Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφερε ενας φιλος μου το pc για φορματ. Το τσεκαρω σε hardware, ολα οκ. Ειχε τα 7. Περναω τα 8.1, νομιμα και με καθαρο iso. Bootαρω μια χαρα, κανω φορματ φτιαχνω τα διαμερισματα, περναει τα αρχεια μια χαρα και κανει επανεκκινηση για να συνεχισει. Με το που κανει επανεκκινηση, τσουπ, σκαλωνει στο logo και δεν προχωραει και αν πατησω del για να μπω στο bios, κολλαει εκει που λεει "sata detected port1".

Αποσυνδεω τον σκληρο, δεν κολλαει πουθενα. Αλλαξα sata καλωδιο, αλλαξα ρευματος καλωδιο, αποσυνδεσα το dvd drive, εβαλα boot priority τον σκληρο, αλλαξα θυρα sata, τιποτα!

Τσεκαρα τον σκληρο με sentinel και ειναι 100% επιδοση 97% υγεια. Δεν νομιζω εκαναν ζημια αυτα τα 3%. Τι στο καλο μπορει να φταιει?

Asus p5q-e

Hitachi deskstar 250gb

4gb (2x1gb) (1x 2gb) ολες kingston hyperx

Δημοσ.

να το πας σε κάποιον ειδικό, είναι κρίμα να καταστρέφεις τον υπολογιστή του φίλου σου επειδή θέλεις να το παίζεις κομπιουτεράς

Δημοσ.

να το πας σε κάποιον ειδικό, είναι κρίμα να καταστρέφεις τον υπολογιστή του φίλου σου επειδή θέλεις να το παίζεις κομπιουτεράς

απο το να κραζεις σε καθε θεμα , προτεινε μια φορα στο τοσο καμια λυση...Δοκιμασε να κανεις default τα bios και δοκιμασε αλλη μια φορα το ινσταλ αν θες καθαρο και οχι upgrade (αν το ειχες κανει ετσι πριν).Δοκιμασε να αφησεις μονο τα βασικα περιφεριακα επισης

• Like 2
Δημοσ.

Clean install εκανα, οχι upgrade. Εκανα default το bios και reset επισης. Τα βασικα αφησα επανω μονο ποντικι και πληκτρολογιο.

Επισης ειναι κριμα που του το εφτιαξα τελικα το προβλημα με bios update και ειναι καλυτερα απο πριν, επειδη το παιζω κομπιουτερας!

Δημοσ.

Κι όμως,αυτό το 3% μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε ζημιά αν ειναι αδύναμος τομέας και οχι κατεστραμμένος.

Γι αυτό βλέπεις την συγκεκριμένη καθυστέρηση 100% προσπαθεί να διαβάσει το σημειο εκείνο(μαλλον ειναι στην αρχή του δίσκου)και χρειάζεται χρόνο.

Τι μπορείς να κάνεις

1)βαλτον σε αλλο μηχάνημα και κάνε με το HDS τεστ επιφάνειας(νομίζω θα καταφέρει να τα απομονώσει)

2)και το οποιο προσωπικά θα έκανα-θα εβγαζα το λάδι του δισκου μέχρι να γινουν bad τα συγκεκριμένα sectors(εδω ρισκάρεις με το ΑΝ θα γίνουν)

Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει εγγύηση του δίσκου,κατεβάζεις το διαγνωστικό της εταιρίας,το τρέχεις, αν βγάλει fail τυπωνεις την εικονα και πάτε τον δισκο για αντικατάσταση,

σε λάθος μέρος βρίσκεσαι για να δινεις τέτοιες απαντήσεις.

ο κομπιουτεράς της γειτονιας νομίζεις καλύτερος είναι ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

εδω οι τεχνικοί των καταστημάτων και ειναι ντιπ μπετοβλακες οι μισοι

• Like 1
Δημοσ.

Chris, μην δινεις σημασια. Δεν θελω βοηθεια απο τετοια ατομα, ουτε ξερει το επαγγελμα μου για να βγαζει συμπερασματα. Thanks για την βοηθεια. Εστρωσε με bios update. Η εκδοση που ειχε ηταν αρκετα παλια και ειδα ειχανε πολλα ατομα προβλημα με την συγκεκριμενη μητρικη. Ρολοι μπαινει τωρα.

Δημοσ.

Chris, μην δινεις σημασια. Δεν θελω βοηθεια απο τετοια ατομα, ουτε ξερει το επαγγελμα μου για να βγαζει συμπερασματα. Thanks για την βοηθεια. Εστρωσε με bios update. Η εκδοση που ειχε ηταν αρκετα παλια και ειδα ειχανε πολλα ατομα προβλημα με την συγκεκριμενη μητρικη. Ρολοι μπαινει τωρα.

πάντως έχε υποψιν σου αυτο που εγραψα πριν.

Το έπαθα πρόσφατα στον υπολογιστη της υπογραφής,με 3 weak sectors και απο ενα σημειο και μετά ουτε να εκκινήσει δεν μπορούσε.

περνουσε κανονικά το ποστάρισμα και οταν πηγαινε να φορτώσει παράθυρα απλά δεν.

Δημοσ.

Να σου πω την αληθεια δεν μου εχει τυχει σε καποιον σκληρο με τοση υγεια. Αυτο που ειπες ισως να ειναι sectors Που εχουν χτυπησει στην αρχη του δισκου.

Δημοσ.

Καλα ναι ισχυει αφου για να δουν τα νεα windows σωστα οι παλιες μητρικες θελουν update,πως ξεφυγε :P. Παντως αυτο με το 3 τις εκατο εχετο στο νου , ισως και να μην παθει τιποτα για τα επομενα δεκα χρονια ή να σου χαλασει αυριο.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Να υπενθυμισω πως δεν εισαι υποχρεωμενος να συμμετεχεις σε thread στο οποιο δεν εχεις τιποτα να προσφερεις.

Just saying.

/back on topic

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω συναντήσει δίσκο με 98% υγεία και να μη μου κάνει εγκατάσταση windows με τίποτα (linux το πήρε χωρίς παράπονο), άλλον με 3% υγεία και να παίρνει 7άρια χωρίς κανένα πρόβλημα (δουλεύει εδώ και 1,5 χρόνο σε κινέζικο νέτμπουκ) και λάπτοπ με 97% υγεία (7 weak sectors) στο δίσκο, όπου όλα πάνε καλά μέχρι να σκαλώσει σε τυχαία σημεία. Τότε πάει ο δίσκος τάπα 100%, όλο το σύστημα πηγαίνει ριπλέι για κανά 20λεπτο και μετά που θα ξεσκαλώσει όλα μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ.

Αναθεματισμενοι σκληροι. Αυτα ειναι τα κουλα τους. Mic στην προκειμενη περιπτωση ηθελε bios update. Ισως στην πιο προσφατη εκδοση να διορθωσαν να μπορεις να περασεις τα 8.1 και με την παλια να μην γινοταν και να μπορουσες μονο 7. Τωρα οπως λες και εσυ παει ταπα το pc που το εχω ωρες ανοιγμενο συν τα stress tests που του εκανα σε γραφικων και cpu.

Δημοσ.

Συνηθως μολις μπει στα στα windows και βρει το λειτουργικο ενα bad sector  το απομονονει. Ο hdd παλι απο μονος του εχει μερικα spare sectors σε περιπτωση που τα χρειαστει, ρεζερβα ας πουμε. . Οταν τελειωσουν οι ρεζερβες καποια στιγμη αρχιζεις και βλεπες bad sectors οταν κανεις καποιο scan. (βλεπε παραδιγμα του alex)

Anyway. Ειχε καποιο θεμα με τους drivers? Καπου ειχα διαβασει οτι με τα 10 και την συγκεκριμενη σειρα p5q ειχαν προβληματα, δεν ξερω με τα 8 τι παιζει. Αν δεις κατι περιεργο please let us know ;)

Δημοσ.

Καταλαβα. Δεν ξερω, απλα περασα τα 8.1 καθαρα και μετα σκαλωσε και επρεπε να κανω update το bios. Τωρα προς το παρον τιποτα το περιεργο, πηγαινει μια χαρα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...