Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Οχι δεν έχω ζήσει εκεί. Αυτή την εντύπωση την έχω από σουηδούς που έχω μιλήσει και έρθει σε επαφή. Είναι ελαφρώς αντικοινωνικοί.

Και ναι και οχι. Εχω ζησει στη Σουηδια. Οι Σουηδοι θεωρουν πολυ σημαντικο αυτο που λεμε personal space, με την κυριολεκτικη και μεταφορικη εννοια του ορου. Μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση πως η πολιτικη ορθοτητα εχει κυριαρχησει σε τετοιο βαθμο που ηταν πολυ δυσκολο να μιλησεις για κατι αλλο εκτος απο τον καιρο. Οι προθεσεις τους ηταν γενικα καλες, δεν ηθελαν να πουν κατι και να προσβαλουν η να φερουν καποιον σε αβολη θεση αλλα εν τελει αυτο γινοταν σε ακραιο βαθμο.

Ενα γενικοτερο σχολιο για τη ζωη στη Σουηδια. Οι μισθοι εχουν σχετικα μικρες διαφορες μετακυ ειδικευμενων και ανειδικευτων, πολυ ισχυρα συνδικατα, ενα κρατος γενικα που ειναι ο πιο ισχυρος θεσμος σε αυτη τη χωρα. Εξαιρετικες συγκοινωνιες και μεταφορες και θα ελεγα φτηνες για τους μισθους που παιζουν στην Σουηδια. Απιστευτες θεσεις και εταιριες που δημιουργηθηκαν και διαπρεπουν στη Σουηδια και σε ολο τον κοσμο (Volvo, Scania, H&M κλπ). Ταπεινη μου αποψη και κραξτε οσο θετε, η Σουηδια τεχνολογικα ειναι πιο ανεπτυγμενη απο το ΗΒ. Στα αρνητικα το βαθυ σκοταδι για τουλαχιστον 4-5 μηνες το χρονο, οσο πιο βορεια πας τοσο πιο εντονο το προβλημα. Να βρεις σπιτι, ειδικα σε μεγαλη πολη ειναι πολυ δυσκολο και μονο αν βρεις για υπενοικιαση. Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να αλλαζεις σπιτι ανα τακτα διαστηματα μεχρι να ερθει η σειρα σου σε μια μακρα λιστα και να ενοικιασεις το δικο σου σπιτι. Γλωσσα χρειαζεται πλεον σε ολα σχεδον τα αντικειμενα. Θεωρω και για λογους κουλτουρας και για λογους κλιματος ειναι απο τις δυσκολες χωρες για να ζησεις ενας Ελληνας, ειδικα αν παει για να μεινει για πολλα χρονια.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Εγώ μιλάω από εμπειρίες μου στη πράξη και όχι από στερεότυπα που άκουσα ή διάβασα κάπου. Έχω έρθει σε επαφή με ανθρώπους από κάμποσες χώρες και δεν έχω για όλους την ίδια αρνητική άποψη. Αυτή η άποψη μπορεί να είναι και πλαστή και στατιστικά λάθος και φυσικά δεν αφορά όλο το πληθυσμό. Το τι λέει ο καθένας για το κράτος του και πως το παρουσιάζει δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα, άμα διαβάσεις τι λένε για τους Έλληνες έξω θα νομίζεις ότι είναι ο παράδεισος εδώ, αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Αν και η απόψη που εξέφρασα δεν αφορά τόσο πολιτικές πεποιθήσεις αλλά κυρίως νοοτροπία αυτού του λαού θα έλεγα πως ο μέσος σουηδός είναι αρκετά "ακροδεξιούλης" και όχι σοσιαλιστής ή πολιτικά ορθός όπως τον παρουσιάζουν.

Καταρχάς, από αυτά που λένε για τους Έλληνες έξω, μόνο ο παράδεισος δεν θα πιστέψει κάνεις ότι είναι η Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, η απορία για αυτά που έγραψα ισχύει. Πόσο «λίγο ρατσιστής» είναι κάποιος που αναφέρεται σε άλλες εθνικότητες ως «τέτοιους»;

Το politically correctness των Σουηδών, είναι και αλήθεια εκτός από στερεότυπο. Εάν είχες όντως επαφές, θα το είχες δει. Αλλά, όπως επίσης έγραψα, θέλει δύο για το τανγκό. Οπότε, κρίνοντας από αυτά που γράφεις, μάλλον τους το βγάζεις. 

3 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Άμα εσένα σου αρέσει η σουηδία τότε πήγαινε, εγώ μίλησα για τον εαυτό μου και προσωπικά δεν θα πήγαινα εκεί πέρα.

Σόρρυ, αλλά δεν μίλησες για τον εαυτό σου. Έγραψες πως σαν λαός είναι «λίγο ρατσιστές», κάτι το οποίο είναι αρκετά περίεργο (να πω το ελάχιστο). 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Natha είπε

Παρ ότι τα έχω γκουγκλαρει λίγο. Με 2500€ γίνεται να κάνεις μια νορμάλ και αξιοπρεπή αρχή στη Στοκχόλμη;

Είχα δει αυτό το βίντεο πριν καιρό. Δεν ξέρω πόσο κοντά είσαι σε συνήθειες με το παιδί, αλλά παίρνεις μια γεύση

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DrKo είπε

Το politically correctness των Σουηδών, είναι και αλήθεια εκτός από στερεότυπο. Εάν είχες όντως επαφές, θα το είχες δει. Αλλά, όπως επίσης έγραψα, θέλει δύο για το τανγκό. Οπότε, κρίνοντας από αυτά που γράφεις, μάλλον τους το βγάζεις. 

Όσο πολιτικά ορθός είναι ο γερμανός άλλο τόσο είναι και ο σουηδός. Για τους γερμανούς δε λένε επίσης ότι είναι από τους πιο ορθούς λαούς στην Ευρώπη που κάθε μέρα εκπαιδεύονται στη πολιτική ορθότητα? Ποιος έβγαλε τα στερεότυπα για τους έλληνες στη κρίση ότι δεν εργάζονται καθόλου και σπαταλάνε τα λεφτά του καλού γερμανού που εργάζεται σκληρά και επενδύει σωστά? Έχεις δει τι λένε και πιστεύουν για τους ξένους μετανάστες?

Είναι πολιτική ορθότητα με κάμποση δόση υποκρισίας από πίσω. Οι σουηδοί θεωρούν το κράτος τους κάτι το τέλειο και όπου αν δεν το κάνεις όπως αυτοί τότε είσαι λάθος. Από εκεί βγήκε και η φράση το ότι "επειδή το είπε σουηδός πρέπει να είναι και σωστό". Τείνουν να έχουν κάποια αντιπάθεια προς άλλες κουλτούρες που τις θεωρούν κατώτερες αλλά δε πρόκειται να στο πουν αυτό ευθέως. Θυμάμαι έναν που μίλαγε με ένα φίλο μου και του έλεγε πως θεωρεί ότι η αρχαία ελλάδα είναι η ρίζα όλου του κακού και κάτι τέτοια. Πλέον η ακροδεξιά έχει ανέβει και εκεί.

Σε γενικές γραμμές πάνω κάτω αυτό που είπε ο giannakis εννοούσα, δε ξέρω πως συμπέρανες κάτι κακό με το χαρακτηρισμό "τέτοιους". Συχνά παρεξηγούνε το τρόπο που τους μιλάς και είναι δύσκολο να επικοινωνήσεις μαζί τους σε λίγο πιο προσωπικό επίπεδο. Δε το έχω δει σε πολλούς λαούς αυτό, το έχω δει σε πολύ μικρότερες δόσεις σε Γερμανούς αλλά και εκεί όχι τόσο έντονα. Δε ξέρω το λόγο που συμβαίνει αυτό αλλά δείχνει αντιπαθητικό/εριστικό αν είσαι ο παραλήπτης. Ο σουηδός είναι σαν ένας πιο "εριστικός" Γερμανός.

Μπορώ να σου πω για λαούς που κατα εμέ δεν είναι ρατσιστές με τη πραγματική έννοια χωρίς να σημαίνει ότι είναι τέλοιοι βέβαια, πραγματική πολιτική ορθότητα έχω δει σε βρετανούς και αμερικανούς, (αν μιλάμε για λαούς της δύσης), εκεί πραγματικά το έχουν στο αίμα τους. Δεν έχω δει άλλα κράτοι όπου τόσο πολλές διαφορετικές κουλτούρες / φυλές συνυπάρχουν τόσο αρμονικά. Εκεί θα φας κράξιμο αν πεις κάτι που πραγματικά δεν είναι ορθό και παραπέμπει σε ρατσισμό. 

Για βόρεια και κεντρική ευρώπη μη μου λες......

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Είναι πολιτική ορθότητα με κάμποση δόση υποκρισίας από πίσω. Οι σουηδοί θεωρούν το κράτος τους κάτι το τέλειο και όπου αν δεν το κάνεις όπως αυτοί τότε είσαι λάθος. Από εκεί βγήκε και η φράση το ότι "επειδή το είπε σουηδός πρέπει να είναι και σωστό". Τείνουν να έχουν κάποια αντιπάθεια προς άλλες κουλτούρες που τις θεωρούν κατώτερες αλλά δε πρόκειται να στο πουν αυτό ευθέως. Θυμάμαι έναν που μίλαγε με ένα φίλο μου και του έλεγε πως θεωρεί ότι η αρχαία ελλάδα είναι η ρίζα όλου του κακού και κάτι τέτοια. Πλέον η ακροδεξιά έχει ανέβει και εκεί.

Σε γενικές γραμμές πάνω κάτω αυτό που είπε ο giannakis εννοούσα, δε ξέρω πως συμπέρανες κάτι κακό με το χαρακτηρισμό "τέτοιους". Συχνά παρεξηγούνε το τρόπο που τους μιλάς και είναι δύσκολο να επικοινωνήσεις μαζί τους σε λίγο πιο προσωπικό επίπεδο. Δε το έχω δει σε πολλούς λαούς αυτό, το έχω δει σε πολύ μικρότερες δόσεις σε Γερμανούς αλλά και εκεί όχι τόσο έντονα. Δε ξέρω το λόγο που συμβαίνει αυτό αλλά δείχνει αντιπαθητικό/εριστικό αν είσαι ο παραλήπτης. Ο σουηδός είναι σαν ένας πιο "εριστικός" Γερμανός

ειλικρινά δεν ξέρω από που τα κατεβάζεις αυτά και ποιο ακριβώς είναι το δείγμα σου, αλλά ζω 12 στα 13 χρόνια στη Σουηδία, και αυτά που λες δεν ισχύουν. Τουλάχιστον με τον τρόπο που τα λες και πιστεύεις.

Μια χαρα λαός είναι οι Σουηδοί και μια χαρά φίλους θα κάνεις, αρκεί να ενδιαφερθείς και εσυ για την κουλτούρα τους και να θες να ενσωματωθεις

Επεξ/σία από rg550
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rg550 είπε

Τουλάχιστον με τον τρόπο που τα λες και πιστεύεις.

Ε εγώ το είπα, ότι δε ζω εκεί, οπότε δε ξέρω τι να πιστέψω για όλα αυτά. Μπορεί να τα έχω μεταφράσει λάθος. Δε κατανοώ τι είδους κουλτούρα είναι αυτή.

Πάντως δεν αλλάζω άποψη, δεν θα ένιωθα άνετα σε τέτοιο μέρος. Το μόνο μέρος που θα ζούσα πέρα από την Ελλάδα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο θεωρώ το καλύτερο μέρος για έναν ξένο να πάει και να ενσωματωθεί γρήγορα. Θα έλεγα πως οι αμερικανοί μοιάζουν και υπερβολικά με τους έλληνες κάτι που δεν ισχύει για τους λαούς της βόρειας ευρώπης.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Από εκεί βγήκε και η φράση το ότι "επειδή το είπε σουηδός πρέπει να είναι και σωστό".

Την έχει ξανακούσει κάποιος αυτή τη φράση;

• Like 2
Δημοσ.

Για τους γερμανούς δε λένε επίσης ότι είναι από τους πιο ορθούς λαούς στην Ευρώπη που κάθε μέρα εκπαιδεύονται στη πολιτική ορθότητα?

Όχι.

Ποιος έβγαλε τα στερεότυπα για τους έλληνες στη κρίση ότι δεν εργάζονται καθόλου και σπαταλάνε τα λεφτά του καλού γερμανού που εργάζεται σκληρά και επενδύει σωστά?

Είναι εντυπωσιακό πώς επιλέγεις αυτά που σε συμφέρουν. Για παράδειγμα, δεν λες για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι κάτω και από την Μποτσουάνα στην διαφθορά, σύμφωνα με τους δείκτες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Δεν λες για την ανεργία. Δεν λες για τίποτα από αυτά που δεν σε συμφέρει, όπως κάθε ρατσιστούλης Ελληνάκος που λέει για άλλες εθνικότητες «έχω γνωρίσει τέτοιους».

Είναι πολιτική ορθότητα με κάμποση δόση υποκρισίας από πίσω

Αυτό λες εσύ, αλλά είναι λογικό να σκέφτεσαι έτσι. Δυστύχημα για εσένα, δεν έχεις μάθει διαφορετικά.

Οι σουηδοί θεωρούν το κράτος τους κάτι το τέλειο και όπου αν δεν το κάνεις όπως αυτοί τότε είσαι λάθος.

Όχι, δεν το θεωρούν ούτε και κανείς λέει αυτά τα τραγελαφικά που γράφεις. Από την άλλη όμως, σε όλες τις λίστες που μετράνε ποιότητα ζωής, η Ελλάδα είναι στα τάρταρα ενώ η Σουηδία στις πρώτες θέσεις.

Συχνά παρεξηγούνε το τρόπο που τους μιλάς και είναι δύσκολο να επικοινωνήσεις μαζί τους σε λίγο πιο προσωπικό επίπεδο.

Σε εσένα παρεξηγούν τον τρόπο, όχι σε όλους. Μην γενικεύεις. Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, έαν κανείς πλησιάσει τον οποιοδήποτε όπως εσύ γράφεις για εκείνους, παρεξηγήσιμο θ είναι.

Για βόρεια και κεντρική ευρώπη μη μου λες......

Εγώ να σου πω; Δεν πρόκειται. Είσαι από τους ανθρώπους που ευτυχώς δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ προς τα εδώ. 

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Την έχει ξανακούσει κάποιος αυτή τη φράση;

Μόνο αυτός και μόνο για «τους τέτοιους». 

10 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Ε εγώ το είπα, ότι δε ζω εκεί, οπότε δε ξέρω τι να πιστέψω για όλα αυτά

Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, αλλά έχεις απλώσει ένα «λίγο ρατσιστικό» παραλήρημα. 

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Από την εμπειρία μου οι σουηδοί είναι από τους πιο κομπλεξικούς/καβαλημένους λαούς και γενικά bad manner που λέμε. Ψιλομοιάζουν με τους Γερμανούς αλλά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τους νορβηγούς και τους δανούς οι οποίοι γενικά είναι πολύ πιο μαζεμένοι και "cool"

Δεν θα πήγαινα ποτέ να ζήσω στη Σουηδία.  

πες και οτι ο,τι ξερεις ειναι μεσω διαδικτυου μην μπερδευτει κανεις και νομιζει οτι μιλας για τον εξω κοσμο

8 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Έχω έρθει σε επαφή με ανθρώπους από κάμποσες χώρες

Ψιτ, το voice chat στο wow δεν ειναι "επαφη" ουτε κυριολεκτικα, ουτε καν μεταφορικα. 

Ξεκολλατε να του απαντατε, οταν λεει οτι τους "γνωρισε μεσω της δουλειας του" εννοει οτι ηταν στον ιδιο σερβερ στο WoW, αφου ο συγκεκριμένος λεει "δουλεια" το οτι πουλουσε items του WoW. Μαλιστα την ελεγε και την "πιο δύσκολη δουλεια του κοσμου" σε αλλο νημα καθως θελει λεει πολυ συγκεντρωση να πατας τα ιδια πληκτρα για ωρες (sic). 

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, DrKo είπε

Εγώ να σου πω; Δεν πρόκειται. Είσαι από τους ανθρώπους που ευτυχώς δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ προς τα εδώ. 

Γελάω....εσύ δεν είσουν από αυτούς που με κράζανε στο άλλο θέμα ότι δε πληρώνω φόρους στο κράτος? Τώρα μου λες ότι είσαι οικονομικός μετανάστης και δουλεύεις για άλλη χώρα? Αυτό και αν είναι υποκρισία!

Για να στο γυρίσω εσύ είσαι ευτυχώς από τους ανθρώπους που φύγανε από εδώ και ελπίζω μόνιμα, αν ένα πράγμα δε χρειάζετε μία χώρα είναι άτομα όπως εσύ που εκμεταλεύονται το δημόσιο σύστημα για τσάμπα πτυχία και μετά ψάχνουν για την εύκολη λύση και τα γρήγορα λεφτάκια έξω. Ελπίζω κάποια στιγμή να παρθούν σοβαρά μέτρα για αυτό το φαινόμενο αλλά όπως το είπες μποτσουάνα είμαστε...σιγά μη γίνει κάτι τέτοιο. Τσάμπα σοσιαλισμός για τον κάθε loser. 

40 λεπτά πριν, DrKo είπε

Είναι εντυπωσιακό πώς επιλέγεις αυτά που σε συμφέρουν. Για παράδειγμα, δεν λες για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι κάτω και από την Μποτσουάνα στην διαφθορά, σύμφωνα με τους δείκτες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Δεν λες για την ανεργία. Δεν λες για τίποτα από αυτά που δεν σε συμφέρει, όπως κάθε ρατσιστούλης Ελληνάκος που λέει για άλλες εθνικότητες «έχω γνωρίσει τέτοιους».

Αυτό και αν είναι όργιο ρατσισμού, άρα λες ότι εμείς οι πολίτες φταίμε για όλα αυτά?  Δεν υπάρχει πιο ρατσιστικό πράγμα από τη τσουβαλοποίηση ενός λαού για τις επιλογές του κράτους του. Είναι σαν να λέω ότι όλοι οι γερμανοί είναι ναζί. 

Εν τέλη και άλλοι έχουν αποτύχει ιστορικά, όχι μόνο εμείς αλλά δεν αντιδράσαμε με τον ίδιο τρόπο. Τώρα που έτυχε η κακή σε εμάς δεχόμαστε αυτό το κράξιμο το οποίο είναι άδικο για τους απλούς πολίτες. Δεν υπάρχει καμία ορθότητα σε αυτό.

Έχω δει ρατσιστές έλληνες αλλά ρατσιστές υπάρχουν παντού, τι σημασία έχει αυτό?

Δεν έχω δει ιστορικά τους έλληνες να σφάζουν ένα τόνο με τέτοια κίνητρα.

52 λεπτά πριν, DrKo είπε

Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, αλλά έχεις απλώσει ένα «λίγο ρατσιστικό» παραλήρημα. 

Το ρατσιστικό που το είδες? Δε νομίζω ότι κατανοείς τι σημαίνει ρατσισμός, δε μείωσα κανέναν ή τον έκρινα ανεπιθύμητο. Μίλησα για μία κουλτούρα που δε συμπαθώ ιδιαίτερα ή με κάνει να νιώθω άβολα. Κάποιος μπορεί να πει το ίδιο και για τους έλληνες.

Δεν μας είπες, εν τέλη ζεις στη σουηδία άρα έχεις καλύτερη άποψη για τα πράγματα?  δε πιστεύω για όλους τους βορειοευρωπαίους τα ίδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vs_skg είπε

πες και οτι ο,τι ξερεις ειναι μεσω διαδικτυου μην μπερδευτει κανεις και νομιζει οτι μιλας για τον εξω κοσμο

Να τους ξέρω έξω που? στη παραλία το καλοκαίρι?

Τους ξέρω κυρίως από συνεργάτες ή πελάτες μου αλλά και ως gamers σε διάφορους διαγωνισμούς που είμουν, μόνο εκεί είχα επαφές μαζί τους στη πραγματική ζωή αλλά δε το θεωρώ σοβαρή εμπειρία. Δε νομίζω ότι κάποιος τουρίστας μπορεί να χει καλύτερη άποψη, κάποιος που έχει ζήσει εκεί σίγουρα. Ήδη κάποιοι εδώ που ζήσανε εκεί επιβεβαίωσαν το φαινόμενο που περιγράφω. Είναι και αυτοί λάθος?

Θυμάμαι πάντως και ένα μεμωνομένο περιστατικό από τη πραγματική ζωή που κοροιδεύανε έναν ασιάτη φίλο τους πισώπλατα  στο στυλ "θα χτίσουμε τοίχο για να μη μπορεί να μπει" για να κάνουν χιούμορ. Αυτό πρεσβέυει όλους τους σουηδούς? όχι αλλά αυτή η "νοοτροπία" είναι πιο συνηθισμένη σε βορειοευρωπαίους. Δε συζητάω δε για το διαδίκτυο γενικά γιατί εκεί αυτό το φαινόμενο είναι ακραίο προφανώς οπότε το αφήνω απέξω. Γενικά μίλησα πολύ για κουλτούρα και προσωπικές εμπειρίες και όχι τόσο όλα τα άλλα. 

1 ώρα πριν, vs_skg είπε

Μαλιστα την ελεγε και την "πιο δύσκολη δουλεια του κοσμου" σε αλλο νημα καθως θελει λεει πολυ συγκεντρωση να πατας τα ιδια πληκτρα για ωρες (sic). 

Δε νομίζω ότι ξέρεις γιατί μιλάς και καλό είναι όταν δε ξέρουμε κάτι και δε το έχουμε κάνει να μη σχολιάζουμε. Όταν το κάνεις μπορείς να μιλήσεις. Αλλά είσαι από τους γνωστούς εξυπνάκιδες έλληνες που τα ξέρουν όλα και μπορούν να σχολιάζουν. Στο άλλο θέμα και εσύ με έκραζες και τελικά είσουν όλα όσα για τα οποία κατηγορούσες εμένα....πόσο πιο τραγικός.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

αλλά και ως gamers σε διάφορους διαγωνισμούς που είμουν, μόνο εκεί είχα επαφές μαζί τους στη πραγματική ζωή

Να στο κανω πιο λιανα: οσο εκφραζεις εσυ τον μεσο Ελληνα, και βλεποντας κανεις εσενα μπορει να σχηματισει γνωμη για την Ελληνικη κουλτουρα, αλλο τοσο μπορεις εσυ να σχηματισεις απο τους ετερους καμμενους "συνεργατες" σου Σουηδους, γνωμη για την Σουηδια/Σουηδικη κουλτουρα. Τουτεστιν καθολου.

Στο άλλο θέμα και εσύ με έκραζες και τελικά είσουν όλα όσα για τα οποία κατηγορούσες εμένα....πόσο πιο τραγικός.

Τι εγινε λεει; 😂 Το οτι βρεθηκε ενας ακομα καμμενος να συμφωνησει μαζι σου λειτουργησε σαν αποδειξη οτι εσυ συνεισφερεις στο κρατος και γω οχι; Συγκεντρωσου φοροφυγα/χαρτζιλικωμενε.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vs_skg είπε

Να στο κανω πιο λιανα: οσο εκφραζεις εσυ τον μεσο Ελληνα, και βλεποντας κανεις εσενα μπορει να σχηματισει γνωμη για την Ελληνικη κουλτουρα, αλλο τοσο μπορεις εσυ να σχηματισεις απο τους ετερους καμμενους "συνεργατες" σου Σουηδους, γνωμη για την Σουηδια/Σουηδικη κουλτουρα. Τουτεστιν καθολου.

Τι εγινε λεει; 😂 Το οτι βρεθηκε ενας ακομα καμμενος να συμφωνησει μαζι σου λειτουργησε σαν αποδειξη οτι εσυ συνεισφερεις στο κρατος και γω οχι; Συγκεντρωσου φοροφυγα/χαρτζιλικωμενε.

Τουλάχιστον εμάς τους καμένους μας βλέπουν, τώρα τι άποψη έχουν καλή ή κακή δε ξέρω, εσύ που είσαι ανύπαρκτος μόνο οι κατσαρίδες σπίτι σου γνωρίζουν τι εκφράζεις.

Το ότι μιλάς ακόμη για χαρτζιλίκια δείχνουν τα πραγματικά σου προβλήματα και ποιος πραγματικά ζει μέσα σε ένα πλαστό κόσμο χωρίς επαφή με το πραγματικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από εσένα μπορεί να βγάλει κανείς ένα αξιόπιστο συμπέρασμα για τον μέσο έλληνα.

Μιας και είπατε για gamers θυμήθηκα και αυτόν, καμαρώστε τον

https://www.vox.com/2018/12/13/18136253/pewdiepie-vs-tseries-links-to-white-supremacist-alt-right-redpill

Οκ ένας καμένος είναι και αυτός και ας είναι από τους πιο γνωστούς σουηδούς.

Η σουηδία εν τέλη είναι ένα κράτος που δεν αντιμετωπίζει κύματα μεταναστών από πουθενά ή πολέμους, ζει αποκομμένη, το τι είναι πραγματικά μία φυλή ή κουλτούρα φαίνεται στα δύσκολα. Τώρα που βρίσκεται κάπως πιο εκτεθιμένη σε αυτά η ακροδεξιά ανεβαίνει και αν δεν  κάνω λάθος έχει υψηλά ποσοστά εκεί πέρα.

Εδώ στην ελλάδα η ακροδεξιά πήγε στη φυλακή, πόσες άλλες χώρες το κατάφεραν αυτό και μάλιστα χώρες που αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλη μεταναστευτική και οικονομική κρίση?

Το να βγαίνει κάποιος και να μας λέει ρατσιστές είναι ότι πιο υποκριτικό υπάρχει. Ας βρεθούν και αυτοί στην ίδια θέση και τα λέμε ποιος είναι ο ρατσιστής.

Κανείς μπορεί να πει και τους αμερικανούς ρατσιστές με περιστατικά ακροδεξιάς βίας ή τον Trump αλλά εκεί  ζουν πολλές διαφορετικές κουλτούρες μαζί σαν ίσες, το κράτος τους έχει καταφέρει να τους αφομιόσει όλους σε βαθμό που θεωρείται κανονικότητα. Δε γνωρίζω άλλο κράτος που να το έχει καταφέρει αυτό. Είναι εξωπραγματικό να το βλέπει κάποιος που προέρχεται από την ευρώπη.

Επεξ/σία από aizensama24

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...