Προς το περιεχόμενο

friendzoned

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει και κάποιοι/ες το θεωρούν φυσιολογικό στα πλαίσια του ρεβανσισμού/εκδίκησης για το τι συνέβαινε πριν 50-100 χρόνια. Ακόμα και στις πολιτικές ιδεολογίες υπάρχει ρεβανσισμός. Δεν είναι κάτι καινούριο.

Δηλαδή ας πούμε ότι έδερνε ο παππούς την γιαγιά μου πριν 70 χρόνια (σαν παράδειγμα το λέω, όχι ότι συνέβαινε, δεν ζούσα τότε για να ξέρω) και βρίσκομαι εγώ σήμερα να πληρώνω τα σπασμένα άλλων γενεών. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα. Seems fair... NOT

Όσο για τους μισθούς, ειδικά σε αυτή την χώρα, καλό θα είναι να κοιτάξεις πόσοι εργαζόμενοι (ασχέτως φύλου) αμείβονται με 400-500 ευρώ/μήνα (δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση ανάλογα με το φύλο, παρά μόνο με την ηλικία αν είσαι κάτω των 25). Ούτε αυτή η αδικία μας πειράζει. Καθόμαστε και συγκρίνουμε πόσα παίρνουν μεγαλοστελέχη CEOs και ξαφνικά βρήκαμε την υπέρτατη αδικία επειδή η γυναίκα CEO καθαρίζει €8000/μήνα (ωιμέ καταστροφή) αντί για €10000/μήνα που παίρνει ο άνδρας. Δηλαδή τι περιμένεις να σου πω τώρα; Να κλάψω για αυτούς; Η πλειοψηφία του 90% τους/τις κοιτάει με το κυάλι. Το 17% είναι αστείο μπροστά σε τέτοιες ανισότητες.

To 17% βγαίνει μόνο και μόνο επειδή σε πιο αναπτυγμένες χώρες υπάρχει πολλή μεγαλύτερη ισορροπία στους μισθούς, για εδώ πιο κάτω οι διαφορές είναι  πιο μεγάλες.

Ορίστε και τα στοιχεία από την commission http://ec.europa.eu/justice/gender-equality/files/gender_pay_gap/gpg_brochure_2013_final_en.pdf

Και συγγνώμη αλλά γιατί όταν κάνω την ίδια ακριβώς δουλειά να παίρνω λιγότερα λεφτά από έναν άνδρα, υπάρχει κάποια λογική εξήγηση;

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσοι αμείβονται με παραπάνω από τον βασικό μισθό, αυτό αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στον εργοδότη και στον εργαζόμενο. Στον βασικό μισθό δεν υπάρχει κανένα 17% όπως είπα. Η πωλήτρια που αναφέρεις άνετα μπορεί να παίρνει περισσότερα και να βρει και πιο εύκολα δουλειά, ειδικά αν είναι εμφανίσιμη. Σεξιστικό; Συμβαίνει όμως και δεν φταίω εγώ για αυτό. Κάποιες το εκμεταλλεύονται υπέρ τους.

Αν ο άλλος θέλει να δίνει 17% παραπάνω σε κάποιον επειδή είναι ανηψιός του (για παράδειγμα) ή θέλει να δίνει 37% παραπάνω στην γραμματέα του επειδή του κάθεται (σου ακούγεται πρωτάκουστο?), εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, ούτε να μπω ανάμεσα τους κατά την διαπραγμάτευση μισθού. Υπάρχουν πολλών ειδών διακρίσεις, απλά μερικοί/ες βλέπουν μόνο αυτό που θέλουν να δουν λόγω confirmation bias.

Το να μου λες ότι η γυναίκα καταπιέζεται στην Δύση (σε σύγκριση με το τι συμβαίνει στον τρίτο κόσμο και το τι συνέβαινε κάποτε στην Δύση) είναι σαν να μου λες ότι ο κόσμος στην Δύση πεινάει (πάλι σε σύγκριση με το τι συμβαίνει στον τρίτο κόσμο). Δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

Και συγγνώμη αλλά γιατί όταν κάνω την ίδια ακριβώς δουλειά να παίρνω λιγότερα λεφτά από έναν άνδρα, υπάρχει κάποια λογική εξήγηση;

Αν δεν αμείβεσαι με τον βασικό μισθό (που είναι ίδιος και για τα 2 φύλα ξαναλέω), ρώτα το αφεντικό σου.

Επίσης, υπάρχουν και αφεντικά θηλυκού γένους... αν δίνουν περισσότερα σε άνδρες, ρωτήστε τις γιατί το κάνουν αυτό. Δεν μπορώ εγώ να απολογηθώ για τις επιχειρήσεις άλλων και την μισθολογική τους πολιτική.

• Like 1
Δημοσ.

παίρνεις ό,τι περιπτωση σε συμφέρει και το παρουσιάζεις ως νόρμα δεν εργάζονται όλες οι γυναίκες ως ιδιαιτέρες γραμματείς. Κι εγώ για αυτό είπα πωλήτριες κι όχι σερβιτόρες περιμενα να το πας εκεί. Σε πωλήσεις εξαρτάται για τι μιλάμε αν πας σε κάνα πλαίσιο μάλλον χέστηκαν λίγο.

Κι ειδικά όταν μιλάμε για δουλειές ανειδίκευτου λογικό να μετρούν χαρακτηριστικά όπως η εμφάνιση, η εμπειρία ή το λέγειν όταν πας σε εξειδικευμένο δυναμικό ξεκαθαρίζει αρκετά το πράγμα.

Δημοσ.

Μπα, άλλοι/ες τα παρουσιάζουν όπως θέλουν... η προπαγάνδα έχει πολλές μορφές και το SJW είναι μια από αυτές. Ξέρω, δεν σου αρέσει όπως τα λέω, αλλά τι να κάνουμε.

Αν είσαι εξειδικευμένη και περιζήτητη εργαζόμενη, τότε μπορείς να ζητήσεις και περισσότερα λεφτά. Έτσι δεν πάει; Φυσικά μιλάμε για μειοψηφία, γιατί η πλειοψηφία ανέφερα ήδη πόσα παίρνει ασχέτως φύλου...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπα, άλλοι/ες τα παρουσιάζουν όπως θέλουν... η προπαγάνδα έχει πολλές μορφές και το SJW είναι μια από αυτές. Ξέρω, δεν σου αρέσει όπως τα λέω, αλλά τι να κάνουμε.

Αν είσαι εξειδικευμένη και περιζήτητη εργαζόμενη, τότε μπορείς να ζητήσεις και περισσότερα λεφτά. Έτσι δεν πάει; Φυσικά μιλάμε για μειοψηφία, γιατί η πλειοψηφία ανέφερα ήδη πόσα παίρνει ασχέτως φύλου...

Λοιπόν, για να το σταματήσουμε εδώ το πράγμα συγγενής μου σε πολυεθνική πολύ υψηλή θέση παίρνει πολλά λεφτά, αλλά πολύ λιγότερα με άνδρες που έχουν την αντίστοιχη θέση. Αυτή είναι η πραγματικότητα παγκοσμίως. Υπάρχει διάκριση όσον αφορά τους μισθούς και είναι γνωστό σε όλους τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Δημοσ.

καλά, δε θα κάτσω να παίζω την κολοκυθιά αν καποιος θέλει να τα μελετήσει τά στοιχεία υπάρχουν από κει και πέρα θέλει κάποιος να βαφτίσει τη πούτσα βούρτσα επειδή μπορεί να του καθεται πιο λογικα με γεια του δε μπορώ να κάνω κατι άλλο.

πάντως καταλαβαίνεις πως με το να μιλάς για social justice warriors δεξιά κι αριστερά είναι σαν να λες κι εσύ στον άλλο "δε μου αρέσουν αυτά που γράφεις οπότε θα επικαλεστώ το πιο φτηνό ad hominem που μπορώ να σκεφτώ"

Δημοσ.

Πες της να έρθει στην Ελλάδα να παίρνει €500 αν δεν της αρέσει εκεί. Προφανώς ο καημός της είναι γιατί παίρνει €8000 αντί για €10000. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με νοιάζει ιδιαίτερα, όπως και αυτή δεν νοιάζεται πως εδώ επιβιώνουν άνδρες και γυναίκες με €500. Επιλεκτική ισότητα, ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω.

καλά, δε θα κάτσω να παίζω την κολοκυθιά αν καποιος θέλει να τα μελετήσει τά στοιχεία υπάρχουν από κει και πέρα θέλει κάποιος να βαφτίσει τη πούτσα βούρτσα επειδή μπορεί να του καθεται πιο λογικα με γεια του δε μπορώ να κάνω κατι άλλο.

πάντως καταλαβαίνεις πως με το να μιλάς για social justice warriors δεξιά κι αριστερά είναι σαν να λες κι εσύ στον άλλο "δε μου αρέσουν αυτά που γράφεις οπότε θα επικαλεστώ το πιο φτηνό ad hominem που μπορώ να σκεφτώ"

Μιλάς για ad hominem όταν λες για πούτσες που κάθονται πιο λογικά; Έχεις θράσος ρε μπαγάσα...

Σόρρυ που θεωρώ την πλειοψηφία πιο σημαντική από την μειοψηφία.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πες της να έρθει στην Ελλάδα να παίρνει €500 αν δεν της αρέσει εκεί. Προφανώς ο καημός της είναι γιατί παίρνει €8000 αντί για €10000. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με νοιάζει ιδιαίτερα, όπως και αυτή δεν νοιάζεται πως εδώ επιβιώνουν άνδρες και γυναίκες με €500. Επιλεκτική ισότητα, ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω.

Εδώ ζει και δουλεύει. Και συγγνώμη που απαγορεύεται μετα από 30 χρόνια εργασίας να παίρνεις υψηλό μισθό, επειδή κατάφερες και ανελίχθηκες... Και να θεωρείς ότι πρέπει να παίρνεις όσα παίρνουν και οι άλλοι που κάνουν την ίδια δουλειά.

Πολύ παράλογο.

Δημοσ.

το λαθος ειναι οτι "τα ζητας" απτην αλλη σε φαση δημοτικου.Θες να τα φτιαξουμε??

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.Αν δε συντρεχουν σοβαροι λογοι -λεφτα μηχανη αμαξι- μια γυναικα δε θα σε κανει "αντρα της/αγορι της" γιατι την ενδιαφερει τι θα δειξει στις φιλες της.τι να πει ταχω με τον ταδε ανεργο,φοιτητη,ποδαρατο,με ενα ποδηλατο?οχι βεβαια.Εκει πεφτει το ακυρο "σε βλεπω σα φιλο" κ εχεις χασει το παιχνιδι για παντα καθως πλεον σε βλεπει με οικτο η απλα αδιαφορα.

Οποτε λοιπον κρατας την αλφα σχεση πουχεις κ κανεις την κινηση σου ανεπισημα χωρις ταμπελες στο σωστο timing πχ ουζακια μπυριτσες..φεγγαρι..Εχεις πολλες πιθανοτητες να βαλεις γκολ ετσι.

Το αντιστοιχο σε αγορια για κοπελες,μαλλον δεν ειστε του γουστου τους,οποτε end of story.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού ζει εδώ, τότε μάλλον θα πρέπει να νιώθει πολύ τυχερή που έχει δουλειά με υψηλό μισθό. Πολλά στελέχη (και άνδρες και γυναίκες) έχασαν την δουλειά τους στην διάρκεια της κρίσης...

Επισκέπτης
Δημοσ.

το λαθος ειναι οτι "τα ζητας" απτην αλλη σε φαση δημοτικου.Θες να τα φτιαξουμε??

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.Αν δε συντρεχουν σοβαροι λογοι -λεφτα μηχανη αμαξι- μια γυναικα δε θα σε κανει "αντρα της/αγορι της" γιατι την ενδιαφερει τι θα δειξει στις φιλες της.τι να πει ταχω με τον ταδε ανεργο,φοιτητη,ποδαρατο,με ενα ποδηλατο?οχι βεβαια.Εκει πεφτει το ακυρο "σε βλεπω σα φιλο" κ εχεις χασει το παιχνιδι για παντα καθως πλεον σε βλεπει με οικτο η απλα αδιαφορα.

Οποτε λοιπον κρατας την αλφα σχεση πουχεις κ κανεις την κινηση σου ανεπισημα χωρις ταμπελες στο σωστο timing πχ ουζακια μπυριτσες..φεγγαρι..Εχεις πολλες πιθανοτητες να βαλεις γκολ ετσι.

Το αντιστοιχο σε αγορια για κοπελες,μαλλον δεν ειστε του γουστου τους,οποτε end of story.

Βρε ναι κάθε φορά που βγαίνω με κάποιον πρώτα τον ρωτάω τι μηνιαίο εισόδημα έχουν οι γονείς του... και τι αμάξι οδηγάει

Αφού ζει εδώ, τότε μάλλον θα πρέπει να νιώθει πολύ τυχερή που έχει δουλειά με υψηλό μισθό. Πολλά στελέχη (και άνδρες και γυναίκες) έχασαν την δουλειά τους στην διάρκεια της κρίσης...

Δεν μιλάω για την κρίση, μιλάω για την παγκόσμια διαφορά μεταξύ των μισθών ανάμεσα στα 2 φύλα. Γενικευμένο φαινόμενο είναι δεν συμβαίνει σε 1 μέρος στον κόσμο.

Δημοσ.

Ναι, δεν αμφιβάλλω ότι συμβαίνει, απλά εγώ δεν πρόκειται να κλάψω/απολογηθώ για πατρικίους ασχέτως φύλου, είτε παίρνουν 8Κ, είτε 10Κ τον μήνα.

Με ενδιαφέρει περισσότερο π.χ. η εργαζόμενη μητέρα με παιδί των €500/μήνα, παρά η CEO/μεγαλοδιευθύντρια που «δυσκολεύεται» να πάρει την Luis Vuitton των €3000... :)

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι, δεν αμφιβάλλω ότι συμβαίνει, απλά εγώ δεν πρόκειται να κλάψω/απολογηθώ για πατρικίους ασχέτως φύλου, είτε παίρνουν 8Κ, είτε 10Κ τον μήνα.

Με ενδιαφέρει περισσότερο π.χ. η εργαζόμενη μητέρα με παιδί των €500/μήνα, παρά η CEO/μεγαλοδιευθύντρια που «δυσκολεύεται» να πάρει την Luis Vuitton των €3000... :)

You can't see the wood for the trees.

Ξέρεις τα ποσοστά ισχύουν για όλα τα επίπεδα μισθών...

Δημοσ.

Ποιά όλα τα επίπεδα μισθών; Ισχύουν και για τον βασικό μισθό που παίρνει η πλειοψηφία πλέον και θα παίρνει μέχρι να πεθάνει (σύνταξη γιοκ); Υπάρχει διάκριση εκεί με βάση το φύλο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία; Αυτό είναι το δάσος.

Αλλά στα @@ μας αυτοί, ε; Είναι πλέμπα και κατώτεροι αυτοί από εμάς τους διευθυντάδες με 30 χρόνια εμπειρίας...

Δημοσ.

Φαντασου να τσιμπουσες 8 χιλιαρικα το μηνα πωπω τα 1000 θα τα ετρωγα σε βολτες τι ζωαρα θα καναμε ρε φιλε!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...