον κύριο λόγο που ανέφερα σε προηγούμενο post, που ΔΕΝ έχει κάποια μεγάλη διαφορά από το note 4. (εκτός αν σου αρέσει εμφανισιακά) 

Tώρα που πήραμε και την 6.0.1 με τα features του note 5, ελάτε να βρούμε διαφορές.

Επιπλέον, για το note 5, μη αποσπώμενη μπαταρία, απουσία επεκτασιμότητας αποθηκευτικού χώρου (micSD) και απουσία του IR Blaster που κάποιοι χρησιμοποιούν. 

Αυτά τα ολίγα. Δείτε και κανένα review και comparison στο youtube να τα δείτε και μόνοι σας αυτά που αναφέρω.

Δημοσ.

1000φορες στα ιδια χρηματα S6 edge plus παρα Note 4. Το Note 4 για κινητο του 2014 ειναι υπερβολικα ακριβο για αυτα που προσφερει πλεον εκτως αν καποιος χρειαζεται οπωσδηποτε το πενακι του που και παλι θα κανει αναμονη για το επομενο note και θα παρει αυτο,αλλα θα το χρυσοπληρωσει αφου δεν υπαρχει στην αγορα το Note 5 για να πεις οτι θα παρει αυτο φθηνοτερα...

Αυτος ειναι και ο λογος που το Note 4 παραμενει τοσο ακριβο μεχρι και σημερα.Επειδη δεν ηρθε σε μας ποτε το Note 5....

Δημοσ.

Και επειδη ηταν μαπα το καρπουζι. Μα ολόκληρο κινητο και να μην παιρνει καρτα μνημης ουτε να αλλαζει μπαταρια;

Δημοσ.

Και επειδη ηταν μαπα το καρπουζι. Μα ολόκληρο κινητο και να μην παιρνει καρτα μνημης ουτε να αλλαζει μπαταρια;

Αντέ αυτή η καραμέλα με την αποσπομενη μπαταρία.

Έχει καλύτερη αυτονομία

Καλύτερη κατασκευή

Κάμερα

Επεξεργαστή

Ράμ

Θα πάρει περισσότερες αναβάθμισης

Δλδ τι άλλο θέλεις εσύ για να καταλάβω Δλδ κινητά είναι μην περιμένεις να σου φτιάξει και καφε

Δημοσ.

Αν το κρατήσεις 1-1.5 χρόνο καλώς. Εγώ δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια και πάω αισίως στα 3. Και ναι τότε χρειάζεται η μπαταρία.

Ασε που στο note 2 έχω ήδη 64 gb SD. Τα 32 - μη επεκτάσιμα - δε με έφταναν ούτε για πλάκα.

Δημοσ.

Όσο και να το σκαλίζουμε, ο καθένας θα λέει τα δικά του, σύμφωνα πάντα με τα δικά του θέλω και γούστα. 

Για κάποιον που τον νοιάζει να έχει όλα τα πρόσφατα updates, κάθε χρόνο θα πρέπει να περνάει στην επόμενη συσκευή της Sammy γιατί αυτή είναι η πολιτική της. Υπάρχουν custom rom που λειτουργούν βέβαια καλύτερα και από τις official αλλά δεν θα το πάω εκεί το θέμα.

Υπάρχει όμως το δεδομένο ότι το note 5 δεν έρχεται στην χώρα μας, οπότε δεν έχεις υποστήριξη εδώ. Αυτό για μένα είναι το πιο σοβαρό μείον για την αγορά της συγκεκριμένης συσκευής.

Ναι, είχε δίκιο και ένα post πιο πάνω πως το note 4 κοστολογείται ακριβά διότι ουσιαστικά παίζει μπάλα μόνο του χωρίς να έχουμε το note 5 στην αγορά. Κατά τα άλλα είναι μια άριστη συσκευή, δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό. Όμως και το note 4 είναι εξαιρετική συσκευή και δεν ζηλεύει και τόσα πολλά όσο θέλετε να πιστεύετε από το note 5.

Eίναι μια καλή αναβάθμιση το note 5 για κάποιον που είναι με το note 4;  Ε όχι δεν μπορώ να το πω αυτό.. Βρείτε μου μια εφαρμογή ή game που πχ σέρνεται στο note 4 και πάει σφαίρα στο note 5. Και επειδή έχει τύχει να το πιάσω στα χέρια μου, δεν είναι αυτές οι υπερβολές που ακούγονται κάθε φορά που βγαίνει καινούριο flagship ''μέρα με την νύχτα'' Ούτε καν..

Δημοσ.

Ο ts ηταν συγκεκριμενος και ρωταγε καθαρα για το ποια απο τις 2 εκδοσεις ειναι η καλυτερη φανταζομαι.

Ρε παιδιά χάνω κάτι; Γιατι το 8 πύρηνο είναι φθηνότερο από το 4 πύρηνο (αν και αυτό έχει καλύτερη συχνότητα επεξεργαστή).

Ποιο είναι καλύτερο;

Ενδεικτικά παραθέτω τιμές από εδώ:

http://www.skroutz.gr/c/40/kinhta-thlefwna.html?from=catspan&keyphrase=galaxy+note+4

Note 5 υπάρχει κάποια έκδοση που να υποστηρίζει εγγενώς τα ελληνικά / ευρωπαικά δίκτυα χωρίς να γίνει root?

Ερωτηση προς τον ts, ενδιαφερεται να αγοραζει ενα απο τα δυο κινητα που αναφερονται ή απλα κουβεντα να γινεται/καφενειο?

Γιατι δυστηχως τετοιες ερωτησεις λυνονται(οπως τις περισσοτερες φορες αλλωστε)απο τον φιλο μας το google.Με μια αναζητηση των 4δευτερων ηδη βρηκα πανω κατω την απαντηση σε αυτο που ρωτησες και αρα αμφιλεγομενο για αλλη μια φορα το αν επρεπε να ανοιχτει ή οχι το θεμα αυτο 

http://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-Note-4-benchmarks-Snapdragon-805-vs-Exynos-7-Octa_id63111

Δημοσ.

Τα μισά topics εδώ (και βάλε) είναι ανούσια, μην το ψάχνεις. Τα περισσότερα προβλήματα και απορίες που υπάρχουν εδώ, υπάρχουν και σε άλλα ξένα φορούμ, όπου θα βρεις ακριβώς αυτό που θέλεις.

Εγώ θα πετάγομαι και θα το κάνω και καφενείο αν χρειαστεί, όταν γράφονται σχόλια χωρίς επιχειρήματα, όπως πιο πάνω του τύπου " μάπα το note 4, πλαστικουρα, απαράδεκτη μπαταρία κτλ " και μετά μας διαφήμιζε ο ίδιος το note 5, και έδωσε τροφή για τα υπόλοιπα.

Και ναι, το θέμα μπορεί και να κλειδώσει αλλά δεν το αποφασίζουμε εμείς αυτό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...