Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Φτιαξε ενα σκριπτ και καθε φορα που βαζει μια καρτα αντιγραφει το αρχεια τα ζιπαρι με ενα συγκεκριμενο κωδικο και τα βαζει σε ενα φακελο dropbox! αφου τελεωσει διαγραφει ολα τα αρχεια
pmav99 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μια παραλλαγή αυτού που λέει ο spect νομίζω ότι είναι η καλύτερη λυση. Οι κωδικοί των *.zip σπάνε. Για αυτό χρησιμοποίησε PGP 1. Θα φτιάξεις ένα pair από public-private PGP keys. 2. Στο PC1 θα έχεις το public key και στο PC2 θα έχεις το private key. 3. To πρόγραμμά σου στο PC1 θα τσιμπάει τις φώτο από τις SDs, θα της κάνει encrypt στον δίσκο του PC1 και θα της στέλνει στο PC2. 4. Στο PC2 θα κάνεις decrypt με το private key, θα τις επεξεργάζεσαι και θα της στέλνεις πίσω
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 @pmav99 αυτο ομως προυποθετει την υπαρξη PGP Κλειδιων και λογικα να περασει και καποιο key manager στον υπολογιστη. Σιγουρα η ασφαλεια με PGP θα ειναι καλυτερη αλλα με ενα μεγαλο κωδικο ακομη και στο zip θα ειναι κομπλε για τη δουλεια που το θελει.
Bspus Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δε λυνει το προβλημα οτι η φωτογραφικη με το που μπαινει στο usb θα τoυ βγαλει drive letter στο οποιο ο χρησης θα εχει προσβαση. Ισως αν καταφερνε να το κανει αυτοματα mount αντι σε drive letter σε καποιο folder (γινεται στο NTFS) θα δυσκολευοταν ο μη υποψιασμενος. Αλλα δεν ξερω αν γινεται αυτοματα. Και φυσικα ο χρηστης ανετα θα μπορουσε να παρει τη φωτογραφικη να τη βαλει στο laptop του. Χαμενος κοπος. Δε σωζεται η κατασταση
mphxths Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 @bspus οι φωτογραφικες δεν γινονται mount (οι sd cards τους τελοσπαντων)...οι φωτος κατεβαινουν απο το προγραμμα που επικοινωνει με αυτες αυτοματως στον σκληρο δισκο..τα windows δεν βλεπουν ποτε φωτογραφικες ουτε sd. Ουτε να παρει την φωτογραφικη και να την βαλει στο λαπτοπ παιζει..δεν μιλαμε για μια και δυο..αλλα για διψηφιο τεινοντας στο τριψηφιο νουμερο φωτογραφικων. Αν αρχισει να ξηλωνει sd μια μια απο τις καμερες..νταξ μονο και μονο για την γυφτια του αξιζει να τις παρει τις φωτος να τις κανει ο,τι θελει Οσο το σκεφτομαι τοσο καταληγω στο συμπερασμα οτι ασφαλης λυση δεν παιζει. Για να υπηρχε λυση , επρεπε το προγραμμα που τις κατεβαζει να τις διαχειριζοταν "εσωτερικα"..πραγμα που δεν κανει..απλα τις πεταει στον δισκο...απαξ και φτασουν στον δισκο οι φωτος..χαθηκε το παιχνιδι...ολα οσα σκεφτηκαμε ειναι ημιμετρα... Αν ειναι δυνατον..εχουμε παει στο φεγγαρι και δεν μπορουμε να κανουμε κατι απλο στα πισι μας
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Γιατι ειναι δυσκολο να βγαλεις την SD και να την βαλεις σε ενα λαπτοπ θελεις και 20". Λυσεις υπαρχουν αρκει να εχεις λεφτα/χρονο. Για καποιον που εχει γραψει το προγραμμα το να φτιαξει ενα σκριπτακι που κανει ζιπαρισμα με κωδικο ή encryption ειναι δεν ειναι μερικες ωρες δουλειας
Bspus Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Αν δεν κανει mount οπως λες, τοτε τα ημιμετρα που ειναι διαθεσιμα ισως εχουν αποτελεσμα. Η σωστη λυση βεβαια θα ηταν να βελτιωθει το προγραμμα και τοτε θα ειχες το κεφαλι σου ησυχο. Με δεδομενο οτι αυτο δεν θα γινει, το καλυτερο που μπορω να σκεφτω ειναι να κανεις το προγραμμα να τρεχει ως service με το system account και να δουλευει σε folder που εχει πληρη και αποκλειστικη προσβαση ο system account. Μου κανει εντυπωση ποσοι ανθρωποι που θα επρεπε να το γνωριζουν, δυσκολευονται να αποκτησουν προσβαση ξανα σε τετοιο φακελο (εφικτο αν εισαι admin)
tsofras Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Με τι γλώσσα έχει φτιάξει το πρόγραμμα ο προγραμματιστής σου? Αν του είναι κόπος να το κλειδώσει μόνος του , μπορεί να βάλει το πρόγραμμα να καλεί κάτι απο τα χιλιάδες έτοιμα που υπάρχουν που θα κλειδώνουν τα αρχεία και τον κωδικό θα τον ξέρει το πρόγραμμα (και εσύ) . Δεν είναι και πυρινική επιστήμη
mphxths Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Γιατι ειναι δυσκολο να βγαλεις την SD και να την βαλεις σε ενα λαπτοπ θελεις και 20". Δεν την καταλαβα αυτην την προταση σου.. Δεν ειναι δυσκολο να βγαλει την SD , αλλα οπως ειπα οι φωτογραφικες ειναι πολλες..πανω απο 80...απλα θαναι χρονοβορο για αυτον...δηλ αν καταληξει η υποθεση οτι για να παρει τις φωτος να πρεπει να βγαλει τις SD τοτε απο μερια μου κερδηθηκε το παιχνιδι Το προγραμμα ειναι σε C απο ο,τι εχω καταλαβει και κανει βαρια χρηση LUA.O τυπος το χει γραψει απο χομπυ και το εξελιξε εξαιτιας μου (εξαιτιας του προτζεκτ δηλ) καθως του πρηζα τα @@..αυτο το κανει?οχι..αλλα για να δουμε τι μπορω να κανω...το αλλο το κανει?για δοκιμασε αν δουλευει αυτο να το προσθεσω στην νεα εκδοση... κλπ κλπ..και καπως ετσι εξελισσοταν. Οποτε τον ρωταω για νεα features ή αν γινεται να μπει η ταδε δυνατοτητα κλπ...δεν ειναι αρνητικος αλλα "αυτον τον καιρο ειμαι απασχολημενος με αλλα πραγματα"..κοινως δεν ειναι προτεραιοτητα του..οποτε παλευω απο μονος μου και με την lua να προσθεσω δυνατοτητες που χρειαζομαι...
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Αυτές τις 80 τις συνδεει στον υπολογιστή που θα είναι το πρόγραμμα μπορείΑ απλά μετά η Πριν να το συνδέσει και στο δικό του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.Αν του είναι σημαντικό το περιεχόμενο θα το κάνει οπότε ότι και να κάνεις δεν μπορείς να είσαι καλυμμένος
mphxths Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Αυτές τις 80 τις συνδεει στον υπολογιστή που θα είναι το πρόγραμμα μπορείΑ απλά μετά η Πριν να το συνδέσει και στο δικό του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.Αν του είναι σημαντικό το περιεχόμενο θα το κάνει οπότε ότι και να κάνεις δεν μπορείς να είσαι καλυμμένος Δεν ειναι τοσο απλο να τις συνδεσει σε αλλο μηχανημα...δεν ειναι του παροντος να επεκταθω σε τεχνικες λεπτομερειες. Απλα σκεψου οτι χρειαζεται και εναν μη ευκαταφρονητο αριθμο usb ports Το θεμα ειναι οτι αν θελει να κανει την μπινια..και το να αρχιζει να βγαζει sd cards ή να σκεφτει να τις συνδεσει σε αλλο μηχανημα ή οτιδηποτε τελοσπαντων..ειναι κερδος για μενα..γιατι ο μπελας και μονο θα τον αποτρεψει...
defacer Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Ομολογώ ότι έτσι που τα γράφεις δεν έχω καταλάβει 100%, αλλά νομίζω ότι όποιος είναι διατεθειμένος να κάνει ιστορίες με μεγάλη του χαρά θα βγάλει την SD για να τις κάνει, οπότε δεν κερδίζεις τίποτα με τις λύσεις που συζητούνται εδώ. Έχω πουλήσει software στο παρελθόν και έβαλα μέσα κάποιο υποτυπώδες licensing, αλλά τουλάχιστον εκείνο για να το ξεπεράσεις θα έπρεπε να έχεις κάποιες μη ευκαταφρόνητες γνώσεις προγραμματισμού/debugging. Εδώ μιλάμε για κάτι που μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει σε μισό λεπτό. Δε νομίζω ότι αξίζει να σπαταλήσεις κόπο και χρόνο υπό αυτές τις συνθήκες.
mphxths Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Έχω πουλήσει software στο παρελθόν και έβαλα μέσα κάποιο υποτυπώδες licensing, αλλά τουλάχιστον εκείνο για να το ξεπεράσεις θα έπρεπε να έχεις κάποιες μη ευκαταφρόνητες γνώσεις προγραμματισμού/debugging. Εδώ μιλάμε για κάτι που μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει σε μισό λεπτό. Δε νομίζω ότι αξίζει να σπαταλήσεις κόπο και χρόνο υπό αυτές τις συνθήκες. προφανως μιλας για δικιας σου κατασκευης προγραμμα.Το προγραμμα που αναφερομαι και κανει ολο το προτζεκτ να δουλεψει 1ον)δεν ειναι δικο μου 2ον) δεν γινεται να το πουλησω μιας και ειναι open source. Αυτο που "πουλαμε" ειναι το configuration του προγραμματος και φυσικα τον κοπο/χρονο να συγκεντρωσουμε το hardware και να το στησουμε. Configuration (του προγραμματος) που ειναι χυμα στο κυμα..σε απλα conf files , πραγμα που μας πηρε καποιον χρονο για να τον φτιαξουμε δοκιμαζοντας και βλεποντας. Προφανως και ειναι ευκολο ο αλλος αν θελει να αρχιζει να ξηλωνει καρτες απο τις μηχανες ή να κατσει να φαει χρονο να μελετησει το conf του προγραμματος να δει πως το καναμε και να το πειραξει. Για αυτο ψαχνω λυσεις ωστε να δυσκολεψω οποιον θελει να κανει την μπινια..προφανως με τα δεδομενα αυτα πληρης καλυψη δεν υπαρχει στο "προβλημα" μου. Ειναι σαν να χεις μια βαλιτσα λεφτα πεταμενη μεσα στο σπιτι...ή μεσα σε χρηματοκιβωτιο..μπορει και το χρηματοκιβωτιο να παραβιαστει αλλα ο αλλος θα το σκεφτει 2 φορες πριν το επιχειρησει... Τεσπα , εχω ακομα χρονο μεχρι να βρω οριστικη λυση στο θεμα αυτο...θα κατσω να το μελετησω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα