Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι να αλλάξει ο νόμος, η στρατιωτική θητεία είναι υποχρέωση των ελλήνων αρρένων πολιτών.

Υπό την έννοια αυτή, δεν συνιστά "προσωπικό δεδομένο" και επομένως η ερώτηση για τη νόμιμη τακτοποίηση αυτής της υποχρέωσης δεν παραβιάζει κανένα προσωπικό δεδομένο.

Το πώς τακτοποιήθηκε νόμιμα αυτή η υποχρέωση (με την ολοκλήρωση του χρόνου θητείας ή νόμιμη απαλλαγή για οποιοδήποτε λόγο), αυτό συνιστά προσωπικό δεδομένο (αν θυμάμαι καλά στα σώματα ασφαλείας δεν αρκεί η νόμιμη τακτοποίηση, αλλά δεν είμαι σίγουρος).

Αυτό ακριβως. Ωστόσο γιατι να αναφέρεται προκαταβολικα κατι που είναι υποχρεωτικο και αφορα μονο τον ιδιο?

θελω να πω κι εμενα μου ζητηθηκε το ποινικο μητρωο κατωπιν πρόσληψης όμως, σκεφτομουν αν να το δωσω η όχι, παρ ολο που είναι καθαρο.

Το να τίθεται ως ορος η εκπληρωση θητείας και όχι η τακτοποιηση επισης το βρισκω προβληματικο.

Κατά τ' άλλα, δεν είσαι τόσο πολύτιμος όσο πιστεύεις, φίλε alxlightning. Μόλις φύγεις εσύ άλλοι 50 θα τους χτυπήσουν την πόρτα. Σιγά μην ασχοληθούν με το "να σε ηρεμήσουν" όπως λες. Αναλώσιμοι είμαστε όλοι σ' αυτό τον κόσμο!

Ας προσλαβουν τοτε 6 ατομα να τους καλυψουν τις 6 γλωσσες που καλυπτω εγω αυτή τη στιγμη :) Σιγουρα συμφερει παραπανω απ το να προσεξουν να εχουν οκ εργασιακες σχεσεις με έναν εργαζομενο :/

και εγω συμφωνω πως ειναι υποχρεωτικη η αναφορα εκπληρωσης στρατου

δεν υπαρχει τιποτα υποχρεωτικο στο βιογραφικο σημείωμα, η ιδια η υποβολή του βιογραφικου είναι προαιρετικη. οποιος θελει όπως θελει. τα αλλα είναι ατυπες συμβασεις τις οποιες τηρουμε η όχι.

• Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας προσλαβουν τοτε 6 ατομα να τους καλυψουν τις 6 γλωσσες που καλυπτω εγω αυτή τη στιγμη :) Σιγουρα συμφερει παραπανω απ το να προσεξουν να εχουν οκ εργασιακες σχεσεις με έναν εργαζομενο :/

Μπορεί και να συμφέρει ακόμα κι αυτό, αν η σχέση σας καταντήσει ιδιαίτερα προβληματική. Μην ξεχνάς ότι η εταιρεία θα κοιτάξει το συμφέρον της. Αν δει ότι τη συμφέρει να σου κάνει τα χατήρια, θα στα κάνει. Αν δει ότι είσαι αρκετά "προβληματικός" σαν εργαζόμενος ώστε να αρχίσει να ψάχνεται για άλλες λύσεις, θα το κάνει. Και το χειρότερο έρχεται όταν μπει ο ανθρώπινος παράγοντας στη μέση (π.χ. "τη σπάσεις" στον ανώτερο). 

Κάπου εδώ θα σου ξαναπώ ότι κανείς μας δεν είναι τόσο ιδιαίτερος όσο πιστεύει. Μέσα σε έναν πλανήτη 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες με το δικό μας skillset. Μόνο εγώ έχω γνωρίσει 5-6 "πολυγλωσσικούς" στη ζωή μου. Φαντάσου μια εταιρεία που θα βάλει αγγελία ζητώντας αυτό ακριβώς.

Δημοσ.

Μπορεί και να συμφέρει ακόμα κι αυτό, αν η σχέση σας καταντήσει ιδιαίτερα προβληματική. Μην ξεχνάς ότι η εταιρεία θα κοιτάξει το συμφέρον της. Αν δει ότι τη συμφέρει να σου κάνει τα χατήρια, θα στα κάνει. Αν δει ότι είσαι αρκετά "προβληματικός" σαν εργαζόμενος ώστε να αρχίσει να ψάχνεται για άλλες λύσεις, θα το κάνει. Και το χειρότερο έρχεται όταν μπει ο ανθρώπινος παράγοντας στη μέση (π.χ. "τη σπάσεις" στον ανώτερο). 

Κάπου εδώ θα σου ξαναπώ ότι κανείς μας δεν είναι τόσο ιδιαίτερος όσο πιστεύει. Μέσα σε έναν πλανήτη 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες με το δικό μας skillset. Μόνο εγώ έχω γνωρίσει 5-6 "πολυγλωσσικούς" στη ζωή μου. Φαντάσου μια εταιρεία που θα βάλει αγγελία ζητώντας αυτό ακριβώς.

ολοι οι πολυγλωσσοι εχουμε απειρες επιλογες, διαπραγματευεσαι αλλιως τη φαση. με παιρνει να είμαι απαιτητικος, και το κανω συχνα αλληλεγγυα στους συναδελφους μου.

Δημοσ.

Για αρχη το στελνω οπουδηποτε...Οχι για developer...Σηκωνει βελτιωσεις;

Πολλές...

Καταρχάς γιατί αναφέρεις πράγματα που δεν έχεις πάρει; Απλά για να φαίνεται μεγάλο;

Το "lower" τι εστί σε βιογραφικό;

Με τετοιο βιογραφικο προσωπικα μονο για καμιά καφετέρια σε βλέπω ή λάντζα να καθαρίζεις κουβάδες και πιάτα...

και φυσικα ο στρατός να φαίνεται αν έχει εκπληρωθεί ή όχι.

Δημοσ.

Το στρατό, μπορείς να τον βάλεις ως εργασιακή εμπειρία; Καλά, όχι για Ελλάδα, για εξωτερικό πιο πολύ.

Επίσης, σε θέσεις που ζητάνε πχ εργασιακή εμπειρία δύο χρόνια, όχι σε (πολύ) ειδικευμένο τομέα, μπορείς να πεις ότι έχεις βάζοντας και το στρατό. Πχ έβλεπα τις προάλλες κάτι θέσεις σε EU, Actionaid κτλ που ήθελε χ χρόνια προϋπηρεσία, είναι δόκιμο να συμπεριλάβεις το στρατό.

Δημοσ.

Το στρατό, μπορείς να τον βάλεις ως εργασιακή εμπειρία; Καλά, όχι για Ελλάδα, για εξωτερικό πιο πολύ.

Επίσης, σε θέσεις που ζητάνε πχ εργασιακή εμπειρία δύο χρόνια, όχι σε (πολύ) ειδικευμένο τομέα, μπορείς να πεις ότι έχεις βάζοντας και το στρατό. Πχ έβλεπα τις προάλλες κάτι θέσεις σε EU, Actionaid κτλ που ήθελε χ χρόνια προϋπηρεσία, είναι δόκιμο να συμπεριλάβεις το στρατό.

Σε ειδικές περιπτώσεις νομίζω μπορείς. Πχ αν στο στρατό ήσουν προγραμματιστής, web designer γιατί να μην το βάλεις αν πρόκειται για τέτοια θέση;

Δημοσ.

Πολλές...

Καταρχάς γιατί αναφέρεις πράγματα που δεν έχεις πάρει; Απλά για να φαίνεται μεγάλο;

Το "lower" τι εστί σε βιογραφικό;

Με τετοιο βιογραφικο προσωπικα μονο για καμιά καφετέρια σε βλέπω ή λάντζα να καθαρίζεις κουβάδες και πιάτα...

και φυσικα ο στρατός να φαίνεται αν έχει εκπληρωθεί ή όχι.

Ο φίλος είναι 19 χρονών. Τι περίμενες να έχει; MBA από το Harvard; Καλά κάνει και το βάζει γιατί στην ηλικία του είναι σε περίοδο σπουδών και πρέπει να το αναφέρει με τι ασχολείται αφού δεν έχει κάτι ανώτερο / πιο εξειδικευμένο.

Δημοσ.

Να προσθέσω κάτι που μου είχε πει ο πατέρας μου (που ξέρει αρκετά καλά πως λειτουργούν οι προσλήψεις): το βιογραφικό, πρέπει να είναι σχετικό με το αντικείμενο και οριακό στις δεξιότητες

Π.χ. σε αίτηση για junior developer που θα φτιάχνει στατικές HTML σελίδες δε γράφεις ότι έχεις αναπτύξει κρυπτογραφικό αλγόριθμο για την NSA και ότι ήσουν πρώην software architect στη Google, ή ότι το W3 Group σε συμβουλεύεται για το CSS4. Ακόμα κι αν ισχύουν όλα αυτά. Θα είσαι overqualified και δε θα σε προτιμήσουν έναντι κάποιου που απλώς καλύπτει τις ανάγκες τους, διότι απλά θα θεωρήσουν ότι θα έχεις και τις αντίστοιχες απαιτήσεις. Για χειρονακτική δουλειά από την άλλη, δε γράφεις ότι έχεις 2 Proficiency στα Αγγλικά και MSc σε τριάντα ειδικότητες. Τι τον νοιάζει τον άλλον για να μεταφέρεις καφάσια; Γράφεις όμως ότι κάθε χρόνο δουλεύεις ελιές στα χωράφια ή ότι έχεις κάνει 2 χρόνια οικοδομή.

• Like 2
Δημοσ.

Aυτό που είπε ο ζιο. Επίσης σε αυτές τις μονάδες συνήθως σου δίνουν και ένα χαρτί αποδεικτικό της εργασιακής εμπειρίας από το ΓΕΣ με τη διάρκεια και το πόστο που είχες , οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις εννοείται το βάζεις. Τώρα ο τυφεκιοφόρος ή ο "γενικων καθηκοντων" δεν το αναφερει καν...

Ο φίλος είναι 19 χρονών. Τι περίμενες να έχει; MBA από το Harvard; Καλά κάνει και το βάζει γιατί στην ηλικία του είναι σε περίοδο σπουδών και πρέπει να το αναφέρει με τι ασχολείται αφού δεν έχει κάτι ανώτερο / πιο εξειδικευμένο.

Φυσικά και δε μίλησα για το επίπεδο των σπουδών του αλλά για τη σύνταξη του βιογραφικού του. Δλδ καλυτερα να βαλει πχ "αγγλικα μέτριο επίπεδο" παρά  "lower (?)  προετοιμασια εξετασεων", το ίδιο και για τα γερμανικά. Επίσης και βάζει κάτι που δεν έχει στα χέρια του και χρησιμοποιεί μη δόκιμους όρους για βιογραφικό.

Ξέρει πολύ καλά ο εργοδότης ότι ο Μ.Ο στα 19 και τα 20 τρίχες κατσαρές έχει στο βιογραφικο του. Το να γεμίζεις απλά τη σελίδα δεν βοηθάει.

• Like 1
Δημοσ.

@Liam Lawrence

Κάκιστο βιογραφικό ειδικά στο section των ξένων γλωσσών. Σβήσε οποιαδήποτε αναφορά σε γλώσσα που δεν έλαβες πιστοποιητικό όταν το λάβεις το αναφέρεις. Σβήσε την λέξη "lower" αυτό είναι βλαχοελληναράδικος χαρακτηρισμός που υπήρχε τις προηγούμενες δεκαετίες για να δείξει και καλά οτι το Β2 level είναι χαμηλότερο του C2 (proficiency). Γράψε ακριβώς το είδος του πιστοποιητικού το επίπεδο με τον συμβολισμό του (Β1/Β2 - C1/C2 κοκ) και πότε το πήρες. Αν λάβεις του cambridge Β2 θα γράψεις First Certificate of English - Univeristy of Cambridge, αν είναι του Michigan ψάξε και βρες τα αρχικά του ECCE και βάλτα κοκ.

Σβήσε υπηκοότητα και οτι είσαι άγαμος. Δεν ενδιαφέρουν κανέναν και είναι ανούσιο να τα γράφεις, αν και όποτε παντρευτείς και αποκτήσεις παιδιά τότε το αναφέρεις. 

Δημοσ.

Να προσθέσω κάτι που μου είχε πει ο πατέρας μου (που ξέρει αρκετά καλά πως λειτουργούν οι προσλήψεις): το βιογραφικό, πρέπει να είναι σχετικό με το αντικείμενο και οριακό στις δεξιότητες

Π.χ. σε αίτηση για junior developer που θα φτιάχνει στατικές HTML σελίδες δε γράφεις ότι έχεις αναπτύξει κρυπτογραφικό αλγόριθμο για την NSA και ότι ήσουν πρώην software architect στη Google, ή ότι το W3 Group σε συμβουλεύεται για το CSS4. Ακόμα κι αν ισχύουν όλα αυτά. Θα είσαι overqualified και δε θα σε προτιμήσουν έναντι κάποιου που απλώς καλύπτει τις ανάγκες τους, διότι απλά θα θεωρήσουν ότι θα έχεις και τις αντίστοιχες απαιτήσεις. Για χειρονακτική δουλειά από την άλλη, δε γράφεις ότι έχεις 2 Proficiency στα Αγγλικά και MSc σε τριάντα ειδικότητες. Τι τον νοιάζει τον άλλον για να μεταφέρεις καφάσια; Γράφεις όμως ότι κάθε χρόνο δουλεύεις ελιές στα χωράφια ή ότι έχεις κάνει 2 χρόνια οικοδομή.

.

. Επειδή ο software architect της Google θα πάει για junior, η και να είχε κρίση ταυτότητας και να πήγαινε, ο εργοδότης δεν τον έπαιρνε με την και ας πούμε. Αναλόγως την θέση οι απαιτήσεις είναι αναμενόμενες, και ο καλύτερος υποψήφιος είναι πάντα η πρώτη επιλογή, άμα δεν κάτσει το οικονομικό οκ, αλλά η εταιρεία θα κυνηγήσει τον overqualified υποψήφιο.

Δημοσ.

@Liam Lawrence

Κάκιστο βιογραφικό ειδικά στο section των ξένων γλωσσών. Σβήσε οποιαδήποτε αναφορά σε γλώσσα που δεν έλαβες πιστοποιητικό όταν το λάβεις το αναφέρεις.

OXI OXI OXI OXI OXI ... εντελώς βλαχο-ελληνική νοτροπία το παραπάνω ... αν μπορείς να μιλήσεις μια γλώσα γράψε την, γράψε το επίπεδο περιγραφικά, και αν έχει κάποια πιστοποίηση την βάζεις και αυτήν ... αλλά σε καμία περίπτωση δεν σαμποτάρεις τον εαυτό σου κρύβοντας ίσως το μόνο δυνατό selling point που μπορεί να έχει ένας 19χρονος. Ξέρω πολλές περιπτώσεις που η γνώση μιας συγκεκριμένης γλώσσας ήταν το 90% ΄των κριτιρίων πρόσληψης.

Σβήσε την λέξη "lower" αυτό είναι βλαχοελληναράδικος χαρακτηρισμός που υπήρχε τις προηγούμενες δεκαετίες για να δείξει και καλά οτι το Β2 level είναι χαμηλότερο του C2 (proficiency). Γράψε ακριβώς το είδος του πιστοποιητικού το επίπεδο με τον συμβολισμό του (Β1/Β2 - C1/C2 κοκ) και πότε το πήρες. Αν λάβεις του cambridge Β2 θα γράψεις First Certificate of English - Univeristy of Cambridge, αν είναι του Michigan ψάξε και βρες τα αρχικά του ECCE και βάλτα κοκ.

ΟΚ

Σβήσε υπηκοότητα και οτι είσαι άγαμος. Δεν ενδιαφέρουν κανέναν και είναι ανούσιο να τα γράφεις, αν και όποτε παντρευτείς και αποκτήσεις παιδιά τότε το αναφέρεις.

Αν το στέλνεις ελλάδα για θα συμφωνήσω, για εξωτερικό δε βλάπτει να φαίνεται ότι είναι EU citizen (εκτός αν δηλώνεται στο σύστημα υποβολής).

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μπορεί κάποιος σχετικός και έμπειρος να μου πει τη γνώμη του για το βιογραφικό μου; Αν ναι, ας  μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...