groot Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Γιατί δεν ρωτάς την σύμβουλο καριέρας τι καριέρα είχε που τα πήγε τόσο καλά και μετά συμβουλεύει άλλους;
Dare-Devil Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Καλησπέρα Να ρωτήσω και εγώ κατι? Αν κάποιος έχει σπουδάσει πχ σε τει και έχει ολοκληρώσει τα περίπου 190 απο τα 240 credits για πτυχίο αλλά δεν έχει σκοπό να τελειώσει την σχολή και έχει πάρει πτυχίο από άλλο πανεπιστήμιο, το αναφέρει στο βιογραφικό ή οχι? Με μια σύμβουλο καριέρας που μίλησα μου είπε να το αναφέρω αλλά δεν ξέρω μήπως φαίνεται άσχημο το ότι δεν τελείωσα. Kοίτα .. δεν υπάρχει κάτι σίγουρο γενικά με τα βιογραφικά. Εξαρτάται τί ψάχνει ο εργοδότης και πώς αντιλαμβάνεται το κάθε τι που γράφεις ακόμα και την δομή του βιογραφικού. Το σίγουρο είναι ότι γενικά δεν πρέπει να φαίνεται ότι υπάρχουν παύσεις στην επαγγελματική σου πορεία αδικαιολόγητες . Δηλαδή π.χ 2010-2011 δούλευες κάπου και μετά 2014-2015 . Αυτό τους παραξενεύει μερικές φορές καποιοι απορρίπτουν κάποιοι αλλοι θα σε ρωτήσουν γιατί . Τώρα αν απο το 2010 μέχρι το 2016 π.χ σπούδαζες και έχεις παύση εργασίας τότε δικαιολογείται λόγο σπουδών . Στο ερώτημα σου εγώ θα το δήλωνα ότι σπούδαζα μέχρι ενός σημείου και άρχισα κάτι άλλο . Είναι δίκοπο μαχαίρι όμως . Γιατί ένας εργοδότης μπορεί αυτο να το μεταφράσει ως αστάθεια στους στόχους σου . ότι δεν ολοκληρώνεις αυτό που επιλέγεις ότι μπορεί να μην είσαι έμπιστος κτλ κτλ . Απ την άλλη ένας άλλος εργοδότης μπορεί να μην το λάβει καν υπόψιν σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σίγουρα να σε ρωτήσει γιατί σταμάτησες τις σπουδές σε αυτό το αντικείμενο . Αν του δώσεις μια πειστική απάντηση που δεν δηλώνει ότι παρατάς τους στόχους σου και ότι δεν είσαι αλλοπρόσαλλος τότε είσαι οκ . Αν το πείσεις στην τελική είναι προτέρημα σου ότι έχεις κάποιες γνώσεις σε ένα αντικείμενο όπου δεν ολοκλήρωσες και ασχολείσαι με κάτι άλλο τώρα . Σίγουρα είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί ο κάθε εργοδότης μεταφράζει διαφορετικά στο μυαλό του την εικόνα του βιογραφικού αλλά απο την άλλη κανένας εργοδότης δεν θέλει να του κρύψεις την αλήθεια πάνω στην σταδιοδρομία σου . Θέλει ειλικρίνεια για να σε εμπιστευτεί ή να κρύψεις πολύ καλά μια αρνητική σου εικόνα ή να αντισταθμίσεις κάτι φαινομενικά αρνητικό σε σένα με κάτι θετικό . Να το δικαιολογήσεις. Στην περίτπωση που λές έχεις ολοκληρώσει σπουδές ενός άλλου πανεπιστημίου . Τον πέτυχες τον στόχο σου απλά μπορείς να πεις στην συνέντευξη ότι κατά την πορεία που ωρίμαζες σαν άνθρωπος και ψαχνώσουν για το μέλλον σου, βρήκες κάτι άλλο που τελικά σε ενδιαφέρει περισσότερο και το αγαπάς περισσότερο και δεν είναι κακό . Σχεδόν κανένας δεν επιλέγει αυτό που πραγματικά θέλει στην σταδιοδρομία του στην ηλικία των 17-18 όπου δίνει πανελλήνιες . Μπορεί να μην κάνει στροφή 180 μοιρών σε αυτό που πέρασε να σπουδάσει αλλά σίγουρα μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση στο τομέα που πέρασε στις πανελλήνιες και εγώ μηχανολογία σπουδάζω μαρέσει αλλά πάντοτε η τρέλα μου και το hobby μου ήταν να φτιάχνω υπολογιστές και να ασχολούμε κυρίως με hardware και δίκτυα . Πλέον έκατσα και το σκέφτηκα και κυνηγώ πιστοποιήσεις σε IT και δίκτυα και πέρναγα ώρες μπροστά στο pc διαβάζοντας διάφορα για να μάθω καθαρά απο τρέλα και hobby . Γιατί να μην κάνω την τρέλα μου επάγγελμα ; Προσωπική άποψη . 1
mobile_32 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Ξέρει κανείς να μου απαντήσει τι ακριβώς είναι το βιογραφικό: "cv et studiorum", τι ακριβώς περιλαμβάνει?
Dare-Devil Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Ξέρει κανείς να μου απαντήσει τι ακριβώς είναι το βιογραφικό: "cv et studiorum", τι ακριβώς περιλαμβάνει? Τί εννοείς τί είναι ; Το Βιογραφικό σημείωμα είναι . Αυτό που γράφεις σημαίνει "βιογραφικο σημείωμα και σπουδές" και είναι Λατινικά !!
mobile_32 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Τί εννοείς τί είναι ; Το Βιογραφικό σημείωμα είναι . Αυτό που γράφεις σημαίνει "βιογραφικο σημείωμα και σπουδές" και είναι Λατινικά !! Αυτό το κατάλαβα, αυτό όμως που δεν ξέρω είναι (και αν κρίνω απο κάτι templates που βρήκα) αν θα πρέπει να είναι αρκετά εκτενές ιδιαίτερα σε ότι αφορά παρακολουθήσεις σεμιναρίων κτλ .....Θα το στείλω σε ένα πανεπιστήμιο .....
Postmort3m Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Kοίτα .. δεν υπάρχει κάτι σίγουρο γενικά με τα βιογραφικά. Εξαρτάται τί ψάχνει ο εργοδότης και πώς αντιλαμβάνεται το κάθε τι που γράφεις ακόμα και την δομή του βιογραφικού. Το σίγουρο είναι ότι γενικά δεν πρέπει να φαίνεται ότι υπάρχουν παύσεις στην επαγγελματική σου πορεία αδικαιολόγητες . Δηλαδή π.χ 2010-2011 δούλευες κάπου και μετά 2014-2015 . Αυτό τους παραξενεύει μερικές φορές καποιοι απορρίπτουν κάποιοι αλλοι θα σε ρωτήσουν γιατί . Τώρα αν απο το 2010 μέχρι το 2016 π.χ σπούδαζες και έχεις παύση εργασίας τότε δικαιολογείται λόγο σπουδών . Στο ερώτημα σου εγώ θα το δήλωνα ότι σπούδαζα μέχρι ενός σημείου και άρχισα κάτι άλλο . Είναι δίκοπο μαχαίρι όμως . Γιατί ένας εργοδότης μπορεί αυτο να το μεταφράσει ως αστάθεια στους στόχους σου . ότι δεν ολοκληρώνεις αυτό που επιλέγεις ότι μπορεί να μην είσαι έμπιστος κτλ κτλ . Απ την άλλη ένας άλλος εργοδότης μπορεί να μην το λάβει καν υπόψιν σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σίγουρα να σε ρωτήσει γιατί σταμάτησες τις σπουδές σε αυτό το αντικείμενο . Αν του δώσεις μια πειστική απάντηση που δεν δηλώνει ότι παρατάς τους στόχους σου και ότι δεν είσαι αλλοπρόσαλλος τότε είσαι οκ . Αν το πείσεις στην τελική είναι προτέρημα σου ότι έχεις κάποιες γνώσεις σε ένα αντικείμενο όπου δεν ολοκλήρωσες και ασχολείσαι με κάτι άλλο τώρα . Σίγουρα είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί ο κάθε εργοδότης μεταφράζει διαφορετικά στο μυαλό του την εικόνα του βιογραφικού αλλά απο την άλλη κανένας εργοδότης δεν θέλει να του κρύψεις την αλήθεια πάνω στην σταδιοδρομία σου . Θέλει ειλικρίνεια για να σε εμπιστευτεί ή να κρύψεις πολύ καλά μια αρνητική σου εικόνα ή να αντισταθμίσεις κάτι φαινομενικά αρνητικό σε σένα με κάτι θετικό . Να το δικαιολογήσεις. Στην περίτπωση που λές έχεις ολοκληρώσει σπουδές ενός άλλου πανεπιστημίου . Τον πέτυχες τον στόχο σου απλά μπορείς να πεις στην συνέντευξη ότι κατά την πορεία που ωρίμαζες σαν άνθρωπος και ψαχνώσουν για το μέλλον σου, βρήκες κάτι άλλο που τελικά σε ενδιαφέρει περισσότερο και το αγαπάς περισσότερο και δεν είναι κακό . Σχεδόν κανένας δεν επιλέγει αυτό που πραγματικά θέλει στην σταδιοδρομία του στην ηλικία των 17-18 όπου δίνει πανελλήνιες . Μπορεί να μην κάνει στροφή 180 μοιρών σε αυτό που πέρασε να σπουδάσει αλλά σίγουρα μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση στο τομέα που πέρασε στις πανελλήνιες και εγώ μηχανολογία σπουδάζω μαρέσει αλλά πάντοτε η τρέλα μου και το hobby μου ήταν να φτιάχνω υπολογιστές και να ασχολούμε κυρίως με hardware και δίκτυα . Πλέον έκατσα και το σκέφτηκα και κυνηγώ πιστοποιήσεις σε IT και δίκτυα και πέρναγα ώρες μπροστά στο pc διαβάζοντας διάφορα για να μάθω καθαρά απο τρέλα και hobby . Γιατί να μην κάνω την τρέλα μου επάγγελμα ; Προσωπική άποψη . Και εγώ έτσι το έχω σκεφτεί, σίγουρα είναι δίκοπο μαχαίρι και εξαρτάται από το ποιος θα διαβάσει το βιογραφικό και πως θα το ερμηνεύσει..απλά ήθελα να δω τι γνώμες έχουν και άλλοι. Για τα υπόλοιπα που λες καλό είναι να κάνεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει από την αρχή ή όσο σύντομα γίνεται αν έχεις την δυνατότητα. Στο λέω εγώ που καθόμουν και σπούδαζα κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου για 8 χρόνια. Εγώ ήξερα ότι δεν μου άρεσε η σχολή που πέρασα στα 18 μου αλλά οι γονείς δυστυχώς έχουν άλλες απόψεις και αν δεν δουλεύεις να κάνεις κουμάντο στον εαυτό σου δεν μπορείς να κάνεις πολλά. 1
Liam Lawrence Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα παιδια, θα ηθελα μια γνωμη για αυτο το βιογραφικο
testtesttest Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 αν το στέλνεις για developer θέλει πολλή δουλεια
Liam Lawrence Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Για αρχη το στελνω οπουδηποτε...Οχι για developer...Σηκωνει βελτιωσεις;
alxlightning Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Βγαλε τοπο γεννησης, υπικοοτητα και στρατιωτικες υποχρεώσεις, είναι προσωπικα δεδομενα που δε (θα επρεπε να) αφορουν κανεναν εργοδοτητο "lower" δεν είναι δοκιμο, B2 είναι η αναλογια επιπεδουΥποθετω σαν σκελετος είναι οκ, μετα εμπλουτισε το με soft skills
totem_lost Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Οι στρατιωτικες υποχρεώσεις δεν αφορουν τον εργοδότη; Το ακούσαμε και αυτό! Το lower λέγεται FCE (First Certificate in English), αλλά γιατί του βάζεις αφού δεν το έχεις πάρει; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Οι στρατιωτικες υποχρεώσεις δεν αφορουν τον εργοδότη; Το ακούσαμε και αυτό! Το lower λέγεται FCE (First Certificate in English), αλλά γιατί του βάζεις αφού δεν το έχεις πάρει; FCE λέγεται το πτυχίο επιπέδου B2 που δίνεται από το Cambridge (Esol) και προφανώς δεν είναι το μόνο πτυχίο για επίπεδο Β2.
alxlightning Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Οι στρατιωτικες υποχρεώσεις δεν αφορουν τον εργοδότη; Το ακούσαμε και αυτό! Το lower λέγεται FCE (First Certificate in English), αλλά γιατί του βάζεις αφού δεν το έχεις πάρει; FCE λεγεται του Cambridge, δεν ξερουμε ποιο θα διαλεξει, B2 είναι το επιπεδο γλωσσομάθειας όμως. Οι στρατιωτικες υποχρεώσεις αφορουν τον εργοδοτη περιπου οσο τον αφορα το αν εχω καρκινο στο πάγκρεας, νομιζω.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Κανονικά δεν επιτρέπεται να ρωτήσεις αν κάποιος έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις όπως και πολλά άλλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα