Προς το περιεχόμενο

Το PS4 Neo θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016

Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί το πολυαναμενόμενο PS4 Neo να μην έκανε την εμφάνιση του στην Ε3 2016, όμως σύμφωνα με αρκετές πηγές και δημοσιεύματα σχετικών ιστοσελίδων, η νέα παιχνιδοκονσόλα της Sony αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά εντός του 2016.

Αυτό σημαίνει πως το ισχυρότερο και ικανό για την αναπαραγωγή τίτλων σε ανάλυση 4Κ σύστημα της ιαπωνικής φίρμας, θα αποκτήσει ένα σημαντικό εμπορικό προβάδισμα, καθώς το νέο Project Scorpio της Microsoft - σύμφωνα με την κατασκευάστρια η "ισχυρότερη κονσόλα όλων των εποχών" με οκταπύρηνο επεξεργαστή, μνήμη με μεγαλύτερο εύρος ζώνης και απόδοση ισχύος 6 teraflops - δεν αναμένεται στην αγορά νωρίτερα από το 2017.

Αν και δεν υπάρχει σχετική πληροφόρηση, σχετικά με τις τιμές λιανικής πώλησης των δύο νέων συστημάτων, γνωρίζουμε ότι οι τίτλοι των PS4 και Xbox One θα έχουν πλήρη συμβατότητα με αυτά, το οποίο σημαίνει ότι οι developers μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ανάπτυξη των σχεδίων τους, εκμεταλλευόμενοι τις νέες δυνατότητες του hardware, αφήνοντας (για την ώρα) στην άκρη τις αυστηρές προδιαγραφές της υπερυψηλής ανάλυσης.

Τέλος, η παρουσίαση του PS4 Neo θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί είτε κατά την διάρκεια της Gamescom, είτε κατά τη διάρκεια του Tokyo Game Show ή τέλος, κατά τη διάρκεια του Paris Games Week, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης, όπως είχε γίνει και το 2013, με το PS4.

Link.png Site: CNET

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Θα παρουσιασει το ps4 neo εντος του 2016 η sony ,και η microsoft εντος του 2017 "την ισχυροτερη κονσολα ολων των εποχων". Κατι που σιγουρα δεν θα αφησει αναπαντητο η sony, οποτε παμε για ps4 neo ver.2 εντος του 2018.... Μ'αρεσει που "παιζαμε" τους pc gamers,καθε χρονο αναβαθμιση.... Παλι καλα που θα "αναβαθμιζομαστε" με μια 400αρα € περιπου,οσο κανει μια καλη γραφικων...

• Like 1

Εφόσον παίζουν και τα δύο σε 4Κ, οι επόμενες εκδόσεις θα αφορούν λιγότερο κοινό.

Το θέμα είναι να γλυτώσουμε τις αναβαθμίσεις κάθε δύο - τρία χρόνια αν και εγώ έχω ξεχάσει αυτό το σπορ γενικώς.

Ρε παιδια, πήρα μια ΠΟΛΥ καλή 4K τηλεόραση της Sony 55". Η τηλεόραση ειναι χάρμα οφθαλμών. Πανω εχω κουμπώσει ενα i7 6ης γενιάς ως media center και ενίοτε ως κονσόλα ενώ παράλληλα εχω πανω και το PS4. Το media center εχει native 4K ανάλυση ενώ το PS4 ως γνωστόν ειναι στα 1080p. Με ΟΛΗ την ειλικρίνεια ΠΑΣΧΙΖΩ να δω διαφορά ακομη και όταν ειμαι ενα μέτρο μακριά (καναπές στα 2,5μ). Ποια ειναι όλη αυτη η κάψα για 4Κ δεν καταλαβαίνω. Δεν εχει διαφορά όπως ειχε το SD ή ακομη και το 720p. Παίζω Uncharted4 και φαίνεται ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Το σόι διαφορά θα ειχε στο 4Κ native εμένα προςωπικα με ξεπερνά. Απλα πρεπει να εισαι αετός για να δεις διαφορά στα pixels. Δεν εξηγείται. Εγω προτείνω απο το να βλέπουμε chopped frame rates σε 4Κ ας "τερματίσουμε" το performance του 1080p. Δεν θεωρώ πως εχει αξία ολο αυτο το μάρκετινγκ πια θέμα "εγω παίζω 4Κ εσυ οχι". Αν βάζαμε ενα focus group να μας πούνε την διαφορά, θεωρώ πως θα απαντούσαν στην τύχη, ειδικά όταν αφορά real time graphics και οχι απλα video που όντως εχει λιγο διαφορά. Άρα, ως gamer τα τελευταία 35 χρονια σας λέω να μην ψαρωνουμε με τις παπαριες SONY / Microsoft. Ας κάνουν ενα ΚΑΛΟ μηχάνημα για 1080p και σε 5 χρονια βλέπουμε .... Σε display άνω των 65" γιατι και παλι διαφορά δεν θα εχει ...

Ολα αυτά τα λέω με σεβασμό στους συνομιλητές του φόρουμ που διαβάζω καθημερινα ....

Οι βελτιωμένες κονσόλες δε θα βγουν για 4Κ. 6 TFlops είναι πολύ μακριά από τα 4Κ/60 και οριακά ανεπαρκή για 4Κ/30. Οι νέες κονσόλες βγαίνουν για 1080p/60 και αυτό για παιχνίδια 1-2 χρόνων.

Πάντως οι κονσόλες των 6-7 χρόνων δίχως αντικαταστάτη έχουν τελειώσει. Λογικό πλέον φαίνεται να υπάρχει ένα καινούργιο μοντέλο κάθε 2 χρόνια με τιμή εκκίνησης γύρω στα 400-500€ ή διαφορετικά ετήσιες αναβαθμίσεις με αρχική τιμή όχι πάνω από 400€ και πλήρες backwards compatibility.

• Like 1

Ρε παιδια, πήρα μια ΠΟΛΥ καλή 4K τηλεόραση της Sony 55". Η τηλεόραση ειναι χάρμα οφθαλμών. Πανω εχω κουμπώσει ενα i7 6ης γενιάς ως media center και ενίοτε ως κονσόλα ενώ παράλληλα εχω πανω και το PS4. Το media center εχει native 4K ανάλυση ενώ το PS4 ως γνωστόν ειναι στα 1080p. Με ΟΛΗ την ειλικρίνεια ΠΑΣΧΙΖΩ να δω διαφορά ακομη και όταν ειμαι ενα μέτρο μακριά (καναπές στα 2,5μ). Ποια ειναι όλη αυτη η κάψα για 4Κ δεν καταλαβαίνω. Δεν εχει διαφορά όπως ειχε το SD ή ακομη και το 720p. Παίζω Uncharted4 και φαίνεται ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Το σόι διαφορά θα ειχε στο 4Κ native εμένα προςωπικα με ξεπερνά. Απλα πρεπει να εισαι αετός για να δεις διαφορά στα pixels. Δεν εξηγείται. Εγω προτείνω απο το να βλέπουμε chopped frame rates σε 4Κ ας "τερματίσουμε" το performance του 1080p. Δεν θεωρώ πως εχει αξία ολο αυτο το μάρκετινγκ πια θέμα "εγω παίζω 4Κ εσυ οχι". Αν βάζαμε ενα focus group να μας πούνε την διαφορά, θεωρώ πως θα απαντούσαν στην τύχη, ειδικά όταν αφορά real time graphics και οχι απλα video που όντως εχει λιγο διαφορά. Άρα, ως gamer τα τελευταία 35 χρονια σας λέω να μην ψαρωνουμε με τις παπαριες SONY / Microsoft. Ας κάνουν ενα ΚΑΛΟ μηχάνημα για 1080p και σε 5 χρονια βλέπουμε .... Σε display άνω των 65" γιατι και παλι διαφορά δεν θα εχει ...

Ολα αυτά τα λέω με σεβασμό στους συνομιλητές του φόρουμ που διαβάζω καθημερινα ....

Πως κάνεις την σύγκριση; Βάζεις ακριβώς το ίδιο content με διαφορετική ανάλυση και στα 2 media;

Πάντως η μεγάλη διαφορά που θα δεις στα παιχνίδια σε 4k, είναι η αισθητή μείωση του "τρεμοπέγματος" των Pixel λίγο πριν εξαφαντιστούν (πχ καλώδια ρεύματος, χόρτα)

• Like 1

• Super Moderators

Ρε παιδια, πήρα μια ΠΟΛΥ καλή 4K τηλεόραση της Sony 55". Η τηλεόραση ειναι χάρμα οφθαλμών. Πανω εχω κουμπώσει ενα i7 6ης γενιάς ως media center και ενίοτε ως κονσόλα ενώ παράλληλα εχω πανω και το PS4. Το media center εχει native 4K ανάλυση ενώ το PS4 ως γνωστόν ειναι στα 1080p. Με ΟΛΗ την ειλικρίνεια ΠΑΣΧΙΖΩ να δω διαφορά ακομη και όταν ειμαι ενα μέτρο μακριά (καναπές στα 2,5μ). Ποια ειναι όλη αυτη η κάψα για 4Κ δεν καταλαβαίνω.

Τι ακριβώς συγκρίνεις? Έβαλες πχ ταινία 4Κ (40+gb) και 1080p (10+gb) και δεν βλέπεις διαφορά στο 1 μέτρο?

Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι μια 1080p ταινια θα φαίνεται καλύτερα σε 4Κ Tv από ότι σε Full HD TV...

• Like 6

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λές - έχεις content 4k και δεν βλέπεις διαφορά με το 1080p ?

Εχω μια Sony 50αρα Full HD και η διαφορά που βλέπω με τις 4k τηλεοράσεις σε μαγαζιά είναι σίγουρα υπαρκτή - αν και μικρότερη απο SD -> HD -> Full HD

Ο λόγος που δεν με ενδιέφερε να πάρω 4κ ήταν η έλλειψη content (μένω Αγγλία)

• Like 1

Η μεγαλη επιτυχια των κονσολων ηταν πως εδιναν σε ολους την ιδια εμπειρια (σε σχεση με το pc gaming).

Μαλλον αυτο φτανει στο τελος του, σε λιγο θα εχουν και modular κονσολες για να αναβαθμιζεις...

• Like 1

Τι ακριβώς συγκρίνεις? Έβαλες πχ ταινία 4Κ (40+gb) και 1080p (10+gb) και δεν βλέπεις διαφορά στο 1 μέτρο?Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι μια 1080p ταινια θα φαίνεται καλύτερα σε 4Κ Tv από ότι σε Full HD TV...

Φυσικα και θα φαινεται καλυτερα αν ειναι καλο το source λογω upscaler...

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λές - έχεις content 4k και δεν βλέπεις διαφορά με το 1080p ?

Εχω μια Sony 50αρα Full HD και η διαφορά που βλέπω με τις 4k τηλεοράσεις σε μαγαζιά είναι σίγουρα υπαρκτή - αν και μικρότερη απο SD -> HD -> Full HD

Ο λόγος που δεν με ενδιέφερε να πάρω 4κ ήταν η έλλειψη content (μένω Αγγλία)

προφανως εχει κατεβασει απο τορρεντ upscaled 720p/1080p κακιστης ποιοτητας για να μην μπορει να δει διαφορα... δεν εχει στην αγγλια content; netflix? Amazon prime? Uhd blurays?
  • Like 1

Θα ήταν ενδιαφέρον και πρωτοποριακό αν η Sony κατόρθωνε να βγάλει και κάποιο Hardware Upgrade kit, ώστε να κάνεις το PS4 σου Neo... Αν και σίγουρα δεν θα το ανακοίνωνε πριν την επίσημη κυκλοφορία του ίδιου του Neo, για να μην κανιβαλίσει το προϊόν της...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...