Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! το pc ειναι αυτο της υπογραφης μου αλλα το παραθετω κι εδω:

CPU: Intel Core 2 Quad Q8300 @ 2.50GHZ Yorkfield 45nm Technology,
RAM: 7,00 GB  DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15),
Motherboard: ASUSTeK Computer INC. P5Q-EM (LGA 775),
GPU: ATI RADEON HD 6870
HDD:1TB Toshiba DT01ACA100, 156GB Western Digital WDC WD1600AAJS
Operating System: MS Windows 10 Pro 64-bit,
PSU: XFX TS550W Bronze

Επειδη αυτες τις μερες δεν εχω και πολλα να κανω σκεφτομουνα μηπως εβαζα λιγη RAM παραπανω. Ξερω οτι το συστημα μου ειναι παμπαλαιο ομως δεν εχω χρηματα για καινουρια συνθεση οποτε γενικως τρωγομαι με τα ρουχα μου.

Απο CPU-Z κοιταω και οι μνημες ειναι οι παρακατω:

szscved.jpg

KTeUWWg.jpg

58cEGzw.jpg

LoRwlkd.jpg

H μητρικη Link.png Site: https://www.asus.com/Motherboards/P5QEM/specifications/">συμφωνα  με την μαμα εταιρια παιρνει εως 16gb, 4 σε καθε slot.

Eψαξα την Qualified Vendors List και την βρηκα Link.png Site: http://www.asus.com/999/download/products/2413/2413_10.pdf">εδω

Ιδανικα, θα ηθελα να βαλω 16gb αλλα δεν παιζουν -οπως ειπα- χρηματα οποτε θα ηθελα για αρχη να αντικαταστησω το dimm του 1gb με ενα των 4GB. Αλλα εδω αρχιζουν τα προβληματα.

1)Εχω μπλεχτει απειρα με τις συχνοτητες, τους χρονισμους κλπ και φοβαμαι μην παρω κατι που πιο πολυ προβλημα θα δημιουργησει στο pc παρα καλο

2) οι τιμες για τις DDR2 μνημες ειναι εξωφρενικα υψηλες!

3) Οι μνημες που βρισκω σχετικα φθηνα ειναι ειτε για server ειτε για AMD pc μονο (ισως λογω high density? ). Ακομα και καποιες απο αυτες που βρισκονται μεσα στο Qualified Vendor List αναφερονται σε site οπως πχ το Ebay ως "AMD Only".

4) Περα απο αυτες που βρισκονται στην QVL απ τις οποιες βρηκα ελαχιστες και guess what, AMD only, δεν ξερω αν υπαρχουν και αλλα dimm που μπορει να μου κανουν.

Θα ηθελα λοιπον βοηθεια πανω στην εκλογη. Ψαχνω για 1x4gb και οχι για 2x2gb, 1x4gb kit κλπ. Σε τιμη λογικη και αν γινεται απο Ebay γιατι στην Ελλαδα βαρανε.

υ.γ. δεν ειναι θεμα τεμπελιας, εχω κανει απειρο search απλα πραγματικα δεν ξερω ποια μνημη να παρω απ αυτες που βρηκα γι αυτο και το μακροσκελες post που ζηταω βοηθεια. Ευχαριστω εκ των προτερων οσους ασχοληθουν

υ.γ. 2. ναι, το ξερω οτι πιθανοτατα δεν αξιζει καν να μπω στη διαδικασια :)

Δημοσ.

Ξάδερφε πας γυρεύοντας για μπελάδες. Η ίδια η ASUS δεν αναφέρει ούτε μία 4αρα μνήμη στο QVL της και ας γράφει για 16giga. Βάλε 2x2 να τα κάνεις 8. Αν θες παραπάνω πας σε νέο σύστημα.

ΥΓ: Μπορείς να αναβαθμίσεις τον επεξεργστή σου με έναν ΧΕΟΝ και επίσης να πάρεις έναν SSD.

• Like 1
Δημοσ.

Ξάδερφε πας γυρεύοντας για μπελάδες. Η ίδια η ASUS δεν αναφέρει ούτε μία 4αρα μνήμη στο QVL της και ας γράφει για 16giga. Βάλε 2x2 να τα κάνεις 8. Αν θες παραπάνω πας σε νέο σύστημα.

ΥΓ: Μπορείς να αναβαθμίσεις τον επεξεργστή σου με έναν ΧΕΟΝ και επίσης να πάρεις έναν SSD.

ααααχ....αστα ξαδερφε, ολα τα καλα κομματια τα εχει κερδισει ο αντιπαθητικος Γκαστονε....Εχει καποια dimm στην qvl οπως το SAMSUNG M378T5263AZ3-CE6 DDR2 667 4096MB και το KINGSTON KVR800D2N6/4G DDR2 800 4096MB αλλα για καποιο λογο ως τωρα τα φθηνα τα εχω βρει ως "AMD only". Ανοιξα και live chat με την Asus και ειπαν οτι σιγουρα μπορω να παω σε 4gb/slot αλλα δεν μου προτειναν καποιο συγκεκριμενα, γι αυτο σας "πρηζω". Οσο για Xeon, ο μονος που βρηκα σε socket LGA 775 που να εχει μια (μικρη) διαφορα σε αποδοση σε σχεση με αυτον που εχω τωρα ειναι ο X3380.

εχεις ενα point. Αλλα θα ειναι η υστατη λυση :)

Δημοσ.

Εφοσον η μητρικη φτανει μεχρι 430 fsb πηγαινε το 427 (x 7.5) @ 3.2GHz και αραξε τον :devil:

επειδη δεν παιζει αναβαθμιση καθολου αμεσα, θα μειωθει ο χρονος ζωης του cpu η καποιου αλλου υποσυστηματος? Μην το καψω το σαραβαλο! (ερωτηση ασχετου που δεν εχει ασχοληθει ποτε με oc).

Δημοσ.

ααααχ....αστα ξαδερφε, ολα τα καλα κομματια τα εχει κερδισει ο αντιπαθητικος Γκαστονε....Εχει καποια dimm στην qvl οπως το SAMSUNG M378T5263AZ3-CE6 DDR2 667 4096MB και το KINGSTON KVR800D2N6/4G DDR2 800 4096MB αλλα για καποιο λογο ως τωρα τα φθηνα τα εχω βρει ως "AMD only". Ανοιξα και live chat με την Asus και ειπαν οτι σιγουρα μπορω να παω σε 4gb/slot αλλα δεν μου προτειναν καποιο συγκεκριμενα, γι αυτο σας "πρηζω". Οσο για Xeon, ο μονος που βρηκα σε socket LGA 775 που να εχει μια (μικρη) διαφορα σε αποδοση σε σχεση με αυτον που εχω τωρα ειναι ο X3380.

Καλύτερος είναι και ο Ε5430.

Ναι έχει 2 μνήμες αλλά πολύ δύσκολα τις βρίσκεις.

Δημοσ.

Καλύτερος είναι και ο Ε5430.

Ναι έχει 2 μνήμες αλλά πολύ δύσκολα τις βρίσκεις.

Ξαδερφε πανω κατω τα ιδια βγαινει κι αυτος: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E5430-vs-Intel-Core2-Quad-Q8300

ενω ειναι και socket 771 ενω ψαχνω για 775. Εκτος αν υπαρχει κανενα mod με τα socket και πεταξα ακυρο :)

Δημοσ.

Ξαδερφε πανω κατω τα ιδια βγαινει κι αυτος: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E5430-vs-Intel-Core2-Quad-Q8300

ενω ειναι και socket 771 ενω ψαχνω για 775. Εκτος αν υπαρχει κανενα mod με τα socket και πεταξα ακυρο :)

Υπαρχει mod και ενας 771 μπορει να μπει σε μια 775 motherboard.

Αν και εγω πιστευω οτι το καλητερο που εχεις να κανεις ειναι να κανεις ενα overclock τον q8300 σου και θα σαι κομπλε.Το PC για τι χρηση προοριζεται??

Δημοσ.

Το cpuboss είναι τραγωδία. Μακρια από αυτό. Ο Ε5430 είναι περίπου 15% καλύτερος και έχει μικρότερη κατανάλωση και πιο κρύος. Υπάρχουν τέτοιοι ΧΕΟΝ που είναι μονταρισμένοι έτοιμοι. Το μόνο οπου θα χρειαστείς είναι να περάσεις μονταρισμένο BIOS.

• Like 1
Δημοσ.

Ετυχε να εχω αρκετες asus τα  τελευταια χρονια, απο εμπειρια και μονο σου λεω οτι μην τα πολυ κοιτας αυτα που λενε στο website τους, απο θεμα update στα specs ειναι χαλια. To g45 που εχει οντως υποστιριζει 16gb max 4χ4gb οποτε δεν θα εχει προβλημα.  :ph34r:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...