Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο νημα, θεωρειτε οτι μπορει να προσφερει κατι το linkedin για θεσεις στην Ελλαδα? Ειδικα αν ΔΕΝ εχεις πολυ πλουσιο βιογραφικο.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα,

Προέκυψε τυχαία με τη διαμεσολάβηση ενός καθηγητή η ευκαιρία για μια θέση εργασίας ακριβώς στο αντικείμενο που απασχόλησε τη διπλωματική μου. Ο καθηγητής επικοινώνησε με τον CEO της εταιρείας και μου έδωσε τα στοιχεία του ώστε να επικοινωνήσω μαζί του στέλνωντας του το βιογραφικό. Και εδώ είναι που έχω σκαλώσει λίγο σε κάποια τυπικά ακριβώς επειδή η όλη διαδικασία δε στηρίζεται σε μια ανοιχτή κοινή θέση εργασίας που προκήρυξε η εταιρεία.

Έχω φτιάξει ένα πολύ καλοστημένο βιογραφικό που αναδεικνύει ακριβώς skills που έχω και δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείται κυρίως η εταιρεία. Ωστόσο εκεί που κολλάω είναι τι να γράψω στο mail προς τον CEO! Έχω ξεκινήσει με τα τυπικά ποιος είμαι και στη συνέχεια αναφέρω ότι γνωρίζω καιρό την εταιρεία και της δραστηριότητες της και στο σημείο αυτό κάνω μια σύνδεση με τις δραστηριότητες της εταιρεία και το αντικείμενο της διπλωματικής μου που είναι συνηφασμένα και περιγράφω τι έκανα και τις τεχνολογίες που αξιοποίησα και που αξιοποιούν και αυτοί στην εταιρεία.

Μετά γράφω στο mail ότι σας αποστέλλω το βιογραφικό μου μαζί με ένα pdf που έχω φτιάξει και παρουσιάζει κάποια σημεία της εφαρμογής μου. Τέλος του αναφέρω ότι είμαι διαθέσιμος για κάθε απορία, και κλέινω το mail Με εκτίμηση το ονομά μου και τέλος.

Είναι σωστό να γράψω όλα αυτά στο σώμα του mail? Μήπως θα έπρεπε να τα βάλω αυτά σε μια συνοδευτική επιστολή ή δεν χρειάζεται στη περίπτωση αυτή; Τέλος, Επειδή η αποστολή του βιογραφικού μου δε γίνεται στα πλαίσια μιας ανοιχτής θέσης έχω σκαλώσει και δεν ξέρει τι θεμα να βάλω στο mail. 

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια πρόταση θα του ήμουν ευγνώμων. Δεν έχω άλλη προυπηρεσία σε δουλειά, αλλά επειδή ήμουν καλός στη σχολή και στο μεταπτυχιακό και έτυχε τώρα και η διαμεσολάβηση με τον καθηγητή και  θα ήθελα να μη χάσω  αυτήν την ευκαιρία από κάποιο λάθος στο βιογραφικό / mail!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Μια συμβουλή από μένα. Μην γράφεις σεντόνια. Ο CEO δεν έχει χρόνο για ξόδεμα. Να είσαι περιληπτικός και ουσιαστικός. Αφού σου έχει κάνει το κονέ ο καθηγητής, προφανώς του έχει μιλήσει. Ξεκίνα κατευθείαν με το θέμα. Μετά από σύσταση του καθηγητή κυρίου τάδε, επικοινωνώ μαζί σας για τον τάδε λόγο. Γράφεις και λίγο την ουσία για να καταλάβει ποιο είναι το σχετικό της διπλωματικής σου και τελείωσε. Αν δει 2 σελίδες μαιλ, λογικά δεν θα το διαβάσει καν.

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς που λέει ο Filippos.

Το μόνο που χρειάεται να διαβάσει είναι ότι το συνημμένο είναι αυτό που έχει μιλήσει.

Πιθανότατα να μη φτάσει το email και ποτέ σε αυτόν αλλά να δώσει απλά το συνημμένο κάποια γραμματέας.

Για να μην ανοιγω νεο νημα, θεωρειτε οτι μπορει να προσφερει κατι το linkedin για θεσεις στην Ελλαδα? Ειδικα αν ΔΕΝ εχεις πολυ πλουσιο βιογραφικο.

Όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα,

Προέκυψε τυχαία με τη διαμεσολάβηση ενός καθηγητή η ευκαιρία για μια θέση εργασίας ακριβώς στο αντικείμενο που απασχόλησε τη διπλωματική μου. Ο καθηγητής επικοινώνησε με τον CEO της εταιρείας και μου έδωσε τα στοιχεία του ώστε να επικοινωνήσω μαζί του στέλνωντας του το βιογραφικό. Και εδώ είναι που έχω σκαλώσει λίγο σε κάποια τυπικά ακριβώς επειδή η όλη διαδικασία δε στηρίζεται σε μια ανοιχτή κοινή θέση εργασίας που προκήρυξε η εταιρεία.

Έχω φτιάξει ένα πολύ καλοστημένο βιογραφικό που αναδεικνύει ακριβώς skills που έχω και δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείται κυρίως η εταιρεία. Ωστόσο εκεί που κολλάω είναι τι να γράψω στο mail προς τον CEO! Έχω ξεκινήσει με τα τυπικά ποιος είμαι και στη συνέχεια αναφέρω ότι γνωρίζω καιρό την εταιρεία και της δραστηριότητες της και στο σημείο αυτό κάνω μια σύνδεση με τις δραστηριότητες της εταιρεία και το αντικείμενο της διπλωματικής μου που είναι συνηφασμένα και περιγράφω τι έκανα και τις τεχνολογίες που αξιοποίησα και που αξιοποιούν και αυτοί στην εταιρεία.

Μετά γράφω στο mail ότι σας αποστέλλω το βιογραφικό μου μαζί με ένα pdf που έχω φτιάξει και παρουσιάζει κάποια σημεία της εφαρμογής μου. Τέλος του αναφέρω ότι είμαι διαθέσιμος για κάθε απορία, και κλέινω το mail Με εκτίμηση το ονομά μου και τέλος.

Είναι σωστό να γράψω όλα αυτά στο σώμα του mail? Μήπως θα έπρεπε να τα βάλω αυτά σε μια συνοδευτική επιστολή ή δεν χρειάζεται στη περίπτωση αυτή; Τέλος, Επειδή η αποστολή του βιογραφικού μου δε γίνεται στα πλαίσια μιας ανοιχτής θέσης έχω σκαλώσει και δεν ξέρει τι θεμα να βάλω στο mail. 

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια πρόταση θα του ήμουν ευγνώμων. Δεν έχω άλλη προυπηρεσία σε δουλειά, αλλά επειδή ήμουν καλός στη σχολή και στο μεταπτυχιακό και έτυχε τώρα και η διαμεσολάβηση με τον καθηγητή και  θα ήθελα να μη χάσω  αυτήν την ευκαιρία από κάποιο λάθος στο βιογραφικό / mail!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αγαπητέ κύριε Εργοδοτόπουλε,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας σας με τον κύριο Καθηγητίδη, σας επισυνάπτω το βιογραφικό μου σημείωμα.

Βρίσκομαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

Με εκτίμηση

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες,

Δεν είχα γράψει μακροσκελές σεντόνι αλλά αφαίρεσα κάποιες extra πληροφορίες. Πλέον, αποτελείται από την προσφώνηση, μια παράγραφο τριων σειρών που λέω σχετικά με τη σύσταση του καθηγητή και ότι γνωρίζω τις δραστηριότητες της εταιρειας και αποτέλεσαν αντικείμενο της διπλωματικής. Μετά έχω άλλη μα παράγραφο 3 σειρών που λεω για την διπλωματική. Έπειτα αναφέρω ότι επισυνάπτω το βιογραφικό και τέλος κλείνω το mail με εκτίμηση κ.λπ.

Συνολικά όλο το Mail, 12 σειρές με κενά - παραγράφους ώστε να μην φαίνεται πυκνό. Μου φαίνεται εντάξει. Το στέλνω αύριο το πρωί και μακάρι να έχω νέα!!

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες,

Δεν είχα γράψει μακροσκελές σεντόνι αλλά αφαίρεσα κάποιες extra πληροφορίες. Πλέον, αποτελείται από την προσφώνηση, μια παράγραφο τριων σειρών που λέω σχετικά με τη σύσταση του καθηγητή και ότι γνωρίζω τις δραστηριότητες της εταιρειας και αποτέλεσαν αντικείμενο της διπλωματικής. Μετά έχω άλλη μα παράγραφο 3 σειρών που λεω για την διπλωματική. Έπειτα αναφέρω ότι επισυνάπτω το βιογραφικό και τέλος κλείνω το mail με εκτίμηση κ.λπ.

Συνολικά όλο το Mail, 12 σειρές με κενά - παραγράφους ώστε να μην φαίνεται πυκνό. Μου φαίνεται εντάξει. Το στέλνω αύριο το πρωί και μακάρι να έχω νέα!!

Αν δεν τον βρίζεις ή δεν γράψεις κάτι ακραίο, τότε δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Με δεδομένο ότι είσαι συστημένος.

Καλή τύχη.

Δημοσ.

Μάλλον πήγαν καλά τα πράγματα. Έστειλα στον CEO το mail το πρωί της Δευτέρας και είχα απάντηση ύστερα από 40 λεπτά.

Το πρώτο πράγμα που έγραψε ήταν να συναντηθούμε την επόμενη βδομάδα για πιθανά ενδεχόμενα συνεργασίας και με ρώτησε πότε είμαι διαθέσιμος. Επιπλέον μου ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με projects που αναφέρω στο CV διότι είναι εξαιρετικά σημαντικό όπως είπε. Ανταλλάξαμε 2-3 mails και την επόμενη ημέρα, χθές Τρίτη δηλαδή, του έστειλα ένα συνοπτικό pdf με screen shots και περιγραφές των projects όπως μου ζήτησε.

Από χθες δεν είχαμε άλλη επικοινωνία. Το mail από ότι βλέπω έχει σταλεί επιτυχώς οπότε δεν παιζει κάποιο λάθος. Πιστεύω για να μου πρότεινε συνάντηση την άλλη βδομάδα λογικά θα έχουν επιβαρυμένο πρόγραμμα αυτές τις ημέρες και / ή ίσως θέλουν να επεξεργαστούν τα projects που τους έστειλα για να δουν τι συνεργασία μπορεί να προκύψει.

Σκεφτόμουν να ξαναέστελνα κάποιο μήνυμα για επιβεβαίωση αλλά δεν θέλω να φανώ απεγνωσμένος. Θα αφήσω τις μέρες να περάσουν, αλλά περιμένω αύριο - μεθαύριο ένα mail οπου να καθορίζει ημερομηνία για συνέντευξη λογικά! Για να δούμε τι εννοεί λέγοντας πιθανά ενδεχόμενα συνεργασίας... Πρόσληψη ή κάτι άλλο;

Δημοσ.

Nα μην στειλεις κανενα mail για επιβαιωση. Να κανεις υπομονη και να περιμενεις απαντηση απο την πλευρα του. Γενικα, μιλας με CEO εταιρειας, που σημαινει οτι στην ιεραρχια μιας επιχειρησης εσυ αυτη τη στιγμη παιζεις 5-6 βαθμιδες πιο πανω απο αυτον με τον οποιο επρεπε να μιλας αυτη τη στιγμη. Συνεπως φερσου αναλογως. Δεν μιλας ουτε με HR, ουτε με φιλο σου. Το λεω διοτι βλεπω "ανταλλαγες 2-3 mails/μηπως να του στειλω ενα mail ακομα για επιβαβαιβωση κλπ". Κρατα αποστασεις και αρκεσου στα παρα πολυ τυπικα μαζι του. Το εχεις ηδη καταπατησει αυτο, αλλα μην το συνεχισεις.

Με το "πιθανα ενδεχομενα συνεργασιας" μαλλον κραταει αποστασεις και τιποτε περισσοτερο.  Ισως να ξερει ηδη οτι δεν θελει να σε προσλαβει πχ, αλλα για να μη φερει σε δυσκολη θεση τον συνδετικο κρικο, θα επιδιωξει να ειναι τυπικος μαζι σου. Ισως απλα να κρατα αποστασεις για να σου κοψει τον αερα των 12 εισαγωγικων σειρων που του εγραψες για να συνοδευσεις ενα CV (και οι οποιες ειναι υπερβολικα πολλες ειδικα οταν απευθυνεσαι στον CEO) καθως και την "ανταλλαγη" 2-3 emails που ειναι υπερβολικος αριθμος επισης.

Σε καθε περιπτωση, κανε υπομονη. Αν ενδιαφερεται θα σε καλεσει για συνεντευξη μονος του και αν δεν ενδιαφερεται ειτε θα σου το πει ευθεως, ειτε δεν θα σε καλεσει και θα το αντιληφθεις. Ξανα, επειδη υπαρχει μεσαζων , για να μην τον φερει σε δυσκολη θεση σε περιπτωση που δεν ενδιαφερεται για σενα, ισωςνα τον βολευει απλα να "ξεχαστει" το θεμα με το περασμα των ημερων, παρα να σε καλεσει για να σου το ανακοινωσει.

Δεν τα λεω για να σε γειωσω, τα λεω απλα για να σταθεις οπως πρεπει στην περισταση. Πολλοι θα θελανε να βρεθουν απεναντι στον CEO μιας εταιρειας για συνεντευξη, λιγοι το καταφερνουν. Οποτε εκτιμησε ως αρκετα θετικο το γεγονος οτι εισαι ο υποψηφιος που εχει αμεση επαφη μαζι του, αλλα μην το ξεχυλωνεις με κουβεντουλα, mails, τηλεφωνα , επιβεβαιωσεις κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Nα μην στειλεις κανενα mail για επιβαιωση. Να κανεις υπομονη και να περιμενεις απαντηση απο την πλευρα του. Γενικα, μιλας με CEO εταιρειας, που σημαινει οτι στην ιεραρχια μιας επιχειρησης εσυ αυτη τη στιγμη παιζεις 5-6 βαθμιδες πιο πανω απο αυτον με τον οποιο επρεπε να μιλας αυτη τη στιγμη. Συνεπως φερσου αναλογως. Δεν μιλας ουτε με HR, ουτε με φιλο σου. Το λεω διοτι βλεπω "ανταλλαγες 2-3 mails/μηπως να του στειλω ενα mail ακομα για επιβαβαιβωση κλπ". Κρατα αποστασεις και αρκεσου στα παρα πολυ τυπικα μαζι του. Το εχεις ηδη καταπατησει αυτο, αλλα μην το συνεχισεις.

Με το "πιθανα ενδεχομενα συνεργασιας" μαλλον κραταει αποστασεις και τιποτε περισσοτερο.  Ισως να ξερει ηδη οτι δεν θελει να σε προσλαβει πχ, αλλα για να μη φερει σε δυσκολη θεση τον συνδετικο κρικο, θα επιδιωξει να ειναι τυπικος μαζι σου. Ισως απλα να κρατα αποστασεις για να σου κοψει τον αερα των 12 εισαγωγικων σειρων που του εγραψες για να συνοδευσεις ενα CV (και οι οποιες ειναι υπερβολικα πολλες ειδικα οταν απευθυνεσαι στον CEO) καθως και την "ανταλλαγη" 2-3 emails που ειναι υπερβολικος αριθμος επισης.

Σε καθε περιπτωση, κανε υπομονη. Αν ενδιαφερεται θα σε καλεσει για συνεντευξη μονος του και αν δεν ενδιαφερεται ειτε θα σου το πει ευθεως, ειτε δεν θα σε καλεσει και θα το αντιληφθεις. Ξανα, επειδη υπαρχει μεσαζων , για να μην τον φερει σε δυσκολη θεση σε περιπτωση που δεν ενδιαφερεται για σενα, ισωςνα τον βολευει απλα να "ξεχαστει" το θεμα με το περασμα των ημερων, παρα να σε καλεσει για να σου το ανακοινωσει.

Δεν τα λεω για να σε γειωσω, τα λεω απλα για να σταθεις οπως πρεπει στην περισταση. Πολλοι θα θελανε να βρεθουν απεναντι στον CEO μιας εταιρειας για συνεντευξη, λιγοι το καταφερνουν. Οποτε εκτιμησε ως αρκετα θετικο το γεγονος οτι εισαι ο υποψηφιος που εχει αμεση επαφη μαζι του, αλλα μην το ξεχυλωνεις με κουβεντουλα, mails, τηλεφωνα , επιβεβαιωσεις κλπ.

Τα mails που του έστειλα προέκυψαν από δικές του ερωτήσεις καθώς ήθελε να μάθει περισσότερα για τα projects. Ήμουν ιδιαίτερα τυπικός με προσεγμένο λειξιλόγιο και ήμουν on topic 100%. Αντίθετα αυτός ήταν μάλλον πιο χαλαρός στα mails του ενώ ότι του έστελνα τα έκανε redirect και πρόσθεσε και τον υπεύθυνο πληροφορικής της εταιρείας, οπότε εγώ το τελευταίο Mail το έστειλα και στους δύο.

Eπικοινώνησα με τον καθηγητή και μου είπε ότι ο CEO του ανέφερε ότι γενικα΄ενδιαφέρονται για κάποιο άτομο χωρίς να του πει κάτι εξτρά. Εγώ βασίζομαι στο ότι τα projects που έχω υλοποιήσει είναι ακριβώς σε αυτό που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Εντωμεταξύ οι εργαζόμενοι της εταιρείας, το 80% έχουν τελειώσει το ίδιο μεταπτυχιακό με αυτό που τέλειωσα και εγώ τώρα! Οπότε υπάρχει μια σύνδεση. 

Θα δείξει... Πάντως μου έκανε εντύπωση πόσο αναλυτικά τα θέλουν τελικά. Εγώ ήξερα ότι στέλνεις τα τυπικά, σε καλούν για συνέντευξη για τα περαιτέρω και ότι δεν χρειάζεται να τα ξέρεις όλα, τα περισσότερα τα μαθαίνεις στη δουλειά... Μόνο αυτό δεν βλέπω να ισχύει τελικά, πρέπει να είσαι πολύ καταρτισμένος και επιμελής... Τι να πω δεν έχω και εργασιακή εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων.

Δημοσ.

Αφού σου είπε ο ίδιος να συναντηθείτε τότε περίμενε 3-4 μέρες και μετά στείλε επιβεβαιωτικό για το interview.

Όλοι για πιθανά ενδεχόμενα συνεργασίας λένε. Κανείς (σοβαρός) δεν θα εγγυηθεί πρόσληψη πριν την συνέντευξη χωρίς να σε ξέρει. Ούτε πρέπει να εγγυηθεί κατά τη γνώμη μου.

Αρκετά πράγματα θα μάθεις πάνω στη δουλειά, ή θα μάθεις τι (δεν) χρειάζεσαι περισσότερο στη πράξη από τις άπειρες μεταπτυχιακές γνώσεις. Παράλληλα βοηθάει και η προεργασία/έρευνα εταιρίας/κτλ.

Αντί να αγχώνεσαι απεγνωσμένα, δεν στέλνεις αιτήσεις και σε άλλες εταιρίες; Γιατί να περιμένεις μόνο από τον έναν; Επειδή έκατσε η σύσταση απο καθηγητή; Δουλειά ψάχνεις, μην δείχνεις ότι περιμένεις να σε προσλάβει κάποιος επειδή έχει μια ταμπέλα CEO. Εκτός αν η εν λόγω εταιρία έχει κάτι το μοναδικό που μόνο σε αυτή θέλεις/αξίζει να δουλέψεις. Σε τέτοια περίπτωση αναγκαστικά το πιέζεις έξυπνα.

Υπάρχουν διάφορες μεθοδολογίες για follow up e-mails στο google αν θέλεις να το ψάξεις τόσο. Απαιτείται τακτ για να βγει υπερ σου η επιμονή και να μην γυρίσει μπουμερανγκ.

καλή τύχη (ξανά)

Δημοσ.

Ευχαριστω φιλε... Ωραιο το τελευταιο θα το ψαξω λιγο γιατι τελικα ακομα και για το πιο απλο πραγμα υπαρχει ενδεδειγμενος τροπος. Thanks.

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες και πάλι,

Ευχάριστα νέα, Παρασκευή χθες τελευταία στιγμή και εκεί που νόμιζα ότι το είχε ξεχάσει μου έστειλε ο CEO ένα mail για συνέντευξη την επόμενη βδομάδα!!!! Από ότι είδα στο site τους είχαν επιβαρυμένη εβδομάδα με παρουσιάσεις σε συνέδρια. Πάλι καλά που απάντησε δηλαδή.

Εντωμεταξύ τα γράφει τόσο απλά και σε φιλικό τόνο που ήμουν έτοιμος να του απαντήσω "Οκ φίλε, ναι με βολεύει αυτή η ώρα, θα είμαι εκεί" αφού μου έγραψε "Την Τρίτη είστε οκ να έρθετε από το γραφείο μας;"   :-D  :-D . Του απάντησα τυπικά βέβαια και μετά καθορίστηκε το ραντεβού. Τέλος, σήμερα μου έστειλε αίτημα για connection στο linkedin οπότε είδε και τη φάτσα μου προφανώς.

Ή πρέπει να είναι πολύ cool τύπος γενικά και στη δουλειά του ή δεν ξέρω. Πάντως είχα ανοίξει κάποια sites να διαβάσω για tips και πληροορίες σχετικά με συνέντευξη και follow up και μου φαίνονταν τόσο τυπικούρες και απρόσωπα που σκεφτόμουν σιγά μην αναφέρω εγώ τέτοιες σάλτσες. Μήπως το παρατραβάνε λίγο αυτοί στις σελίδες βιογραφικών και συνεντεύξεων; Ισχύουν σε όλους αυτά ή μόνο σε τίποτα δήθεν HRs μεγάλων εταιρειών που δέχονται άπειρα mails;

Εγώ πάντως θα διαβάσω κάποια πράγματα για την εταιρεία και 2-3 tips για τη συνέντευξη και θα πάω έτσι. Θα ε΄μαι φιλικός και άνετος πάντα με σεβαστό τρόπο βέβαια. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν γνωριζω τι ειδους συμβουλες διαβασες κλπ. Αλλου βρισκεις χρησιμες συμβουλες κι αλλου τραβηγμενες. Καποιες ειναι κανονας για καθε περισταση και καποιες αλλες τροποποιουνται ή απλα δεν ισχυουν αναλογως την περισταση.

Αυτο που θα σου πω ειναι να μην πας εκει ουτε με αερα, ουτε σε στυλ "νταξει αφου με καλεσε ο CEO για interview με θελει και απομενει η τυπικη συνεντευξη ως μερος της διαδικασιας".

Επισης οτι ο CEO σου μιλαει σε πιο φιλικο τονο απο οσο θα περιμενες δε σημαινει οτι μπορει να γινει και το αντιστροφο, οποτε καλα ειναι να αποφυγεις την πολλη ανεση και τις φιλικες προσφωνησεις τουλαχιστον με αυτον. Κρατα αποστασεις, να εισαι συγκρατημενος και συγκροτημενος σε καθε προταση και αντιδραση σου.

Τα tips που μπορω να σου δωσω ειναι να επιδιωξεις να πας ενημερωμενος για την εταιρεια και τη θεση και να προετοιμαστεις στο πώς μπορεις να συνδυασεις τις γνωσεις σου με αυτα. Απο κει και περα προετοιμασου λιγο για το τι εχεις να τους πεις για τον εαυτο σου δινοντας πολυ βαρος στο οτι εχεις ορεξη για πολλη δουλεια, ορεξη για να μαθεις, βρες καποια πραγματα για να τα παρουσιασεις ως κινητρα για να δουλεψεις στην εταιρεια τους (πχ οτι η θεση ειναι πανω στο αντικειμενο σου κλπ). Προετοιμασου επισης για και τις standar-κλισε και δυσκολες ερωτησεις που γινονται (κυκλοφορουν στα site που λογικα κοιτας ηδη) και τελος μην διστασεις να κανεις κι εσυ ερωτησεις για τη θεση, την εταιρεια κλπ. Παντα διακριτικες. Μην κανεις δηλαδη καμια ερωτηση τυπου "αμα ειμαι καλος στη δουλεια, θα μου δωσετε μπονους;".

• Like 1
Δημοσ.

Ή πρέπει να είναι πολύ cool τύπος γενικά και στη δουλειά του ή δεν ξέρω.

Τελείως νορμάλ ήταν, μη τυπικό θα τον λέγαμε αν έκανε κάτι διαφορετικό. CEO δε σημαίνει εξωγήινος, από τη στιγμή που αναλαμβάνει να ασχοληθεί με κάτι (προφανώς εδώ είσαι εξαίρεση) και έχει πάρε δώσε με άγνωστο άνθρωπο για δουλειές έτσι θα φερθεί.

Πάντως είχα ανοίξει κάποια sites να διαβάσω για tips και πληροορίες σχετικά με συνέντευξη και follow up και μου φαίνονταν τόσο τυπικούρες και απρόσωπα που σκεφτόμουν σιγά μην αναφέρω εγώ τέτοιες σάλτσες. Μήπως το παρατραβάνε λίγο αυτοί στις σελίδες βιογραφικών και συνεντεύξεων; Ισχύουν σε όλους αυτά ή μόνο σε τίποτα δήθεν HRs μεγάλων εταιρειών που δέχονται άπειρα mails;

Δε λες τι είδες οπότε τι να σου πω, αλλά γενικά ναι το παρατραβάνε με την έννοια πως από τα 10 που θα διαβάσεις δεν πρόκειται κάθε περίπτωση που έχεις απέναντί σου να περιμένει τα 10.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...