@X@ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Χαιρετε , το pc που εχω περιλαμβανει : mb: ASROCK FM2A88M EXTREME4+ RETAIL cpu: AMD A10 6800K 4.10GHZ BOX ram: HyperX Fury Blue 8GB DDR3-1866MHz hd: Seagate Barracuda 1TB SATA HDD ssd: Samsung 840 Evo 120GB psu: CORSAIR VS SERIES VS550 - 550W case: CoolerMaster K280 case fan: CoolerMaster Silent Sl1 Σκοπευω συντομα να τον αναβαθμισω λιγο προσθετοντας επιπλεον 8gb ram και μια Gpu (gtx950 η 960 ) . Σε αρκετα σχολια οσο αφορα τον επεξεργαστη , αναφερουν αρκετοι οτι η μαμα ψυκτρα δεν ειναι και τοσο καλη και οτι μια αγορα ψυκτρας χρειαζεται . Επειδη δεν γνωριζω και πολλα για το θεμα αυτο , θα ηθελα να ρωτησω αν χρειαζεται να προσθεσω μια ψυκτρα επεξεργαστη , και αν ναι θα ηθελα να μου προτεινεται μια (να ταιριαζει με το ολο συστημα , να μην εχω προβληματα συμβατοτητας η οτιδηποτε αλλο , εχοντας υποψη τις αναβαμισεις που σκοπευω να κανω) . Σας παραθετω θερμοκρασιες την ιδια χρονικη στιγμη core temp : http://prntscr.com/bjilvf hwmonitor: http://prntscr.com/bjimcc Δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικες η οχι , για αυτο χρειαζομαι την βοηθεια σας. Σας ευχαριστω εκ των προτερων
Xristaras12 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 amd overdrive για θερμοκρασίες σε amd cpu/apu. Πιθανότερο το hwmonitor να λεει την αλήθεια,δοκίμασε και το hwinfo. καλο θα ηταν πάντως,να αλλάξεις ψυκτρα με κάτι καλύτερο, 2
Arkoudelos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Θα σου πρότεινα να την αλλάξεις τη ψύχτρα. Το 64-80 για θερμοκρασίες είναι ψηλές. Μέτρησε το κουτί σου από τη μητρική και μέχρι το πάνελ απέναντι να δεις τι διαστάσεις χωράει και βρες μια aftermarket ψύχτρα από το skroutz (212 Evo αν χωράει θα είναι μια χαρά). Πάρε και μια ποιοτική θερμοαγώγιμη πάστα (MX-4) για να αντικαταστήσεις τη παλιά. Τώρα για καλύτερες θερμοκρασίες μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα π.χ 1) Τακτοποιείς όλα σου τα καλώδια με tier up όσο πιο άκρη γίνεται για να δημιουργήσεις όσο περισσότερο κενό χώρο ανάμεσα στα ανεμιστήρια γίνεται 2) Καθάρισμα όλο το κουτί με πεπιεσμένο αέρα/blower/ αέρα στο βενζινάδικο. 3) Φροντίζεις να έχεις αρκετά ανεμιστηράκια στο κουτί (1 μπροστά, 1 στο πλάι να ρουφάνε και 1 πίσω να διώχνει).
driftingcris Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Περα απο το θεμα με τις θερμοκρασιες, γτ δεν πας σε καποια amd καρτα για να την τρεξεις σε crossfire με τον apu?
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Περα απο το θεμα με τις θερμοκρασιες, γτ δεν πας σε καποια amd καρτα για να την τρεξεις σε crossfire με τον apu? Δεν ζητάει κάτι τέτοιο ο ts, αν το ζήταγε νομίζω πως θα του απαντάγαμε και επίσης δεν αξίζει το crossfire igpu με ξεχωριστή, χίλιες φορές μια r7 250 που είναι σαφώς δυνατότερη, παρά 7750 crossfire με την igpu του a10 6800k. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες ας αλλάξει την ψύκτρα, η στοκ δεν φτάνει, ειδικά για τον a10 6800k τώρα καλοκαίρι. Το package είναι απλά μια λάθος ένδειξη στο socket fm2 / fm2+, το cputin είναι το socket και δεν πρέπει σε full load να ξεπερνά τους 72. Ας μας πει budget ο ts να του προτείνουμε μια ψύκτρα, αν και πιστεύω πως με μια ψύκτρα στο 30αρι θα είναι υπέρ κομπλέ και πως δεν χρειάζεται να δώσει παραπάνω. Το auxtin είναι ένδειξη της θερμοκρασίας του τροφοδοτικού, αλλά δεν παίζει να είναι όντως αυτή, 63 είναι overkill, ακόμη και αν βάλει το χέρι του στο σημείο που βγάζει αέρα το τροφοδοτικό, αν βγαίνει κρύος προς χλιαρός αέρας τότε ζήτημα να παίζει στους 40 το τροφοδοτικό, κοινώς λάθος ένδειξη.
@X@ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Ευχαριστω για τις απαντησεις . Κατεβασα το AMD overdrive και το hwinfo οπως προτεινε ο Xristaras12 . Παραθετω τι δειχνει το overdrive : http://prntscr.com/bjl5dh για CPU , και : http://prntscr.com/bjl5s9 για gpu . Στο hwinfo ειναι λιγο πολυπλοκα τα πραματα και δεν ξερω που να ελέγξω . Στο hwmonitor μολις τωρα το ξανακοιταω και μου δειχνει αυτο : http://prntscr.com/bjl6nr (ανεβασμενο το cputin) . (συγκεκριμενα αυτην την στιγμη εχω ανοιχτα 10tabs στο chrome , mtorrent , adobe Illustrator , winamp , hwmonitor , overdrive , nexus font manager ... για να παρετε μια ιδεα απο την χρηση αυτην την στιγμη και τις θερμοκρασιες - δεν ξερω αν βοηθαει απλα το αναφερω ) Δεν εχω βγαλει ακρη ακομα με τις τοσες εφαρμογες , ποια δειχνει το σωστο και ποια οχι , και αν οντως χρειαζομαι ψυκτρα η οχι . (αλλα μαλλον χρειαζομαι ) Για το budget της ψυκτρας , εκει γυρω 30-40ευρω μπορω να διαθεσω .. Για την CoolerMaster Hyper 212 EVO που μου προτεινε ο Arkoudelos , νομιζω ειναι καλη επιλογη (χωρις να ξερω πολλα, απλα απο τις κριτικες που διαβασα) , απλα θελω να σιγουρευτω οτι θα μπαινει κανονικα στο συστημα μου. Για την καρτα γραφικων , να πω την αληθεια δεν γνωριζω καν τι ειναι το Crossfire (υποθετω χρηση 2 gpu ? μια του επεξεργαστη και μια καινουρια ? ) , δεν ξερω . Επειδη δεν ειμαι gamer (κανενα pro η 2κ σπανια ) , τον υπολογιστη τον χρησιμοποιω κυριως για illustrator - photoshop , multitasking , σερφαρισμα , ταινιες , κτλ . Για αυτο σκευτομαι οτι αν παρω μια 950gtx η r7 370 εκει γυρω στα 150ευρω νομιζω θα ειμαι υπερκαλλυμενος και θα δω εστω καπια διαφορα σε καποιες εφαρμογες . Θεωρω οτι σιγουρα θα ναι καλυτερη απο αυτην που εχω τωρα . Αν υπαρχει κατι καλυτερο να μου προτεινετε θα το εκτιμουσα . Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια
BlueBlood7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Από το amd overdrive τα margin δείψνουν ότι απέχεις 36 βαθμούς από το ανώτατο όριο το οποίο νομίζω ότι για τον 6800κ είναι 74 βαθμοί. Συνεπώς οι θερμοκρασία του επεξεργαστή σου είναι στους 38. Οι νορμαλ θερμοκρασίες είναι από 25-36 πάνω κάτω. Άρα οι θερμοκρασίες σου είναι λογικές και μάλιστα αυτή την περίοδο. Ωστόσο προσθέτοντας και μια gpu ενδέχεται να αυξηθούν και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να πάρεις μια ψύκτρα.
Xristaras12 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 επίσης,αν θες να καθυστερήσεις την ψύκτρα υπάρχει η λύση του να κλείσεις το turbo core του επεξεργαστή. θα πηγαίνει απλά μέχρι την βασική συχνότητα του και οχι παραπάνω και αυτόματα. Συνήθως το αυτόματο turbo δίνει αρκετά παραπάνω τάση για μερικά ΜΗΖ με αποτέλεσμα να εκπέμπει περισσότερη θερμότητα ο επεξεργαστής εκείνη την ώρα. Έχε το overdrive ανοιχτό και κάνε τις δουλειές που κάνεις συνήθως και κοίταζε τις θερμοκρασίες. καλό θα ηταν να μην φτάνεις στα ορια του επεξεργαστή. Αν δεις και πλησιάζει,κλείσε το turbo απ το bios και έλεγξε πάλι
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Ωστόσο προσθέτοντας και μια gpu ενδέχεται να αυξηθούν και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να πάρεις μια ψύκτρα. Οχι, προσθετωντας gpu -και προσεχοντας: εκεινη να εχει ικανοποιητικο συστημα ψυξης- θα παψει να χρησιμοποιει την ενσωματωμενη του/στον επεξεργαστη <=> δροσεροτερος
@X@ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Thanks . Για να καταλαβω , στο overdrive το thermal margin δειχνει το ποσο απεχω απο το ανωτατο οριο ? (νομιζα οτι δειχνει την συγκεκριμενη θερμοκρασια ) . Οσο αφορα την ψυκτρα , να προχωρησω στην hyper 212 evo ? πως μπορω να σιγουρευτω οτι θα ταιριαξει μια χαρα και δεν θα εχω θεματα με την εγκατασταση της . ? Εκτος απο την ψυκτρα πρεπει να αγορασω και θερμοαγώγιμη πάστα ? ή συμπεριλαμβανεται μαζι με την ψυκτρα?
BlueBlood7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Οχι, προσθετωντας gpu -και προσεχοντας: εκεινη να εχει ικανοποιητικο συστημα ψυξης- θα παψει να χρησιμοποιει την ενσωματωμενη του/στον επεξεργαστη <=> δροσεροτερος Ναι υπάρχει και αυτό. Thanks . Για να καταλαβω , στο overdrive το thermal margin δειχνει το ποσο απεχω απο το ανωτατο οριο ? (νομιζα οτι δειχνει την συγκεκριμενη θερμοκρασια ) . Οσο αφορα την ψυκτρα , να προχωρησω στην hyper 212 evo ? πως μπορω να σιγουρευτω οτι θα ταιριαξει μια χαρα και δεν θα εχω θεματα με την εγκατασταση της . ? Εκτος απο την ψυκτρα πρεπει να αγορασω και θερμοαγώγιμη πάστα ? ή συμπεριλαμβανεται μαζι με την ψυκτρα? Χωράει στο κουτί σου δεν έχεις πρόβλημα. Δεν θυμάμαι αν έχει πάστα αλλά πάρε μια καλή. Δεν είναι ακριβή. http://www.skroutz.gr/s/7580286/ProlimaTech-PK-3-1-5gr.html Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2016 από BlueBlood7
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Thanks . Για να καταλαβω , στο overdrive το thermal margin δειχνει το ποσο απεχω απο το ανωτατο οριο ? (νομιζα οτι δειχνει την συγκεκριμενη θερμοκρασια ) . Οσο αφορα την ψυκτρα , να προχωρησω στην hyper 212 evo ? πως μπορω να σιγουρευτω οτι θα ταιριαξει μια χαρα και δεν θα εχω θεματα με την εγκατασταση της . ? Εκτος απο την ψυκτρα πρεπει να αγορασω και θερμοαγώγιμη πάστα ? ή συμπεριλαμβανεται μαζι με την ψυκτρα? Είναι καλή επιλογή και περιλαμβάνει πάστα και οδηγίες για το socket σου μην σε απασχολεί. Άν θες περισσότερες προτάσεις ρώτα εδώ http://www.insomnia.gr/topic/610848-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%88%CF%8D%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82/
FasTaker Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Προσωπικα με τις θερμοκρασιες που βλεπω δεν εχει θεμα. Εφοσον δεν θα κανει OC (για δικους του λογους ανα και δεν καταλαβαινω γιατι να παρεις σειρα Κ χωρις OC) και οι εφαρμογες πουχρησιμοποιει δεν στρεασαρουν την cpu δεν θα εχει θεμα. Το αυτοματο over voltage ομως ειναι αθλιο λιγο ν ζηταει παραπανω κανα παιχνιδι και μπαμ παρε αλλα 800 MHZ δωρο και παρε και 90C αμα ειναι χειμωνας στα 85C. Προσωπικα εχω παει σε αrctic evo αλλα τρεχω στα 4.8GHZ ενω το stock ειναι 3.4
@X@ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Xristaras12 , Εχω ανοιχτο το Overdrive καθως κανω την δουλεια μου , και υπαρχουν στιγμες που το κοιταω και το thermal margin φτανει μεχρι 1-2 % . Δεν ειναι ανυχητικο αυτο ? Και χωρις να παιζω καποιο game . Απλα με λιγο παραπανω software ανοιχτα . (πολλα tabs , photoshop , illustrator , κ.α ) Οσο αφορα το turbo core του επεξεργαστη , πως μπορω να το απενεργοποιησω απο το Bios ? Δεν θα εχω μειωση στην αποδοση μετα ? Δεν ηξερα καν περι turbo core . Μου φαινετε ειμαι ενα βημα πριν την αγορασω την evo212 . (περιττο να πω οτι υπολογιστης παγωνει και κανει επανεκιννηση κατα καιρους , δεν μπορω να βρω για πιο λογο , αλλα υποθετω μπορει να ειναι απο αυτο .. ? ) Σας ευχαριστω πολυ ολους .
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Xristaras12 , Εχω ανοιχτο το Overdrive καθως κανω την δουλεια μου , και υπαρχουν στιγμες που το κοιταω και το thermal margin φτανει μεχρι 1-2 % . Δεν ειναι ανυχητικο αυτο ? Και χωρις να παιζω καποιο game . Απλα με λιγο παραπανω software ανοιχτα . (πολλα tabs , photoshop , illustrator , κ.α ) Οσο αφορα το turbo core του επεξεργαστη , πως μπορω να το απενεργοποιησω απο το Bios ? Δεν θα εχω μειωση στην αποδοση μετα ? Δεν ηξερα καν περι turbo core . Μου φαινετε ειμαι ενα βημα πριν την αγορασω την evo212 . (περιττο να πω οτι υπολογιστης παγωνει και κανει επανεκιννηση κατα καιρους , δεν μπορω να βρω για πιο λογο , αλλα υποθετω μπορει να ειναι απο αυτο .. ? ) Σας ευχαριστω πολυ ολους . Το Thermal margin είναι σε βαθμους όχι σε %. Το % το βλέπεις από κάτω στα γραφήματα. Κάπου έχεις μπερδευτεί. Το ότι παγώνει και κάνει επανεκκινήσεις μπορεί να οφείλεται και σε άλλα πράγματα όπως το τροφοδοτικό. Πρέπει να παρακολουθείς το Thermal margin σχολαστικά να δεις μέχρι που φτάνει. Όσο λιγότερους βαθμούς δείχνει τόσο πιο ανησυχητικό είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα