Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι και τοσο απλά γιατι ο άλλος του λέει να κάνει και δευτερες δουλειές ή δουλειές άλλων απλήρωτος. Και επειδή ακομα είναι εκτος εταιρειας και δεν ξέρει τιποτα για αυτην ..... (πέρα από αυτά που διάβασε κάπου ή εψαξε για να κάνει καλη εντυπωση στο αφεντικο) ελπιζω να μην εκπλαγεί δυσάρεστα όταν δει ότι του έχουν φορτώσει τις δουλειές των ευνοούμενων - βυσμάτων και αυτοι είναι στον αφρο με τα ιδια λεφτά ή και περισσοτερα.

Εμενα αμα με ρωτουσε κάποιος εργοδότης τι γνωριζω για την εταιρεια τους θα του έλεγα τι ακριβως να ξέρω? ακομα δεν έχω δουλέψει μέσα , δεν έχω δει τιποτα , δεν ξέρω πως δουλευει , δεν ξέρω το κλιμα .... κτλπ κτλπ.  

Εκεινο που ξέρω είναι μονο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μου ή για να κάνω τον καλό εργαζομενο .... τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα μου :cry:  :cry:  αυτό θα ηταν οντως ένα καλο χιουμορ πέρα από γενικότητες και σου πα μου πες και τι κανεις στη ζωη σου και αν έχεις γκομενα και τι σε νοιάζει εσενα άμα έχω γκομενα?

θελει και λιγο εξωστρέφεια στις συνεντεύξεις ο άλλος καλει ένα άτομο και θέλει να δει αμα μπορει να στηριχτεί πάνω του αμα εσυ πας εκει μέσα στην ανασφαλεια και ενώ σου λεει βλακείες ειτε επίτηδες ειτε όχι τις ακους και δεν αντιδράς τοτε μπορει οντως να σχηματισει χειροτερη εντυπωση. Φυσικα δεν θα πεις ποτε στο αφεντικο ξέρεις λές βλακείες .... εννοείται αυτά τα λεμε εδώ μεταξυ μας αλλα όχι και δουλοπρεπεια ρε παιδια. Να στειλω λεει να πω ευχαριστω για το χρονο σας.... σιγα δεν σου εκανε και τιποτα απλα δέχτηκε να δει έναν εργαζομενο πιθανο. Ουτε θα σου χαρισει τα λεφτά τα λεφτά τα δουλεύεις και τον βγάζεις και από δυσκολες θέσεις μέσα από την εργασια σου.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να είναι ξεκάθαρα εξαρχής για να υπάρξει ένα σοβαρο και σωστο εργασιακο περιβάλλον , λένε κάποιοι στις αγγελιες ασφαλες και σοβαρο εργασιακο περιβάλλον.... και πάς εκει ..... υπερωριες δεν δινουν .... σε πρηζουν στα τηλέφωνα .... ανασφάλιστος εισαι ... αυτό είναι το ασφαλες εργασιακο περιβάλλον? χαχαχαχα

καλα εντάξει ειχα ριξει κάτι γέλοια τοτε μπορει κάποιοι να μην με πηραν αλλα σιγουρα όταν έκλεισε η πορτα θα σκέφτηκαν ότι ειχαν ένα ειλικρινες άτομο απέναντι τους που δεν ηρθε ουτε για να παιξει ουτε για να κάνει τον μαλακα για 300 ευρώ το μήνα.

• Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εννοείται οτι όλα αυτά τα λέμε μεταξύ μας και στο αφεντικό μπροστά κάνουμε μόκο φίλε DDevil. Μια φίλη πήγε προχθές για συνέντευξη για γραμματέας και της λένε 'Έχετε σκοπό να κάνετε σύντομα παιδιά; Γιατί δεν θα θέλαμε κάτι τέτοιο'. Αυτό αν το ακούσεις στην Ολλανδία παίρνεις τους επιθεωρητές και τους το κλείνουν το μαγαζάκι. Και δεν σε νοιάζει γιατί βρίσκεις άλλη δουλειά την επομένη. Αλλά εδώ τι να πεις; 10 μήνες άνεργη είναι η φίλη μου και περιμένουν 100 άλλοι υποψήφιοι απέξω, μήπως να τους έκανε και καβγά;

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείται οτι όλα αυτά τα λέμε μεταξύ μας και στο αφεντικό μπροστά κάνουμε μόκο φίλε DDevil. Μια φίλη πήγε προχθές για συνέντευξη για γραμματέας και της λένε 'Έχετε σκοπό να κάνετε σύντομα παιδιά; Γιατί δεν θα θέλαμε κάτι τέτοιο'. Αυτό αν το ακούσεις στην Ολλανδία παίρνεις τους επιθεωρητές και τους το κλείνουν το μαγαζάκι. Και δεν σε νοιάζει γιατί βρίσκεις άλλη δουλειά την επομένη. Αλλά εδώ τι να πεις; 10 μήνες άνεργη είναι η φίλη μου και περιμένουν 100 άλλοι υποψήφιοι απέξω, μήπως να τους έκανε και καβγά;

Δεν πηγαινα καν σε τέτοια αφεντικά εγω .... τους ηξερα ποιοι είναι και το καθάριζα από πριν το σκηνικο. Πιστευω ότι δεν θα είχαμε να πούμε τιποτα με άτομα που δουλεύουν κατά αυτό το τροπο. Και θα έχανα και το χρονο μου να πάω ως εκει.

Μια φορά με ειχαν πάρει από μια εταιρεια λεει ελάτε από εδώ να τα πουμε .... λεω πριν έρθω είναι τηλεφωνια με μη σταθερο μισθο το μηνα κτλπ? λεει αυτό δεν μπορω να σας το πω γιατι δεν το ξερω κιολας λεω τι δεν ξέρεις? εκει δεν δουλευεις? λεει τεσπα αν νομιζετε ότι αξιζει το κοπο ελάτε. Καλα λεω εντάξει καλο μεσημέρι :cry:

τοτεμ εγω δεν θα κατσω να παιξω με τον κάθε γελοιο. Ουτε θα μπω στα τρυπάκια εκβιασμου του στυλ έχουμε αλλους 100 εξω που περιμένουν κτλπ.  Και επειδή θα το ηξεραν δεν θα με δεχοντουσαν καν γιατι θέλουν και ψάχνουν συγκεκριμενα άτομα για τις δουλειες τους.

Μια άλλη φορά που ειχα πάρει έναν τηλεφωνο επειδή τον καταλαβα από το τηλεφωνο ότι είναι μπουρδας, του κανω τι μισθο δινετε το μηνα? και μου κανει αμα μου αρχιζεις αυτές τις ερωτήσεις από τωρα .... του λεω δεν καταλαβα? πως έτσι θα έρθω ως εκει? χωρις να ξέρω τι μου γινεται? λεει όχι δεν μου κανεις .... λεω εσυ δεν μου κανεις βρε καραγκιοζη εγω στο έδωσα το ακυρο χαχαχα :cry:  :cry:

μερικοι είναι καραγκιόζηδες δεν είναι να τους παιρνεις με το σις και με το σας. Ριξτους τουλάχιστον ένα καλο χέσιμο να έχεις να θυμάσαι :-D

Δημοσ.

Καιρος ηταν να μπει ο DDevil και σε αυτο το thread να μας διηγηθει τις φανταστικες ιστοριες θαρρους και γενναιοτητος απεναντι στο κεφαλαιο και τους εργοδοτες.

Ας ακροβατησει ακομα ενα thread μεταξυ lock και spam τωρα :P

Δημοσ.

O DDevil μπορει καλα να τα λεει,

απλα ειναι για αλλη χωρα αυτα πλεον...

Εγω πριν 15 χρονια, οταν μου μεγαλωναν το ωραριο, σηκωνουμουν κι εφευγα απο την εταιρια, πηγαινα σε αλλη, με νορμαλ ωραριο και τα ιδια ή καλυτερα χρηματα.

Αλλα...τοτε υπηχαν επιλογες.

Τωρα δεν υπαρχουν.

Κι αυτο το ξερουν οι εργοδοτες.

Και θα βρουν....τον πιο απελπισμενο.

Ετσι, αν εχεις καβατζες (ποσες πια ομως? ), ναι, πας οντως να διεκδικησεις ξεκαθαρες εξηγησεις οπως θα πρεπε να γινουν.

Αλλα σε μια χωρα που δεν υπαρχει κανενας ελεγχος απο καμια κρατικη αρχη, και οι εργοδοτες ειναι ασυδοτοι, και η ανεργια εχει χτυπησει ταβανι και αυτοι που δουλευουν το κανουν για πενταροδεκαρες,

σε αυτο το σκηνικο λοιπον, αν πας με οσα -ορθα κατα τα λοιπα- λεει ο DDevil,

ειναι απλα σαν Δον Κιχωτης να κυνηγας ανεμομυλους...και δουλεια δεν θα βρεις ουτε στον επομενο αιωνα.

Καλα ειναι λοιπον αυτα, αλλα να εξεταζουμε δυστυχως και σε ποια πραγματικοτητα αναφερομαστε...

αλλιως ειμαστε ανεδαφικοι...

και δυστυχως η ελληνικη πραγματικοτητα, και γενικως, και η εργασιακη, ειναι τραγικη και σκετη ζουγκλα...

Για προοπτικες και εργασιακα δικαιωματα-αυτονοητα-μονο εξωτερικο πλεον, και εκει φυσικα με σκληρη δουλεια, αλλα τουλαχιστον με προοπτικη και αναγνωριση...

Στην Ελλαδα εχουμε γυρισει σε μεσαιωνα, μην πω και πιο πισω...

Εξωτερικο λοιπον για καλυτερα(υπο συνθηκες), Ελλαδα κλαψτα Χαραλαμπε...

• Like 1
Δημοσ.

Άν είσαι φοιτητής ή απόφοιτος βάζεις πρώτα την εκπαίδευση με το πτυχίο σου, μιά μικρή λίστα απο κάτω με τα κυριότερα μαθήματα τα οποία είναι σχετικά με την αγγελία και τον τίτλο της πτυχιακής σου.. 

Αν έχεις επαγγελματική εμπειρία βάζεις πρώτα αυτή και γράφεις με bulleting κάτω απο τη κάθε θέση 2-3 προτάσεις για τα καθήκοντά σου...

Αν έχετε κανει σεμινάρια, περαιτέρω εκπαίδευση, πιστοποίησεις τα βάζετε στην εκπαίδευση εκτός και είναι πολλά οπότε τα βάζετε σε ξεχωριστή παράγραφο..

Αν το στέλντετε Ελλάδα γράφετε στα Προσωπικά Στοιχεία ότι είστε ανύπαντροι, ηλικία, διπλώματα οδήγησης, φωτογραφία κτλ Αν το στέλνετε εξωτερικό πχ Αγγλία γράφετε μόνο διεύθυνση και δέν βάζετε φωτογραφία, ηλικία, οικογ. κατάσταση.. Εκεί έχουν πολιτική ισων ευκαιριών και δέν θα το δεχτούν.. Εγώ βάζω στην παράγραφο αυτή και τις ξένες γλώσσες που μιλάω με δείκτη Α1 - C2.. 
Επίσης μήν βάζετε το όνομα σας στην αρχή στο κέντρο με μέγεθος 72 και bold! Χτυπάει άσχημα.. Αν θέλετε να το βάλετε βάλτε το πχ 16 και το κείμενο σας να είναι 12/14.. και χωρίς bold.. ούτε καν χρειάζεται να είναι στο κέντρο.. μπορείτε να το βάλετε στο header στο κέντρο.. 

Στα Computer Skills βάζετε ότι ξέρετε αλλά αποφύγετε το πολύ μπλά μπλά.. δηλαδή μήν γράψετε πχ ξέρω Windows Vista/XP/7/8/10, Server 2003, κτλ... βάζετε ένα Windows platforms και τελείωσε.. ομοίως για Linux.. 

Αποφύγετε τα πολλά χρώματα, γραμμές και ζωγραφιές γιατί κουράζουν το μάτι.. Προσωπικά χρησιμοποιώ μονο μαύρο/γρίζο σκούρο.. Οπωσδήποτε να αποφύγετε tables γιατί παίζει να το ανοίξουν με άλλο πρόγραμμα και να δούν ένα αχταρμά.. Ναι μου έχει τύχει!

Το τηλέφωνο και το εμαιλ σας βάλτε το στο header ή ψιλά στη πρώτη σελίδα κάτω απο το όνομά σας για να το βρίσκουν εύκολα..

Το βιογραφικό είναι απλώς το εισητήριο για να σε καλέσουν να σας αξιολογήσουν.. Δέν κλείνει δουλειές απο μόνο του ούτε θα σας κάνει να φανείτε καλύτερος/η από ότι είστε.. Ωστόσο όταν είναι φτιαγμένο ωραία μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον του εργοδότη για σας και να σας κάνει να ξεχωρίσετε απο τα χιλιάδες που θα λάβει..  

Σας βάζω ένα συνημμένο να πάρετε μιά ιδέα.. Προτιμήστε μορφή pdf.. αν το έχετε σε Word κάντε το pdf. 

και λίγο μπλά μπλά για τις συνεντεύξεις.. 
Κρατάτε πάντα ένα αντίγραφο του βιογραφικού σας μαζί σας και ρωτήστε τον εργοδότη αν θέλει κάπου διευκρινήσεις ή παραπάνω επεξήγηση... Γενικά όταν πάτε για συνέντευξη θα μιλάτε σά να μιλάτε σε ένα φίλο σας που τον ξέρετε λίγες μέρες.. έτσι και το άγχο σας θα σας φύγει και θα βγάλετε τον ειλικρινή σας εαυτό.. 
Στη συνέντευξη πουλάτε τον εαυτό σας! Μήν ντρέπεστε να τον πουλήσετε.. πχ πείτε του σε σύγκριση με τους άλλους που έχετε δεί ή θα δείτε εγώ έχω το Χ ή Υ πλεονέκτημα.. ή άλλη ατάκα πχ θα σας αποφέρω αυτό το κέρδος στην επιχείρησή σας στον Χ ή Υ τομέα γιατί έχω το Α ή Β προσόν.. 

Μήν το παίζετε κουταβάκια.. δηλαδή μήν πάτε και κλαίγεστε, μην παρακαλάτε, μην ζητάτε να σας λυπηθούν, μήν κακολογείτε ποτέ παλιότερα αφεντικά- γενικά δέν λέτε τίποτε αρνητικό για σάς ή άλλους - μην ρίχνετε την τιμή σας για να σας πάρουν γιατί δέν θα σας πάρουν.. Αν κοστίζετε 800 Ευρώ το μήνα άντε να σας πάρει για 700.. αν ζητήσετε 500 ή 600 θα σας βγάλει άχρηστο.. 

Ο εργοδότης δέν νοιάζεται ποιές είναι οι επιθυμίες σας και τί ψάχνετε εσείς στην αγορά εργασίας.. Σκορδοκαίλα του βασικά.. Ο εργοδότης έχει μιά ανάγκη και θέλει να την καλύψει όσο πιό φτηνά και καλύτερα μπορεί με ένα άτομο.. Σκοπός σας είναι να αναγνωρίσετε γρήγορα αυτή την ανάγκη και να τον πείσετε ότι είστε ο καλύτερος/η για τη συγκεκριμένη θέση.. πχ transferable skills, επαγγελματική εμπειρία από παρόμοιες δουλειές που κάνατε, συστάσεις..  Σκασίλα του τί θέλεις να κάνεις στη καριέρα σου.. Αν σε ρωτήσει για τα σχέδιά σου είναι για να ξεκαθαρίσει ότι δέν θα σηκωθείς να φύγεις μετά απο κάνα μήνα..

Μήν υποτιμάτε τις περιστασιακές δουλειές που κάνατε για χαρτζιλίκι ή επιβίωση.. να τις αναφέρετε! πχ ο σερβιτόρος έχει μάθει να εργάζεται υπο πίεση, να οργανώνει γρήγορα τη δουλειά του, να διαχειρίζεται σωστά το χρόνο του, να ελέγχει τα νεύρα του, να εξυπηρετεί τον πελάτη.. Ολα αυτές οι δεξιότητες είναι must για τις περισσότερες full time εργασίες... 

Μην υπερβάλετε στο ντύσιμο αλλά μην πάτε και με φοιτητικό ντύσιμο..
Μην χρησιμοποιείτε body language γιατί θα σας προσθέσει εξτρά αγχος αλλά μην σταυρώνετε και τα χέρια πάνω στο τραπέζι γιατί δείχνει αμυντική θέση, δηλαδή υπονοεί οτι δέν πιστεύετε οτι είστε κατάλληλος για τη δουλειά..
Λέτε την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος με φιλικό τρόπο.. Οταν σας ρωτάνε κάτι που δεν το ξέρετε λέτε δέν το ξέρω απλά χωρίς γιατί και δήθεν..
Ρωτήστε οπωσδήποτε κάτι.. πχ πόσα άτομα θα έχετε για συνεργάτες, άν θα σας στέλνουν ταξίδια, ποιό είναι το στύλ μάνατζμεντ της εταιρίας, κτλ..  
Αν σας ρωτήσουν πχ γιατι θέλετε να δουλέψετε στη συγκεκριμένη εταιρία θα πείτε γιατί έχει πολύ καλές συνθήκες εργασίας, καλό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προοπτικές εξέλιξης Αυτά τα λέω σε όλες εγώ.. και γενικά πρίν πάτε διαβάστε καμιά συνηθισμένη ψυχολογική ερώτηση μην σας πιάσουν αδιάβαστους.. εύκολες είναι αυτές που ρωτάνε...

CV.pdf

• Like 1
Δημοσ.

@@ εξέλιξη παίρνεις από interviews...

Εξέλιξη παίρνεις καθαρά μέσα από τη δουλειά και όχι από μια συνέντευξη τυπου εξετασης με ηλίθιες ερωτήσεις από απόφοιτους σχολών του κώλου που δηλώνουν HR.

Φυσικά δεν παίρνεις εξέλιξη από interviews, παίρνεις όμως όταν αποκτάς την ικανότητα να κάνεις ρεαλιστικά πλάνα σε βάθος χρόνου. Και οι ερωτήσεις αυτού του είδους, άσχετα αν προέρχονται από παίξε το πουλί σου interview, είναι ένα πάτημα για να μάθεις να θέλεις και να μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Μιά ακομα καλή ιδέα θα ήταν να φτιάξετε ένα account στο linkedin και να το κάνετε αναφορά στο βιογραφικό σας στα προσωπικά στοιχεία στο my webpage γιατί εκεί μπορείτε να γράψετε πολλά συμπληρωματικά πράγματα για το βιογραφικό σας.. 

Το linkedin δέν είναι βιογραφικό αλλά μπορείτε να πείτε πολλά πράγματα για σας με πιό ανεπίσημο τρόπο και να είστε σίγουροι οτι οι εργοδότες θα το κοιτάξουν.. 

Βασικά πολλές εταιρίες σου δίνουν επιλογή να κάνεις αίτηση στις αγγελίες στο site τους μέσω του linkedin..

πχ βάζεις κάποια πιστεύω σου, τα projects σου, καλά λογάκια απο πρώην συναδέλφους/συνεργάτες, τα χόμπυ σου, τα ενδιαφέροντά σας κτλ.. 

Επίσης άν ψάχνετε δουλειά στο εξωτερικό βάλτε οπωσδήποτε το skype σας για ιντερνετική συνέντευξη...  

Δημοσ.

Μπλα μπλα μπλα μπλα... Τα πράγματα είναι απλά, όταν οι επιλογές σου ειναι λιγοστές, δέχεσαι μαγκιές για να μην πεινάσεις. Όλα τα αλλά είναι να ιστορίες για αγρίους που τις λες εκεί που είσαι και νομίζεις οτι κάτι μας είπες. Φαντάζομαι το "ωριμάστε εσείς" μεταφράζεται ως "φύγετε όλοι από την Ελλάδα";

Γράφεις αυτό. Και μετά γράφεις το παρακάτω.

Αλλά εδώ τι να πεις; 10 μήνες άνεργη είναι η φίλη μου και περιμένουν 100 άλλοι υποψήφιοι απέξω, μήπως να τους έκανε και καβγά;

10 μήνες άνεργος τη μία, 3-6 μήνες απλήρωτος την άλλη, το αφεντικό να "σε κόβει" από το πόσες πηδάς τη μέρα, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί. Ε εντάξει, από ένα σημείο και μετά δεν διαφέρει από το να απασχολείστε τζάμπα. Τι δουλειά, τι σκλάβος.

Σοβαρά τώρα αυτό που κατάλαβες από το μήνυμα μου είναι "να φύγετε όλοι από την Ελλάδα" και "να τους κάνετε καβγά"; Κάνεις λάθος όμως. Το "ωριμάσετε λίγο" μεταφράζεται ως "είναι παράλογο να τα παρουσιάζετε σαν φυσιολογικό" Δεν χρειάζεται κανένας καβγας. Απλά φεύγεις από τη συνέντευξη.

Παραδόξως, αυτό που αποκαλείς εσύ "μαγκιές", ερμηνεύεται και ως "μένεις πιστός στις αρχές σου". Δυστυχώς σου φαίνεται αδιανόητο κάποιοι να θεωρούν παράλογο να υπάρχουν άκρως προσβλητικές συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο, ακόμα και στην ανάγκη. Προσωπικά έχω πεινάσει αντί να αποδεχτώ κάτι που βρίσκω πολύ απαξιωτικό αλλά φαντάζομαι δεν σε νοιάζει. Σε νοιάζει όμως να επιμείνεις ότι αυτές οι αισχρότητες πρέπει να θεωρούνται λογικές επειδή "ανάγκη". Λίγο υποκριτικό δεν είναι να υπερασπίζεσαι κι εσύ αυτά εξ'αποστάσεως από Σκανδιναβία;

Εκεί πέρα δηλαδή δεν τα δέχεσαι επειδή "υπάρχουν δουλειές, υπάρχουν επιθεωρητές, κανείς δεν τα κάνει" αλλά στην Ελλάδα δέχεσαι να σε προσβάλλουν σε συνεντεύξεις επειδή "δεν υπάρχουν και όλοι τα κάνουν"; Α, με συγχωρείς ξέχασα. Δεν τα δέχεσαι επειδή δεν είσαι Ελλάδα.

Τελικά είχες ένα δίκιο. Απλά είναι τα πράγματα. Στην ανάγκη όλα γίνονται. Το πως ακόμα δεν έχετε φάει κυριολεκτικά σκατά που είναι και σε αφθονία, δεν το κατάλαβα. Μήπως επειδή έχετε τελικά κάποιες αρχές αλλά τις καταπιέζετε επειδή "ανάγκη";

Δημοσ.

Αν ζορίσουν και άλλο τα πράγματα και σκατά θα φαγωθούν φίλε να είσαι σίγουρος. Δες τι συνέβη στις χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης για παράδειγμα. Δεν ξέρω πως σου είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσεις μια παγκόσμια πραγματικότητα. Αλλά η δικιά σου ερμηνεία είναι οτι είναι "ανώριμοι". Λογικός.

Δεν νομίζω να έγραψα κάπου οτι οι αισχρότητες θα πρέπει να θεωρούνται φυσιολογικές, έγραψα όμως οτι εάν έχεις ανάγκη τα λεφτά (και δεν κρέμεσαι ακόμα από τα τέτοια του μπαμπάκα) και για 500 ευρώ δουλεύεις και οτι μαλακία σε ρωτήσουν στη συνέντευξη απαντάς. Αλλιώς είσαι επαναστάτης του λούτσου και μας φλομώνεις στην μπούρδα.

Περιμένεις δηλαδή ο άλλος που δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο του άλλου μήνα, να σηκωθεί και να φύγει από τη συνέντευξη αλλιώς θα του την πεις οτι "δεν έχει αρχές"; Ξεκόλλα λίγο από το όνειρο του επιτυχημένου Έλληνα του εξωτερικού mr. γαμώ και δέρνω γιατί καθώς εσύ μας αραδιάζεις τις ανούσιες αμπελοφιλοσοφίες σου, άλλοι στην Ελλάδα δεν τα βγάζουν καν πέρα. Και το καταλαβαίνω ακόμα και εγώ που έχω φύγει εδώ και 8 χρόνια. Μήπως εσύ τελικά έχεις πολύ κοντή μνήμη;

Δημοσ.

Ντάξει καλά όλα αυτά αλλά έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε. Εάν οι επιλογές σου ήταν ή τέτοιες συνεντεύξεις ή ανεργία, τότε να δω αν θα έλεγες. Οπότε άσε τις μαγκιές από απόσταση και προσγειώσου στην Ελληνική πραγματικότητα την οποία ζει ο φίλος μας.

Δεν τη ζω εγώ, δεν άνοιξα εγώ το παρόν θέμα.

Ευτυχώς δεν πρόλαβα να τη ζήσω ιδιαίτερα και βολεύτηκα από εύκολη σχετικά συνέντευξη για θέση που ζήταγαν 10 άτομα και ήμουν μέσα σε αυτούς και αυτό έγινε πριν 3 χρόνια...  Τυχερός...

Θα ήθελα να ψάξω αλλού αλλά με αυτά που βλέπω από γνωστούς και φίλους και τα λίγα που πρόλαβα να δω με τα μάτια μου τότε το αποφεύγω οσο μπορω.

Τώρα ο κάθε βολεψάκιας ή ανίδεος που θα πει μαγκιές ή μαλαγανίες του στυλ "τι να  ξερω ρε μεγάλε για την εταιρια σου" δειχνει ποσο αφελής και ασχετος ειναι με την ελληνικη πραγματικοτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ζορίσουν και άλλο τα πράγματα και σκατά θα φαγωθούν φίλε να είσαι σίγουρος. Δες τι συνέβη στις χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης για παράδειγμα. Δεν ξέρω πως σου είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσεις μια παγκόσμια πραγματικότητα. Αλλά η δικιά σου ερμηνεία είναι οτι είναι "ανώριμοι". Λογικός.

Δεν νομίζω να έγραψα κάπου οτι οι αισχρότητες θα πρέπει να θεωρούνται φυσιολογικές, έγραψα όμως οτι εάν έχεις ανάγκη τα λεφτά (και δεν κρέμεσαι ακόμα από τα τέτοια του μπαμπάκα) και για 500 ευρώ δουλεύεις και οτι μαλακία σε ρωτήσουν στη συνέντευξη απαντάς. Αλλιώς είσαι επαναστάτης του λούτσου και μας φλομώνεις στην μπούρδα.

Περιμένεις δηλαδή ο άλλος που δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο του άλλου μήνα, να σηκωθεί και να φύγει από τη συνέντευξη αλλιώς θα του την πεις οτι "δεν έχει αρχές"; Ξεκόλλα λίγο από το όνειρο του επιτυχημένου Έλληνα του εξωτερικού mr. γαμώ και δέρνω γιατί καθώς εσύ μας αραδιάζεις τις ανούσιες αμπελοφιλοσοφίες σου, άλλοι στην Ελλάδα δεν τα βγάζουν καν πέρα. Και το καταλαβαίνω ακόμα και εγώ που έχω φύγει εδώ και 8 χρόνια. Μήπως εσύ τελικά έχεις πολύ κοντή μνήμη;

Αχαχαχαχαχααχαχαχα η πρώτη πρόταση είναι όλα τα λεφτά. Άρα καλά δεν έκανα που είπα να πάω σε τριτοκοσμική χώρα προκειμένου να "προσγειωθώ στη πραγματικότητα"; Αλλά τι έγινε ξαφνικά και το γύρισαμε σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πραγματικότητα; Για την Ελλάδα δεν μιλούσαμε (εκ του ασφαλούς όπως υποννοείς και οι δύο);

Μου δίνεις δύο εντυπώσεις

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι δεν κατάλαβες τα σημεία στα οποία αναφερόμουν

Η δεύτερη εντύπωση είναι ότι αν ήμουν αφεντικό/εργοδότης/interviewer θα συμφωνούσες μαζί μου. Και αν σου έλεγα να πιστεύεις αυτά που λέω, θα ήσουν πιο δεκτική (επειδή θα ήμουν αφεντικό τότε. το ξαναέγραψα ότι "μαγκιές" δέχεστε μόνο ιεραρχικά αλλά βλέπε πρώτη εντύπωση)

Είσαι λάθος τελεία και παύλα (αλλά πρέπει να σε προσλάβω πρώτα για να στο πω...)

Αυτά που γράφεις είναι λάθος γιατί στο σύνολο τους προωθούν μια γενικότερη νοοτροπία όπου το μέλλον έχει κατεύθυνση στα χειρότερα. Δεν κατάλαβες καθόλου από τα συμφραζόμενα στο που έκανα επίθεση, και συγχέεις τις άσχετες προσωπικές-χυδαίες ερωτήσεις με το αν κάποιος πει εξαρχής "αν θα κάνετε σύντομα παιδιά, δεν θα επιθυμούσαμε κάτι τέτοιο". Που ναι μεν αγγίζει τα προσωπικά δεδομένα, αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι χυδαίο. Είναι απλό, λιτό, ξεκάθαρο και συνδέεται με ένα ευρύτερο κοινωνικο-οικονομικό-νομικό πλαίσιο (που θα στο αμπελοφιλοσοφούσα αλλά δεν με ρωτάς λύση σε αυτό).

Δεν περιμένω η Ελλάδα να γίνει Αγγλία όπου ηλικίες και φύλλα απαγορεύονται στο βιογραφικό. Αλλά αυτό που γράφω εμμέσως είναι "σε ατομικό επίπεδο αν ένας εργοδότης σας κάνει συνεχώς προσβλητικές ερωτήσεις, πάντα έχετε την επιλογή να τον απορρίψετε". Και αυτό που έγραψα ευθέως είναι "αν μια ζωή τα δέχεστε αυτά τα προσβλητικά, τότε παίζει να φταίτε κι εσείς" που ερμηνεύεται και ως "αν δεν τα βρίσκουν άτομα να κάνουν αυτές τις μπούρδες, τότε παίζει να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα" (αυτό το τελευταίο λίγο ουτοπικό για να γίνει από μόνο του).

Μην μου το γυρίσεις πάλι από το ατομικό στο ευρύτερο επίπεδο "όλων" για να μου πεις πάλι "στα δύσκολα όλα τα δεχόμαστε". Γιατί σαν ανθρώπινα όντα, μέχρι και τον θάνατο δεχόμαστε ομαλά με την κατάλληλη νάρκωση. Και; Να μπαίνουμε συνεχώς σε τρυπάκια πολλαπλών επιπέδων δυσκολίας ώστε κάποια μέρα να καταλήξουμε να τρώμε σκατά; Να μπαίνουμε συνεχώς σε τρυπάκια πολλαπλών δυσκολιών ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για εκείνη τη μέρα που θα τρώμε σκατά; (και αν αυτή η μέρα έρθει ακριβώς επειδή επικεντρωνόμαστε προς εκεί; )

Και στην τελική έστω αυτός ο ένας δεχτεί δουλειά με ερωτήσεις 9 στις 10 προσωπικές-ενοχλητικές (με μόνο μία ερώτηση πάνω στη δουλειά). Μετά τι; Θα έρθει κάτι καλύτερο; Πως; Θα αναπτύξει τα skills του; Θα τα δει αλλιώς; Μήπως η συγκεκριμένη δουλειά θα του δώσει εμπειρία-πάτημα ώστε μετά να διεκδικήσει καλύτερες θέσεις εργασίας σε πιο σοβαρό περιβάλλον εργασίας; (θα έχει χρόνο να ασχοληθεί σοβαρά με την επιχείρηση του αν τους ενδιαφερομένους τους ρωτάει κάθε πόσο πηδάνε; )

Μετά από 8 χρόνια καίγεσαι για τον κάθε μέσο έλλην και εμμέσως υπερασπίζεσαι τα δήθεν φυσιολογικά σκεπτικά του. Μετά από ΟΚΤΩ χρόνια (από 2008, πριν μπουν τα μνημόνια-περικοπές του '10). Πόσο πια υποκριτική; Δεν έμεινες και σε κανένα δύσκολο εμπόδιο για να καταλαβαίνεις τον πόνο του μέσου έλληνα που κάνει 10 μήνες να βρει δουλειά...

Ελπίζω τουλάχιστον τώρα να κατάλαβες καλύτερα σε τι ακριβώς αναφέρομαι. Είμαι περήφανος που σε δύσκολη στιγμή έκανα αυτό που έκανα, και παρά τις όποιες δυσκολίες της ζωής μου δεν έχω σκοπό να τις κάνω καθημερινό γεύμα. Πιο συνοπτικά δεν μπορώ να το γράψω, ο νοων νοείτω.

Τώρα ο κάθε βολεψάκιας ή ανίδεος που θα πει μαγκιές ή μαλαγανίες του στυλ "τι να  ξερω ρε μεγάλε για την εταιρια σου" δειχνει ποσο αφελής και ασχετος ειναι με την ελληνικη πραγματικοτητα.

Και ο totem_lost άσχετος/-η είναι με την ελληνική πραγματικότητα. Μην κοιτάς που προσπαθεί να σε υπερασπιστεί. Οκτώ χρόνια έξω για να σου πει "στην ανάγκη θα φας σκατό και οι άλλοι να μην μιλάνε καθόλου".

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπράβο μπες και ως defacer τώρα να πατήσεις και like στον εαυτό σου κλωνε

Θα το έκανα αλλά δεν είμαστε το ίδιο άτομο. Αν θέλει, ας μου δώσει εκείνος.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...