Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πείτε γνώμες για αυτην παιδιά

http://www.e-shop.gr/arctic-freezer-i32-cpu-cooler-120-mm-p-PER.816021

Την εχω βρει σε κατάστημα στο μοσχατο με 28 ευρω. Νομιζω υπερέχει της themis

Όσον αφορά το συμμάζεμα του κουτιου νομίζω είναι οτι εχω κανει οτι καλύτερο γίνεται με βασει και τις δυνατότητες του κουτιού (zalman z3plus) αλλα και του τροφοδοτικου μου.

μια χαρα ειναι το κουτι σου αν ειναι οπως τα λες...

τα βολτ τα τσεκαρες που σου ειπα ? μηπως πεζει τπτ απο εκει ?

Δημοσ.

μια χαρα ειναι το κουτι σου αν ειναι οπως τα λες...

τα βολτ τα τσεκαρες που σου ειπα ? μηπως πεζει τπτ απο εκει ?

Έκανα disable και την ενσωματωμένη καρτα.

Και βλεπω τρέχοντας το aida 64 extreme χτες την max στο cpu 58 αλλά στα cores 68-69 αλλά η στιγμιαία ηταν γύρω στα 61 στα cores και 54 στο cpu.

Δεν εχω καταλάβει και ποια ακριβώς θερμοκρασία πρέπει να κοιτάω.

Με αυτους τους αριθμούς αξίζει να παω στην προαναφερθείσα ψυκτρα? Ή δεν ειναι και τιποτα φοβερό οι θερμοκρασίες αυτες με full load? Βασικά τις εχω αυτές τις ενδείξεις και παιζοντας παιχνιδια που δεν τον στρεσαρουν τον cpu 100%

Εχω μπερδευτεί πραγματικά και δεν θελω να πεταξω και κανα 30ευρω+ ακομα

Δημοσ.

κατεβασε αυτο και τρεξε και ανεβασε μας κανα screenshot αν δε βγαζεις ακρη..γιατι μας τα λες λιγο μπερδεμενα...

κοιτα στο φωτο να περιλαμβανει το vcore για να δουμε τα βολτ ..και τα  cpu temp ιδανικα δυο φορες σε idle και σε  load με stress ..

http://www.hwinfo.com/download.php

Δημοσ.

κατεβασε αυτο και τρεξε και ανεβασε μας κανα screenshot αν δε βγαζεις ακρη..γιατι μας τα λες λιγο μπερδεμενα...

κοιτα στο φωτο να περιλαμβανει το vcore για να δουμε τα βολτ ..και τα cpu temp ιδανικα δυο φορες σε idle και σε load με stress ..

http://www.hwinfo.com/download.php

Ok θα το κάνω το μεσημέρι και θα τα ανεβάσω
  • Like 1
Δημοσ.

post-62508-0-23615900-1466685736_thumb.jpgpost-62508-0-99250700-1466685747_thumb.jpg

λοιπόν η πρώτη φωτό είναι σε κατάσταση ηρεμίας και δεύτερη στα 15 λεπτα τρεχοντας το aida 64 extreme

ακούω..

post-62508-0-22042400-1466686648_thumb.jpg

εδώ μετά από 30 λεπά aida 64

post-62508-0-64548700-1466687526_thumb.jpg

και τελευταία στα 45 λεπτά.

έκανα μία αναζήτηση στο google και γενικά είδα ότι δεν υπάρχει λόγος να προβώ σε αγορά άλλης ψύκτρας με αυτούς τους αριθμούς. διάβασα ότι οι haswell δουλεύουν αφοβα και σε πιό ψηλα επίπεδα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την ψύκτρα που έχεις φυσιολογικά μου φαίνονται. Για να κατέβεις πιο κάτω θεσ πολύ καλύτερη ψύκτρα.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

Με 212 evo καλοκαιριάτικα σε i5 4570 σε φιλικό μηχάνημα έβλεπα 65αρια σε stress και 55 σε games που χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον 90% τον cpu και δυστυχώς είναι θέμα tim και όχι επεξεργαστή, η intel στους haswell χρησιμοποίησε πολύ κακό tim, κοινώς thermal interface material, η θερμοαγώγιμη μεταξύ επεξεργαστή die και ihs, δηλαδή μεταξύ του επεξεργαστή και του μεταλλικού πειρβλήματος. Αυτό το διόρθωσε βάζοντας καλύτερο tim στους devil's canyon, ωστόσο στους haswell οι αυξημένες θερμοκρασίες ήταν θέμα αυτής της θερμοαγώγιμης που χρησιμοποιούσε η intel.

Λαθάκι, το διόρθωσε στο refresh.

Μετά απλά έβγαλε το IFRV από μέσα δηλαδή τα VRM. ????

Δημοσ.

Λαθάκι, το διόρθωσε στο refresh.

Μετά απλά έβγαλε το IFRV από μέσα δηλαδή τα VRM. ????

Για το tim μίλησα μόνο, που είπα για τα vrm και δεν το ξέρω ; Είπα απλά πως χρησιμοποίησε χειρότερο tim στους haswell ενώ στους devil's canyon έβαλε καλύτερο, αυτό.

Δημοσ.

γνωστά - χιλιοειπωμένα

αν οι 64c ηταν σε ένα βαρύ παιχνίδι θα ήταν "προς διερεύνηση"

για τα στρεσο προγράμματα που στρεσάρουν ΕΚΤΟΣ προδιαγραφών τους επεξεργαστές είναι φυσιολογικοί οι >60 βαθμοί

η ΙΝΤΕΛ έχει πει ότι τα στρεσοπρογράμματα είναι κάνουν ΕΚΤΟΣ προδιαγραφών χρήση του επεξεργαστή και ελλοχεύουν κινδύνους. 

Δημοσ.

γνωστά - χιλιοειπωμένα

αν οι 64c ηταν σε ένα βαρύ παιχνίδι θα ήταν "προς διερεύνηση"

για τα στρεσο προγράμματα που στρεσάρουν ΕΚΤΟΣ προδιαγραφών τους επεξεργαστές είναι φυσιολογικοί οι >60 βαθμοί

η ΙΝΤΕΛ έχει πει ότι τα στρεσοπρογράμματα είναι κάνουν ΕΚΤΟΣ προδιαγραφών χρήση του επεξεργαστή και ελλοχεύουν κινδύνους. 

Μα αν είσαι πχ κάτω από 70 σε intel όταν τρέχεις stress, πες 65, πάλι συντρέχει λόγος ανησυχίας ; Μιλάμε πχ για k επεξεργαστή και stress για σταθερό oc αλλά είτε και για stress σε non k για να τσεκάρει κάποιος θερμοκρασίες, εγώ από όσα έχω διαβάσει για τους intel, αν είσαι εντός ορίων ρεύματος και θερμοκρασιών, πχ κάτω από 70 ή μέχρι 70 σε 100% usage πάντα τότε είσαι οκ. Αν μου διαφεύγει κάτι τότε διόρθωσέ με.

• Like 1
Δημοσ.

θα ψάξω να τα βρω όποτε μπορέσω

η ΙΝΤΕΛ έχει απαντήσει επισήμως ότι τα στρες προγράμματα κάνουν ΜΗ κανονική χρήση του επεξεργαστή και δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε γιατί μπορεί να γίνει ζημιά.

Προσωπικά ΑΝ στο παιχνίδι ή εφαρμογή που χρησιμοποιούσα (ΟΧΙ στρες) ξεπερνούσα έστω και για λίγο τους 60 βαθμούς θα το θεωρούσα ΜΗ φυσιολογικό και θα έψαχνα τι φταίει.

ΥΓ

Οι σύγχρονοι επεξεργαστές κάνουν δυναμική διαχείριση ρευμάτων και συχνοτήτων (boost) και ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΛΟΚΑΡΙΣΜΑ/ΡΕΥΜΑΤΑ τα αφήνουμε όλα στο αυτόματο και παρακολουθούμε μόνο θερμοκρασία.

θερμοκρασίες άνω του 60 για Ι5 4ΧΧΧ προσωπικα τις θεωρώ υπερβολικές.και προτείνω σε όποιον τις δει να πάει σε τεχνικό για έλεγχο.

Δημοσ.

το 60 είναι υποκειμενικό από την εμπειρία μου.

ακόμη και στα ποιο βαριά παιχνίδια και προγράμματα , όσες φορές Ι5 4ΧΧΧΧ τα έπιασε , ήταν σπάνια περιπτωση και είχε τελικά κάποιο θέμα.

ΥΓ

Επιμένω σε όλα τα ΚΑΝΟΝΙΚΑ προγραμματα και όχι σε στρες που βγάζουν την cpu εκτός προδιαγραφών.

Δημοσ.

παιδια μην βαζεται του ιντελ να τρεχουν μετροπρογραματα γιατι δεν μπορουν καίγονται.

μου αρεσει που κραζεις την amd ρε παλικαρε.

τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα!!!

• Like 1
Δημοσ.

Ok θα το κάνω το μεσημέρι και θα τα ανεβάσω

Φιλε μου σου ειχα γραψει στην προηγουμενη σελιδα να κατεβασεις το κατα πολυ ανωτερο, πιο user-friendly ,πιο κατατοπιστικο και λιγοτερο σπασαρχιδικο aida64 για να δεις οχι μονο θερμοκρασιες αλλα και πολλα αλλα πραγματα πιο ευκολα. Το αναφερω μια τελευταια φορα μηπως βοηθηθεις.

Αφου το εγκαταστησεις κλικαρεις file>preferences>sensor icons>και επιλεγεις τι πληροφοριες θελεις να σου δειχνει.

post-73690-0-43540100-1466698056_thumb.png

post-73690-0-96649500-1466698089_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...