Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανονικά δεν επιτρέπεται να ρωτήσεις αν κάποιος έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις όπως και πολλά άλλα.

όχι, επιτρεπεται, δυστυχως, ωστόσο ας μην τους το σερβίρουμε. Είναι προσωπικο δεδομενο και μονο με το να μην τους το δινουμε απλοχερα - και με αγωνα διεκδικησης βασικων δικαιωμάτων ιδιοτικοτητας μπορει να αλλαξει αυτό.

• Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή τι θα προσλάβω εγώ κάποιον που έχει σκοπό να κάτσει 2 μήνες γιατί μετά θα μπεί φαντάρος, και δεν θα έχω καν το δικαίωμα να το ξέρω;

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή τι θα προσλάβω εγώ κάποιον που έχει σκοπό να κάτσει 2 μήνες γιατί μετά θα μπεί φαντάρος, και δεν θα έχω καν το δικαίωμα να το ξέρω;

μπορει να ζητησει αναβολη, μπορει επισης να χρειαστεί να μπει σε χειρουργιο σε 2 μηνες, δεν το ξερεις και δε σε αφορα. αν φυγει σε 2 μηνες το συζητάτε τοτε. σάμπως υπαρχει εργοδότης που δινει με την καλημέρα αοριστου χρονου συμβαση. ολοι με διμηνες και τριμηνες είναι. ας αναλαβουν την αμφιδρομη ευθυνη αυτης της συμβασης λοιπονε

αντιστοιχα μπορει σε 2 μηνες να ερωτευτεί και να μετακομισει σε άλλη Ηπειρο.

• Like 1
Δημοσ.

Για μένα είναι λογικό να γράφουμε αν έχουμε υποχρεώσεις με το στρατό όπως και λογικό είναι να ενδιαφέρει τον πιθανό εργοδότη.

• Like 2
Δημοσ.

Για μένα είναι λογικό να γράφουμε αν έχουμε υποχρεώσεις με το στρατό όπως και λογικό είναι να ενδιαφέρει τον πιθανό εργοδότη.

καταλαβαίνεις πως αυτό οδηγει σε διακρισεις, όπως αντιστοιχα και η οικογενειακη κατασταση, και γενικα πραγματα που δεν είναι τοσο σχετικα, όπως και η ηλικια η η εθνικοτητα. ναι, τον εργοδοτη μπορει να τον τρωει να μαθει, δε θα επρεπε όμως, και δε γινεται να ταιζουμε τις ρατσιστικες τασεις του καθενος.

Δημοσ.

καταλαβαίνεις πως αυτό οδηγει σε διακρισεις, όπως αντιστοιχα και η οικογενειακη κατασταση, και γενικα πραγματα που δεν είναι τοσο σχετικα, όπως και η ηλικια η η εθνικοτητα. ναι, τον εργοδοτη μπορει να τον τρωει να μαθει, δε θα επρεπε όμως, και δε γινεται να ταιζουμε τις ρατσιστικες τασεις του καθενος.

δουλεια ψάχνουμε όχι να προβάλουμε αντιρατσιστηκα μανιφέστα.

τι τον νοιάζει τον εργοδότη όλα αυτά που λες εσύ. (που μια χαρά τα βρίσκω αλλά you got the point.)

Δημοσ.

Και να μην αναφέρει τίποτα για τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο CV, ο εργοδότης θα ρωτήσει. Κι αν αρνηθεί ο op να αναφέρει κάτι, το πιθανότερο είναι να προχωρήσει [ενν. ο εργοδότης] στον επόμενο υποψήφιο. Νόμιμο ή όχι (η αλήθεια είναι ότι δε ξέρω τι ισχύει) αυτό θα γίνει.

Για ποιο λόγο; Διότι η εκπαίδευση του νέου υπαλλήλου κοστίζει. Καμία επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, δε θα θέλει να επωμιστεί αυτό το κόστος εάν είναι ο υπάλληλος πρέπει να την κάνει μετά από 2-3 μήνες. 

• Like 2
Δημοσ.

δουλεια ψάχνουμε όχι να προβάλουμε αντιρατσιστηκα μανιφέστα.

τι τον νοιάζει τον εργοδότη όλα αυτά που λες εσύ. (που μια χαρά τα βρίσκω αλλά you got the point.)

καλα, ας του σερβιρει στη μουρη ότι δεν εχει κανει στρατο, ότι είναι κωλομωρο 19 χρονων, ότι είναι από επαρχια, να δουμε ποσο θα κριθει για αυτά. Μιλαμε για πρωτη δουλεια, δεν εχει εμπειρια σε κατι, νομιζω τιποτα από αυτά δε θα επρεπε να εχουν σημασια για τις θεσεις στις οποιες θα υποβληθεί, δε νομιζω ότι θα παει για CEO. Νομιζω ότι αδικα θα τον κοιταξουν με κακο ματι αν τα αναφερει, όπως θα το εκαναν σε ολους, και είναι όλα πληροφοριες οι οποιες-ας ειμαστε ειλικρινείς-δεν εχουν καμια επαφη με τις απαιτησεις καμιας δουλειας.

μανιφεστο είναι το ότι διαφωνω με την υποβολή βιογραφικου καν, μονο προσωπικες συνεντεύξεις, το βιογραφικο είναι τουλάχιστον προσβλητικο και αντικειμενοποιεί τους ανθρώπους

Και να μην αναφέρει τίποτα για τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο CV, ο εργοδότης θα ρωτήσει. Κι αν αρνηθεί ο op να αναφέρει κάτι, το πιθανότερο είναι να προχωρήσει [ενν. ο εργοδότης] στον επόμενο υποψήφιο. Νόμιμο ή όχι (η αλήθεια είναι ότι δε ξέρω τι ισχύει) αυτό θα γίνει.

Για ποιο λόγο; Διότι η εκπαίδευση του νέου υπαλλήλου κοστίζει. Καμία επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, δε θα θέλει να επωμιστεί αυτό το κόστος εάν είναι ο υπάλληλος πρέπει να την κάνει μετά από 2-3 μήνες. 

9 μηνες σε δουλεια είμαι χωρις να εχω αναφερει τιποτα για στρατο, μεχρι στιγμης εχω εκπαιδευτεί 5 βδομάδες, πληρωμένα.

δεν εχω κανει στρατο και ουτε σκοπευω αλλα δε ρωτηθηκα και τη μερα που θα με ρωτησουν είναι η μερα που θα γινει χαμος και η θα βρουν τροπο να με ηρεμησουν η θα παραιτηθώ :)

νομιμο είναι να σε ρωτησει σε προσωπικο επιπεδο ο,τι θελει, δε γινεται να απαιτησει χαρτι απολυσης νομιζω, αλλα εδώ γινονται αλλα κι αλλα

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ καθόλου. Δεν το βλέπω καθόλου ρατσιστικό. Για μένα είναι λογικό να ξέρει αν έχεις να πας σε μια υποχρέωση ενός χρόνου πριν επενδύσει σε σένα (με όποιο τρόπο).  

Δημοσ.

δεν εχω κανει στρατο και ουτε σκοπευω αλλα δε ρωτηθηκα και τη μερα που θα με ρωτησουν είναι η μερα που θα γινει χαμος και η θα βρουν τροπο να με ηρεμησουν η θα παραιτηθώ :)

omg ποιός είσαι; ο Γιακούμπ;

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ καθόλου. Δεν το βλέπω καθόλου ρατσιστικό. Για μένα είναι λογικό να ξέρει αν έχεις να πας σε μια υποχρέωση ενός χρόνου πριν επενδύσει σε σένα (με όποιο τρόπο).  

όχι, ουτε εγω ξερω αν θα με κρατησει για έναν χρονο, τριμηνη συμβαση μου προτεινει, στην καλυτερη

omg ποιός είσαι; ο Γιακούμπ;

google me αν δε με ξερεις. αλλα είμαι πολύ καλος σε ο,τι κανω :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Μέχρι να αλλάξει ο νόμος, η στρατιωτική θητεία είναι υποχρέωση των ελλήνων αρρένων πολιτών.

Υπό την έννοια αυτή, δεν συνιστά "προσωπικό δεδομένο" και επομένως η ερώτηση για τη νόμιμη τακτοποίηση αυτής της υποχρέωσης δεν παραβιάζει κανένα προσωπικό δεδομένο.

Το πώς τακτοποιήθηκε νόμιμα αυτή η υποχρέωση (με την ολοκλήρωση του χρόνου θητείας ή νόμιμη απαλλαγή για οποιοδήποτε λόγο), αυτό συνιστά προσωπικό δεδομένο (αν θυμάμαι καλά στα σώματα ασφαλείας δεν αρκεί η νόμιμη τακτοποίηση, αλλά δεν είμαι σίγουρος).

Τώρα, για το συγκεκριμένο βιογραφικό, άποψή μου είναι ή να μη στείλεις καθόλου, αφού δεν έχεις τίποτε να γράψεις στα 19 σου χρόνια, ή τουλάχιστον να μη βάζεις μέσα το τι σκοπεύεις να κάνεις στο μέλλον, δηλαδή να πάρεις πτυχία κτλ.

Επίσης, "ενδιαφέροντα", άχρηστα κι αυτά. Άποψή μου, αν δεν έχεις κάτι να γράψεις, μη γράφεις, μισή σελίδα απλά για να στείλεις κάτι.

• Like 2
Δημοσ.

Ούτε αντικειμενοποιεί, ούτε τίποτα. Δε μπορεί μια επιχείρηση να κλείσει προσωπική συνέντευξη με 300+ υποψηφίους για κάθε φορά που χρειάζεται υπάλληλο, δε θα προχωρήσει ποτέ σε πρόσληψη! Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος που να επιταχύνει τη διαδικασία. Αυτός είναι το CV. Μη ξεχνάμε ότι στις μέρες μας πολλοί κάνουν αιτήσεις χωρίς να ικανοποιούν καν τα κριτήρια που έχει θέσει η επιχείρηση, μόνο και μόνο "ελπίζοντας"!

Κατά τ' άλλα, δεν είσαι τόσο πολύτιμος όσο πιστεύεις, φίλε alxlightning. Μόλις φύγεις εσύ άλλοι 50 θα τους χτυπήσουν την πόρτα. Σιγά μην ασχοληθούν με το "να σε ηρεμήσουν" όπως λες. Αναλώσιμοι είμαστε όλοι σ' αυτό τον κόσμο!

• Like 1
Δημοσ.

όχι, ουτε εγω ξερω αν θα με κρατησει για έναν χρονο, τριμηνη συμβαση μου προτεινει, στην καλυτερη

google me αν δε με ξερεις. αλλα είμαι πολύ καλος σε ο,τι κανω :)

Οκ το βλέπουμε αλλιώς, δεν έγινε κάτι :)

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...