Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στον παραπανω επεξεργαστή εχω μια tx3 evo με δυο φαν για push και pull και βλεπω σε gaming καταστάσεις μεχρι 69 τώρα. Ειναι ανησυχητικό? Εχει νοημα να ψαχτω για καλύτερη ψυκτρα?

Γενικά νιωθω ευχαριστημένος γιατί είναι και πολύ αθόρυβη.

Που ακριβως κοιταμε ρε παιδια στο hwmonitor? Το package ή τα cores ξεχωριστά?

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

κοιτα λιγοι δεν ειναι αλλα δεν ειναι και κατι ανυσηχητικο ...μη περιμενεις θαυματα με αυτη τι ψυχτρα καλοκαιριατικο στην ελλαδα...

κοιτα λιγο γενικα το airflow στο κουτι σου αν ειναι οκ... και τσεκαρε και τα βολτ του επεξεργαστη μηπως με το τουμπο μπουστ ειναι ανεβασμενα γιατι ειναι στο αυτοματο πιθανον θα εχει παραπανω απο οσο χρειαζεται...και αν θες κανε disable και την ενσωματομενη καρτα γραφικων..θα ριξει 2-3 βαθμους ακομα...

Δημοσ.

Με 212 evo καλοκαιριάτικα σε i5 4570 σε φιλικό μηχάνημα έβλεπα 65αρια σε stress και 55 σε games που χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον 90% τον cpu και δυστυχώς είναι θέμα tim και όχι επεξεργαστή, η intel στους haswell χρησιμοποίησε πολύ κακό tim, κοινώς thermal interface material, η θερμοαγώγιμη μεταξύ επεξεργαστή die και ihs, δηλαδή μεταξύ του επεξεργαστή και του μεταλλικού πειρβλήματος. Αυτό το διόρθωσε βάζοντας καλύτερο tim στους devil's canyon, ωστόσο στους haswell οι αυξημένες θερμοκρασίες ήταν θέμα αυτής της θερμοαγώγιμης που χρησιμοποιούσε η intel.

Δημοσ.

Στον παραπανω επεξεργαστή εχω μια tx3 evo με δυο φαν για push και pull και βλεπω σε gaming καταστάσεις μεχρι 69 τώρα. Ειναι ανησυχητικό? Εχει νοημα να ψαχτω για καλύτερη ψυκτρα?

Γενικά νιωθω ευχαριστημένος γιατί είναι και πολύ αθόρυβη.

Που ακριβως κοιταμε ρε παιδια στο hwmonitor? Το package ή τα cores ξεχωριστά?

Ανεπαρκης η ψυτρα,χρειαζεσαι μια με 4 heatpipes για καλυτερα αποτελεσματα. Τι κουτι εχεις? Ποσους ανεμιστηρες εχει?Για τις θερμοκρασιες κατεβασε το aida64.

• Like 1
Δημοσ.

Benign το θέμα tim πάντως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, με 4570 έβλεπα χειρότερες θερμοκρασίες, πολύ χειρότερες από ότι με 4690k, με ίδια ψύκτρα και πάστα, 212 evo και mx-4 full rpm και οι δύο ;)

Δημοσ.

Benign το θέμα tim πάντως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, με 4570 έβλεπα χειρότερες θερμοκρασίες, πολύ χειρότερες από ότι με 4690k, με ίδια ψύκτρα και πάστα, 212 evo και mx-4 full rpm και οι δύο ;).

Εμενα στο συστημα μου,ακομη και νταλα μεσημερι τωρα με τον καυσωνα δεν εχει προβλημα. Νομιζω οτι αυτο που ανεφερες ισχυει ,αλλα για τις stock ψυκτρες,αν βαλεις μια καλη και σε καλο κουτι δεν θα εχεις προβλημα,καθαρα εμπειρικα το λεω.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να πω τότε, ίσως με την a70 να μην υπάρχει θέμα, αλλά με evo χτύπαγε ο 4570 65αρια, τόσα δεν χτύπαγε ο 4690k stock με turbo ανοιχτό, συμβαίνουν αυτά.

Δημοσ.

Τι να πω τότε, ίσως με την a70 να μην υπάρχει θέμα, αλλά με evo χτύπαγε ο 4570 65αρια, τόσα δεν χτύπαγε ο 4690k stock με turbo ανοιχτό, 58-60 περίπου έπιανε.

Η θερμοκρασια του επεξεργαστη δεν ειναι παντως μονο το cooler,ειναι συναρτηση πολλων πραγματων,οπως σωστη τοποθετηση,καλη παστα,καλο κουτι,τουλαχιστον 4 Χ12 ανεμιστηρες για πραγματικα καλα αποτελεσματα,σωστη φορα στον ανεμιστηρα του cpu, καλη τοποθετηση των καλωδιων για να μην εμποδιζεται το airflow. Εχω δει σε φιλους ,πολλα λαθη στο τροπο που σεταραν το μηχανημα τους. O διαολος ειναι στην λεπτομερεια που λενε και οι Αγγλοι. ;)

• Like 2
Δημοσ.

Εχω το κουτί zalman z3 plus και εχω 2*120 φαν μπροστα για εισαγωγή, και 3 φαν 120 για εξαγωγή 2 πανω και ενα πισω. Ωραια αν ειναι να αγορασω αλλο cooler πρέπει να είναι max 150 height και max 30 ευρω.

Κάνουμε τίποτα με αυτα τα limitations?

Πρόχειρα και γρηγορα ειδα την artic i32 με 120 φαν και μπορεί να παρεικαι δεύτερο φαν για pull. Την αποψη παρακαλώ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Εχω το κουτί zalman z3 plus και εχω 2*120 φαν μπροστα για εισαγωγή, και 3 φαν 120 για εξαγωγή 2 πανω και ενα πισω. Ωραια αν ειναι να αγορασω αλλο cooler πρέπει να είναι max 150 height και max 30 ευρω.

Πρόχειρα και γρηγορα ειδα την artic i32 με 120 φαν και μπορεί να παρεικαι δεύτερο φαν για pull. Την αποψη παρακαλώ.

Παιρνει οποιαδηποτε ψυκτρα στα 16mm. Το κουτι ειναι αρκετα καλο.Αυτη που προτεινει ο Multi ,ειναι καλη.

• Like 1
Δημοσ.

Παιρνει οποιαδηποτε ψυκτρα στα 16mm. Το κουτι ειναι αρκετα καλο.Αυτη που προτεινει ο Multi ,ειναι καλη.

Πάντως και αυτη με 3 heatpipes είναι σαν τη δικια μου.

Εχω ενα άγχος παντως και με το μέγεθος, γιατί το κουτί μου δεν αναφέρει ξεκάθαρα μεχρι τι ύψος κουλερ δέχεται.

Να πω ότι χρησιμοποιω κι τα 4 dim slots και δεν εχω περιθώριο να αποχωριστώ κανένα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η i32 είναι πολύ καλή ακόμα και στις χαμηλές στροφές. Αν βάλεις και 2ο fan σε διάταξη δηλ. push-pull θα έχεις 5 βαθμούς πιο κάτω. Και φυσικά μιλάμε για τις πιο αθόρυβες ψύκτρες που κυκλοφορούν.

Πρώτα όμως τσέκαρε αυτά που σου είπαν τα παιδιά για το συμμάζεμα του κουτιού κλπ.

edit: το κατά πόσο όμως αν δεις διαφορά από αυτή που έχεις δεν το ξέρω.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

Για πείτε γνώμες για αυτην παιδιά

http://www.e-shop.gr/arctic-freezer-i32-cpu-cooler-120-mm-p-PER.816021

Την εχω βρει σε κατάστημα στο μοσχατο με 28 ευρω. Νομιζω υπερέχει της themis

Όσον αφορά το συμμάζεμα του κουτιου νομίζω είναι οτι εχω κανει οτι καλύτερο γίνεται με βασει και τις δυνατότητες του κουτιού (zalman z3plus) αλλα και του τροφοδοτικου μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...