Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά, από την επαφή μου και με τις 2 γλώσσες, πιστέυω ότι το πόσο βοηθάει να ξέρεις Γερμανικά για να μάθεις Σουηδικά είναι υπερεκτιμημένο.

Ναι υπάρχουν αρκετές λέξεις με κοινή ρίζα (εώς ίδιες καμιά φορά) αλλά δεν είναι κάτι το τόοοοοοσο σημαντικό, οκ θα μάθεις κάποιες λέξεις παραπάνω από την αρχή.

Το να ξέρεις αγγλικά είναι πολύ πολύ πολύ πιο χρήσιμο (φυσικά όταν ξέρεις και τα 2 ακόμα καλύτερα).

Η γραμματική και το συντακτικό είναι πολύ κοντύτερα στην Αγγλική και νομίζω είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον που "σκέφτεται Αγγλικά" να μάθει Σουηδικά από κάποιον που "σκέφτεται Γερμανικά".

• Like 1
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Disclaimer: Δε μιλάω Σουηδικά.

Από τη γνώση Ολλανδικών όμως που έχω και από Σουηδούς φίλους συμφωνώ με αυτό που γράφει ο DrLo. Βρίσκω πολλά κοινά με τα Ολλανδικά σε επίπεδο ριζών λέξεων και τα Σουηδικά είναι από τις ελάχιστες γλώσσες που έχω γνωρίσει όπου μπορείς να πάρεις μια αγγλική πρόταση να τη μεταφράσεις λέξη προς λέξη και να βγάλεις νόημα στα Σουηδικά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Speculoos είπε

Disclaimer: Δε μιλάω Σουηδικά.

Από τη γνώση Ολλανδικών όμως που έχω και από Σουηδούς φίλους συμφωνώ με αυτό που γράφει ο DrLo. Βρίσκω πολλά κοινά με τα Ολλανδικά σε επίπεδο ριζών λέξεων και τα Σουηδικά είναι από τις ελάχιστες γλώσσες που έχω γνωρίσει όπου μπορείς να πάρεις μια αγγλική πρόταση να τη μεταφράσεις λέξη προς λέξη και να βγάλεις νόημα στα Σουηδικά.

Ισχύει

Aλλωστε η μεταφράσεις μέσω Google Translate Σουηδικά <-> Αγγλικά είναι σαφώς καλύτερες από τους περισσότερους άλλους συδνυασμούς.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Από την εμπειρία μου οι σουηδοί είναι από τους πιο κομπλεξικούς/καβαλημένους λαούς και γενικά bad manner που λέμε. Ψιλομοιάζουν με τους Γερμανούς αλλά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τους νορβηγούς και τους δανούς οι οποίοι γενικά είναι πολύ πιο μαζεμένοι και "cool"

Δεν θα πήγαινα ποτέ να ζήσω στη Σουηδία.  

Δημοσ.
8 hours ago, aizensama24 said:

Από την εμπειρία μου οι σουηδοί είναι από τους πιο κομπλεξικούς/καβαλημένους λαούς και γενικά bad manner που λέμε. Ψιλομοιάζουν με τους Γερμανούς αλλά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τους νορβηγούς και τους δανούς οι οποίοι γενικά είναι πολύ πιο μαζεμένοι και "cool"

Δεν θα πήγαινα ποτέ να ζήσω στη Σουηδία.  

Η εμπειρία σου είναι από κάποιο διάστημα που έχεις ζήσει στη Σουηδία? 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, NickTG είπε

Η εμπειρία σου είναι από κάποιο διάστημα που έχεις ζήσει στη Σουηδία? 

Οχι δεν έχω ζήσει εκεί. Αυτή την εντύπωση την έχω από σουηδούς που έχω μιλήσει και έρθει σε επαφή. Είναι ελαφρώς αντικοινωνικοί.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
14 minutes ago, aizensama24 said:

Οχι δεν έχω ζήσει εκεί. Αυτή την εντύπωση την έχω από σουηδούς που έχω μιλήσει και έρθει σε επαφή. Είναι ελαφρώς αντικοινωνικοί.

ΟΚ. Άρα δεν βοηθάει ιδιαίτερα αυτή η εμπειρία κάποιον που θέλει να μείνει εκεί. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, NickTG είπε

ΟΚ. Άρα δεν βοηθάει ιδιαίτερα αυτή η εμπειρία κάποιον που θέλει να μείνει εκεί. 

Μα γιατί του το χαλάς; Αφού δεν έχει ζήσει, δεν έχει πάει καν το πιο πιθανό, αλλά είδε κάποιους Σουηδούς κάπου, και βγήκε η ετυμηγορία.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, DrKo είπε

Μα γιατί του το χαλάς; Αφού δεν έχει ζήσει, δεν έχει πάει καν το πιο πιθανό, αλλά είδε κάποιους Σουηδούς κάπου, και βγήκε η ετυμηγορία.

Έχω έρθει σε επαφή και μιλήσει με πολλούς τέτοιους είτε πελάτες μου είτε συνεργάτες και μοιάζουνε μεταξύ τους. Δε ξέρω τι εμπειρία έχει ένας που έχει ζήσει αλλά κάποιος που απλά πήγε για διακοπές δε νομίζω ότι μπορεί να εκφέρει καλύτερα άποψη από εμένα. Δε λέω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι αλλά έχουν όλοι τους αυτό το κάπως "κρυόκολο" "κομπλεξικό" στυλάκι που δε το βλέπεις σε άλλους λαούς. Καταβάθος είναι και λίγο ρατσιστές.

Μπορείς υπό αυτό το πρίσμα να πεις ότι ούτε τους Έλληνες τους γνωρίζω, δεν είναι ότι έχω περισσότερη επαφή με Έλληνες από ότι με ξένους, πολύ λιγότερη θα έλεγα. Μόνο σε αυτό το φόρουμ έχω επαφή με Έλληνες ενώ με ξένους έρχομαι σε επαφή συστηματικά μέσω της δουλειάς μου.

Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ανθρώπων αλλά όλοι οι λαοί έχουν κάποιο δικό τους ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Natha είπε

Παρ ότι τα έχω γκουγκλαρει λίγο. Με 2500€ γίνεται να κάνεις μια νορμάλ και αξιοπρεπή αρχή στη Στοκχόλμη;

Καθαρά έτσι; Αν θελεις να μένεις μόνος, κοιτάς για ένα ενοίκιο 1000-1500Ε, ανάλογα την περιοχή, τύχη κτλ. Αν καταφέρεις να βρεις βέβαια. Με συγκατοίκηση θα είσαι στα 500-800ε. Τα σουπερμαρκετ δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβό , ειδικά αν ψωνίζεις "έξυπνα". Τα υπόλοιπα είναι στο άτομο, δλδ ποτά, τσιγάρα, φαγητό έξω κτλ θέλουν αρκετό χρήμα. Αλλα σε γενικές γραμμές ζεις άνετα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Έχω έρθει σε επαφή και μιλήσει με πολλούς τέτοιους είτε πελάτες μου είτε συνεργάτες και μοιάζουνε μεταξύ τους. Δε ξέρω τι εμπειρία έχει ένας που έχει ζήσει αλλά κάποιος που απλά πήγε για διακοπές δε νομίζω ότι μπορεί να εκφέρει καλύτερα άποψη από εμένα. Δε λέω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι αλλά έχουν όλοι τους αυτό το κάπως "κρυόκολο" "κομπλεξικό" στυλάκι που δε το βλέπεις σε άλλους λαούς. Καταβάθος είναι και λίγο ρατσιστές.

Με το συμπάθειο, αλλά προσπαθώ να καταλάβω ποιος τελικά είναι "καταβάθος λίγο ρατσιστής". Ένας λαός που, βάσει στερεοτύπων, είναι από τους πιο politicly correct ή κάποιος σε ένα forum που μιλάει για ανθρώπους μιας εθνικότητας ως "πολλούς τέτοιους", "κάπως κρυόκολο" [sic], "κομπλεξικό στυλάκι" κτλ.

Χωρίς να τονίσω το γεγονός πως μία επαφή ανθρώπων, προϋποθέτει τουλάχιστον δύο. Δηλαδή, όταν δύο μέρη αλληλεπιδρούν, μπορεί το ένα μέρος να είναι "κάπως" ώστε να κάνει το άλλο μέρος να συμπεριφέρεται και εκείνο "κάπως αλλιώς". Δεδομένου ότι ήδη το ένα μέρος αναφέρεται σε άλλους ανθρώπους ως "τέτοιους", νομίζω πως η κατάσταση μιλάει από μόνη της. 

Επεξ/σία από DrKo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, DrKo είπε

Ένας λαός που, βάσει στερεοτύπων, είναι από τους πιο politicly correct

Εγώ μιλάω από εμπειρίες μου στη πράξη και όχι από στερεότυπα που άκουσα ή διάβασα κάπου. Έχω έρθει σε επαφή με ανθρώπους από κάμποσες χώρες και δεν έχω για όλους την ίδια αρνητική άποψη. Αυτή η άποψη μπορεί να είναι και πλαστή και στατιστικά λάθος και φυσικά δεν αφορά όλο το πληθυσμό. Το τι λέει ο καθένας για το κράτος του και πως το παρουσιάζει δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα, άμα διαβάσεις τι λένε για τους Έλληνες έξω θα νομίζεις ότι είναι ο παράδεισος εδώ, αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Αν και η απόψη που εξέφρασα δεν αφορά τόσο πολιτικές πεποιθήσεις αλλά κυρίως νοοτροπία αυτού του λαού θα έλεγα πως ο μέσος σουηδός είναι αρκετά "ακροδεξιούλης" και όχι σοσιαλιστής ή πολιτικά ορθός όπως τον παρουσιάζουν.

Άμα εσένα σου αρέσει η σουηδία τότε πήγαινε, εγώ μίλησα για τον εαυτό μου και προσωπικά δεν θα πήγαινα εκεί πέρα. Εν τέλη αυτό που δεν αρέσει σε εμένα, μπορεί να αρέσει σε εσένα, δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι το ίδιο, μπορεί εμένα να μου φαίνονται αντιπαθητικοί αλλά εσένα όχι, η άποψη που εξέφρασα αφορά εμένα αποκλειστικά για αυτό είπα εγώ δεν θα πήγαινα.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
6 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Eγω ξερω ότι τραγουδάνε συνέχεια ,εχω ακούσει τους ΑΒΒΑ.

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...