superaris3 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Χαιρετώ, πάσχει κανείς απο αυτό το πράγμα? Obsessive–compulsive disorder ή "Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή" όταν δηλαδή "πρέπει" να ακολουθείς ορισμένα "τελετουργικά" τα οποια τα έχεις δημιουργήσεις ο ίδιος και για κάποιον λόγο αν δεν γίνουν τρελένεσαι ή νιώθεις νευριασμένος, αγχωμένος για το μέλλον και διάφορα τέτοια που σε αποδιοργανώνουν ψυχολογικά. Ας πούμε προσωπικά αν σκεφτώ τυχαία κάτι κακό πχ ακούσω την λέξη "καρκίνος" ή σκεφτώ κάποιον να πεθαίνει πρέπει οπωσδήποτε να χτυπήσω 3 φορές ξύλο αλλιώς το μυαλό μου μου δίνει την εντύπωσει πως θα συμβεί αυτό το κακό που σκέφτηκα, αν δεν το κάνω - που δεν υπάρχει περίπτωση καθώς η επιθυμία είναι τεράστια- τότε φοβάμαι ποιο θα ειναι το αποτέλεσμα, νομίζω οτι θα πεθάνω από καρκίνο ή θα πεθάνει αυτός που σκέφτηκα. Δεν είμαι ηλίθιος γνωρίζω πως ειναι στην φαντασία μου αλλά κάτι με ωθεί να το κάνω έτσι και αλλιώς χωρίς καν να το σκέφτομαι τις περισσότερες φορές, ξέρω πως ο θάνατος ειναι κάτι που δεν μπορώ να το ελέγξω και νιώθω οτι το σταματάω χτυπώντας ξύλο... ffs. Επίσης πρέπει να πλύνω τα χέρια μου όταν τα νιώθω βρώμικα, προσέξτε οχι όταν ειναι βρώμικα αλλά "οταν τα νιώσω βρώμικα" γιατί αλλιώς δεν "νιώθω" καθαρός. Μπορεί να τα πλύνω και μετά απο 5 λεπτά χωρίς να έχω πιάσει τίποτα να τα ξαναπλύνω. Ακόμη τα ηχεία και το πληκτρολόγιο πρέπει να τα αφήνω σε μια ορισμένη απόσταση απο την οθόνη αλλιώς αισθάνομαι οτι κάτι δεν πάει καλά, πρέπει υποχρεωτικά να ειναι συμμετρικά τα ηχεία συγκεκριμένα στην ίδια απόσταση απο εκεί που τελειώνει το bezel της οθόνης, αν το ένα ειναι ποιο κοντά στην οθόνη απο το άλλο αρχίζω και τρελαίνομαι. Όπως επίσης και το mousepad πρέπει να ειναι στην γωνία του γραφείου αφήνοντας ακριβώς 1 cm απόσταση απο τις πλευρές του γραφείου. Επίσης στην καφετερία πχ σπρώχνω τα ποτήρια λίγο ποιο μέσα οταν βλέπω οτι ειναι στις άκρες του τραπεζιού, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω ποτήρι να ειναι στην άκρη έστω και αν ξέρω οτι δεν πρόκειται να πέσει το κάνω παρόλα αυτά. OCD έχουν αρκετά άτομα είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό ο καθένας, εσείς έχετε κάποιο τέτοιο γελοίο κώλυμα στην καθημερινότητα σας?
Garnele Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Χα, αυτή την κουβέντα είχα με ένα φίλο χθες. Εγώ πέρα από περιστασιακά ισώματα κάδρων δεν έχω τέτοιο θέμα συμμετρίας, παρόλα αυτά στον ψυχαναγκασμό αυτό εμπερικλείω την ιδιαίτερη σχέση που έχω με τα ξυπνητήρια μου (ναι είναι περισσότερα από ένα, και διάσπαρτα σε όλο το σπίτι) ενώ δε μου έχει τύχει ποτέ να μην χτυπήσει το ξυπνητήρι, πριν κοιμηθώ τα τσεκάρω στάνταρ 3-4 φορές. Όλη αυτή η διαδικασία δε, μου τρώει σίγουρα ένα μισάωρο ύπνου. Αλλά αυτό μόνο, άλλες ψυχαναγκαστικές παραξενιές δεν έχω. 1
idomeneas7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 'Ολοι κάνουν κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι έχουν ocd. Εγώ όταν ξέρω ότι έχω κλειδώσει και έχω βάλει συναγερμό, πρέπει να ξαναπάω να δω ότι όντως είναι ακόμα κλειδωμένα. 'Η οτι ειναι κλειστα τα ματια της κουζινας ή ο θερμοσίφωνας. 3
4saken Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Φωνη σε ραδιοφωνο, τηλεοραση κτλ, θερμοκρασια σε a/c παντα σε ζυγο αριθμο. 1
idomeneas7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Και στο τραπεζι ποτέ μαχαίρια στραμμενα πανω μου.
Anorymous Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 οταν χτυπαει ξυπνητήρι μετραω μεχρι το 100 για να σηκωθω, οταν πρεπει να κανω κατι το αναβαλω διαρκως εως οτου φτασω να πρεπει να το κανω, δεν μπορω να κοιμηθω σε δωματιο με καθρεπτες και πριν πεσω για υπνο πρεπει παντα να δω ενα βιντεακι στο youtube ειτε απο καποια παλια σειρα η καποια σκετσακι κλπ. 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Επικοινώνησε με κάποιον έμπειρο γνωσιακό ψυχοθεραπευτή.
doubtful Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Φωνη σε ραδιοφωνο, τηλεοραση κτλ, θερμοκρασια σε a/c παντα σε ζυγο αριθμο. Εμενα παλι δεν μου αρεσουν οι ζυγοι, στοχευω παντα μονους αριθμους.
vasioula1 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 εγώ απλά δε θέλω να είναι στο 13 η ένταση της φωνής. όλοι οι άλλοι αριθμοί μου κάνουν 2
zio10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 εγώ απλά δε θέλω να είναι στο 13 η ένταση της φωνής. όλοι οι άλλοι αριθμοί μου κάνουν Ακριβώς το ίδιο, αυτό θα έγραφα τώρα! Δεν αφήνω ποτέ την ένταση στο 13, ή παραπάνω ή παρακάτω! 1
Pseudonumo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Επίσης πρέπει να πλύνω τα χέρια μου όταν τα νιώθω βρώμικα, προσέξτε οχι όταν ειναι βρώμικα αλλά "οταν τα νιώσω βρώμικα" γιατί αλλιώς δεν "νιώθω" καθαρός. Μπορεί να τα πλύνω και μετά απο 5 λεπτά χωρίς να έχω πιάσει τίποτα να τα ξαναπλύνω. Αν τα άφηνες άπλυτα θα ήταν μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό δεν πειράζει. Αν είχες δει την εκπομπή του Ευαγγελάτου πριν κάμποσα χρόνια θα με καταλάβεις
dimitrisOS Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Πάω να καθαρίσω λίγο το σπίτι μου και έρχομαι να σας πω για τα δικά μου ψυχαναγκαστικά πράγματα που κάνω 1
Physics_Rulez Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 οταν χτυπαει ξυπνητήρι μετραω μεχρι το 100 για να σηκωθω, οταν πρεπει να κανω κατι το αναβαλω διαρκως εως οτου φτασω να πρεπει να το κανω, δεν μπορω να κοιμηθω σε δωματιο με καθρεπτες και πριν πεσω για υπνο πρεπει παντα να δω ενα βιντεακι στο youtube ειτε απο καποια παλια σειρα η καποια σκετσακι κλπ. https://youtu.be/arj7oStGLkU
Anorymous Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 πεθανα στο γελιο , οσο ειπε ηταν 100% σωστα ειδικα αυτο με τα deadlines
superaris3 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Με το ξυπνητήρι και εγώ έχω θέμα. Όταν ορίσω την ώρα στο iphone πριν αφήσω το κινητό στο τραπέζι πρέπει να κουνήσω την οθόνη στην εφαρμογή του alarm με το δάχτυλο μου πάνω κάτω ακριβώς 12 φορές και η τελευταία πρέπει να η κάτω, αλλιώς νομίζω οτι θα πάει σκατά η επόμενη μέρα ή δεν θα χτυπήσει το ξυπνητήρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα