mphxths Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Λοιπον δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο μερος , αν καταληξει το θεμα να μην ανηκει σε αυτην την ενοτητα το μετακινουμε. Το σεναριο εχει ως εξης PC1. Θα τρεχει καποια εκδοση windows. Θα τρεχει ενα προγραμμα το οποιο μεταξυ αλλων θα αντιγραφει απο μια εξωτερικη συσκευη καποια αρχεια (φωτογραφιες) στον σκληρο δισκο , συνηθως στο τρεχον directory του ιδιου του προγραμματος , σε καποιον υποφακελο που θα δημιουργει κατα την στιγμη της εγγραφης των αρχειων. Και εδω ειναι το σημειο που δημιουργειται το προβλημα. Θελω ο χρηστης αυτου του μηχανηματος να μην μπορει να ανοιξει τα αρχεια (φωτογραφιες) , δηλ να παταει διπλο κλικ και να τρωει ακυρο... Ακουγεται λιγο ακυρο , ο ιδιος ο χρηστης να μην εχει προσβαση στα αρχεια του...το ξερω..αλλα αυτο θελω να γινεται PC2. Τα προαναφερθεντα αρχεια μεταφερονται σε αυτο το μηχανημα και μεσω καποιων διαδικασιων να "διαχειριζεται" πλεον τα αρχεια αυτα. Με λιγα λογια θελω τα αρχεια να αντιγραφονται και να γινονται encrpypted?να κλειδωνονται με καποιον τροπο?δεν μπορω να σκεφτω καποια λυση.Η ουσια ειναι οτι αυτος που θα χειριζεται το πισι να μην εχει προσβαση στα αρχεια αυτα με την εννοια του να τα ανοιξει..προφανως να μπορει να τα κανει copy/paste/delete κλπ Και τα 2 πισι εγω θα τα στησω οποτε να ληφθει και αυτο στα υποψη. Οποιαδηποτε ιδεα ευπροσδεκτη ειτε με την χρηση λειτουργιων των ιδιων των windows , ειτε 3rd party προγραμματα ειτε οτιδηποτε...ναναι κατι απλο και σιγουρο..μην καταληξουμε στην χρηση 20 προγραμματων
xaerialtwistx Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 το GoodSync κανει αυτο που θες. Υποστηριζει αντιγραφη απο καθε πιθανη και απιθανη πηγη και κρυπτογραφει τα αρχεια (εχει και portable εκδοση για να το τρεχεις απο φλασάκι). Αλλά δεν ειναι δωρεαν προγραμμα, έχει όμως trial έκδοση για να δεις αν είναι αυτό που θες.
mphxths Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 @xaerialtwistx Αυτο φαινεται ενα πολυ καλο προγραμμα για την "δευτερη φαση" του σεναριου Δηλ την (αυτοματη) ή μη μεταφορα των φωτογραφιων απο το PC1 στο PC2... Eμενα το θεμα μου ειναι πριν γινει αυτο.Δηλ την στιγμη που οι φωτογραφιες αντιγραφτουν απο την εξωτερικη συσκευη στον σκληρο δισκο..εκεινη ακριβως την στιγμη...οι φωτογραφιες να ειναι "κλειδωμενες" κατα καποιον τροπο..ο χρηστης του Η/Υ να μην μπορει να τις ανοιξει..μονο αντιγραφη/διαγραφη. Δεν ξερω αν ειναι καν κατι τετοιο εφικτο...
Bspus Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Οταν καποιος εχει copy/paste προσβαση στο αρχειο εχει read access. Αν δεν θες να μπορει να το ανοιγει θα πρεπει να βασιστεις στην ασχετοσυνη του. Πχ να πας να ορισεις οτι το ταδε extension δεν θα ανοιγει με κανενα προγραμμα (η θα ανοιγει με notepad για να βλεπει σκουπιδια). Φυσικα οποιος ξερει το φτιαχνει ενω επηρεαζει ολα τα αρχεια του τυπου αυτου... Η εξωτερικη συσκευη τι ειναι? Αν ειναι δισκος/flash που μπορει να φορμαριστει σε NTFS μπορεις να παιξεις με δικαιωματα αρχειων και να κανεις το προγραμμα που εχεις να τρεξει με διαφορετικα δικαιωματα. Οποτε ο user καθεται στο dekstop, τρεχει το προγραμμα με run as admin (με ειδικο encrypted/compiled to exe .bat που θα εχεις φτιαξει) χωρις να δωσει τον κωδικο ο ιδιος και το προγραμμα κανει τη δουλεια του και τις αντιγραφες του. Δε χρειαζεται να σου πω οτι ακομα βασιζομαστε στο οτι ο χρηστης δεν ειναι κακοβουλος ουτε expert γιατι τετοιες λυσεις ευκολα οδηγουν σε privilege escalation
slr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Να πω μια ιδέα που ίσως είναι απλοϊκή αλλά μπορεί να δουλέψει για την πρώτη περίπτωση. Αν ταυτόχρονα με την αντιγραφή των αρχείων γίνεται και μετονομασία πχ. από photo.jpg σε photo.jpg.txt θα υπάρχουν τα αρχεία αλλά με διπλό κλικ θα ανοίγει το notepad. Μην με ρωτήσετε με ποιο πρόγραμμα. Εγώ την ιδέα έδωσα..
mphxths Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Οταν καποιος εχει copy/paste προσβαση στο αρχειο εχει read access Για αυτο εγραψα οτι μου φαινεται οτι αυτο που ζηταω ισως να μην ειναι καν εφικτο. Χοντρικα το σκηνικο ειναι ως εξης.. χ φωτογραφικες μηχανες , συνδεδεμενες σε ενα πισι και αυτο το προγραμμα μεταξυ αλλων "κατεβαζει" τις φωτος απο ολες τις φωτογραφικες (απο τις sd cards στην ουσια) στον φακελο που θα του πεις και με την μορφη του filename που θα του πεις. Η ιδεα με τα extensions μου αρεσε..ειδικα αν του βαλω λιγη σαλτσα και ενα ακυρο extension. Π.χ. "το προγραμμα κατεβαζει τις εικονες σε ειδικη μορφη που πρεπει να τις ανοιξεις με ειδικο software".. και βαζω το προγραμμα να κατεβαζει τις φωτος και να τους κολαει ενα extension π.χ. photo1.mphxths Μην σου πω ουτε καν το ονομα photo1 γιατι βλεποντας το μπορει να σκεφτει "ρε μπας και να ειναι jpg?ας το κανω ενα rename να δουμε" Το θεμα ειναι οτι το προγραμμα αυτο που κατεβαζει τις φωτος δεν εχει πολλες δυνατοτητες σε αυτον τον τομεα.. π.χ. να διαχειριζεται τις φωτος εσωτερικα..να μην ξερεις ουτε που τις εχει (π.χ. να τις εβαζε καπου σε καποιο temp dir και μετα να τις πεταγε σε κανα cloud) Aυτο θα ηταν το ιδανικο..οι φωτος θα υπηρχαν αλλα αμα εκλεινε το προγραμμα παπαλα..και αντε να βρει ο χρηστης τo temp dir. Aπλα τις αντιγραφει χυμα σε εναν φακελο... Οπως ειπωθηκε πρεπει να στηριχθω στην οποια ασχετοσυνη του και ελλειψη κακοβουλιας...οσο το δυνατον γινεται δηλ.
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Να ρωτήσω Γιατί είμαι περίεργος, γιατί θες να κάνεις κάτι τέτοιο;
tasanton Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μήπως να έφτιαχνες το folder κάτω απο ενα temp hidden path και να έκανες hide και τα αρχεία αυτά; Άντε τωρα ο απλός χρήστης να ψάξει π.χ. Μέσα στο programdata\local\roaming κλπ. Φυσικά βασίζεσαι στην ασχετοσύνη του.
mphxths Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Να ρωτήσω Γιατί είμαι περίεργος, γιατί θες να κάνεις κάτι τέτοιο; Γιατι θελω να κανω τι ακριβως? το ολο προτζεκτ? ή την προσπαθεια να εξασφαλισω την μη-προσβαση στις φωτος? Η απαντηση ειναι ευκολη Το προτζεκτ γινεται γιατι ...πληρωνομαι για να το κανω Την προσπαθεια να εξασφαλισω την μη-προσβαση στις φωτος απο το χειριστη/πελατη μου γινεται γιατι η συμφωνια θα ναι οτι για καποιο χ χρονικο διαστημα η επεξεργασια των παραγομενων φωτογραφιων θα γινεται απο μενα αρα θα βγαζω ενα μικρο ποσοστο κερδους απο αυτο , περαν απο το αρχικο ποσο που θα παρω/πηρα ηδη δηλ για να υλοποιησω το προτζεκτ. Το προτζεκτ εχει υλοποιηθει ηδη απο μενα και τους συνεργατες μου εν ελλαδι , αλλα απο την στιγμη που το ετοιμαζω για καποιον αλλον και ειδικα οταν υπαρχει η συμφωνια που προαναφερα δηλ τις επεξεργασιας των φωτος απο μας..προκυπτει αυτο το νεο δεδομενο που μεχρι τωρα δεν μας ειχε απασχολησει... Μήπως να έφτιαχνες το folder κάτω απο ενα temp hidden path και να έκανες hide και τα αρχεία αυτά; Άντε τωρα ο απλός χρήστης να ψάξει π.χ. Μέσα στο programdata\local\roaming κλπ. Φυσικά βασίζεσαι στην ασχετοσύνη του. Οταν τελειωσει το προγραμμα την αντιγραφη των φωτογραφιων...θα πρεπει ο χειριστης να μου τις στειλει...να τις κανει δηλ ενα zip-ακι και να μου το στειλει...αρα θα πρεπει να γνωριζει που βρισκονται αυτες...αρα θα χει προσβαση σε αυτες...αρα δεν μου κανει Εκτος και αν φτιαξω στο προγραμμα καμμια λειτουργια που να zip-αρει και να πεταει σε κανα dropbox ξερωγω το αρχειο ολα αυτα στο παρασκηνιο χωρις πολλα πολλα..ειναι και αυτο μια ιδεα...
vste Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Αν αντί για πολλά αρχεία παίξεις με ένα zip ή rar που έχει όλες τις φωτογραφίες μέσα και είναι κλειδωμένο; Να εξηγήσω. Αντί να αντιγραφείς τις φωτογραφίες σε ένα folder, συμπιέσεις τις φωτογραφίες σε ένα zip κλειδωμένο με password και ο χρήστης σου στέλνει αυτό το zip αρχείο? Γίνεται σχετικά εύκολα με ένα batch αρχείο. Το μειονεκτημα είναι ότι θα πρέπει να παίρνεις όλες τις φωτογραφίες και όχι επιλεγμένες έτσι και το αρχείο θα είναι τεράστιο.
mphxths Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Αν αντί για πολλά αρχεία παίξεις με ένα zip ή rar που έχει όλες τις φωτογραφίες μέσα και είναι κλειδωμένο; Να εξηγήσω. Αντί να αντιγραφείς τις φωτογραφίες σε ένα folder, συμπιέσεις τις φωτογραφίες σε ένα zip κλειδωμένο με password και ο χρήστης σου στέλνει αυτό το zip αρχείο? Γίνεται σχετικά εύκολα με ένα batch αρχείο. Το μειονεκτημα είναι ότι θα πρέπει να παίρνεις όλες τις φωτογραφίες και όχι επιλεγμένες έτσι και το αρχείο θα είναι τεράστιο. Το προγραμμα που τις αντιγραφει απο τις φωτογραφικες δεν εχει δυνατοτητα να τις zip-αρει on-the-fly , τις περναει σαν jpg.Και ο προγραμματιστης του προγραμματος με τον οποιον ειμαι σε στενη επαφη μιας και το προγραμμα αυτο ειναι εργαλειο δουλειας για μας , μου ξεκαθαρισε οτι δεν ψηνεται ιδιαιτερα να κατσει να του προσθεσει features του στυλ να κανει encryption την ωρα του copy ή zip-αρισμα ή οτιδηποτε σχετικο Αρα ολο αυτο που περιγραφεις πρεπει να γινεται χειροκινητα κατοπιν εορτης ή με καποια εξτρα εντολη απο το προγραμμα (που δεν εχει αλλα πρεπει να του την βαλω εγω). Και απο την στιγμη που ο χειρισμος δεν θα γινεται απο μενα...αλλα απο καποιον αλλον..χαθηκε το παιχνιδι..οι φωτος ειναι ηδη "ευκαιρες" να τις κανει ο,τι θελει.
xaerialtwistx Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 @xaerialtwistx Αυτο φαινεται ενα πολυ καλο προγραμμα για την "δευτερη φαση" του σεναριου Δηλ την (αυτοματη) ή μη μεταφορα των φωτογραφιων απο το PC1 στο PC2... Eμενα το θεμα μου ειναι πριν γινει αυτο.Δηλ την στιγμη που οι φωτογραφιες αντιγραφτουν απο την εξωτερικη συσκευη στον σκληρο δισκο..εκεινη ακριβως την στιγμη...οι φωτογραφιες να ειναι "κλειδωμενες" κατα καποιον τροπο..ο χρηστης του Η/Υ να μην μπορει να τις ανοιξει..μονο αντιγραφη/διαγραφη. Δεν ξερω αν ειναι καν κατι τετοιο εφικτο... με μπερδεψες με το "πριν γινει αυτο" και το "εκεινη ακριβως την στιγμη". το προγραμμα λειτουργει βαση του "εκεινη ακριβως την στιγμη", κρυπτογραφει τα αρχεια κατα την αντιγραφη τους. καλυπτει μαλιστα και την περιπτωση που σου αναφερανε πιο μετα (να αλλαξεις την καταληξη του αρχειου απο jpg σε κατι αλλο) αφου οχι μονο κλειδωνει τα αρχεια με κωδικό αν θες, αλλα αν επιλεξεις "encrypt file names" θα δωσει τυχαια αλαμπουρνεζικα ονοματα στο καθε αντιγραμμενο αρχειο του στυλ "DEmwDuxOBFjitVdjFQM2B3JwZC0T9gP" χωρις καν να τους δωσει καταληξη.
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να εισαι Logged in as user και να τρεχεις το προγραμμα σαν admin. Αποθηκευεις τις φωτογραφιες σε φακελου που εχει προσβασει ο admin αλλα οχι ο user (θα ειναι προσβασιμα μονο μεσω του προγραμματος) αλλα και παλι θα χεις προβλμα γιατι μολις συνδεσεις το στικακι/καρτα Whetever θα μπορει ο χρησης να δεις τις φωτογραφιες απο εκει
tasanton Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Γιατι θελω να κανω τι ακριβως? το ολο προτζεκτ? ή την προσπαθεια να εξασφαλισω την μη-προσβαση στις φωτος? Η απαντηση ειναι ευκολη Το προτζεκτ γινεται γιατι ...πληρωνομαι για να το κανω Την προσπαθεια να εξασφαλισω την μη-προσβαση στις φωτος απο το χειριστη/πελατη μου γινεται γιατι η συμφωνια θα ναι οτι για καποιο χ χρονικο διαστημα η επεξεργασια των παραγομενων φωτογραφιων θα γινεται απο μενα αρα θα βγαζω ενα μικρο ποσοστο κερδους απο αυτο , περαν απο το αρχικο ποσο που θα παρω/πηρα ηδη δηλ για να υλοποιησω το προτζεκτ. Το προτζεκτ εχει υλοποιηθει ηδη απο μενα και τους συνεργατες μου εν ελλαδι , αλλα απο την στιγμη που το ετοιμαζω για καποιον αλλον και ειδικα οταν υπαρχει η συμφωνια που προαναφερα δηλ τις επεξεργασιας των φωτος απο μας..προκυπτει αυτο το νεο δεδομενο που μεχρι τωρα δεν μας ειχε απασχολησει... Οταν τελειωσει το προγραμμα την αντιγραφη των φωτογραφιων...θα πρεπει ο χειριστης να μου τις στειλει...να τις κανει δηλ ενα zip-ακι και να μου το στειλει...αρα θα πρεπει να γνωριζει που βρισκονται αυτες...αρα θα χει προσβαση σε αυτες...αρα δεν μου κανει Εκτος και αν φτιαξω στο προγραμμα καμμια λειτουργια που να zip-αρει και να πεταει σε κανα dropbox ξερωγω το αρχειο ολα αυτα στο παρασκηνιο χωρις πολλα πολλα..ειναι και αυτο μια ιδεα... Φίλε αν κατάλαβα καλά το πρόβλημά σου είναι περισσότερο ...οικονομικό παρά τεχνικό. Δηλαδή προσπαθείς να εξασφαλίσεις το ποσοστό κέρδους σου επί των φωτογραφιών, τις οποίες μόνο εσύ θα επεξεργάζεσαι για ένα Χ διάστημα. Μήπως να αποφύγεις την εργασιοθεραπεία με το να βρείτε μια διαφορετική, πιο ρεαλιστική συμφωνία; Π.χ. να πληρώνεσαι επί του πλήθους των φωτογραφιών που θα κατεβαίνουν στο PC, ασχέτως του τι θα τις κάνει ο χειριστής.. Απλά μια γνώμη... Αλλιώς η ιδέα του να ζιπάρεις τις φωτογραφίες με custom module, να κλειδώνεις το zip και να το ανεβάζεις στο cloud είναι καλή. Αλλά σε όλο το concept υπάρχουν τόσες παράμετροι που επηρεάζουν, που πραγματικά αξίζει τον κόπο;
mphxths Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 @xaerialtwistx εννοεις να "παρακολουθει" τον φακελο που αντιγραφονται οι φωτογραφιες το goodsync και να κανει ο,τι ειναι να κανει...χμμμ θελει σκεψη να δω τι μπορει να παει στραβα σε κατι τετοιο... @tasanton Αν δεν υπηρχε αυτη η συμφωνια , θα επρεπε να "πουλησουμε" την υλοποιηση του προτζεκτ (το know-how με λιγα λογια) ακομα πιο ακριβα..και τοτε θα τσιναγε ο πελατης. Απο την αλλη εφοσον "διαφημιζεται" μια συνεργασια μεταξυ της δικιας μας εταιριας και του πελατου..το αποτελεσμα πρεπει να ειναι ελεγχομενο με καποιον τροπο...με το να επεξεργαζομαστε εμεις τις φωτος αρα και το παραγομενο αποτελεσμα..δεν ξεφτιλιζομαστε στην πιατσα με λιγα λογια Αν μετα απο χ χρονια θελει να βγαλει σκαρτο "προιον" , προσωπικα χεστηκαμε..τον εχουμε βγαλει τον κοπο μας και με το παραπανω. Αν εξαρχης του λεγαμε διπλη τιμη και μην μας αναφερεις πουθενα...τοτε ναι , κανε ο,τι καταλαβαινεις δεν μας απασχολει..τωρα ομως..μας απασχολει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα