Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια μην βαζεται του ιντελ να τρεχουν μετροπρογραματα γιατι δεν μπορουν καίγονται.

μου αρεσει που κραζεις την amd ρε παλικαρε.

τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα!!!

Είσαι λίγο off topic. Αν έχεις κάτι να του πεις υπάρχει το πμ, όχι άλλα vs, κατάντησαν γραφικά ειλικρινά.

Δημοσ.

Mult1C0r3Cpu

η ΙΝΤΕΛ και η ΑΜΔ σε μικρότερο βαθμό για να πιάσει "χαμηλο" TDP και υψηλές συχνότητες , ανεβοκατεβάζουν πολλές φορές το δευτερόλεπτο τα ρευματα/συχνότητες και συχνά κάνουν στιγμιαία disable σε πυρήνες , FPU , διάφορα υποσυστήματα

αν δούλευαν όλα στο 100% συνεχώς οι επεξεργαστές θα είχαν συχνότητες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20% χαμηλότερες από τις σημερινούς.

Ετσι ο Ι5 6500 για παράδειγμα καταφέρνει και έχει TDP όσο είχε ο celeron πριν 10 χρόνια με το 1/100στο των τρανζίστορ. (πέρα από την βοήθεια που παίρνει από στην σμίκρυνση της λιθογραφίας)

Φαντάσου τον Ι5 να λειτουργεί όπως τα φωτορυθμικά , αναβοσβύνει ή χαμηλώνει/υψώνει εντάσεις στα διάφορα πολύχρωμα φωτάκια που αντιστοιχούν στα υποσυστήματα που κανει boost or disable ανάλογα με τι του ζητάει ο χρήστης.

Ο χρήστης "νομίζει" ότι έχει 100% του επεξεργαστή αλλά στην πραγματικότητα ο επεξεργαστής φροντίζει πάντα να "σβήνει" κάποια υποσυστήματα που δεν του είναι άμεσα χρήσιμα.

ΥΓ(από κάτω)

άποψη μου όπως είπα ήδη είναι να αγνοήσει τα στρες και να τσεκάρει αν ξεπερνά τους 60 σε προγράμματα/παιχνίδια , ΑΝ τους ξεπεράσει τότε θα του προτείνουμε κάτι

Δημοσ.

Να είχαμε να λέγαμε, αυτά που λες jgeorgiou είναι τα αυτονόητα για κάποιον που ασχολείται με pc και για εμένα επίσης, θαρρώ πως δεν θα έπρεπε καν να τα αναφέρεις. Τώρα στο θέμα μας, καλύτερα ο ts να κοιτάξει να αλλάξει την ψύκτρα με μια themis πχ και θα είναι κομπλέ.

Δημοσ.

Με 212 evo καλοκαιριάτικα σε i5 4570 σε φιλικό μηχάνημα έβλεπα 65αρια σε stress και 55 σε games που χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον 90% τον cpu και δυστυχώς είναι θέμα tim και όχι επεξεργαστή, η intel στους haswell χρησιμοποίησε πολύ κακό tim, κοινώς thermal interface material, η θερμοαγώγιμη μεταξύ επεξεργαστή die και ihs, δηλαδή μεταξύ του επεξεργαστή και του μεταλλικού πειρβλήματος. Αυτό το διόρθωσε βάζοντας καλύτερο tim στους devil's canyon, ωστόσο στους haswell οι αυξημένες θερμοκρασίες ήταν θέμα αυτής της θερμοαγώγιμης που χρησιμοποιούσε η intel.

Eχω 4690κ με evo 212 και πολυ καλο airflow. Χωρις A/C στο δωματιο παιζοντας gta φτανει 65 βαθμους.

Idle 40-45. 

Δημοσ.

Φιλε μου σου ειχα γραψει στην προηγουμενη σελιδα να κατεβασεις το κατα πολυ ανωτερο, πιο user-friendly ,πιο κατατοπιστικο και λιγοτερο σπασαρχιδικο aida64 για να δεις οχι μονο θερμοκρασιες αλλα και πολλα αλλα πραγματα πιο ευκολα. Το αναφερω μια τελευταια φορα μηπως βοηθηθεις.

Αφου το εγκαταστησεις κλικαρεις file>preferences>sensor icons>και επιλεγεις τι πληροφοριες θελεις να σου δειχνει.

το aida εχω , δεν το βλεπεις? απλα εχω βαλει και το hwinfo που ειπε ενας φιλος απο πιο πανω. δες τις δυο επόμενες φωτογραφιες

Mult1C0r3Cpu

η ΙΝΤΕΛ και η ΑΜΔ σε μικρότερο βαθμό για να πιάσει "χαμηλο" TDP και υψηλές συχνότητες , ανεβοκατεβάζουν πολλές φορές το δευτερόλεπτο τα ρευματα/συχνότητες και συχνά κάνουν στιγμιαία disable σε πυρήνες , FPU , διάφορα υποσυστήματα

αν δούλευαν όλα στο 100% συνεχώς οι επεξεργαστές θα είχαν συχνότητες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20% χαμηλότερες από τις σημερινούς.

Ετσι ο Ι5 6500 για παράδειγμα καταφέρνει και έχει TDP όσο είχε ο celeron πριν 10 χρόνια με το 1/100στο των τρανζίστορ. (πέρα από την βοήθεια που παίρνει από στην σμίκρυνση της λιθογραφίας)

Φαντάσου τον Ι5 να λειτουργεί όπως τα φωτορυθμικά , αναβοσβύνει ή χαμηλώνει/υψώνει εντάσεις στα διάφορα πολύχρωμα φωτάκια που αντιστοιχούν στα υποσυστήματα που κανει boost or disable ανάλογα με τι του ζητάει ο χρήστης.

Ο χρήστης "νομίζει" ότι έχει 100% του επεξεργαστή αλλά στην πραγματικότητα ο επεξεργαστής φροντίζει πάντα να "σβήνει" κάποια υποσυστήματα που δεν του είναι άμεσα χρήσιμα.

ΥΓ(από κάτω)

άποψη μου όπως είπα ήδη είναι να αγνοήσει τα στρες και να τσεκάρει αν ξεπερνά τους 60 σε προγράμματα/παιχνίδια , ΑΝ τους ξεπεράσει τότε θα του προτείνουμε κάτι

ωραια πιο παιχνιδι θα ειναι κρητηριο για να το βάλω. π.χ. εγω παιζω pro 2016 , fallout 3 ( ναι το 3 παιζω , μην γουρλωνεται ματια) αυτη την περιοδο

• Like 1
Δημοσ.

μια χαρα μου φενεσαι...αυτα που βλεπεις σε στρες δυσκολα θα τα δεις σε παιχνιδι εως καθολου...

ακομα και αν υποθεσουμε οτι θα πιασεις φουλ 100% σε καποιο παιχνιδι και παει και 65- και 70 ακομα και παλι εισαι οκ..

οποτε δεν υπαρχει κανενας λογος ανυσηχιας...

οπως ειπα μη περιμενεις θαυματα με αυτη τη ψυχτρα καλοκαιριατικο που βραζει ο τοπος εξω..

αλλα δεν υπαρχει και κανας ιδιαιτερος λογος αλλαγης......

λογικα στα παιχνιδια μεσα πρεπει να εισαι κανα 60αρι τωρα που ειναι οκ τεσπα...

τα βολτ σου επισης μια χαρα ειναι αυτο ηθελα να δω ποιο πολυ...οποτε ολα κομπλε...

Δημοσ.

Για το tim μίλησα μόνο, που είπα για τα vrm και δεν το ξέρω ; Είπα απλά πως χρησιμοποίησε χειρότερο tim στους haswell ενώ στους devil's canyon έβαλε καλύτερο, αυτό.

Μα στην Tim αναφέρθηκα, 4570 -> 4670 εκεί έγινε αλλαγή Tim. Αυτά ήταν τα Haswell refresh. Το IFRV αφαιρέθηκε στα Skylake μιας και κατάλαβαν ότι έκαναν μεγάλη πατάτα.

Anyway χειρότερο chip πραγματικα δεν έχω δει, είχα πάρει 2 4770Κ και τα 2 χτύπησαν τοίχο στα 4300-4400 και θερμοκρασίες να κλαις.

Στο refresh κάπως έστρωναν τα πράγματα και από θερμοκρασίες (όχι κάτι δραματικό) αλλά και από OC.

Βέβαια και τα 2 όταντα ελεγαν overclockers dream προφανώς εννοούσαν το 1% ;)

Επι του παρόντος με 40C εξωτερική αν έχει καμιά 30ρια στο δωμάτιο λογικότο βλέπω το 65 σε gaming, ένα 35ari Delta με μέτριο cooler. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

• Like 1
Δημοσ.

μια χαρα μου φενεσαι...αυτα που βλεπεις σε στρες δυσκολα θα τα δεις σε παιχνιδι εως καθολου...

ακομα και αν υποθεσουμε οτι θα πιασεις φουλ 100% σε καποιο παιχνιδι και παει και 65- και 70 ακομα και παλι εισαι οκ..

οποτε δεν υπαρχει κανενας λογος ανυσηχιας...

οπως ειπα μη περιμενεις θαυματα με αυτη τη ψυχτρα καλοκαιριατικο που βραζει ο τοπος εξω..

αλλα δεν υπαρχει και κανας ιδιαιτερος λογος αλλαγης......

λογικα στα παιχνιδια μεσα πρεπει να εισαι κανα 60αρι τωρα που ειναι οκ τεσπα...

τα βολτ σου επισης μια χαρα ειναι αυτο ηθελα να δω ποιο πολυ...οποτε ολα κομπλε...

σε ευχαριστω. 

• Like 1
Δημοσ.

Μα στην Tim αναφέρθηκα, 4570 -> 4670 εκεί έγινε αλλαγή Tim. Αυτά ήταν τα Haswell refresh. Το IFRV αφαιρέθηκε στα Skylake μιας και κατάλαβαν ότι έκαναν μεγάλη πατάτα.

Anyway χειρότερο chip πραγματικα δεν έχω δει, είχα πάρει 2 4770Κ και τα 2 χτύπησαν τοίχο στα 4300-4400 και θερμοκρασίες να κλαις.

Στο refresh κάπως έστρωναν τα πράγματα και από θερμοκρασίες (όχι κάτι δραματικό) αλλά και από OC.

Βέβαια και τα 2 όταντα ελεγαν overclockers dream προφανώς εννοούσαν το 1% ;)

Επι του παρόντος με 40C εξωτερική αν έχει καμιά 30ρια στο δωμάτιο λογικότο βλέπω το 65 σε gaming, ένα 35ari Delta με μέτριο cooler. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

4690 ήταν haswell refresh.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...