Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους...

Επειδη τυγχανει να γραφω σε δισκακια DVD καθε ταινια που βλεπω η σκοπευω να δω ...εχω δημιουργησει μια συλλογη απο 500 περιπου DVD και συνεχιζω .....

Αυτο που με προβληματιζει ειναι ποση διαρκεια ζωης εχουν?  γιατι αν ειναι μετα απο 3-4 χρονακια να μην παιζουν τζαμπα ο κοπος και η συλλογη.... :unsure:

Σημειωτεον οτι ολα ειναι σε αριστη κατασταση ...εφοσον εχουν χρησιμοποιηθει απο μια εως καμια φορα....

Δημοσ.

εχω taiyo yuden 12ετιας που παιζουν χωρις το παραμικρο προβλημα. και δεν τα εχω καν σε ξεχωριστα κουτακια αλλα σε cakebox. στην αρχη εγραφα σε verbatim αλλα στην 2ετια ειχα προβληματα (και με δικο τους κουτακι). μιλαω τωρα για περιπου 1000 cd/dvd και τα περισσοτερα τα τσεκαρα περυσι επειδη τα εκανα backup σε δισκο. και αρκετα TDK εχω που φαινονται ανθεκτικα (επισης 10+ ετων), αλλα πλεον εχω βολευτει με τα πρώτα.

Δημοσ.

Αντεχουν τα επώνυμα. Το πιθανότερο είναι να τα χάσεις απο γρατσουνιές, ιδιαίτερα αυτά που τα χρησιμοποιείς συχνά. Ακόμα κι οι τσαντες-θηκες τα γρατσουνιζουν. Είναι παρά πολύ ευαισθητα σε σύγκριση με τα Blueray.

Εγώ έπαθα το χειρότερο. Απο windows πηγα σε linux και τα περισσότερα δε μπορούσε να τα διαβάσει. Έφριξα μέχρι να καταλάβω τι γινεται. Ξανά εγγραφη για linux, γιατί είναι σίγουρο οτι δε θα πεθάνουν τα ελεύθερα λογισμικα. Άρα και τα backup μου.

Δημοσ.

Μονο από γρατζουνιές (κακή μεταχείριση ή πολυχρησιμοποιημένα αν είναι κοινώς ) αν τα χάσεις, ειδάλλως μην ανησυχείς βγάζουν αρκετά χρόνια...

• Like 1
Δημοσ.

εάν πάλι δεν είσαι και πολύ σιγουρος πάρε ενα dvd writer που να γράφει m-disc , τα οποία δισκάκια (αν βρεις), και καλά, κρατούν 1000 χρόνια.

Δημοσ.

Και λίγα στατιστικά:

Έχουμε και λέμε :

- 500 DVD x 4,7GB = 2,3TB

- Μια κατοστάδα από noname DVD rw έχει 25€ , τα 500 έχουν 125€.(Είμαι σχεδόν βέβαιος οτι έχεις δώσει αρκετά παραπάνω).

- Ένας σκληρός δίσκος 3ΤΒ έχει 95€.(Με άλλα τόσα παίρνεις και 2ο δίσκο και έχεις και full backup και σου μένουν και 0,7ΤΒ free από κάθε δίσκο έκαστο).

- Με μέσο όρο εγγραφής τα 10 λεπτά , έχεις καταναλώσει σε χρόνο 500 x 10 min = 5000 min = 83,3 h = 3,4 μέρες (χαμένες στο να γράφεις από το πρωί ως το βράδυ).

- Αccess ολόκληρης συλλογής σε σκληρό δίσκο: Άμεσα

- Αccess ολόκληρης συλλογής σε συμβατικά DVD: Απλά χρονομέτρησε τον εαυτό σου για ένα μόνο δισκάκι από τη στιγμή που θα το βρεις μέχρι να το βάλεις στο tray.

- Μεταφορά HDD: Στο χέρι - Μεταφορά 500 DVD: με καρότσι....

• Like 3
Δημοσ.

Και λίγα στατιστικά:

Έχουμε και λέμε :

- Μια κατοστάδα από noname DVD rw έχει 25€ , τα 500 έχουν 125€.(Είμαι σχεδόν βέβαιος οτι έχεις δώσει αρκετά παραπάνω).

- Ένας σκληρός δίσκος 3ΤΒ έχει 95€.(Με άλλα τόσα παίρνεις και 2ο δίσκο και έχεις και full backup και σου μένουν και 0,7ΤΒ free από κάθε δίσκο έκαστο).

- Με μέσο όρο εγγραφής τα 10 λεπτά , έχεις καταναλώσει σε χρόνο 500 x 10 min = 5000 min = 83,3 h = 3,4 μέρες (χαμένες στο να γράφεις από το πρωί ως το βράδυ).

- Αccess ολόκληρης συλλογής σε συμβατικά DVD: Απλά χρονομέτρησε τον εαυτό σου για ένα μόνο δισκάκι από τη στιγμή που θα το βρεις μέχρι να το βάλεις στο tray.

Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενά σου αλλά και ο άλλοτε παλαιός τρόπος με το δισκάκι στο dvd έχει και αυτός την χάρη του! B)

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενά σου αλλά και ο άλλοτε παλαιός τρόπος με το δισκάκι στο dvd έχει και αυτός την χάρη του! B)

Το ξέρω...Εγώ παλιά τύπωνα και labels πάνω στο DVD για να φαίνεται πιο επαγγελματικό.

• Like 2
Δημοσ.

Το ξέρω...Εγώ παλιά τύπωνα και labels πάνω στο DVD για να φαίνεται πιο επαγγελματικό.

Υπάρχουν και μερικοί που τύπωναν μέχρι και την περίληψη και την έβαζαν μέσα στο κουτάκι του dvd για να ξέρει ο πατέρας τι θα δει :D

Δημοσ.

Και λίγα στατιστικά:

Έχουμε και λέμε :

Αν σου πω οτι , οτι υπαρχει σε δισκακι υπαρχει και σε δισκο σε καλυψα.....? B)  Ο λογος που κανω και back up σε δισκακια ειναι μην τυχον γινει καμια μαλακια με τον δισκο....ασε που εχεις και την αισθηση του συλλεκτη :P 

Δημοσ.

Αν σου πω οτι , οτι υπαρχει σε δισκακι υπαρχει και σε δισκο σε καλυψα.....? B)  Ο λογος που κανω και back up σε δισκακια ειναι μην τυχον γινει καμια μαλακια με τον δισκο....ασε που εχεις και την αισθηση του συλλεκτη :P

Άμα είσαι μερακλής τότε οκ.Πάντως τα δισκάκια εξακολουθούν να κοστίζουν πιο ακριβά σε σχέση με έναν σκληρό δίσκο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...