Yarilo Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα θέλω να αρχίσω να κάνω προγραμματισμό επαγγελματικά του χρόνου θα δώσω για να περάσω σε κάποιο τει η αει αλλά θέλω να με βοηθήσετε να ξεκινήσω και να αρχίσω να μαθαίνω πράγματα μόνος μου έχω κάνει στο σχολείο Logo Scrach πολύ αρχή ξέρω και έχω μια ιδέα από C++ αλλά όχι πολλά πράγματα σκέφτομαι να ξεκινήσω και να μείνω με C++ γιατί όπως προανέφερα θα ασχοληθώ επαγγελματικά αλλά αν έχετε και κάτι άλλο να μου προτείνετε θα χαρώ πολύ να το ακούσω οπότε εμ ναι βοηθήστε με όσο μπορείτε θέλω πολύ να ξεκινήσω είναι κάτι που αγαπάω ήδη
kaliakman Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Εφόσον δίνεις του χρόνου είσαι καλοκαίρι προς τρίτη λυκειου. Αυτήν την στιγμή το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να προετοιμάζεσαι για τις πανελλήνιες. Όταν θα μπεις στην σχολή θα ξεκινήσεις να κάνεις ότι είναι να κάνεις σχετικά με προγραμματισμό. Καλή επιτυχία. 4
Yarilo Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Εφόσον δίνεις του χρόνου είσαι καλοκαίρι προς τρίτη λυκειου. Αυτήν την στιγμή το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να προετοιμάζεσαι για τις πανελλήνιες. Όταν θα μπεις στην σχολή θα ξεκινήσεις να κάνεις ότι είναι να κάνεις σχετικά με προγραμματισμό. Καλή επιτυχία. Εμ Κοίτα δεν λέω ότι έχεις άδικο... Αλλά είανι κάτι που θέλω να ασχοληθώ και λίγο μόνο γιατί πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο το πόσο θα ασχοληθείς μόνος έτσι και αλλιώς μέχρι τον Αύγουστο έχω ελεύθερο χρόνω
kaliakman Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Εμ Κοίτα δεν λέω ότι έχεις άδικο... Αλλά είανι κάτι που θέλω να ασχοληθώ και λίγο μόνο γιατί πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο το πόσο θα ασχοληθείς μόνος έτσι και αλλιώς μέχρι τον Αύγουστο έχω ελεύθερο χρόνω Αν πηγαίνεις σε φροντιστήριο λογικά θα έχεις καλοκαιρινά μέχρι μέσα Ιουλίου. Ε τον Αύγουστο καλύτερα να κάτσεις να ξεκουραστείς και να μην ασχοληθείς με κάτι τέτοιο. Έτσι και αλλιώς ότι και να κάνεις μέσα σε ένα μήνα θα το ξεχάσεις αφού θα ξανασχοληθείς του χρόνου με το αντικείμενο.
s3cure Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Αν είναι να ασχοληθείς με κάποια κανονική γλώσσα προγραμματισμόυ, ξεκίκα με την Pascal. Νομίζω στην προκειμένη περίπτωση είναι η καλύτερη επιλογή. Όχι μόνο είναι η ίδια(σχέδον δηλαδή... ) με την ΓΛΏΣΣΑ - ΓΛΩΣΣΟΜΆΘΕΙΑ που θα εξεταστείς στην πανελλήνιες αν ακολουθήσεις την ανάλογη κατεύθηνση, μεταφρασμένη στα ελληνικά αλλά είναι και εύκολη για έναν αρχάριο. Εγώ δεν θα σου πώ να μην ασχοληθείς αλλά πρόσεξε πως θα οργανώνεις τον χρόνο σου ώστε να μην αποροφηθείς και μειωθεί η απόδοση σου. 1
Yarilo Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Αν είναι να ασχοληθείς με κάποια κανονική γλώσσα προγραμματισμόυ, ξεκίκα με την Pascal. Νομίζω στην προκειμένη περίπτωση είναι η καλύτερη επιλογή. Όχι μόνο είναι η ίδια(σχέδον δηλαδή... ) με την ΓΛΏΣΣΑ - ΓΛΩΣΣΟΜΆΘΕΙΑ που θα εξεταστείς στην πανελλήνιες αν ακολουθήσεις την ανάλογη κατεύθηνση, μεταφρασμένη στα ελληνικά αλλά είναι και εύκολη για έναν αρχάριο. Εγώ δεν θα σου πώ να μην ασχοληθείς με αυτό στην προκειμένη περίπτωση αλλά πρόσεξε πως θα οργανώνεις τον χρόνο σου ώστε να μην αποροφηθείς και μειωθεί η απόδοση σου. Ευχαριστώ πολύ και τις δύο απαντήσεις θα το έχω υπόψιν μου
AlexHello Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και ως προς τις γλώσσες που σου πρότειναν και ως προς το σωστό πλάνο για την παρούσα κατάσταση. Εχε στο μυαλό σου οτι έτσι και αλλιώς για να μάθεις καλή c++ να υπολογίζεις 2-3 χρόνια και κάμποσα βιβλία πάνω στο θέμα.. (Εννοείται οτι η ζυγαριά γέρνει διαφορετικά για κάθε προγραμματιστή απλά προσπαθώ να δώσω στον op μια ιδέα για το τι έρχεται αν ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι) 1
spirosbax Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Προσωπικά ξεκίνησα να μαθαίνω απο εδω https://www.edx.org ειναι ενα πολυ καλο και αναγνωρισμένο site οπου εχει διάφορα μαθήματα καταξιωμένων πανεπιστημίων on line. Ομως δεν ειναι εύκολα, θέλει δουλειά. Προτείνω ανεπιφύλακτα το Cs50 του Harvard , το έχω ξεκινήσει και ειμαι στο week 2. Στο cs50 θα μαθεις C, ομως στήν πρώτη εβδομάδα ειναι λιγο κάπως (θα καταλάβεις). Μετα παρε ενα καλο βιβλιο για την C και κανε δικά σου project για να αποκτήσεις εμπειρία . Μετα μάθε μια object oriented language οοως Java και μετα μια scripting language οπως Python ή Ruby . Θέλει υπομονή και σκληρο οργανωμένο διάβασμα για όλα αυτά . Μην φανταστεις οτι θα τα κάνεις ολα αυτο το καλοκαίρι .
sarakinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Εγώ προτείνω να αρχίζει ο κόσμος με "everything is an object" γλώσσες. Δούλεψε JAVA. Ταυτόχρονα πέρνα την ώρα σου με python.
jolibred Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Everything is an object και Java δεν πάνε μαζί. Ξαναδιάβασε αυτά που (νομίζεις ότι) ξέρεις.
Dinos_12345 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Αν είναι να ξεκινήσει με OOP θα ξεκινήσει με python. Μην τον πετάτε στα βαθιά χωρίς να ξέρει κολύμπι. Άκου Java για πρώτη γλώσσα.
sarakinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Οι C/C++ είναι καλύτερη επιλογή για κάποιον νέο στον χώρο ρε παιδιά δηλαδή? Ρητό για την Java είναι το everything is an object φίλε joilbred , εσύ που ξέρεις τόσα πολλά δεν το έχεις διαβάσει ποτέ? Παρόλα αυτά αν σε πείραξε τόσο πολύ μπορείς να "μαλώσεις" και τον κύριο Βruce Εckel που έχει κάτι τέτοιο στο βιβλίο του (κεφ. 4)
Ilias95 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Random answer: http://stackoverflow.com/questions/11844012/they-say-in-java-every-thing-is-an-object-is-that-trueΣτην python όπως και στη Ruby, πράγματι everything is an object.
jolibred Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 int και Integer. double και Double. Ουπς... δεν είναι όλα objects στην Java! Εκτός και εάν το "int" είναι object. Να δω τι άλλη ευφάνταστη δικαιολογία θα βρεις sarakinos αντί να πεις "έκανα λάθος". Ή, μήπως, δεν έχεις γράψει πότε: "int x;" ;
JohnTehGreek Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Συμφωνώ με τον kaliakman. Δεν είναι τώρα η ώρα να μάθεις. Κάτσε διάβασε να εξασφαλίσεις σίγουρα μια θέση σε ΤΕΙ - ΑΕΙ και μετά έχεις μπροστά σού αρκετά χρόνια να ασχοληθείς. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα