Προς το περιεχόμενο

Το PS4 Neo θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016

Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πως κάνεις την σύγκριση; Βάζεις ακριβώς το ίδιο content με διαφορετική ανάλυση και στα 2 media;

Πάντως η μεγάλη διαφορά που θα δεις στα παιχνίδια σε 4k, είναι η αισθητή μείωση του "τρεμοπέγματος" των Pixel λίγο πριν εξαφαντιστούν (πχ καλώδια ρεύματος, χόρτα)

Φοβερή διαφορά για να πάρω νέα κονσόλα κ TV...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Κοινως παει και το κλασσικο κονσολες vs Pc πλεον.

Μπα... αυτό θα συνεχίσει για πολύ ακόμα....

είναι αντίστοιχο με το απο πάνω... κλειστό σύστημα vs επιλογές...

Φοβερή διαφορά για να πάρω νέα κονσόλα κ TV...

Μην πάρεις. Δεν σε πίεσε κανείς. Ειδικά TV δεν χρειάζεται να πάρεις ποτέ. Πάντα θα μπορείς να βάλεις 1080p ακόμη και στις νέες κονσόλες.

Δηλαδή, συγκρίνεις native 4K με upscaled 1080p στην ίδια τηλεόραση και δεν βλέπεις διαφορές; Και μάλιστα σε high end μοντέλο της Sony;

Οκ, εγώ πάντως σε 55άρα 4Κ Sony τους έβαλα σε κατάστημα να παίξουν native 4K βίντεο και upscaled 1080p βίντεο και κόντεψα να ξεριζώσω τα μάτια μου στο upscaled. Στα 2,5 μέτρα αυτά.

Μάλλον έχω hyper-vision. :P

Επειδη και εγω εχω high end μοντελο της sony και συμφωνω απολυτα με τον malthador, μπορεις να μας πεις ανακιν ποιο ακριβως ειναι το "παρα πολυ καλο high end" σου μοντελο για να δουμε αν οντως μιλαμε για τα ιδια πραματα;

• Super Moderators

Μην πάρεις. Δεν σε πίεσε κανείς. Ειδικά TV δεν χρειάζεται να πάρεις ποτέ. Πάντα θα μπορείς να βάλεις 1080p ακόμη και στις νέες κονσόλες.

Ναι αλλά αν δεν την πάρω εγώ, δεν θέλω να την έχουν άλλοι, δεν θέλω να υπάρχει καν...

• Like 5

Ειναι γνωστο πως οσο απομακρύνεσαι απο την οθόνη τοσο λιγότερα πράγματα βλέπεις, ανθρώπινο ματι ειναι αυτο, οχι μικροσκοπιο..καλως να ορίσει και το ps4 neo.

Εννοείς ελάχιστη διαφορά στην απόσταση που συνήθως βλέπεις (2m+) κι όντως διαφορά της προκοπής όταν βλέπεις κάτω από τα 2 μέτρα?

Δεν το διατύπωσα σωστά φαινεται, εννοώ στην απόσταση που συνήθως βλέπω (2.5 μετρα) στις 55'' που είναι η tv μου δεν βλέπω διαφορά ανάμεσα σε 4k και 1080p.

Αυτό το ήξερα εξ αρχής, αλλά πέτυχα πολύ καλή προσφορά σε πολύ καλή TV (ποιότητα εικόνας) που το 4k και το hdmi 2.0 τα είδα ως μπόνους γιατί ήξερα οτι στα 2.5 μέτρα ήθελα σύμφωνα με τους ειδικούς (rtings κλπ) μεγαλύτερη απλά δεν χωράει στο σημείο που μπαίνει η tv είμαι οριακά...

Για το 2ο σκέλος κάτω απο τα 2 μέτρα σε native 4k καταλαβαίνω διαφορά που όντως είναι της προκοπής.

Απο εκεί και πέρα πιστεύω οτι με 1080p και 4k upscale είμαι καλυμμένος με δεδομένο ότι δεν έχω τόσο γρήγορη ταχύτητα internet ούτε την υπομονή για τα 40gb+ downloading ( το 4k steaming το έχω ξεγράψει εδώ που μένω).

Και κάτι για το ps4 neo, μεγάλο + είναι το γεγονός οτι θα παίζει 4k blurays που με μια τηλεόραση με hdr support και wide colour (η δική μου δεν έχει) είναι ένας λόγος εξτρα να το αγοράσεις.

Οπως είπε και το άλλο το παληκάρι, το αποτέλεσμα σε games όπως το Uncharted 4 αλλά και οι αναμενόμενοι ΜΕΓΑΛΟΙ τίτλοι που θα έρθουν σε λίγους μήνες στο ps4, είναι πάρα πολύ καλό και στις ήδη υπάρχουσες κονσόλες με μια καλή tv με καλό game mode.

Εχω μεγάλη απορία να δω τις συγκρίσεις ανάμεσα στο ps4 και στο ps4 neo όταν θα ξεκινήσουν τα gameplay videos, γιατί αυτό μετράει στην πράξη, τα υπόλοιπα είναι και λίγο marketing...

• Like 2

• Super Moderators

Δεν το διατύπωσα σωστά φαινεται, εννοώ στην απόσταση που συνήθως βλέπω (2.5 μετρα) στις 55'' που είναι η tv μου δεν βλέπω διαφορά ανάμεσα σε 4k και 1080p.

Αυτό το ήξερα εξ αρχής, αλλά πέτυχα πολύ καλή προσφορά σε πολύ καλή TV (ποιότητα εικόνας) που το 4k και το hdmi 2.0 τα είδα ως μπόνους γιατί ήξερα οτι στα 2.5 μέτρα ήθελα σύμφωνα με τους ειδικούς (rtings κλπ) μεγαλύτερη απλά δεν χωράει στο σημείο που μπαίνει η tv είμαι οριακά...

Για το 2ο σκέλος κάτω απο τα 2 μέτρα σε native 4k καταλαβαίνω διαφορά που όντως είναι της προκοπής.

Αυτό μάλιστα, φυσιολογικότατο...

Μισό ρε παιδιά για να καταλάβω κι εγώ ο ανώμαλος και ας είμαι κι εγώ εντελώς off topic: όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή πλην dearen, παίρνετε 50+ τηλεοράσεις και τις κοιτάτε σε απόσταση κάτω από 2 μέτρα μη χάσετε κανένα πίξελ;Για να ξέρω δηλαδή πόσο εκτός εποχής είμαι...

• Like 3

Εγώ για να σου πω την αλήθεια είμαι στα 2 μέτρα ακριβώς...

Γιατί για μένα το νόημα της μεγαλύτερης τηλεόρασης είναι για να τα βλέπεις πιο ... μεγάλα και όχι να πηγαίνεις πιο πίσω!

• Super Moderators

Μισό ρε παιδιά για να καταλάβω κι εγώ ο ανώμαλος και ας είμαι κι εγώ εντελώς off topic: όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή πλην dearen, παίρνετε 50+ τηλεοράσεις και τις κοιτάτε σε απόσταση κάτω από 2 μέτρα μη χάσετε κανένα πίξελ;Για να ξέρω δηλαδή πόσο εκτός εποχής είμαι...

Το σωστό είναι να παίρνεις ίντσες ανάλογες του περιεχομένου που βλέπεις και της απόστασης θέασης. Αν πχ η απόσταση είναι μεγάλη καλύτερα να πάρεις 1080p παρά 4Κ εφόσον μεγαλύτερη τηλεόραση δεν χωράει ή είναι ακόμα πανάκριβη, διότι με λάθος μέγεθος δεν καταλαβαίνεις διαφορά οπότε τα extra λεφτά που έδωσες για 4Κ ήταν δώρον άδωρον...

• Like 1

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους για ακόμα μια φορά όσον αφορά τις αναλύσεις τις ίντσες και την απόσταση.

Για να δούμε διαφορά σε μια 55αρα ανάμεσα σε 4k και 1080p πρέπει να καθόμαστε στο 1.5 μέτρο.

Για να δούμε διαφορά σε μια 55αρα ανάμεσα σε 1080p και 720p πρέπει να καθόμαστε σε κάτω από 3 μέτρα.

Όλες οι αναλύσεις αξίζουν αρκεί να καθόμαστε στην απόσταση που πρέπει.

Αν βάλω ένα κανάλι της digea η μία βιντεοκασετα με ανάλυση 360p και βλέπω στα 8 μέτρα σε μια 55αρα η ανάλυση θα φαίνεται HD.

Για αυτό λέμε ότι στα κινητά οι αναλύσεις πάνω από Full HD είναι καθαρό marketing και μόνο με μεγεθυντικό φακό βλέπουμε διαφορες. Κάτι πάνε να κάνουν τώρα με το vr ώστε να αξιοποιηθουν αυτές οι αναλύσεις.

Την μεγαλύτερη διαφορά τη βλέπουμε με την αλλαγή τεχνολογίας πχ σε oled παρα απλά αυξανοντας την ανάλυση.

Γνώμη μου είναι η αγορά μιας καλής Full HD τηλεόρασης στα 100hz παρα μιας 4k στα ίδια χρήματα στα 50hz και κατωτερης τεχνολογίας πάνελ.

• Like 2

Εγώ το ξέρω παιδιά ότι όσο πιο πίσω κάθεσαι τόσο μειώνεται η δυνατότητα που έχει το μάτι σου να αντιληφθεί τη διαφορά.Δε χρειάζεται να συζητάμε για το εάν γυρίζει η Γη.Απλά δεν έχω καταλάβει από πότε ακριβώς ένα περίπτερο 60 ιντσών έγινε μόνιτορ και το κοιτάμε στους 40 πόντους και δεν παρέμεινε η κλασική tv που μπαίνει στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι σε φυσιολογική απόσταση θέασης.Η οποία μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν ήταν ούτε 1 ούτε 1,5 μέτρο που βλέπω εδώ μέσα...

• Like 1

• Super Moderators

Εγώ το ξέρω παιδιά ότι όσο πιο πίσω κάθεσαι τόσο μειώνεται η δυνατότητα που έχει το μάτι σου να αντιληφθεί τη διαφορά.Δε χρειάζεται να συζητάμε για το εάν γυρίζει η Γη.Απλά δεν έχω καταλάβει από πότε ακριβώς ένα περίπτερο 60 ιντσών έγινε μόνιτορ και το κοιτάμε στους 40 πόντους και δεν παρέμεινε η κλασική tv που μπαίνει στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι σε φυσιολογική απόσταση θέασης.Η οποία μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν ήταν ούτε 1 ούτε 1,5 μέτρο που βλέπω εδώ μέσα...

http://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship

Οι αποστάσεις που βγάζει το calculator ίσχυαν πάντα, το ότι δεν τις τηρούσε η συντριπτική πλειοψηφία για λόγους οικονομικούς ή χώρου είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

• Like 2

Η αναβάθμιση πιο πολύ γίνετε λόγο του VR και ας τραγουδάνε αυτοί αναφέροντας πιο πολύ το 4Κ.

Για να μην χάσουν όμως πωλήσεις του VR ώστε να το πάρουν και αυτοί που έχουν ήδη το κανονικό Ps4 και ας μην είναι τόσο καλό εκεί, δεν το αναφέρουν τόσο.

Επίσης αναφέρουν το 4Κ για να μην αισθάνονται ότι κάνανε μακακία όσοι πήραν το "παλιό" Ps4 θεωρώντας την νέα αναβάθμιση όχι και τόσο σημαντική. Φυσικά στην πορεία θα καταλάβουν την διαφορά αλλά θα τους κάτσει πιο ομαλά. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην βγάλουν νεότερη κονσόλα και για λόγο συναγωνισμού με την Microsoft.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...