Προς το περιεχόμενο

tainies me 8ema ta ma8hmatika

Pablo_Hasan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγώ αυτές ξέρω . Αλλά πιο πολύ μου άρεσαν το beautiful mind και ο Will Hunting . Το "π" μου δημιούργησε τον πονοκέφαλο του πρωταγωνιστή . :) Όλες αυτές οι σπείρες με τρέλαναν . Πάντως θέλω να το ξαναδώ προσεκτικότερα ...

epote πιστεύω ότι ως μαθηματικός και γενικότερα φιλόσοφος πρέπει να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα . :)

ΥΓ. epote κακώς έφυγες από την Σάμο ρε συ . Έπρεπε να κάτσεις να κάνουμε και Samos' meetings . ;)

Δημοσ.

Πάντως υπάρχουν πολλές βιογραφίες μαθηματικών που - χωρίς να χρειάζεται να δοθεί έμφαση στο επιστημονικό μέρος - μπορούν να δραματοποιηθούν με επιτυχία. Σκεφτείτε π.χ. το Galois (όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν τι λέω).

Βέβαια δε μπορεί να γίνουν ταινίες δράσης (το ψάχνω πάντως), αλλά ήταν άνθρωποι που άλλαξαν τον κόσμο χωρίς ξύλο.

Και βέβαια οι Φυσικοί έχουν ακόμα πιο φοβερά παραδείγματα: Marie Curie (το τι φτύσιμο της έριξαν...) Feynmann, Hawking, Oppenheimer (ειδικά ο τελευταίος ήταν ο επικεφαλής των επιστημόνων του σχεδίου Manhattan - δηλ. αυτών που έφτιαξαν τη βομβα στη Χιροσίμα...)

Δημοσ.

Oppenheimer (ειδικά ο τελευταίος ήταν ο επικεφαλής των επιστημόνων του σχεδίου Manhattan - δηλ. αυτών που έφτιαξαν τη βομβα στη Χιροσίμα...)

υπαρχει μια ταιτια ταινια, los alamos λεγεται η κατι τετοιο

υπαρχει επισις μια ρομαντικη κωμοδια που λεγεται I.Q με tim robins, walter matau και meg ryan. Ο ματαου κανει τον Einstein και ειναι μεσα και ο podolskϊ:P

παντος αναφορικα με τον golois. Τι βιογραφια να κανεις? δηλαδη τα μαθηματικα δεν θα εχουν σχεση:P ειχε περιεργη ζωη ΑΝΕΞΑΡΤΙΤΑ απο μαθηματικα. συν το οτι δεν το ξερει πολυς κωσμος

αν ηταν στο χερι μοu παντος στη βιογραφια του golois θα εκανα τον ΠΟΥΣΤΗ τον cauchy ΤΟΣΟ ρεζιλι που θα επρεπε να τον ξεθαψουν!

τι ΜΑΛΑΚΑΣ!

Δημοσ.

Ήξερα για το I.Q. Είναι τελείως loose η ταινία ως προς την πραγματικότητα, αλλά βλέπεται.

Το Nash τον ήξερε κανείς πριν το A Beautiful Mind? Ούτε εγώ! Και η πλάκα είναι ότι όλοι όσοι είδαν την ταινία νομίζουν ότι πήρε Νόμπελ Μαθηματικών!!

(Για την ιστορία: ΔΕΝ υπάρχει Νόμπελ για Μαθηματικούς. Ο Nash πήρε Νόμπελ στα Οικονομικά. Υπάρχουν άλλα βραβεία για τα Μαθηματικά, με γνωστό σε μένα το Fields. Αν δείτε το Will Hunting θα το ακούσετε να αναφέρεται στην ταινία)

Ο Galois είχε μπει στην επανάσταση, ήταν ένας αναρχικός της εποχής του, και μπήκε ακριβώς γιατί ο Cauchy τον απέρριψε πλειστάκις (και καλά "έχασε" τα γραπτά του Galois). Κι όμως είχε δίκιο... απέτυχε τελείως να αλλάξει τον κόσμο, πέτυχε όμως να αλλάξει τα μαθηματικά (μαζί με τον Abel) εμπιστευόμενος σε καλό φίλο τα γραπτά που συνέταξε τη νύχτα πριν πεθάνει! Δεν περιέχει αρκετά δραματικά στοιχεία;

αν ηταν στο χερι μοu παντος στη βιογραφια του golois θα εκανα τον ΠΟΥΣΤΗ τον cauchy ΤΟΣΟ ρεζιλι που θα επρεπε να τον ξεθαψουν!

Και μόνο που παθιάζεσαι με αυτή την ιστορία (επειδή την ξέρεις) αποδεικνύει ότι αξίζει πολλά...

Τι λες?

Δημοσ.

σωστό γιατί η γυναίκα του Nobel τον παράτησε για ένα μαθηματικό

lol!

Και μόνο που παθιάζεσαι με αυτή την ιστορία (επειδή την ξέρεις) αποδεικνύει ότι αξίζει πολλά...

ναι αλλα ειμαι μαθηματικος και ξερω τι ειναι οι αβελιανες ομαδες και οι αλγεβρες lie και τα αβελιανα σωματα:P

ενας μη μαθηματικος θα δει το rob roy σε μια πιο "φλορε" εκδοση:P

ο cauchy τον απεκλησε απο την εκολ δυο φορες!

αργοτερα οταν ο poincare εδωσε προφορικες για να μπει τον περασαν μονο και μονο απο το φοβο μην την πατησουν οπως με τον golois

παντος ηταν περιεργη προσωπικοτιτα, ισως ο πιο υδιοφυης που εχει περασει, καθοτι τα εκανε ολα απο μνημης σχεδον

Δημοσ.

Δεν το βρίσκω ιδιαίτερα ιδιοφυιές να πεθάνεις για μια γκόμενα που γουστάρει έναν πλούσιο κτηματία... Αλλά υποθέτω πως κάααατι περισσότερο από εμένα θα ήξερε και αυτός... :P

Btw, που θα βρω το Fermat's Last Tango? :(

Δημοσ.
Και βέβαια οι Φυσικοί έχουν ακόμα πιο φοβερά παραδείγματα: Marie Curie (το τι φτύσιμο της έριξαν...) Feynmann, Hawking, Oppenheimer (ειδικά ο τελευταίος ήταν ο επικεφαλής των επιστημόνων του σχεδίου Manhattan - δηλ. αυτών που έφτιαξαν τη βομβα στη Χιροσίμα...)

Για μένα ο Nikola Tesla θα ήταν ο ιδανικότερος φυσικός για να γίνει η ζωή του ταινία. Μιλάμε για ΤΟΝ αδικημένο. Όσοι ξέρουν το έργο του θα συμφωνήσουν μαζί μου. Άκουσα μάλιστα ότι υπάρχει ήδη μια ταινία με θέμα τη ζωή του όπου πρωταγωνιστεί ο Orson Welles. Μήπως την έχει δει κάποιος;

Btw, πολύ δραματική ιστορία -για πολύ κλάμα λέω- θα έκανε ο Kepler.

Δημοσ.

nikolaos_ έγραψε:

Και βέβαια οι Φυσικοί έχουν ακόμα πιο φοβερά παραδείγματα: Marie Curie (το τι φτύσιμο της έριξαν...) Feynmann, Hawking, Oppenheimer ...κτλ.

O Hawking eixe thn guest star parousia s'ena epeisodeio twn Simpsons :lol:

Δημοσ.

Δεν το βρίσκω ιδιαίτερα ιδιοφυιές να πεθάνεις για μια γκόμενα που γουστάρει έναν πλούσιο κτηματία... Αλλά υποθέτω πως κάααατι περισσότερο από εμένα θα ήξερε και αυτός... :P

ψιλοστημενη ηταν η ιστορια...αλλωστε υπαρχουν πολλα ειδη εφυιας, το δικο του ηταν αμιγα μαθηματικο:D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...