Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η άνοια αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ασθένειες του εγκεφάλου οδηγώντας σε σοβαρή απώλεια της γενικής νοητικής ικανότητας όπως η απώλεια μνήμης, σε άτομα που δεν είχαν παρουσιάσει παρόμοια συμπτώματα κατά το παρελθόν.

Από τις πρώτες επιπτώσεις που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με άνοια είναι η απώλεια του χωροταξικού προσανατολισμού, ακόμα και σε γνωστά μέρη και περιβάλλοντα.

Σύμφωνα με την έκθεση “The Global Impact of Dementia” (2013-2050), η άνοια αναμένεται να επηρεάσει 135 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050 ενώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσου Alzheimer (ADI), 197.000 άνθρωποι είχαν άνοια το 2015, με τον αριθμό αυτό να φτάνει στις 354.000 το 2050.

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή συνεργασία στην οποία συμμετέχει και η Cosmote, έχει στόχο τη συγκέντρωση δεδομένων γύρω από την άνοια μέσω ενός mobile παιχνιδιού, δεδομένα τα οποία θα βοηθήσουν σύμφωνα με τους δημιουργούς στην ανάπτυξη νέων διαγνωστικών εξετάσεων για την ασθένεια. Το παιχνίδι ονομάζεται Sea Hero Quest και είναι διαθέσιμο για τις πλατφόρμες του Android και του iOS. Σκοπός του παίκτη είναι να βρει το δρόμο του μέσα από λαβύρινθους νησιών και παγόβουνων, με τα στοιχεία πλοήγησης να καταγράφονται.

Η προσφορά του παιχνιδιού στην έρευνα είναι αρκετά σημαντική αφού σύμφωνα με στελέχη της πρωτοβουλίας «εάν 100.000 άτομα παίξουν για 2 λεπτά ο καθένας το συγκεκριμένο παιχνίδι, τα δεδομένα που συγκεντρώνονται αντιστοιχούν με περισσότερα από 50 χρόνια έρευνας». Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια, μπορούν να κατεβάσουν το παιχνίδι στο smartphone ή το tablet τους από τους παρακάτω συνδέσμους, εντελώς δωρεάν.

File.png Download: Sea Hero Quest για Android
File.png Download: SeaHero Quest για iOS

Δημοσ.

Πολυ ενδιαφερον!

παντως χωρις να ειμαι γιατρος ή να γνωριζω πολλα για τις εγκεφαλικες ασθενειες, εικαζω οτι το ιντερνετ, τα κινητα, τα βιβλια και οτιδηποτε κρατουν τον εγκεφαλο σε λειτουργια, μειωνουν σημαντικα τον κινδυνο.

μακαρι να εχω δικιο ;)

αυτη μου η αποψη προεκυψε αβιαστα λογω του οτι δεν γνωριζω τετοια περιστατικα σε ανθρωπους των γραμματων ή των τεχνων ή ακομα και μεταξυ των κληρικων και επιστημονων!

Δημοσ.

ομως ποση δραστηριοτητα ειναι αρκετη? 1 ωρα, 8ωρο

5 λεπτα?

καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος, επισης η σωματικη ασκηση γενναει νεα εγκεφαλικα κυτταρα!

ειμαστε σε μεγαλη αγνοια ακομα!

Δημοσ.

η καλύτερη εφαρμογή για νέους πελάτες των ιατρικών κέντρων, τώρα που βρήκανε πλατφόρμα θα θάψουμε πολλούς 

εγώ πάντως προτείνω το "BORO"δια πάσα νόσο και πάσα ........

Δημοσ.

This app is incompatible with all of your devices.

Λέει δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μου. Μόνο για Ελλάδα είναι;

edit: Φαίνεται το link στο άρθρο είναι Greece only. Ποιος ο λόγος για ξεχωριστή εφαρμογή;

Αν είστε εκτός Ελλάδας Link.png Site: εδώ

Δημοσ.

Για να καταλάβω, πρέπει να παίζουν άνθρωποι με άνοια ή οποιοσδήποτε; Γιατί (black humor coming) αν πρέπει να παίζουν άνθρωποι με άνοια, πως θα το θυμούνται; Πριν αρχίσετε το κράξιμο, έχω κοντινό συγγενή με άνοια, απλά διασκεδάζουμε τον πόνο μας.

• Like 1
Δημοσ.

απ ότι καταλαβα ,όχι δεν είναι για ανθρώπους που εχουν ειδη ανοια η στα αρχικα σταδια τελος παντων όπως πολλα παιχνίδια τυπου brain training που είναι εντελως μουφα.Ειναι φανταζομαι για να μελετησουν ποιους μηχανισμούς χρησιμποποιει ο ανθρώπινος εγκέφαλος κατά τον προσανατολισμο σε καποιο χωρο,συλλεγοντας βασικα πολλα δεδομενα σε μια κοινη βαση ,αφου όπως λένε τα πρωτα συμπτώματα της ανοιας είναι η ελλειψη προσανατολισμου.Τελος παντων μια πατατα θα είναι και αυτό όπως και παρομοια του είδους παιχνίδια ,αφου ακομα ο μηχανισμος της εκφυλισης του αθρωπινου εγκεφαλου δεν εχει ανακαλυφει και ουτε εχει να κανει με το ποσο χρησιμοποιείς τον εγκεφαλο η αν εισαι επιστήμονας και αλλα τετοια χαζα μια χαρα εχουν Alzheimer και επιστήμονες και φιλοσοφοι και ηθοποιοι και μουσικοι και γενικα διανουμενοι.Ειναι αυτό που λεει και ο σοφος λαος,καλυτερα μη σου τυχει..

• Like 1
Δημοσ.

Για να καταλάβω, πρέπει να παίζουν άνθρωποι με άνοια ή οποιοσδήποτε; Γιατί (black humor coming) αν πρέπει να παίζουν άνθρωποι με άνοια, πως θα το θυμούνται; Πριν αρχίσετε το κράξιμο, έχω κοντινό συγγενή με άνοια, απλά διασκεδάζουμε τον πόνο μας.

i feel ya, και η ξαδελφη της μανας μου εχει την γιαγια της με αγνοια, απο ενα σημείο και μετα απλα το βλεπεις χιουμουριστικα γιατι αμα παρεις στα σοβαρά πως η γυναίκα θελει να φύγει απο το σπιτι της για να παει στο σπιτι της, σε πιανει κατάθλιψη..

επισης μια μερα με ζητουσε, νόμιζε οτι ειμαι ο γιος της.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...