Fulgore Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Ρε παιδια, πήρα μια ΠΟΛΥ καλή 4K τηλεόραση της Sony 55". Η τηλεόραση ειναι χάρμα οφθαλμών. Πανω εχω κουμπώσει ενα i7 6ης γενιάς ως media center και ενίοτε ως κονσόλα ενώ παράλληλα εχω πανω και το PS4. Το media center εχει native 4K ανάλυση ενώ το PS4 ως γνωστόν ειναι στα 1080p. Με ΟΛΗ την ειλικρίνεια ΠΑΣΧΙΖΩ να δω διαφορά ακομη και όταν ειμαι ενα μέτρο μακριά (καναπές στα 2,5μ). Ποια ειναι όλη αυτη η κάψα για 4Κ δεν καταλαβαίνω. Δεν εχει διαφορά όπως ειχε το SD ή ακομη και το 720p. Παίζω Uncharted4 και φαίνεται ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Το σόι διαφορά θα ειχε στο 4Κ native εμένα προςωπικα με ξεπερνά. Απλα πρεπει να εισαι αετός για να δεις διαφορά στα pixels. Δεν εξηγείται. Εγω προτείνω απο το να βλέπουμε chopped frame rates σε 4Κ ας "τερματίσουμε" το performance του 1080p. Δεν θεωρώ πως εχει αξία ολο αυτο το μάρκετινγκ πια θέμα "εγω παίζω 4Κ εσυ οχι". Αν βάζαμε ενα focus group να μας πούνε την διαφορά, θεωρώ πως θα απαντούσαν στην τύχη, ειδικά όταν αφορά real time graphics και οχι απλα video που όντως εχει λιγο διαφορά. Άρα, ως gamer τα τελευταία 35 χρονια σας λέω να μην ψαρωνουμε με τις παπαριες SONY / Microsoft. Ας κάνουν ενα ΚΑΛΟ μηχάνημα για 1080p και σε 5 χρονια βλέπουμε .... Σε display άνω των 65" γιατι και παλι διαφορά δεν θα εχει ... Ολα αυτά τα λέω με σεβασμό στους συνομιλητές του φόρουμ που διαβάζω καθημερινα .... Πραγματικα απορω οχι τοσο με σενα που το γραφεις αυτο αλλα με τα ατομα που συμφωνουν(κοινως likes)σε αυτο που γραφεις. Δεν ξεχωριζουν διαφορες μεταξυ 1080p και 4κ??Πρεπει να εισαι αετος για να δεις διαφορα???Καλα κοροιδευομαστε τωρα? 13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zool82 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Λογικα δεν πρεπει να πεσει και η τιμη του κανονικου PS4??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Πραγματικα απορω οχι τοσο με σενα που το γραφεις αυτο αλλα με τα ατομα που συμφωνουν(κοινως likes)σε αυτο που γραφεις. Δεν ξεχωριζουν διαφορες μεταξυ 1080p και 4κ??Πρεπει να εισαι αετος για να δεις διαφορα???Καλα κοροιδευομαστε τωρα? Προφανώς και ο φίλος κάνει κάτι λάθος, καθώς σε δύο τηλεοράσεις ίδιων ιντσών (μία 4Κ και μία Full HD) το native 4K περιεχόμενο στην 4Κ φαίνεται πάρα πολύ καλύτερο από το 1080p περιεχόμενο στην Full HD. Το πρόβλημα είναι ότι οι επερχόμενες κονσόλες δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούν να απεικονίσουν native 4K περιεχόμενο. Κατά την ταπεινή μου άποψη, χίλιες φορές να παίζω σε 1080p παρά σε upscaled 4K. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeareN Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μπράβο σε όλα τα αλάνια που κράζουν το παλικάρι... Ναι και εγώ μέσα σε αυτούς είμαι που βλέπω ελάχιστη διαφορά μεταξύ 1080p και 4k στην καθημερινή πράξη (ναι στις λεπτομέρειες σε βίντεο 40gb 4k vs 10gb 1080p κάτω απο τα 2 μέτρα ναι όντως βλέπω διαφορές, Αλλά είμαι τόσο ευχαριστημένος με το 1080p gaming που σε καμία περίπτωση δε θα τρέξω να αλλάξω το ps4 μου για το neo επειδή θα έχει 4k υποστήριξη. Τώρα ίσως σε μερικά χρόνια με 99% χρωματική υποστήριξη, με HDR με 4k oled tv κλπ κλπ κλπ ίσως καταλάβω μεγαλύτερες διαφορές. Μέχρι στιγμής η TV μου δε μου τις δείχνει αυτές τις διαφορές που περίμενα... Στην επόμενη γενιά λοιπόν... 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μα δεν μιλησε κανεις να τρεξει ο κοσμος να αλλαξει το ps4(αν εχει ηδη)και να παρει και 4κ τηλεοραση χωρις λογο. Εμεις αυτο που ειπαμε ειναι οτι διαφορες υπαρχουν και δεν χρειαζεται να εισαι αετος για να τις δεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Super Moderators Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Ναι και εγώ μέσα σε αυτούς είμαι που βλέπω ελάχιστη διαφορά μεταξύ 1080p και 4k στην καθημερινή πράξη (ναι στις λεπτομέρειες σε βίντεο 40gb 4k vs 10gb 1080p κάτω απο τα 2 μέτρα ναι όντως βλέπω διαφορές, Εννοείς ελάχιστη διαφορά στην απόσταση που συνήθως βλέπεις (2m+) κι όντως διαφορά της προκοπής όταν βλέπεις κάτω από τα 2 μέτρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nvidiaman Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Και για εμένα είναι αδιάφορο το 4k gaming αλλά σε καμία περίπτωση δεν με χαλάει το NEO για 1080p/60fps με όλα τα εφέ κομπλέ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μπράβο σε όλα τα αλάνια που κράζουν το παλικάρι... Ναι και εγώ μέσα σε αυτούς είμαι που βλέπω ελάχιστη διαφορά μεταξύ 1080p και 4k στην καθημερινή πράξη (ναι στις λεπτομέρειες σε βίντεο 40gb 4k vs 10gb 1080p κάτω απο τα 2 μέτρα ναι όντως βλέπω διαφορές, Αλλά είμαι τόσο ευχαριστημένος με το 1080p gaming που σε καμία περίπτωση δε θα τρέξω να αλλάξω το ps4 μου για το neo επειδή θα έχει 4k υποστήριξη. Τώρα ίσως σε μερικά χρόνια με 99% χρωματική υποστήριξη, με HDR με 4k oled tv κλπ κλπ κλπ ίσως καταλάβω μεγαλύτερες διαφορές. Μέχρι στιγμής η TV μου δε μου τις δείχνει αυτές τις διαφορές που περίμενα... Στην επόμενη γενιά λοιπόν... Το κραξιμο που ακριβως το βλεπεις; απο τη στιγμη που λεει εχει μια "παρα πολυ καλη" τηλεοραση και δεν βλεπει διαφορα κατι κανει λαθος...κοινη λογικη δεν ειναι; Επισης αν εχεις (οχι εσυ συγκεκριμενα) 4κ τηλεοραση των 600€ ευρω μην περιμενεις να δεις και πολλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μπράβο σε όλα τα αλάνια που κράζουν το παλικάρι... Ποιος έκραξε; Από πότε η διαφωνία είναι κράξιμο; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NEFTIS Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Το θέμα δεν είναι το 4Κ. Αφού δεν υπάρχει στην ουσία, στα σκόρπιο και ΝΕΟ. Το θέμα είναι οτι έφαγε τις σφαλιάρες της ζωής της, η Sony. Έκανε σφάλμα μέγιστο. Την κραξανε οι πελάτες της. Θα βγάλει και το τέρας η MS. Τα ήθελε και τα 'παθε. Πήγε, λέει, να βγάλει λίγο δυνατότερο για να μην υπάρξει διαρροη προς το πισι. Να βγάλει κονσόλα για να συγκριθεί με πισι. Πράγμα αδύνατο. Οτι και να κάνει θα είναι πάντα πίσω. Έστω και λίγο. Το εκμεταλλευτηκε κι η αχονευτη, έτρεξε να σβήσει τους ιαπωνες απο το χάρτη. Τώρα είναι αργά πλέον να κάνει πίσω. Μάλλον είναι στις πρέσσες τα Νέο. Εντωμεταξύ έσπευσαν να διαψευσουν τις φήμες για νέα κονσόλα κάθε 2-3 χρόνια. (Τώρα τους πιστέψαμε). Μιλάμε για κωμωδία η όλη κατάσταση. Πάλι καλά που βγάλανε και ετοιμάζουν παιχνιδαρες στα παλιά τα ρημάδια. Μόνο απο αυτό σώζονται. Αν σωθούν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anakin3 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Η τηλεόραση που πήρα σιγουρα δεν ειναι των 600€. Ειναι ενα απο τα high end της Sony. Για μα γίνω πιο σαφής:Τα βίντεο ειναι ολα:Ειτε 4Κ 40gb+Ειτε 1080p 10gb~ Ναι στα 4Κ σαφώς η εικόνα ειναι ανώτερη, χωρίς όμως η διαφορά να σε τρελαίνει. Στο gaming ειλικρινα οι διάφορες ειναι απειροελάχιστες Απο τα 2μ+ εννοω οτι πρεπει να εισαι αετός για να δεις σημαντική διαφορά όταν ειδικά το βίντεο ειναι high bandwidth. Δεν με χαλάει το ΝΕΟ και μαλλον θα το παρω, αλλα δεν μου αρέσει να ειμαι χαπάτο της κάθε Sony / MS για να παιρνω καινούργια κονσόλα με βάση resolutions που στη τελική δεν μου αλλάζουν τόσο πολύ τον τροπο που παίζω τα παιχνίδια μου. Δείτε το uncharted 4 στα 1080 σε μια καλή τηλεόραση και ξεχνάμε το 4κ αμεσως. Αυτο που εχει ιδιαίτερη σημασία ειναι το ίδιο το παιχνίδι, το complexity των γραφικών, η μηχανή 3D, και φυσικά το gameplay. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Clock Master Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 M αρέσει που κανείς δε σχολιάζει ότι το neo δεν υπάρχει περίπτωση να τρέχει τα παιχνίδια σε native uhd αλλά πάλι θα έχουμε σαπιο-upscaling 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Super Moderators Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Απο τα 2μ+ εννοω οτι πρεπει να εισαι αετός για να δεις σημαντική διαφορά όταν ειδικά το βίντεο ειναι high bandwidth. Αυτό ισχύει και στις 1080p TV σε σύγκριση με 720p. Όσο πιο μακρυά κάθεσαι τόσο πιο μεγάλη η TV και στο 4Κ πρέπει να είναι ακόμα περισσότερες οι ίντσες... http://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship Για 2μ+ πρέπει να έχεις πάνω από 70 ίντσες ώστε να αξίζει το 4Κ, δες το calculator, δεν φταίει το 4Κ αν πήρε κάποιος μικρή TV... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Η τηλεόραση που πήρα σιγουρα δεν ειναι των 600€. Ειναι ενα απο τα high end της Sony. Για μα γίνω πιο σαφής: Τα βίντεο ειναι ολα: Ειτε 4Κ 40gb+ Ειτε 1080p 10gb~ Ναι στα 4Κ σαφώς η εικόνα ειναι ανώτερη, χωρίς όμως η διαφορά να σε τρελαίνει. Δηλαδή, συγκρίνεις native 4K με upscaled 1080p στην ίδια τηλεόραση και δεν βλέπεις διαφορές; Και μάλιστα σε high end μοντέλο της Sony; Οκ, εγώ πάντως σε 55άρα 4Κ Sony τους έβαλα σε κατάστημα να παίξουν native 4K βίντεο και upscaled 1080p βίντεο και κόντεψα να ξεριζώσω τα μάτια μου στο upscaled. Στα 2,5 μέτρα αυτά. Μάλλον έχω hyper-vision. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Todoras Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 με λιγα λογια οι κονσολες εχουν μετεξελιχθει σε PC κλειστης αρχιτεκτονικης. Μα δεν ήταν ανέκαθεν pc κλειστής αρχιτεκτονικής? Είχαν μητρική-cpu-ram-gpu (που τα σπάει) και μέσα ανάγνωσης και αποθήκευσης δεδομένων. Απλά ήταν/είναι και θα είναι όπως ακριβώς το λες. Κλειστής αρχιτεκτονικής και με δικό τους επίσης κλειστό λειτουργικό, super σεταρισμένα για παιχνίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα