DEADLAZARUS Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Θέλω να αναβαθμίσω το σύστημα της υπογραφής στα εξής κομμάτια: επεξεργαστή, μητρική (έλεγα να πάω σε socket 1151), ddr4 ram (2x8gb) και απαραιτήτως low profile, λόγω του ότι η cryorig είναι τέρας (οι μνήμες που έχω τώρα είναι περίπου 30mm σε ύψος). Επίσης σκεφτόμουν να προσέθετα έναν ssd 250gb και καινούργια οθόνη, μαζί με ηχεία. Βασική ερώτηση: υπάρχει λόγος να αναβαθμίσω (επεξεργαστής και μητρική έχουν κλείσει 3 χρόνια) ή απλά θα πετάξω τα λεφτά μου και με καλύπτει και το τωρινό σύστημα; Τα εξαρτήματα θα αγοραστούν σιγά-σιγά, γιατί και οικογενειακές υποχρεώσεις υπάρχουν και τα λεφτά πρέπει να μαζευτούν. i) Ποσό που διαθέτω για τα ανωτέρω κομμάτια: μέχρι 1.300 ευρώ το πολύ. ii) Χρήση υπολογιστή: εργασίες, ταινίες, browsing, gaming (περίπου 15 ώρες την εβδομάδα, κυρίως το Σ.Κ.) iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: - iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη; Ναι. Αυτή τη στιγμή έχω μια samsung s22d390q, 21,5 ιντσών, 1920χ1080. Σκεφτόμουν να πάω σε μια 27 ιντσών με ανάλυση 2560χ1440. Για refresh rate δεν ξέρω ποια επιλογή είναι καλύτερη. Παιχνίδια που παίζω: witcher 3, arkham knight, total war rome 2, shadow of mordor, nba 2k, football manager, civilization, assassin's creed, alien isolation. Γενικά rpg, strategy και από sports μόνο nba 2k+fm. v) Θέλουμε να συμπεριληφθεί πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία; Μόνο ηχεία όπως προείπα. vi) Δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις ως προς τα καταστήματα από τα οποία θα αγοραστούν τα κομμάτια. vii) Το σύστημα θα στηθεί από εμένα με τη βοήθεια φίλου. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα; Όχι. ix) Αν αξίζει να κάνω τις τωρινές αναβαθμίσεις δεν βλέπω ποια άλλη προσθήκη θα έπρεπε να κάνω στο μέλλον. Επιπροσθέτως, μάλλον είμαι τύπος που κρατάει τα εξαρτήματα μέχρι τελικής πτώσης. Μένω όπως είμαι συνεπώς. Sli/crossfire δεν με ενδιαφέρει να κάνω. x) Θα γίνει o/c στον επεξεργαστή; Ναι, αλλά όχι τίποτα φοβερά πράγματα. Ας πούμε μικρομεσαίου μεγέθους. xi) Θα γίνει o/c στην κάρτα γραφικών; Με την 970 θα μπορέσω να παίξω αξιοπρεπώς σε μεγαλύτερη ανάλυση (δεν έχω κόλλημα με ultra, και με high/medium settings μια χαρά είμαι); Αν όχι, με ένα ελαφρύ o/c λύνω το πρόβλημα; Αν πάλι, με medium/high settings μπορώ να έχω αξιοπρεπή frames, τότε όχι, δεν θα κάνω o/c στην κάρτα. xii) Νομίζω έχω ήδη απαντήσει στο αν θα χρησιμοποιήσω εξαρτήματα από άλλο/παλιό σύστημα.
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Τζάμπα λεφτά θα δώσεις. Μόνο οθόνη και ηχεία πάρε. Προαιρετικά ανάλογα με τις ανάγκες σου μπορείς να βάλεις περισσότερη μνήμη και μεγαλύτερο ssd.
SpirosZ68 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Το συστημα σου ειναι μια χαρα, ομως αν παρεις οθονη 2560Χ1440 θα χρειαστεις αναβαθμιση και στην καρτα γραφικων. Ειτε σε 1070 ειτε σε καμια μεταχειρισμενη 980ti σε καλη τιμη (κατω απο 400ευρω)
DEADLAZARUS Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Έναν ssd σκέφτομαι σίγουρα να πάρω γιατί και ο σκληρός κοντεύει να γεμίσει και ο samsung έχει το λειτουργικό και κάποια παιχνίδια και όσο να 'ναι θέλω να τον ελαφρύνω λίγο. Κοιτάω τη σταθερή αξία http://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html. Σ' ότι αφορά το monitor, έχω μπερδευτεί με την 970 και το αν μπορεί να σταθεί, με κάποιες λογικές παραχωρήσεις εννοείται, στην ανάλυση που θέλω. Αν πρέπει να αλλάξω και κάρτα, τότε θα περιμένω, να πέσουν και οι τιμές και να δω τί επιδόσεις θα έχει η 480. Αλλιώς αν πούμε ότι διαθέτω γύρω στα 500-600 ευρώ για οθόνη και ηχεία και με δεδομένο ότι η 970 κρατάει, τί θα προτείνατε; Σπύρο, για 980ti το σκεφτόμουν (πουλώντας την 970 και συμπληρώνοντας τη διαφορά) αλλά δεν ξέρω αν αξίζει με βάση την τιμολογιακή πολιτική της 1070 και το vfm της 480 (με βάση όσα διαρρέουν).
SpirosZ68 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Κατα πασα πιθανοτητα η 480 θα σε καλυπτει και θα ειναι εντος μπατζετ. Αλλα περιμενω να κυκλοφορησει πρωτα. Για την ωρα μονο απο τις nVidia εχουμε σαφη εικονα.Η 970 στα 2.5Κ ειναι οριακη και το αποτελεσμα σαν συνολικη εμπειρια δεν θα ειναι "αναβαθμιση". Ο 850 EVO ειναι οντως σταθερη αξια, προχωρας αφοβα.
DEADLAZARUS Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Επομένως περιμένω, μήπως τσιμπήσω καμιά 1070, ή μήπως μου έρθει ακόμη φθηνότερα μια 480 (εάν κρατάει στην ανάλυση που θέλω) και έπειτα αγοράζω και οθόνη. Υπομονή γιατί είμαστε σε μεταβατική περίοδο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα