Προς το περιεχόμενο

tainies me 8ema ta ma8hmatika

Pablo_Hasan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άυτο είναι κάτι που μου τη σπάει εν γένει στους μαθηματικούς... Οι πιο πολλοί, και συνήθως και οι σημαντικότεροι, είναι το ακριβώς αντίθετο του homo universalis... Είναι μόνο μαθηματικοί και σπάνια άνθρωποι.

Δημοσ.

Για μένα ο Nikola Tesla θα ήταν ο ιδανικότερος φυσικός για να γίνει η ζωή του ταινία.

Εάν γίνει ταινία (αν και ήταν φυσικός και όχι μαθηματικός άρα και άσχετος με το TOPIC) θα την θεωρήσουν επιστημονικής φαντασίας διότι αυτά που έκανε ήταν πέρα από την δικιά μας λογική (Ιπτάμενα άρματα, Μηχανή Σεισμού,κλπ)

Δημοσ.

Άυτο είναι κάτι που μου τη σπάει εν γένει στους μαθηματικούς... Οι πιο πολλοί, και συνήθως και οι σημαντικότεροι, είναι το ακριβώς αντίθετο του homo universalis... Είναι μόνο μαθηματικοί και σπάνια άνθρωποι.

εδω κανεις λαθος:)

ο euler ηταν πανεξυπνος, τραγικα μορφωμενος και ειχε και ωραια γυναικα:P

ο Poincare ηταν πολυ καλος μαθητης και δεν περασε φιλολογος γιατι δεν προλαβε αφου περασε πρωτα στο μαθηματικο

βασικα οι περισοτεροι ηταν αρκετα πολυσχηδεις ανθρωποι, απλα αυτο δεν φαινετε καθοτι μετριο μπροστα στα μαθηματικα που εκαναν

Δημοσ.

Υπάρχει ένα "εν γένει" στην άποψη μου... Και όσον αφορά το τι φαίνεται για τον εκάστοτε άνθρωπο, είναι θέμα προταιρεοτήτων του θεατή.

Δημοσ.

ναι αλλα ειμαι μαθηματικος και ξερω τι ειναι οι αβελιανες ομαδες και οι αλγεβρες lie και τα αβελιανα σωματα

Γενικά τα μαθηματικά δεν είναι το αντικείμενο που θα ήθελα να δραματοποιηθεί. Αν φτιαχνόταν μια ταινία που να απευθύνεται σε κοινό που γνωρίζει μαθηματικά, το πιο συναρπαστικό σενάριο θα το έφτιαχνε κάποιος που θα έλεγε την ιστορία του απειροστικού λογισμού - κατά τη γνώμη μου.

Δυστυχώς ή ευτυχώς οι μαθηματικοί στον κινηματογράφο έχουν συνδεθεί με σαλεμένες προσωπικότητες. Δείτε το Cube, το Will Hunting, το Beautiful Mind και το Pi και πείτε μου ποιος από αυτούς που πρωταγωνιστούν δε θέλει ψυχίατρο!

Το πώς φαντάζομαι μια ταινία με θέμα τα μαθηματικά είναι περισσότερο μια ιστορική βιογραφία. Πάρα πολλοί μαθηματικοί είχαν πολιτική δραστηριότητα, άλλοι ήταν "παιδιά της εποχής τους". Άλλοι ταξίδεψαν πολύ. Άλλοι καθόλου. Μερικοί άλλαξαν το ρου της επιστήμης, δηλ. της τεχνολογίας δηλ. της ιστορίας. Δε θέλω να στραφεί στην επιστήμη των μαθηματικών καθαυτώ, γιατί μόνο λίγοι θα καταλάβουν. Αλλά να αναδείξει άλλα στοιχεία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...