fotaras13 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δεν ξέρω ποια η σχέση σας με συνεντεύξεις τα τελευταία χρόνια (μαλλον καμία για να σας κάνουν εντύπωση αυτά) αλλά πλέον περνάς από κόσκινο για να πάρεις δουλειά. Δεν παίρνεις δουλειά μόνο αν κατέχεις τα τυπικά προσοντα για τη θεση.... Λογικό αυτό, γιατί θελουν να ξερουν τι καπνο φουμαρει το ατομο που θα επενδυσουν, ειδικά junior θέσεις. Επίσης αν δεν αρεσουν οι ερωτησεις στους υποψηφιους ή αν καποιος νιώσει ότι θιγεται, καλη τυχη στις επόμενες συνεντευξεις! Με τη ζητηση που υπαρχει σημερα για μια θεση στα @@ τους πραγματικα :)
DrLo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δεν ξέρω ποια η σχέση σας με συνεντεύξεις τα τελευταία χρόνια (μαλλον καμία για να σας κάνουν εντύπωση αυτά) αλλά πλέον περνάς από κόσκινο για να πάρεις δουλειά. Δεν παίρνεις δουλειά μόνο αν κατέχεις τα τυπικά προσοντα για τη θεση.... Λογικό αυτό, γιατί θελουν να ξερουν τι καπνο φουμαρει το ατομο που θα επενδυσουν, ειδικά junior θέσεις. Επίσης αν δεν αρεσουν οι ερωτησεις στους υποψηφιους ή αν καποιος νιώσει ότι θιγεται, καλη τυχη στις επόμενες συνεντευξεις! Με τη ζητηση που υπαρχει σημερα για μια θεση στα @@ τους πραγματικα :) Δεν είπα ότι δε γίνονται. Ισα ίσα το αντίθετο ... είπα ότι έχω προσωπικό παράδειγμα ακριβώς της ίδιας νοοροπίας ... αποδεδειγμένο μπακάλικο. Το ότι κάτι γίνεται δε σημαίνει ότι δεν είναι "μπακάλικο" ... ακριβώς αυτό είπα , το 95% είναι "μπακάληδες" 1
defacer Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Πάντως προτιμώ χυμα και μπακαλοσυνεντεύξεις, παρά σφιχτές, δήθεν, με χαζοερωτήσεις "πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από σήμερα" ή "πείτε μας 5 θετικά και 5 αρνητικά που διαθέτετε".... Ελπίζουμε (και πρώτα απ' όλα θα έπρεπε να ελπίζεις εσύ) ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα μάθεις να προτιμάς τα πράγματα που σε εξελίσσουν κι όχι τις ίδιες μαλακίες που έκανες τα 10 προηγούμενα χρόνια και σε οδηγούν σε τέλμα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δεν ξέρω ποια η σχέση σας με συνεντεύξεις τα τελευταία χρόνια (μαλλον καμία για να σας κάνουν εντύπωση αυτά) αλλά πλέον περνάς από κόσκινο για να πάρεις δουλειά. Ζούμε σε άλλη χώρα. Κυριολεκτικά. Αλλά φταίτε κι εσείς που κάθεστε και τα ανέχεστε. Στην επόμενη συνέντευξη να κρατάτε βαζελίνη και να κατεβάζετε τα παντελόνια. Αν είναι σε συνέντευξη να με ρωτάει πόσα εκατοστά πέος έχω ή τι δουλειά κάνει η τρίτη ξαδέρφη της θείας μου, τότε χάρισμά σας η δουλειά. Περαστικά.
fotaras13 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Ελπίζουμε (και πρώτα απ' όλα θα έπρεπε να ελπίζεις εσύ) ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα μάθεις να προτιμάς τα πράγματα που σε εξελίσσουν κι όχι τις ίδιες μαλακίες που έκανες τα 10 προηγούμενα χρόνια και σε οδηγούν σε τέλμα. @@ εξέλιξη παίρνεις από interviews... Εξέλιξη παίρνεις καθαρά μέσα από τη δουλειά και όχι από μια συνέντευξη τυπου εξετασης με ηλίθιες ερωτήσεις από απόφοιτους σχολών του κώλου που δηλώνουν HR. Ζούμε σε άλλη χώρα. Κυριολεκτικά. Αλλά φταίτε κι εσείς που κάθεστε και τα ανέχεστε. Στην επόμενη συνέντευξη να κρατάτε βαζελίνη και να κατεβάζετε τα παντελόνια. Αν είναι σε συνέντευξη να με ρωτάει πόσα εκατοστά πέος έχω ή τι δουλειά κάνει η τρίτη ξαδέρφη της θείας μου, τότε χάρισμά σας η δουλειά. Περαστικά. Βασικά δεν μπορώ να καταλαβω γιατί ειναι κακό ο εργοδότης σου να γνωρίζει την όποια οικογενειακή σου κατάσταση... Αυτά για βαζελίνες είναι για τρολλ, δεν τα σχολιάζω. 1
JimxxZe Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Βασικά το πρώτο που ανέφερε στη συνέντευξη ήταν ότι σκοπός είναι να διερευνήσει αν η κουλτούρα μου ταιριάζει με την κουλτούρα και το προσωπικό της εταιρείας. Με ρώτησε και μένα πιο προσωπικές ερωτήσεις για οικογενειακή κατάσταση, καταγωγή, διαμονή κ.λπ, αν βγαίνω έξω τα Σάββατα lol. Ήταν τυπικός όσο έπρεπε, οργανωμένος με χαρτί με ερωτήσεις και εκτυπωμένα όλα όσα του είχα στείλει αλλά με πέρασε κόσκινο για ΟΛΑ ΟΣΑ ανέφερα στο βιογραφικό μέχρι και μικρο τεστάκια με παραδείγματα εφαρμογών έκανε, λογικά επειδή δεν έχω κάποια προυπηρεσία μεγάλη στο αντικείμενο. Απλά ήταν και λιγο χύμα σε κάποια σημεία χρησιμοποιώντας πιο αγοραίες εκφράσεις. Γενικά ρώτησε πολλά πράγματα. Ευτυχώς ήμουν διαβασμένος για την εταιρεία και ανέφερα σχετικά με αυτή πράγματα και γέλαγε λέγοντας "βλέπω μας έχεις ξεψαχνήσει για τα καλά".... Δυσκολεύτηκα στο κομμάτι των συνεργασιών και ενα ακόμη που με ρώτησε ότι αν έχω μια καλη ιδέα πως την μεταφέρω στην ομάδα αν δηλαδή είμαι απόλυτος ή ισχυρογνώμων ή κάνω πίσω και συμβαδίζω με την ομάδα κάπως έτσι. Εκεί δυσκολεύτηκα κάπως γιατί δεν ήξερα ακριβώς ποιο είναι το βέλτιστο για αυτό. Προσπάθησα να συγκεράσω λίγο τα πράγματα και μάλλον ικανοποιήθηκε από την απάντηση. Πάντως συνολικά είχε ενδιαφέρον η συνέντευξη και έλαβα πληροφορίες για την εταιρεία και φυσικά έλαβε και αυτός για εμένα. PS μπορείς να μας πει ο TS περίπου τη μέγεθος έχει η εταιρεία (Τζίρο / προσωπικό). Είναι σχετικά μικρή εταιρεία ή μάλλον κλασσικό μέγεθος για μια μέση ελληνική εταιρεία με περί τα 12 μέλη μόνιμο προσωπικό. Τζίρο δεν έχω ελέγξει αλλά επειδή εξειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο κλάδο, είναι ίσως η καλύτερη εταιρεία σε αυτό το αντικείμενο με πολλά έργα και πελάτες από διάφορους οργανισμούς. Συνοψίζοντας από ότι κατάλαβα από τα μηνύματα, 700ε καθαρά για πρώτη δουλειά σαν Junior Web Developer με ειδίκευση σε έναν κλάδο, συν έξτρα τυχόν υπερωρίες και ΣΚ για υλοποίηση σημαντικών projects, συν και έξτρα αρμοδιότητες που ανέφερε ότι μπορεί να προκύπτουν... Τι να πω λίγα μου φαίνονται, 500 - 600ε παίρνει ένας γνωστός μου που δουλεύει ως τηλεφωνητής σε τηλεφωνικη΄εταιρεία και δεν έχει πάρει ούτε το βασικό πτυχίο ακόμα.... Αλλά επειδή είναι ευκαιρία και θέλω να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία και να εμπλουτίσω το βιογραφικό σαν πρώτη δουλειά θα την εκμεταλλευτώ Υ.Γ Λέτε να του στείλω mail για να τον ευχαριστήσω για το χρόνο που διέθεσε για τη συνεντευξη ή δεν παιζει ρόλο σαν κίνηση;
kaliakman Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 και extra ώρες δε θα τις πληρώνομαι. Από αυτά που είπες θα έλεγα μόνο αυτό να προσέξεις. Αν μπορείς βρες άλλους που δουλεύουν εκεί και δες τι σημαίνει. Τι εννοώ: Άλλο να χρειάζεται καμιά φορά στις 10 μέρες 1-2 ώρες επιπλέον και άλλο καθημερινά 3-4 ώρες extra "Επειδή πιέζουν τα deadlines και δεν προλαβαίνουμε". Σε κάθε περίπτωση συγχαρητήρια και καλή επιτυχία. 1
DrLo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Βασικά δεν μπορώ να καταλαβω γιατί ειναι κακό ο εργοδότης σου να γνωρίζει την όποια οικογενειακή σου κατάσταση... Γιατί δεν τον αφορά. 2
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Αλλά επειδή είναι ευκαιρία και θέλω να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία και να εμπλουτίσω το βιογραφικό σαν πρώτη δουλειά θα την εκμεταλλευτώΑυτο. Ο πωλητης μπορει να παιρνει 500-600 αλλα δεν μαθαινει/εξειδικευεται σε κατι που θα μπορει να το εξαργυρωσει στο μελλον. Ειναι 500-600 ευρω σκετο. Εσενα τα 700 σου δεν ειναι ακριβως ετσι, αλλα εχουν το πλεονεκτημα της εκπαιδευσης και της πειρας που θα σου παρεχουν. Οποτε μη βλεπεις μονο το μισθο σαν λεφτα, δες ολο το πακετο. Οτι ειναι λιγα 700 , ειναι, αλλα ολοι απο καπου ξεκινανε, και σαν ξεκινημα νομιζω οτι ολο το πακετακι δεν ειναι κακο, δεδομενων των συνθηκων στην ελληνικη αγορα εργασιας. Προχωρα, χτες, αν σου κανουν job offer. Υ.Γ Λέτε να του στείλω mail για να τον ευχαριστήσω για το χρόνο που διέθεσε για τη συνεντευξη ή δεν παιζει ρόλο σαν κίνηση;Οχι. Το εκανες στη συνεντευξη, δεν χρειαζεται να το ξανακανεις. Κι αν το ξεχασες, δεν πειραζει, δεν χρειαζεται. Τωρα το μονο που εχεις να κανεις ειναι να περιμενεις την δικη τους πλευρα. 2
DrLo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Είναι σχετικά μικρή εταιρεία ή μάλλον κλασσικό μέγεθος για μια μέση ελληνική εταιρεία με περί τα 12 μέλη μόνιμο προσωπικό. Α, καλά ... "γραφείο" θα το έλεγα παρά "εταιρεία" ... εγώ μιλαω για εξ' ίσου "μπακάλικες" νοοτροπίες σε εταιρείες/φίρμες lead στην αγορά (τουλάχιστον στον τομέα μου), με 10πλάσιο προσωπικό και δουλειές εκατοντάδων εκατομμυρίων.
totem_lost Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Ζούμε σε άλλη χώρα. Κυριολεκτικά. Αλλά φταίτε κι εσείς που κάθεστε και τα ανέχεστε. Στην επόμενη συνέντευξη να κρατάτε βαζελίνη και να κατεβάζετε τα παντελόνια. Αν είναι σε συνέντευξη να με ρωτάει πόσα εκατοστά πέος έχω ή τι δουλειά κάνει η τρίτη ξαδέρφη της θείας μου, τότε χάρισμά σας η δουλειά. Περαστικά. Ντάξει καλά όλα αυτά αλλά έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε. Εάν οι επιλογές σου ήταν ή τέτοιες συνεντεύξεις ή ανεργία, τότε να δω αν θα έλεγες. Οπότε άσε τις μαγκιές από απόσταση και προσγειώσου στην Ελληνική πραγματικότητα την οποία ζει ο φίλος μας. 2
DDevil Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Βασικά το πρώτο που ανέφερε στη συνέντευξη ήταν ότι σκοπός είναι να διερευνήσει αν η κουλτούρα μου ταιριάζει με την κουλτούρα και το προσωπικό της εταιρείας. Με ρώτησε και μένα πιο προσωπικές ερωτήσεις για οικογενειακή κατάσταση, καταγωγή, διαμονή κ.λπ, αν βγαίνω έξω τα Σάββατα lol. Ήταν τυπικός όσο έπρεπε, οργανωμένος με χαρτί με ερωτήσεις και εκτυπωμένα όλα όσα του είχα στείλει αλλά με πέρασε κόσκινο για ΟΛΑ ΟΣΑ ανέφερα στο βιογραφικό μέχρι και μικρο τεστάκια με παραδείγματα εφαρμογών έκανε, λογικά επειδή δεν έχω κάποια προυπηρεσία μεγάλη στο αντικείμενο. Απλά ήταν και λιγο χύμα σε κάποια σημεία χρησιμοποιώντας πιο αγοραίες εκφράσεις. Γενικά ρώτησε πολλά πράγματα. Ευτυχώς ήμουν διαβασμένος για την εταιρεία και ανέφερα σχετικά με αυτή πράγματα και γέλαγε λέγοντας "βλέπω μας έχεις ξεψαχνήσει για τα καλά".... Δυσκολεύτηκα στο κομμάτι των συνεργασιών και ενα ακόμη που με ρώτησε (1)ότι αν έχω μια καλη ιδέα πως την μεταφέρω στην ομάδα αν δηλαδή είμαι απόλυτος ή ισχυρογνώμων ή κάνω πίσω και συμβαδίζω με την ομάδα κάπως έτσι. Εκεί δυσκολεύτηκα κάπως γιατί δεν ήξερα ακριβώς ποιο είναι το βέλτιστο για αυτό. Προσπάθησα να συγκεράσω λίγο τα πράγματα και μάλλον ικανοποιήθηκε από την απάντηση. Πάντως συνολικά είχε ενδιαφέρον η συνέντευξη και έλαβα πληροφορίες για την εταιρεία και φυσικά έλαβε και αυτός για εμένα. Είναι σχετικά μικρή εταιρεία ή μάλλον κλασσικό μέγεθος για μια μέση ελληνική εταιρεία με περί τα 12 μέλη μόνιμο προσωπικό. Τζίρο δεν έχω ελέγξει αλλά επειδή εξειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο κλάδο, είναι ίσως η καλύτερη εταιρεία σε αυτό το αντικείμενο με πολλά έργα και πελάτες από διάφορους οργανισμούς. Συνοψίζοντας από ότι κατάλαβα από τα μηνύματα, 700ε καθαρά για πρώτη δουλειά σαν Junior Web Developer με ειδίκευση σε έναν κλάδο, συν έξτρα τυχόν υπερωρίες και ΣΚ για υλοποίηση σημαντικών projects, συν και έξτρα αρμοδιότητες που ανέφερε ότι μπορεί να προκύπτουν... Τι να πω λίγα μου φαίνονται, 500 - 600ε παίρνει ένας γνωστός μου που δουλεύει ως τηλεφωνητής σε τηλεφωνικη΄εταιρεία και δεν έχει πάρει ούτε το βασικό πτυχίο ακόμα.... Αλλά επειδή είναι ευκαιρία και θέλω να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία και να εμπλουτίσω το βιογραφικό σαν πρώτη δουλειά θα την εκμεταλλευτώ Υ.Γ Λέτε να του στείλω mail για να τον ευχαριστήσω για το χρόνο που διέθεσε για τη συνεντευξη ή δεν παιζει ρόλο σαν κίνηση; (2) (1) Εξαρτάται τι θέση εισαι ρε φιλε. Αμα εισαι προϊστάμενος ή απλος υπάλληλος. Σαν προϊστάμενος θα του ελεγα εγω πως θα έλεγα απλα ότι αυτό πρέπει να γινει έτσι. Βασικα σαν προϊστάμενος εντολή δινεις. Τωρα αν δεν εισαι και το δώσεις σαν εντολή μπορει και να παρεξηγηθείς. Απλα ηθελε να δει αν εισαι αυταρχικος σαν συνάδελφος ή όχι. Αλλα γενικά ερωτηση χωρις νοημα για μενα. Γιατι εξαρτάται την θέση αν εισαι προϊστάμενος δινεις εντολή ξεκάθαρη χωρις ερωτήσεις και διαφωνιες. Αν εισαι απλος υπάλληλος απλα το λές. (2) Όχι ρε φιλε. Ελεος. Δεν διέθεσε μονο αυτος χρονο διέθεσες και εσύ. Μην εισαι δουλοπρεπής να εισαι μια μέση κατασταση. Μου θυμίσατε σκηνικό σε συνέντευξη με CEO που με ρώτησε πόσες φορές γ@μ@ω τη μέρα επειδή δεν είχα σχέση και με είχε ρωτήσει πριν... ΝΤάξει και πάλι έμεινα σε τυπικούρες χαμογελόντας στις "εξυπνάδες/μαλακίες" του. Σε σοβαρή εταιρία εντωμεταξύ αυτά... Γνώμη μου πάντως αλλά αστειάκια μόνο αν σας δώσουν πάτημα και νιώθετε άνετοι να κάνετε. Πάντως προτιμώ χυμα και μπακαλοσυνεντεύξεις, παρά σφιχτές, δήθεν, με χαζοερωτήσεις "πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από σήμερα" ή "πείτε μας 5 θετικά και 5 αρνητικά που διαθέτετε".... χαχαχα γιατι θα του ελεγα εγω αμα γαμάω 10 φορές την ημέρα θα μου δώσεις μπονους? Καλα στο μεταξυ κάποιος έγραψε για απληρωτες υπερωριες πιο πάνω. Αυτό δεν υπάρχει να ξέρετε είναι νταβατζλικι της εταιρειας εις βαρος του εργαζομενου. Εγω οποτε δουλεψα αργιες πέρυσι τα έχω ρεπο ή πήρα έξτρα χρηματα έστω και 3 ευρω την ώρα γιατι να τους τα χαρισω? αυριο πχ έχω ρεπο μου λεει ο υποδιευθυντης έχεις ρεπο χρωστουμενα? λεω φυσικα ... μου κανει από που? τι από που? ότι αργια ειχε πέρυσι εγω την έκανα τεσπα νταβατζιλικια και τέτοια δεν έχει , οποιος πάει υπερωριες πρέπει να πληρώνεται ειτε να παιρνει ρεπο. Τα αλλα είναι μαλακιες και βεβαια κανεις από αυτους που τα κανει αυτά δεν είναι σοβαρος μην πάνε να σας ψαρώσει ο κάθε στις συνετεύξεις. Άλλο αν τον έχετε αναγκη άλλο θέμα αυτό. Εκτος από γελοιο βεβαια παιζει να είναι και παράνομο διοτι σιγουρα είναι κατοχυρωμένες οι υπερωριες για έναν εργαζομενο αν πχ ψάξει κάποιος διατάξεις από το εργατικο δικαιο ή ρωτησει έναν εργατολογο για το θεμα με τις υπερωριες θα του πει.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ντάξει καλά όλα αυτά αλλά έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε. Εάν οι επιλογές σου ήταν ή τέτοιες συνεντεύξεις ή ανεργία, τότε να δω αν θα έλεγες. Οπότε άσε τις μαγκιές από απόσταση και προσγειώσου στην Ελληνική πραγματικότητα την οποία ζει ο φίλος μας. Να πάω και σε τριτοκοσμική στην Αφρική τότε προκειμένου να προσγειωθώ καλύτερα. Επειδή εσύ και κάποιοι άλλοι δεν δέχεστε κουβέντα (ή μάλλον δέχεστε "μαγκιές" όπως λες, μόνο ιεραρχικά) Μετά πάλι θα μιλήσουμε για προσωπικές επιλογές, υποκειμενικότητα, προτιμήσεις και και και και. Μήπως αντί να προσγειωθώ εγώ, να ωριμάσετε λίγο εσείς; @JimxxZe Ήταν προφανές (για εμένα τουλάχιστον) ότι η εταιρία που λες είναι επιπέδου startup/SME. Το θετικό είναι που επιχειρεί να εκμοντερνίσει το εργασιακό περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να το πολυσκέφτεσαι, τη δουλειά να την δεχτείς. Ακούγεται σοβαρό περιβάλλον, λόγω μικρής εταιρείας θα εκτεθείς σε περισσοτερα projects (real experience), το αφεντικό δεν το μαλακίζει (πχ οι αισχρότητες που αναφερθήκαμε πιο πάνω) και ξέρει να κρατάει ένα τυπικό επίπεδο, είναι εργασία σε αντικείμενο που σε ενδιαφέρει. Οπότε από μένα σίγουρα accept the offer. Ο μισθός σε ευρωπαϊκά δεδομένα δεν είναι καλός, η αλήθεια αυτή είναι. Παράλληλα, είναι πιο πάνω του βασικού και λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν φαίνεται "τόσο άσχημα". Μην χαλιέσαι όμως, γιατί στη συνολική εικόνα πιστεύω βγαίνεις ωφελημένος. Από μένα δύο πράγματα (για σένα είναι αυτά. δεν χρειάζεται να τα γράψεις εδώ) 1) Να ψάξεις να βρεις τι τζίρους κάνει η εταιρεία 2) Να κάνεις μια εκτίμηση του πόσες ώρες θα δουλεύεις την εβδομάδα Τέλος, μία προειδοποίηση. Ναι μεν θα πάρεις professional experience αλλα αν σε x χρόνια στη βαρέσει και αποφασίσεις να δουλέψεις σε άλλη χώρα, τότε θα βρεις (μάλλον) ένα συγκεκριμένο εμπόδιο. Το λεγόμενο "we want local experience μπλα μπλα μπλα". Ακόμα και για την ίδια δουλειά, απλά και μόνο επειδή η εργασιακή εμπειρία προέρχεται από άλλη χώρα. Γιατί γίνεται αυτό; Επειδή human element. Ακόμα και οι ξένοι είναι άνθρωποι και υπάρχουν ανθρώπινα λάθη. Μην αγχώνεσαι όμως, ΑΝ έρθει εκείνη η μέρα υπάρχουν λύσεις/τρικς για παράκαμψη. Με λίγη προσπάθεια (και χρόνο), όλα λύνονται. Have fun στη νέα σου δουλειά Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2016 από Επισκέπτης
DDevil Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Update! Σήμερα διεξήχθη η συνέντευξη! Διήρκησε περί την 1ώρα και 15 λεπτά τελικά! Αρκετές ερωτήσεις από τον CEO. Τελικά όντως είχε και κάποιες κοινές τυπικές ερωτήσεις που αναφέρουν στα site συμβουλευτικής Αν είμαι εύκολος στις συνεργασίες, τι συνεργασίες είχα ως τώρα, αν με πιέζουν αν μπορώ να αποδίδω, αν θέλω να δουλέψω ως μόνιμος στη εταιρεία ή απλά το βλέπω ως παροδική απασχόληση, Τι μισθό περιμένεις να σου δόσω; Και αν και πήγα διπλωματικά να την αποφύγω επέμεινε πολύ και στο τέλος έδωσα ένα εύρος τιμών. Είχε πλάκα πάντως, άνετος ο CEO έλεγε και κάποιες βωμολοχίες αχαχα.. Μου περιέγραψε τη δομή της εταιρείας, τους υπεύθυνους, τον ρώτησα για τις αρμοδιότητες της θέσης και κάποια άλλα και τα περιέγραφε όλα αναλυτικά και στο χάρτι μάλιστα. Σε μια φάση πήγε σε άλλο γραφείο με τον CTO και επέστρεψε. Μου ανέφερε ότι επειδή ακόμα είμαι Junior του Junior ο μισθός είναι στο κατώτερο όριο που όρισα, περί τα ~700 ευρώ καθαρά. Δεν είναι πολλά αλλά για πρώτη δουλειά εφόσον με προσλάβει δε ξέρω ίσως να είναι καλά. Βέβαια δίνει και έξτρα bonus λέει και σταθερές παροχές έξτρα κάθε χρόνο ανάλογα και με την απόδοση. Τι λέτε, είμαι 24 στα 25 και είναι πρώτη δουλειά, για Junior Web Developer αλλά ανέφερε ότι θα χρειαστεί πολλές φορές να αναλαμβάνω και άλλες αρμοδιότητες του στυλ εκπαίδευση λογισμικών σε πελάτες κ.α., και extra ώρες δε θα τις πληρώνομαι. Είπε θα με έχει ενημερώσει μέσα σε 10 - 15 μέρες. Νομίζω ήταν καλό το κλιμα, τελικά δεν ήταν τόσο τυπικός, και αστεία έλεγε και εγώ είπα κάποια... Πιστεύω θα τη πάρω τη θέση Φιλε εμενα αυτή η εξηγηση με τις υπερωριες που δεν θα πληρώνονται δεν μου αρέσει σαν εξήγηση. Έπρεπε να ρωτήσεις αυτές οι έξτρα ωρες ποσες ωρες θα είναι και κάθε ποτε .... γιατι αν πάς εκει για 15ωρα και σου δινει 7 κατοστάρικα το μηνα ... εκμεταλευτης είναι. Όχι σοβαρος. Θα μου πεις Welcome to Greece και τι άλλο να κάνω και θα σου πω βεβαια σε αυτό εχεις δίκιο. Από το τιποτα .... αλλα πρέπει να μαθεις τι σου ετοιμάζει. "Πολλες φορές θα αναλαμβάνω και άλλες αρμοδιότητες..." δηλαδή τι εννοείτε θα του ελεγα εγω? ποσες ώρες? ποιες μέρες κτλπ. πρέπει να ξέρεις τι σου γινεται και τι αστειάκια κάνει αυτος περνάνε βερεσέ ούτως ή αλλως δεν ειστε κολλητάρια. Φαντασου να σου βγαλει κανα μπουναμά κάθε μερα να κάθεσαι 3 ωρες παραπάνω κάθε μερα ..... απληρωτα θα το δεχοσουν? εγω φιλε εκει θα έλεγα ότι δεν συμφωνω με αυτό. Έχουμε και οικογενεια ... έχουμε και υποχρεώσεις .... δεν μπορω να κάθομαι αυτές τις ώρες παραπανω απληρωτος. Να κάτσω 1-2 φορές κάποια φορά να βοηθησω την εταιρεια μας εντάξει επρεπε να του πεις .... αλλα να γινεται αυτό συνεχεια και με πρόγραμμα δεν το δέχομαι. Στα ισια. Αντι να πάρουν άλλο άτομο πάνε να φορτωσουν σε σενα διπλές εργασιες. Αυτή είναι η σοβαρη εταιρεια? Και να ξερεις ολοι αυτοι που το παιζουν στους εργαζομενους μπαμπούλες μολις πέσει ένας ελεγχος είναι μέσα στις γλυκες και το χαβαλέ και τις ευγενιες .... μην σας ψαρώνουν. Όταν δεν τους παιρνει κάνουν αβαβά. Την επομενη φορά που θα σε ρωτησει πες μου κάτι για σενα πές του έχω έναν πολύ καλο φιλο τον αγαπάω παρα πολύ και δουλευει .... στην επιθεώρηση εργασιας αυτό χρειάζεται να το ξέρεις πες του όχι ποσες φορές κανω σεξ την ημέρα που ειχε ρωτησει ενας πιο πάνω.
totem_lost Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Να πάω και σε τριτοκοσμική στην Αφρική τότε προκειμένου να προσγειωθώ καλύτερα. Επειδή εσύ και κάποιοι άλλοι δεν δέχεστε κουβέντα (ή μάλλον δέχεστε "μαγκιές" όπως λες, μόνο ιεραρχικά) Μετά πάλι θα μιλήσουμε για προσωπικές επιλογές, υποκειμενικότητα, προτιμήσεις και και και και. Μήπως αντί να προσγειωθώ εγώ, να ωριμάσετε λίγο εσείς; Μπλα μπλα μπλα μπλα... Τα πράγματα είναι απλά, όταν οι επιλογές σου ειναι λιγοστές, δέχεσαι μαγκιές για να μην πεινάσεις. Όλα τα αλλά είναι να ιστορίες για αγρίους που τις λες εκεί που είσαι και νομίζεις οτι κάτι μας είπες. Φαντάζομαι το "ωριμάστε εσείς" μεταφράζεται ως "φύγετε όλοι από την Ελλάδα"; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα