Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γαι νέο rig σίγουρα 1151 socket.Για καλό και οικονομικό mobo με 10 Power Phase design (καλό overclockability αν και εκεί θα πάιξει κύριο ρόλο το silicon lottery του cpu)...εγώ θα πήγαινα προς αυτό το σετάκι

Καλο..

Kαι 2 προτασεις για ram(οικονομικη-yolo)2x8gb@2400 mHz στα 57 ευρω(lol)

http://www.e-shop.gr/ram-hyperx-hx424c12sb2k2-16-16gb-2x8gb-2400mhz-ddr4-cl12-xmp-hyperx-savage-black-dual-kit-p-PER.557837

η YOLOOO αυτες 2x8gb-3200mhz στα 90 ευρω

http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c16d-16gvkb-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-ripjaws-v-dual-channel-kit-p-PER.557818

• Like 2
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νέα τεχνολογία, σίγουρα καλύτερο IPC, λίγο καλύτερο overclockability. Κάποιος που έχει 4790Κ προφανώς δεν θα κέρδισε τίποτα ουσιαστικό πηγαίνοντας σε 6700Κ.

Ψιλοπράγματα, όπως σε κάθε γενιά τα τελευταία χρόνια.

Εγώ αν έκανα νέο σύστημα θα πήγαινα σε 1151 πάντως,

Ουσιαστικά εκεί που κερδίζουν είναι το χαμηλότερο latency από το chipset.

DDR4 καλύτερες αλλά αν πας πχ στην φθηνότερη παίζει να είναι χειρότερες απο ddr3.

Και τέλος το OC κάνε ένα edit και σβηστο γιατί μόνο καλύτερα δεν είναι.

Σαν σύνολο βέβαια και με γνώμονα την αγορά καινούργιων parts κερδίζει το 1151, αν πάμε σε μτχ και υπάρχει και Ddr3 κερδίζει το 1150.

Για βάθος χρόνου τώρα Intel είναι αυτή τα γνωστά, μην τα λέω πάλι και γίνομαι κουραατικος

• Like 5
Δημοσ.

Καλα μακροχρονια δεν εχουν θεμα με 1.3+ σε αντιθεση με haswell. Και το ΤΙΜ απο οτι βλεπω καλυτερο. Για αυτο το εγραψα ;)

• Like 1
Δημοσ.

Μια που σας βρήκα όλο τον καλό κόσμο μαζεμένο εδώ, να σας εκμεταλλευτώ και να ρωτήσω ποιο z170 προτείνετε? To gaming δεν μας ενδιαφέρει καθόλου στην παρούσα φάση και το ζητούμενο είναι να βγάλει μια 5ετία (εκτός απροόπτου φυσικά) και να έχει καλές δυνατότητες oc για το μέλλον. 

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=7299789%2C7356972%2C7789661

Σιγουρα θα πηγαινα σε μια απο αυτες,εχουν πολλες δυνατοτητες για να εκμεταλευτεις το νεο socket.Ο αδερφος μου εχει την asus και πριν παρει μετα απο πολυ ψαξιμο καταληξαμε σε μια απο τις τρεις,δηλαδη δυνατοτητες και καλη τιμη.. βεβαια αοφασισε την asus λογο design και εγω γενικα σε μητρικη δεν νομιζω να την αλλαζα την asus με καμια..(σε καρτα γραφικων βεβαια μακρυα)

• Like 1
Δημοσ.

Καλα μακροχρονια δεν εχουν θεμα με 1.3+ σε αντιθεση με haswell. Και το ΤΙΜ απο οτι βλεπω καλυτερο. Για αυτο το εγραψα ;)

Max δίνει ίδια ή Intel αλλά λόγο μικρότερων nm καταλαβαίνεις τι γίνεται.

Για θερμοκρασίες δεν το συζητάμε αλλά εκεί δεν έχει σχέση ή Tim είναι που έβγαλαν τα VRM από μέσα ;) Αμέσως 10C κάτω πάει.

Τέλος πάντων μην κουραζω το θέμα ;) γιατί ξεφευγω

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά υπάρχει ένα διλημμα σε τι socket να παραμείνεις λογο των πολύ μικρών διαφόρων που έχουν οι επεξεργαστές μεταξύ τους. Και απο την άλλη δεν ειναι η καλύτερη λύση να ποντάρεις στο oc. Αν κατάλαβα σωστά συγκρίνεις δυο επεξεργαστές, 4970 και 6700 για επεξεργασία φωτογραφίας.

Εγώ θα έκανα το εξής. Θα πήγαινα σε X79 μετρική καινούργια να εκμεταλλευτώ τις φτηνές ddr3 four channel και ένα μεταχειρισμένο 6core.

Η αν είχα τα χρήματα Χ99 με broadwell-e τον πιο φτηνο και σε 5-6 χρονια ένα μεταχειρισμένο Xeon 12 η 16 η 20 core. Το λέω με γνώμονα πάντα το φουλ buget του 6700. Ουσιώδες upgrade στα 1150/1151 δεν υπάρχει.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν χωραει αμφιβολια οτι ενα συστημα βασισμενο σε 2011-3 σοκετ θα δωσει την μεγιστη αναβαθμησιμοτητα για το μελλον.
Αν μιλαγαμε για Video Editing θα ελεγα οτι ειναι εις μακραν η καλυτερη επιλογη. Για φωτογραφια ομως i7 σε 1150 (αν υπαρχει ηδη) η 1151 (αν μιλαμε για καινουριο συστημα που θα χτιστει τωρα) ειναι υπερ αρκετα ειδικα αν συδυαστουν με γρηγορους SSD (σωστα σεταρισμενους) που ειναι πολυ σηγμαντικοι για την επεξεργασια RAW αρχειων. 

• Like 2
Δημοσ.

Γενικά υπάρχει ένα διλημμα σε τι socket να παραμείνεις λογο των πολύ μικρών διαφόρων που έχουν οι επεξεργαστές μεταξύ τους. Και απο την άλλη δεν ειναι η καλύτερη λύση να ποντάρεις στο oc. Αν κατάλαβα σωστά συγκρίνεις δυο επεξεργαστές, 4970 και 6700 για επεξεργασία φωτογραφίας.

Εγώ θα έκανα το εξής. Θα πήγαινα σε X79 μετρική καινούργια να εκμεταλλευτώ τις φτηνές ddr3 four channel και ένα μεταχειρισμένο 6core.

Η αν είχα τα χρήματα Χ99 με broadwell-e τον πιο φτηνο και σε 5-6 χρονια ένα μεταχειρισμένο Xeon 12 η 16 η 20 core. Το λέω με γνώμονα πάντα το φουλ buget του 6700. Ουσιώδες upgrade στα 1150/1151 δεν υπάρχει.

Καλησπέρα,

core i5 4690Κ ή 6600Κ είναι το δίλημμα και ποντάρω στο oc γιατί χωρίς αυτό θα είχα αλλάξει προ πολλού και τον c2d που έχω ακόμα. 

Λογικά λόγω του ότι τα προγράμματα επεξεργασίας χρησιμοποιούν πολύ τη μνήμη θα αποδίδουν καλύτερα με ddr4 αλλά το κόστος μετάβασης σε s1151 με αυτά που έχω υπ' όψιν για αγορά βγαίνει τελικά 100Ε παραπάνω από ότι το σετάκι 1150. Οπότε η απόφαση που πήρα είναι ή καινούριο σετ 1151 ή αν βρεθούν μετάχειρα 1150 εντός της εβδομάδας.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

core i5 4690Κ ή 6600Κ είναι το δίλημμα και ποντάρω στο oc γιατί χωρίς αυτό θα είχα αλλάξει προ πολλού και τον c2d που έχω ακόμα. 

Λογικά λόγω του ότι τα προγράμματα επεξεργασίας χρησιμοποιούν πολύ τη μνήμη θα αποδίδουν καλύτερα με ddr4 αλλά το κόστος μετάβασης σε s1151 με αυτά που έχω υπ' όψιν για αγορά βγαίνει τελικά 100Ε παραπάνω από ότι το σετάκι 1150. Οπότε η απόφαση που πήρα είναι ή καινούριο σετ 1151 ή αν βρεθούν μετάχειρα 1150 εντός της εβδομάδας.

Τι εχεις υπ' οψην για αγορα και βγαινει 100ευρω πανω το 1151? Οι διαφορες τιμης εχουν μηδενιστει πλεον, μαλλον κοιτας ανομοια πραγματα.

Αντι να κοιτας σε i5 με OC επρεπε να κοιτας σε i7

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χωραει αμφιβολια οτι ενα συστημα βασισμενο σε 2011-3 σοκετ θα δωσει την μεγιστη αναβαθμησιμοτητα για το μελλον.

Αν μιλαγαμε για Video Editing θα ελεγα οτι ειναι εις μακραν η καλυτερη επιλογη. Για φωτογραφια ομως i7 σε 1150 (αν υπαρχει ηδη) η 1151 (αν μιλαμε για καινουριο συστημα που θα χτιστει τωρα) ειναι υπερ αρκετα ειδικα αν συδυαστουν με γρηγορους SSD (σωστα σεταρισμενους) που ειναι πολυ σηγμαντικοι για την επεξεργασια RAW αρχειων. 

Αυτή τη στιγμή είμαι με την D700 των 12mp που δίνει 25mb αρχεία raw και pc c2d E8400 που το δουλεύω μέχρι 3.8ghz με 8gb ddr3. Όλα καλά για το φόρτο που έχω αλλά δεν μπορώ να τρέξω LR 6.0 και πάνω ή PS cc. Κολλάει συνέχεια. Επίσης ένας λόγος που δεν έχω αλλάξει ακόμη το σώμα σε d750 είναι γιατί εκεί θα γονατίσει το pc. Πιστεύω όμως ότι και με core i5 θα γίνεται η δουλειά. Γιατί αν πω να πάω σε i7 τότε σίγουρα θα κοιτάξω μόνο σε μεταχειρισμένα. Το budget είναι max 400e

Δημοσ.

Εννοειται οτι με 400ευρω μπατζετ δεν κοιτας i7 αλλα μην περιμενεις με το OC να κανεις θαυματα.
Παρε ομως καλυτερα 1151 για να μπορεσεις να εκμεταλευτεις τις USB3.1 θυρες και γιατι οχι και την M.2 θυρα στο μελλον μια που ειδικα το Lightroom παρακαλαει για γρηγορους δισκους (κυριως για την Cache)
Γραψε καλυτερα το συστημα σου απο τι αποτελειται για να μπορεσουμε να σου κανουμε μια ολοκληρωμενη προταση αναβαθμισης με τα 400 ευρω που διαθετεις.
Επισης ολο και κατι θα πιασουν και τα παλια οποτε ισως να μπορεις να ανεβασεις το μπατζετ στα 450+

Αν μπορει να περασει τα 400ευρω τοτε η δικια μου προταση ειναι:

https://www.skroutz.gr/s/8101480/Asrock-Z170A-X1-3-1.html

https://www.skroutz.gr/s/7299992/HyperX-Fury-16GB-DDR4-2666MHz-HX426C15FBK2-16.html?keyphrase=HYPERX+HX426C15FBK2%2F16

https://www.skroutz.gr/s/7289835/Intel-Core-i5-6600K-Box.html

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Οι καλές εποχές του oc έχουν τελειώσει, όσο κατεβαίνουν τα νανόμετρα τόσο πιο δύσκολο ειναι, εκτος ότι χρειάζεσαι ακριβή μητρική τροφοδοτικό και ψύκτρα, πρέπει να είσαι και τυχερός να πέσεις σε καλό κομμάτι επεξεργαστή.

Θα σου πρότεινα να ξανα δεις το buget σου, πριν κάνεις κάποιο λάθος.

Πάντως αντί του 6600Κ 250€ θα επερνα έναν 4790 μεταχειρισμένο μακράν καλύτερος. Usb 3.1 θα έβαζα με καρτα pci αν τις χρειαζόμουν, m.2 εκτος ότι ειναι πανάκριβοι δεν έχουν και τους καλύτερους οδηγούς προς το παρών.

Δημοσ.

με 1150 και μαλιστα σε μεταχειρισμενο σιγουρα θα εχεις δυνατοτερο συστημα με ι7. δεν ξερω.μηπως να το ξανασκεφτεις?

Δημοσ.

Να πω και εγώ μια μ@λ@κια ? αν μου επιτρέπετε..

8 στους 10 υπολογιστές που στήνουν μόνοι τους οι φωτογράφοι υπολειτουργούν

όπως και οι 8 στις 10 φωτογραφίες που τραβάνε συγγενείς σε ένα γάμο θα έχουν λάθος κάδρο και φως..

Άρα αν πιστεύετε ότι πρέπει να απευθύνονται σε επαγγελματίες για φωτογραφίες δεν έχετε παρά να κάνετε το ίδιο και εσείς στην αντίστοιχη περίπτωση. :)

Επί του θέματος τώρα.

Χρειάζεσαι i7 και πολύ γρήγορους δίσκους για αξιοπρεπές επαγγελματικό σύστημα σε στατική φωτογραφία. το socket θα σου δώσει άλλες ευκολίες και προοπτικές η βάθος χρόνου.Οι DDR 3 vs DDR 4 αδιάφορες ποτέ δεν θα καταλάβεις όποια διαφορα στην πράξη.

Αν κάνεις και videoediting το 2011-3 μονόδρομος,όπως και αν θέλεις για 5+ χρόνια να μην ξανασχοληθεις με το part υπολογιστής αλλά μόνο με το part "δημιουργία εικόνων" .

Το κέρδος εδώ είναι ότι ενώ ξέρεις το σήμερα υπολογίζεις το αύριο,πολύ περισσότερο άγνωστο είναι το μετά 2χρονια,άρα αν θέλεις να είσαι πραγματικά εξασφαλισμένος αυτή πρέπει είναι η επιλογή σου. 

Δημοσ.

Εννοειται οτι με 400ευρω μπατζετ δεν κοιτας i7 αλλα μην περιμενεις με το OC να κανεις θαυματα.

Παρε ομως καλυτερα 1151 για να μπορεσεις να εκμεταλευτεις τις USB3.1 θυρες και γιατι οχι και την M.2 θυρα στο μελλον μια που ειδικα το Lightroom παρακαλαει για γρηγορους δισκους (κυριως για την Cache)

Γραψε καλυτερα το συστημα σου απο τι αποτελειται για να μπορεσουμε να σου κανουμε μια ολοκληρωμενη προταση αναβαθμισης με τα 400 ευρω που διαθετεις.

Επισης ολο και κατι θα πιασουν και τα παλια οποτε ισως να μπορεις να ανεβασεις το μπατζετ στα 450+

Αν μπορει να περασει τα 400ευρω τοτε η δικια μου προταση ειναι:

https://www.skroutz.gr/s/8101480/Asrock-Z170A-X1-3-1.html

https://www.skroutz.gr/s/7299992/HyperX-Fury-16GB-DDR4-2666MHz-HX426C15FBK2-16.html?keyphrase=HYPERX+HX426C15FBK2%2F16

https://www.skroutz.gr/s/7289835/Intel-Core-i5-6600K-Box.html

Αυτή τη στιγμή έχω c2d e8400, dfi lanparty t3rsb+, 4x2gb ddr3 corsair XMS3 1600mhz, ATI 5850, Samsung 840 pro 128gb, caviar black 640gb, τροφοδοτικό 6 μηνών coolermaster G650M 650W και ψύξη επεξεργαστή Thermaltake CLP0568. Για usb 3 έχω κάρτα pci. 

Μέχρι πριν 2 χρόνια δούλευε στοκ αλλά με το oc κυριολεκτικά αναστήθηκε-πάντα στα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Πάντως οι δίσκοι στην παρούσα φάση δεν μου δημιουργούν κάποιο θέμα. Η cpu είναι που δουλεύει συχνά πυκνά σε 100% φορτίο.

Οι καλές εποχές του oc έχουν τελειώσει, όσο κατεβαίνουν τα νανόμετρα τόσο πιο δύσκολο ειναι, εκτος ότι χρειάζεσαι ακριβή μητρική τροφοδοτικό και ψύκτρα, πρέπει να είσαι και τυχερός να πέσεις σε καλό κομμάτι επεξεργαστή.

Θα σου πρότεινα να ξανα δεις το buget σου, πριν κάνεις κάποιο λάθος.

Πάντως αντί του 6600Κ 250€ θα επερνα έναν 4790 μεταχειρισμένο μακράν καλύτερος. Usb 3.1 θα έβαζα με καρτα pci αν τις χρειαζόμουν, m.2 εκτος ότι ειναι πανάκριβοι δεν έχουν και τους καλύτερους οδηγούς προς το παρών.

Είναι μια σκέψη και δυστυχώς μέχρι να πέσει στο τραπέζι χάθηκε μια καλή ευκαιρία για σετάκι Χ97 και 4790Κ.

με 1150 και μαλιστα σε μεταχειρισμενο σιγουρα θα εχεις δυνατοτερο συστημα με ι7. δεν ξερω.μηπως να το ξανασκεφτεις?

Ήδη το σκέφτομαι

Να πω και εγώ μια μ@λ@κια ? αν μου επιτρέπετε..

8 στους 10 υπολογιστές που στήνουν μόνοι τους οι φωτογράφοι υπολειτουργούν

όπως και οι 8 στις 10 φωτογραφίες που τραβάνε συγγενείς σε ένα γάμο θα έχουν λάθος κάδρο και φως..

Άρα αν πιστεύετε ότι πρέπει να απευθύνονται σε επαγγελματίες για φωτογραφίες δεν έχετε παρά να κάνετε το ίδιο και εσείς στην αντίστοιχη περίπτωση. :)

Επί του θέματος τώρα.

Χρειάζεσαι i7 και πολύ γρήγορους δίσκους για αξιοπρεπές επαγγελματικό σύστημα σε στατική φωτογραφία. το socket θα σου δώσει άλλες ευκολίες και προοπτικές η βάθος χρόνου.Οι DDR 3 vs DDR 4 αδιάφορες ποτέ δεν θα καταλάβεις όποια διαφορα στην πράξη.

Αν κάνεις και videoediting το 2011-3 μονόδρομος,όπως και αν θέλεις για 5+ χρόνια να μην ξανασχοληθεις με το part υπολογιστής αλλά μόνο με το part "δημιουργία εικόνων" .

Το κέρδος εδώ είναι ότι ενώ ξέρεις το σήμερα υπολογίζεις το αύριο,πολύ περισσότερο άγνωστο είναι το μετά 2χρονια,άρα αν θέλεις να είσαι πραγματικά εξασφαλισμένος αυτή πρέπει είναι η επιλογή σου. 

Ερασιτέχνης... Αν έβγαζα χρήματα από τη φωτογραφία θα πήγαινα για το απολύτως δυνατότερο και πιο καινούριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...