Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

συντηρώ ένα site με shared πακέτο σε ελληνική hosting εταιρία (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να γράψω το όνομα). Μαζί με το site, το ίδιο πακέτο χρησιμοποιείται και για τα webmails. Αν και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με το uptime, είναι εξαιρετικά σημαντικό το να μην διακόπτεται η πρόσβαση στα webmails σε ανύποπτες στιγμές. Πως γίνεται να το πετύχω αυτό? Είναι τεχνικά εφικτό να υπάρχουν δύο host πακέτα συνδεδεμένα με το ίδιο domain (σε διαφορετικά datacenters) ώστε όταν πέφτει το ένα να κατευθύνεται το traffic στο άλλο? 

Κάπου διάβαζα περί dns failover, και πως αυτό είναι μια πιθανή λύση στο πρόβλημα που περιγράφω, αλλά δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να καταλάβω πως αυτό στήνεται χρησιμοποιόντας τα κλασικά πακέτα shared hosting που προσφέρουν οι εταιρίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τεχνικά θα πρέπει αυτοί δύο mail servers να μιλάνε με κάποιο τρόπο μεταξύ τους για να είναι synced. Ότι κάτι τέτοιο γίνεται φυσικά και γίνεται το θέμα είναι αν σου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα ο hosting provider και μάλιστα σε shared hosting πακέτο (μου φαίνεται λίγο δύσκολο).

Πιθανότατα να πρέπει να πας σε κάποια λύση vps και να στήσεις εκεί ότι χρειάζεσαι.

Επεξ/σία από akis_fc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...