petran91 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα στην παρέα.Προ 3 μηνών περίπου έφτιαξα το σύστημα της υπογραφής, κρατώντας από παλιό PC τους δίσκους μόνο και το τροφοδοτικό.Αυτό που παρατήρησα είναι ότι από την ώρα που θα πατήσω το κουμπί να ανοίξει μέχρι που θα πάρω τo beep code και να έχω σήμα στην οθόνη (και να ηρεμήσουν όλοι οι ανεμιστήρες μέσα και τα σχετικά), μπορεί να περνάνε και 6-7 δευτερόλεπτα. Χθες έκανε πάνω από 10.Αυτό με προβλιματίζει γιατί αρχικά, αυτός ο χρόνος είναι ίσος-μεγαλύτερος του χρόνου που κάνει να μπει στα windows, και δεύτερον επειδή το προηγούμενο PC το έκανε σε 1-2 δευτερόλεπτα.Τι κοιτάμε? Εξαρτάται από κάποιον παράγοντα που μπορώ να ρυθμίσω?Ρυθμίσεις στο Bios πχ (από όσο έχω κοιτάξει δεν μπόρεσα να βρω κάτι μόνος μου), ή μπορεί να φταίει το hardware? Η δεν μπορώ να κάνω τίποτα και είναι ιδιότητα του συστήματος και τέλος?
Xristaras12 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 έχεις ενεργοποιήσει uefi bios στην μητρική; Βλέπω έχεις και μηχανικό δισκο. κατα το Post δεν κάνει τον ιδιο χρόνο εκκίνησης ο μηχανικός δισκος πάντοτε οπότε βάλε καθυστέρηση και απο εκεί.
denis_kos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα, γιατί με προβλημάτιζαν ακριβώς τα ίδια με εσένα, δεν έχει να κάνει με τπτ άλλο εκτός απο τις Ram. Οι DDR4 έχουν training issues και καθυστερούν το bios. Αν έχει Led ενδείξεων το mobo σου θα δείς ότι κολλάει αρκετα στο DRAM_LED. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι στο Bios εκεί που είναι οι μνήμες να βάλεις MCH Check-->Disable k MRC Fast Boot--> Enable. Ισως να τα γράφει κ λίγο διαφορετικά αλλά είμαι στη δουλεία κ δεν μπορώ να μπω Bios να τα δω. Επίσης στο Boot βάζεις και εκεί Fast Boot-->Enabled. Μερικοί επίσης προτείνουν να απενεργοποιήσεις ότι controller δεν χρησιμοποιείς αλλά εγώ που το έκανα δεν είδα διαφορές. Αν κάνεις επανεκίνηση του υπολογιστή θα δείς οτι κάνει Post πολύ πιο γρήγορα κ αυτό γιατί δεν χρειάζεται να κάνει ξανά train τις μνήμες. 1
petran91 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα, γιατί με προβλημάτιζαν ακριβώς τα ίδια με εσένα, δεν έχει να κάνει με τπτ άλλο εκτός απο τις Ram. Οι DDR4 έχουν training issues και καθυστερούν το bios. Αν έχει Led ενδείξεων το mobo σου θα δείς ότι κολλάει αρκετα στο DRAM_LED. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι στο Bios εκεί που είναι οι μνήμες να βάλεις MCH Check-->Disable k MRC Fast Boot--> Enable. Ισως να τα γράφει κ λίγο διαφορετικά αλλά είμαι στη δουλεία κ δεν μπορώ να μπω Bios να τα δω. Επίσης στο Boot βάζεις και εκεί Fast Boot-->Enabled. Μερικοί επίσης προτείνουν να απενεργοποιήσεις ότι controller δεν χρησιμοποιείς αλλά εγώ που το έκανα δεν είδα διαφορές. Αν κάνεις επανεκίνηση του υπολογιστή θα δείς οτι κάνει Post πολύ πιο γρήγορα κ αυτό γιατί δεν χρειάζεται να κάνει ξανά train τις μνήμες. Τρομερός. Έψαξα λίγο τις ρυθμίσεις που μου είπες, ήταν στο Auto και τα 2. Μετά από το πρώτο restart δεν άλλαξε κάτι. Έκανα όμως shutdown και τώρα ανοίγει στα ΜΠΑΜ μετά από κάθε shutdown. Αυτό που ήθελα δηλαδή. Τι αλλάξαμε όμως τώρα? Τι έκανε αυτό που άλλαξα σε disabled και έχει καμία σοβαρή επίπτωση?
denis_kos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Ουσιαστικά παραλείπεις κάποια τεστ στις ram. Όχι όλα όμως. Σύμφωνα με την Asus όταν τα κάνει αυτά ενισχύεται η σταθερότητα του συστήματος. Στην πράξη εγώ πάντως δεν αντιμετώπισα πρόβλημα και απο όσο έχω διαβάσει όλοι έτσι τα βάζουν. Αστα έτσι κ άλλαξε τα πάλι όπως ήταν άμα αρχίσεις να τρώς κάνα blue screen . Πράγμα όμως εξαιρετικά απίθανο. Αυτο που λέω με την επανεκίνηση είναι να δείς το χρόνο Bios όταν ανοίξεις το pc απο κλειστό και όταν ανοίγει απο restart. Η διαφορά αυτών των χρόνων είναι ουσιαστικά η καθυστέρηση.
petran91 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Ουσιαστικά παραλείπεις κάποια τεστ στις ram. Όχι όλα όμως. Σύμφωνα με την Asus όταν τα κάνει αυτά ενισχύεται η σταθερότητα του συστήματος. Στην πράξη εγώ πάντως δεν αντιμετώπισα πρόβλημα και απο όσο έχω διαβάσει όλοι έτσι τα βάζουν. Αστα έτσι κ άλλαξε τα πάλι όπως ήταν άμα αρχίσεις να τρώς κάνα blue screen . Πράγμα όμως εξαιρετικά απίθανο. Αυτο που λέω με την επανεκίνηση είναι να δείς το χρόνο Bios όταν ανοίξεις το pc απο κλειστό και όταν ανοίγει απο restart. Η διαφορά αυτών των χρόνων είναι ουσιαστικά η καθυστέρηση. Μα ο χρόνος είναι ακριβώς ο ίδιος - πολύ μικρότερος από ότι πριν. Εκτός αν έχω καμιά επιλογή μέσα στο bios και δεν κάνει κανονικό shut down το pc (βλέπω όλα τα LEDS δουλεύουν ακόμα και όταν είναι κλειστό το pc.) Αυτό από που το αλλάζω, θυμάσαι μήπως?
La_MoRt Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Άσχετη ερώτηση αφού η μητρική σου δε παίζει 2400 τις μνήμες γιατί τις πήρες έτσι; Εμένα άποψη μου είναι να μη κόβεις τα τεστ του συστήματος ακόμα και αν πρέπει να θυσιάσεις λίγο παραπάνω χρόνο για να ανοίξει.
petran91 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Άσχετη ερώτηση αφού η μητρική σου δε παίζει 2400 τις μνήμες γιατί τις πήρες έτσι; Εμένα άποψη μου είναι να μη κόβεις τα τεστ του συστήματος ακόμα και αν πρέπει να θυσιάσεις λίγο παραπάνω χρόνο για να ανοίξει. Δεν ξέρω ακριβώς τι κάνουν αυτά τα τεστ και τι αποτρέπουν, οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να τα αφήσω disabled έτσι κι αλλιώς. Είχα τεράστια απορία πως γίνεται να κάνει τόση ώρα το post, μέχρι και ότι μπορεί να υπάρχει κάπου πρόβλημα σκέφτηκα. Τώρα που βεβαιώθηκα ότι δεν είναι θέμα, μπορώ να τα βάλω και πάλι στο Auto, δεν ξέρω. Όσο για τις μνήμες έχεις δίκιο. Αρλούμπες γράφω στην υπογραφή, έχω αυτό το dimm https://www.skroutz.gr/s/6290832/HyperX-Fury-8GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FB-8.html . Απλά θυμόμουν ότι ήμουν ανάμεσα σε 2400ΜΗz και CL15, και 2133MHz και CL14. Τελικά πήγα στο δεύτερο από ότι είδα τώρα 1
petran91 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Για την ιστορία, άφησα μόνο το MRC Fast Boot--> Enableκαι το MCH Check το έβαλα πάλι στο Auto.O υπολογιστής postarei το ίδιο γρήγορα, οπότε θα το αφήσω έτσι. Το Fast Boot δεν νομίζω να παρακάμπτει σοβαρούς ελέγχους. Ευχαριστώ και πάλι!
denis_kos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Για να κλεινει τελειως κ τα λαμπακια κ ολα πας στο Apm configuration και στο Erp ready βαζεις enable. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα