Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια οπως βλεπεται το τιττλο του θεματος η απορια μου ειναι για το βιογραφικο.

Εχω δει και εχω διαβασει πολλα και διαφορα αλλα απο οτι ειδα κανεις δεν εχει το σωστο βιογραφικο. Αλλοι εχουνε εκθεση γα βιογραφικο αλλοι δεν εχουνε αλλοι εχουνε φωτογραφια αλλοι οχι αλλοι νορμαλ και αλλοι σου λενε οτι εχεις λιγα η εχεις βαλει σαλτσα. Το θεμα μου εμενα ειναι η φορμα. Εχω φτιαξει μια φορμα εγω και θα ηθελα την γνωμη σας. Και αν μπορουσε και κανεις αλλος να ανεβασει η να προτεινει καλο θα ηταν. Πιστευω ολοι εχουμε την αναγκη απο μια δουλεια λιγο η πολυ και οτι θα ηταν λιγο χρησιμο να ανταλλαξουμε ιδεες για αυτο το θεμα.

Kωνσταντινος.doc

• Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα ανεβάσω αργότερα κάτι samples από τα δικά μου, αλλά υπόψιν ότι το καλό βιογραφικό εξαρτάται από το ποιός είσαι, σε τι χώρο είσαι και σε ποιόν το στέλνεις. Δεν υπάρχει ένα βιογραφικό κατάλληλο για όλες τις περιπτώσεις.

Επίσης pro tip: το βιογραφικό κάνει μία δουλειά σίγουρα, και μια ακόμα αν είσαι τυχερός.

Σίγουρα λοιπόν αν το βιογραφικό δε φαίνεται καλό τα πρώτα 15 δευτερόλεπτα που θα το δει ο άλλος, κόβεσαι (π.χ. χάλια formatting, ορθογραφικά λάθη, cartoon fonts, με αστεράκια glitter για background, κλπ). Ο λόγος είναι απλός: για μια θέση θα έχεις 100 υποψηφίους και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις 100 συνεντεύξεις. Επομένως κάπως πρέπει να κόψεις πολύ κόσμο χωρίς συνέντευξη. Το βιογραφικό κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά.

Αν είσαι τυχερός και περάσεις το κοσκίνισμα και μπεις στη λίστα των συνεντεύξεων, τότε ίσως κάποιος να διαβάσει το βιογραφικό σου πιο προσεκτικά. Εκεί έχεις τη δυνατότητα να κάνεις καλή εντύπωση με κάποιο ιδιαίτερο δικό σου τρόπο, αλλά αυτή η περίπτωση πρώτον είναι κάθε άλλο παρά συνηθισμένη και δεύτερον από τη στιγμή που θα κάνεις συνέντευξη έχεις 100 φορές περισσότερες δυνατότητες να κάνεις καλή (ή και κακή) εντύπωση εκεί.

Ηθικό δίδαγμα:

1. Ο βασικός σκοπός του βιογραφικού είναι να πείσεις στον εργοδότη ότι δεν είσαι πίθηκος μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Βιογραφικό που δεν καταφέρνει αυτό το πράγμα είναι για τα σκουπίδια.
  2. Μη γράφετε βλακείες στα βιογραφικά, δεν τις διαβάζει κανείς. Όταν είσαι πολύ νέος και δεν έχεις να γράψεις πολλά, καλύτερα γράψε λιγότερα παρά ότι σου αρέσει το κολύμπι και η ποίηση.
  3. Κανείς δεν πρόκειται να σε πάρει για δουλειά επειδή έγραψες παπάτζες στο βιογραφικό. Αντίθετα, μπορεί να εκτεθείς.
  4. Τα σημαντικά πράγματα πάνε στην αρχή. Στο sample του TS η επαγγελματική εμπειρία είναι 4η στη σειρά. Υπάρχουν όντως 3 πράγματα για σένα που θεωρείς ότι είναι πιο σημαντικό να μάθει ο υποψήφιος εργοδότης από την προϋπηρεσία σου; Όχι.
  5. Less is more. Ενδιαφέρει το συγκεκριμένο εργοδότη αν είσαι άγαμος, Έλληνας, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, ή με επαγγελματικό δίπλωμα hovercraft; Αν όχι, δεν το γράφεις.
  • Like 11
Δημοσ.

Θα πρότεινα επίσης, πέραν των συμβουλών που ήδη παρατέθηκαν, να χρησιμοποιείς κάποια περισσότερο "σένια" γραμματοσειρά (η Times New Roman μου φαίνεται λίγο cheesy για βιογραφικό), όπως την κλασσική Arial ή την Tahoma.

Καλό θα ήταν επίσης να χρησιμοποιήσεις 10ρια ή 11άρια γράμματα, τα 12αρια βγάζουν μάτι μερικές φορές.

Επίσης, παίξε όσο μπορείς με περισσότερο formal εκφράσεις. Για παράδειγμα, αυτό το "στρατιωτική θητεία", καλό θα ήταν να γίνει "στρατιωτικές υποχρεώσεις".

Τέλος, ιδανικά κάνε export σε PDF το βιογραφικό σου, ώστε να αποφύγεις την πιθανότητα μπαχαλέματος του formatting λόγω π.χ. ασυμβατοτήτων ανάμεσα στο δικό σου editor και αυτόν του εργοδότη. 

Α, θα μπορούσες επίσης να χώσεις και μια Αγγλική εκδοχή του βιογραφικού σου στο PDF, ακόμα και αν σκοπεύεις να το στείλεις αποκλειστικά σε Έλληνα εργοδότη.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν βλαπτει επισης να ειναι ομορφο. Λιγο μπλε γραμματοσειρα πχ σε επικεφαλιδες, κανε box , καμια * * * ετσ.

Ναι ειναι συντομο σχετικα, εκτος αμα φυσικα εχεις πραγματα να πεις ,πχ αμα εχεις 5 προηγουμενες δουλειες προφανος θα τις βαλεις ολες ξεκινοντας απο την πιο προσφατη. 

Και οπως αναφερθηκε, μην γραφεις πιπες. 

Δημοσ.

Θα πρότεινα επίσης, πέραν των συμβουλών που ήδη παρατέθηκαν, να χρησιμοποιείς κάποια περισσότερο "σένια" γραμματοσειρά (η Times New Roman μου φαίνεται λίγο cheesy για βιογραφικό), όπως την κλασσική Arial ή την Tahoma.

Καλό θα ήταν επίσης να χρησιμοποιήσεις 10ρια ή 11άρια γράμματα, τα 12αρια βγάζουν μάτι μερικές φορές.

Σωστός. Εγώ στο τελευταίο major redesign τα έκανα Calibri 10.

• Like 1
Δημοσ.

Μη γράφετε βλακείες στα βιογραφικά, δεν τις διαβάζει κανείς. Όταν είσαι πολύ νέος και δεν έχεις να γράψεις πολλά, καλύτερα γράψε λιγότερα παρά ότι σου αρέσει το κολύμπι και η ποίηση.

Ενώ στα άλλα γενικά συμφωνώ, εδώ διαφωνώ. Πρώτον, σε μερικές κουλτούρες συνηθίζεται να το γράφεις για να δείξεις ότι έχεις και ζωή (π.χ. Ολλανδία) αλλά και πέρα από αυτό θεωρώ πως μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα ακόμα κι από αυτό. Δηλαδή αν θέλει η Red Bull άτομο και ο ένας έχει ενδιαφέροντα snowboarding, surfing σε σχέση με κάποιον που έχει όπερα και χρηματιστήριο ή RPG ξέρω γω, πιθανολογώ πως ο πρώτος έχει καλύτερες πιθανότητες, αλλά και γενικά μπορείς να καταλάβεις σε κάποιες περιπτώσεις πως θα ταιριάξει στην εταιρία. 

Δημοσ.

Όπως λες, μπορείς (ίσως) να καταλάβεις κάποια πράγματα ακόμα κι από αυτό. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις φτάσει στο σημείο να διαβάζεις προσεκτικά το βιογραφικό... οπότε είναι νομίζω φαύλος κύκλος.

Για τη red bull που λες ναι σαφώς και τελικά μπορεί να έχει σημασία αν είσαι πωρωμένος snowboarder και surfer, αλλά δε νομίζω ότι πρόκειται να αποκλείσουν κάποιον επειδή δεν τα γράφει αυτά στο cv. Επιπλέον, αν στέλνεις στη red bull το ότι κάνεις π.χ. competitive snowboarding δε θα το χαρακτήριζα "βλακεία" που λέω παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν βγάζεις το "Βιογραφικό σημείωμα". Φτιάξε ένα διαφανή πίνακα, δεν κάνει να τα γράφεις με άνω κάτω τελεία.

Στρατιωτικές υποχρεώσεις, πάνω μαζί με τα υπόλοιπα προσωπικά στοιχεία. Σπουδές μαζί με τα σεμινάρια. "Άλλες γνώσεις" βγάλτο. Ξένες γλώσσες, Η/Υ και άλλες δεξιότητες κάτω-κάτω.

Ατομικά χαρακτηριστικά δεν ξέρω τι σημαίνει. Περιγράφεις τον χαρακτήρα σου; Ούτως ή άλλως, βγάλτο. Προσωπικά ενδιαφέροντα επίσης. Και μη πας και γράψεις κάτι σαν "ενφεροντα".

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, αυτό το Europass λέει τίποτα, ή όχι;

Εμένα προσωπικά μου φαίνεται μπάχαλο και δυσνόητο. Αλλά γούστα είναι αυτά, είπαμε.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...