Προς το περιεχόμενο

Το PS4 Neo θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016

Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους για ακόμα μια φορά όσον αφορά τις αναλύσεις τις ίντσες και την απόσταση.

Για να δούμε διαφορά σε μια 55αρα ανάμεσα σε 4k και 1080p πρέπει να καθόμαστε στο 1.5 μέτρο.

Για να δούμε διαφορά σε μια 55αρα ανάμεσα σε 1080p και 720p πρέπει να καθόμαστε σε κάτω από 3 μέτρα.

Όλες οι αναλύσεις αξίζουν αρκεί να καθόμαστε στην απόσταση που πρέπει.

Αν βάλω ένα κανάλι της digea η μία βιντεοκασετα με ανάλυση 360p και βλέπω στα 8 μέτρα σε μια 55αρα η ανάλυση θα φαίνεται HD.

Για αυτό λέμε ότι στα κινητά οι αναλύσεις πάνω από Full HD είναι καθαρό marketing και μόνο με μεγεθυντικό φακό βλέπουμε διαφορες. Κάτι πάνε να κάνουν τώρα με το vr ώστε να αξιοποιηθουν αυτές οι αναλύσεις.

Την μεγαλύτερη διαφορά τη βλέπουμε με την αλλαγή τεχνολογίας πχ σε oled παρα απλά αυξανοντας την ανάλυση.

Γνώμη μου είναι η αγορά μιας καλής Full HD τηλεόρασης στα 100hz παρα μιας 4k στα ίδια χρήματα στα 50hz και κατωτερης τεχνολογίας πάνελ.

Μιλοντας παντα για ultra hd υλικο. Στη 55αρα εισαι στα 2 μετρα οχι εναμισι, το λεει και στο πινακακι απο κατω. τωρα και λιγο παραπανω ,μισο με ενα μετρο, να σαι φαινεται η διαφορα σε καλο υλικο, δεν βλεπουν ολοι οι ανθρωποι το ιδιο, προφανως δεν εννοω να εισαι 2 μετρα παραπανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Παιδια ολη η καψα γινεται για το VR και οχι για τα 4κ.Σε λιγα χρονια η συγκεκριμενη τεχνολογια θα εχει ενα τεραστιο μεριδιο της αγορας.Το εχουν παρει χαμπαρι ολες οι εταιριες και πολλες εχουν ξεκινησει να απασχολουν ενα τεραστιο μερος του δυναμικου τους στην αναπτυξη VR games .Αν οι κονσολες δεν θα μπορουν να τρεξουν τετοιο περιεχομενο απλα ειναι τελειωμενες.

λοιπον ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ και αφηστε καποιοι τα γραφικα και τα ακαταληπτα ..

Το 10bit 4k αρχειο σε εστω απλο 10μπιτο 4κ πανελ οχι πιστοποιημενο hdr EXEI ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ..

Σιγουρα τα hevc αρχεια σε 1080p και 10bit μειωνουν τη διαφορα αλλα και παλι υφισταται .. εχω 65αρα φετινη LG 4k 10bit και ξερω .. και στα παιχνιδια εχει αρκετα μεγαλη διαφορα .. battlefield kai total war .. 

Για να δεις τι κοτσανες πετατε μερικοι .. τι ελεεινη αγνοια εχετε 

Για πες μας anesis πως σε λενε τι ειναι το media center ? 4k native??? ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧ 

Δηλαδη_??? στα ποσα τρεχει ο ι7 και τι καρτα γραφικων εχεις .. 

Αν εχεις Nvidia απλα κωμωδια και ισως δικαιολογεισαι που δε βλεπεις διαφορα γιατι 1) η εικονα ειναι χαλια 2) διοτι τα hdmi 2.0 και καλα που εχει μια 970 ας πουμε δεν εχουν πληρες ευρος και περνανε 8bit chroma 4.2.0 αν θυμαμαι καλα 

Αν εχεις Ατι οκ καλως απο εικονα αλλα τι native βλεπεις ?? AΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ HDMI 2.0 -.. Εχει βεβαια display port με ευρος 18mbit AΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ADAPTOR !!! 

Εγω εχω βρει εναν καλο (60 euro kai den yparxoyn) και ναι τωρα βλεπω 4κ 60 hz full chroma 

υποψιν θελει δυνατο επεξεργαστη το 4κ 

MHN το ανοιγετε το ερμο το στομα αν δεν ξερετε τι λετε γιατι παραπληροφορειτε τον κοσμο και ξεφτυλιζετε το ινσομνια 

Αντε

Για αυτο τα pc είναι καλύτερα μπορείς να τα φτιάξεις εσύ και μα τα αναβαθμίσεις και να παίζεις ότι θέλεις ο μόνος λόγος που αξίζει να αγοράσεις PS4 είναι τα ps4 games που τα βγάζει η Sony μόνο για το ps4

Μιλοντας παντα για ultra hd υλικο. Στη 55αρα εισαι στα 2 μετρα οχι εναμισι, το λεει και στο πινακακι απο κατω. τωρα και λιγο παραπανω ,μισο με ενα μετρο, να σαι φαινεται η διαφορα σε καλο υλικο, δεν βλεπουν ολοι οι ανθρωποι το ιδιο, προφανως δεν εννοω να εισαι 2 μετρα παραπανω.

Στο 1.59 βλέπεις διαφορά 4k με 1080p όχι 2 μέτρα. Εγώ που έχω 55αρα στα 3.10 βλέπω 720p και δεν υπάρχει διαφορά με τα καλά 1080p. Κάπως έτσι είναι και το 4k με το 1080

Εγώ το ξέρω παιδιά ότι όσο πιο πίσω κάθεσαι τόσο μειώνεται η δυνατότητα που έχει το μάτι σου να αντιληφθεί τη διαφορά.Δε χρειάζεται να συζητάμε για το εάν γυρίζει η Γη.Απλά δεν έχω καταλάβει από πότε ακριβώς ένα περίπτερο 60 ιντσών έγινε μόνιτορ και το κοιτάμε στους 40 πόντους και δεν παρέμεινε η κλασική tv που μπαίνει στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι σε φυσιολογική απόσταση θέασης.Η οποία μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν ήταν ούτε 1 ούτε 1,5 μέτρο που βλέπω εδώ μέσα...

Από τη στιγμή που ανεβαίνει η ανάλυση γιατί όχι; Στα 2μ σε 1080p έχουμε ~50", σε 4Κ 65" και αν πάμε και σε 8Κ μπορεί στα 2μ να έχουμε 80+ ίντσες.

Φυσικά αυτή η αύξηση δεν μπορεί να γίνεται επ' αόριστο μιας και το οπτικό πεδίου του ματιού είναι συγκεκριμένο, αλλά σίγουρα από τα 2μ μπορεί να δει επιφάνειες πολύ μεγαλύτερες από 60 και 65", πόσο μάλλον σε κυρτά panel που εκμεταλεύονται στο έπακρο το οπτικό πεδίο του ματιού. Επίσης προϋπόθεση είναι τα panel να είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να μην κουράζουν σε αυτή την απόσταση, πράγμα που έτσι κι αλλιώς βελτιώνεται με κάθε γενιά τηλεόρασων και δεν υπάρχει σήμερα θέμα στον τομέα αυτό από αξιόλογα μοντέλα.

Τώρα αν κάποιος που βλέπει από τα 2-2.5 μέτρα δεν μπορεί λόγω χώρου να βάλει μεγαλύτερη από 55" τηλεόραση, η 4Κ ανάλυση από μόνη της δε θα του προσφέρει σχεδόν τίποτα. Πολύ πιθανόν βέβαια, όσο όλο και περισσότερα panel είναι 4Κ, να βρει κανείς στην ίδια τιμή 55αρα 4Κ με καλύτερο panel απ' ότι μια παλιά 55άρα 1080p που ξέμεινε στο ράφι, οπότε εκεί απλά διαλέγει την πρώτη. Αν όμως η σύγκριση γίνεται μεταξύ 4Κ panel με "φθηνά" χαρακτηριστικά και ενός πολύ καλύτερου 1080p panel, προφανώς για τέτοιες αποστάσεις πρέπει να επιλεγεί η δεύτερη.

λοιπον ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ και αφηστε καποιοι τα γραφικα και τα ακαταληπτα ..

Το 10bit 4k αρχειο σε εστω απλο 10μπιτο 4κ πανελ οχι πιστοποιημενο hdr EXEI ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ..

Σιγουρα τα hevc αρχεια σε 1080p και 10bit μειωνουν τη διαφορα αλλα και παλι υφισταται .. εχω 65αρα φετινη LG 4k 10bit και ξερω .. και στα παιχνιδια εχει αρκετα μεγαλη διαφορα .. battlefield kai total war .. 

Για να δεις τι κοτσανες πετατε μερικοι .. τι ελεεινη αγνοια εχετε 

Για πες μας anesis πως σε λενε τι ειναι το media center ? 4k native??? ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧ 

Δηλαδη_??? στα ποσα τρεχει ο ι7 και τι καρτα γραφικων εχεις .. 

Αν εχεις Nvidia απλα κωμωδια και ισως δικαιολογεισαι που δε βλεπεις διαφορα γιατι 1) η εικονα ειναι χαλια 2) διοτι τα hdmi 2.0 και καλα που εχει μια 970 ας πουμε δεν εχουν πληρες ευρος και περνανε 8bit chroma 4.2.0 αν θυμαμαι καλα 

Αν εχεις Ατι οκ καλως απο εικονα αλλα τι native βλεπεις ?? AΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ HDMI 2.0 -.. Εχει βεβαια display port με ευρος 18mbit AΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ADAPTOR !!! 

Εγω εχω βρει εναν καλο (60 euro kai den yparxoyn) και ναι τωρα βλεπω 4κ 60 hz full chroma 

υποψιν θελει δυνατο επεξεργαστη το 4κ 

MHN το ανοιγετε το ερμο το στομα αν δεν ξερετε τι λετε γιατι παραπληροφορειτε τον κοσμο και ξεφτυλιζετε το ινσομνια 

Αντε

i7-6700K - GeForce GTX980 Ti - 16Gb Ram

Επειδή έχω μια "σχετική" γνώση απο υπολογιστές (απο εποχή Spectrum 48k) και απο εικόνα, αυτό που έλεγα στο ποστ μου, δεν είναι τα bit ή το ευρός του hdmi. Αυτό που είπα είναι πως στο 4Κ στο μάτι του ΑΠΛΟΥ καταναλωτή ΔΕΝ έχει πια και την τρελή διαφορά, εκτός και αν πάρεις πολύ μεγάλο πάνελ (65"+) και αν έχεις ενα PC τέρας που θα κοστίζει όσο ένα μικρό χωρίο πια... KAI, το PS4 ΝΕΟ, σε καμία περίπτωση δεν θα έχει το horsepower να τρέχει 4Κ 60hz με την σημερινή τεχνολογία, ειδικά για ένα consumer graded προϊόν μαζικής παραγωγής. Εκεί ήθελα να καταλήξω. 

Δεν παραπληροφόρησα κανέναν φίλε μου, απλά είπα την δική μου ταπεινή γνώμη. Ούτε για την SONY δουλεύω ούτε για την Samsung. 

Ρε παιδιά εδώ κόσμος φαγωνεται για ανάλυση QHD στα κινητά, σε οθόνες 5 ιντσών, εκεί να δεις πόση διαφορά ΔΕΝ βλέπεις. Η τεχνολογία καλά κάνει και προχωράει, ακόμα όμως οι τιμές της 4k τεχνολογίας δεν την καθιστούν vfm για αυτό που αγοράζουμε. Ακόμα.

heavyrain: ενίοτε παίζω και κάποιο παιχνίδι. Πχ. το Dark Souls III (παιχνιδαρα...) το πήρα στο PC. Καμία διαφορά στην ανάλυση, αλλά το framerate πολύ καλύτερο απο το PS4.  

Ρε παιδιά εδώ κόσμος φαγωνεται για ανάλυση QHD στα κινητά, σε οθόνες 5 ιντσών, εκεί να δεις πόση διαφορά ΔΕΝ βλέπεις. Η τεχνολογία καλά κάνει και προχωράει, ακόμα όμως οι τιμές της 4k τεχνολογίας δεν την καθιστούν vfm για αυτό που αγοράζουμε. Ακόμα.

Ο παραγοντας vfm δεν υφισταται για καποιον απαιτητικο που ψαχνει κατι καλο, ξερει οτι θα τα σκασει, σε οτιδηποτε προιον ειτε αυτο ειναι κινητο, ειτε pc ειτε τηλεοραση. Κ.ο.κ.

το 720p καλο μεγαλο αρχειο απο το 1080 δεν εχουν διαφορα 

ΤΟ 4Κ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ..ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ PRAGMATIKO 4K HEVC 10 BIT

1080P VS 4K 10 BIT ΚΑΙ HDR = ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΠΙΣΗΣ ..και 980 TI να εχεις παλι κακη 8bit εικονα βλεπεις .. ΚΑ ΚΗ ΕΙΚΟ ΝΑ .. Ειχα και 970 και 980 για λιγο και δεν ΒΛΕ ΠΟ ΝΤΑΙ οπως και η 770 και ενα σωρο αλλες πιο παλιες nvidia .. ΧΑ ΛΙΑ

αυτο που βλεπεις ειναι ουσιαστικα 4K 30HZ 8 bit chroma και μαλιστα σε κακη εκδοση

δεν ειμαι του αχρειαστου high end αλλα .. ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ και καντε το οτι θελετε .. σε μεγαλη οθονη εχει διαφορα πολυ ορατη γιατι συνοδευετε απο 10 βιτ χρωμα και  ΗDR ! TO hdr ειναι μεγαλη υποθεση και παιζει σε quantum dot panels αλλα και απλα 10 βιτ πανελ η ακομα και 8bit me tα rip που εχουν ενσωματωμενη την πληροφορια των original METADATA ΤΟΥ HDR εχει διαφορα στην εικονα και σε μια απλη τιβι .. κανουμε δοκιμες .. δεν εχω καταληξει ακομα ποσο αξιζει και ποσο μεγαλη η διαφορα στο ιδιο hdr αρχειο αλλα οταν καταληξω θα σας πω..

εμεις πρεπει να ξερουμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...