Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, dimidomo said:

Σε σχέση μετά επιδόματα (Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ) τι ισχύει επάνω;

Οι μέρες αδείας;

Δεν υπάρχουν επιδόματα, εννοείται. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κάπου αλλού στις δυτικές χώρες. Το εισόδημα σου είναι μισθός x12. Λοιπές παροχές εξαρτώνται από τον εργοδότη. Πολλές εταιρείες πχ καλύπτουν ένα ποσό για συνδρομή σε γυμναστήριο. Η άδεια είναι 25 εργάσιμες το χρόνο, αν είναι άνω των 40 ετών γίνονται 30.

Δημοσ.
36 minutes ago, Fortistis said:

Δηλαδή, δεν σας δίνουν επίδομα άδειας και δώρο εορτών;

Όχι ρε παιδιά. Γιατί σας φαίνεται περίεργο; αν δεν κάνω λάθος, αυτά είναι ελληνικά φαινόμενα, δεν υπάρχουν αλλού. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με, οι φίλοι που έχω σε Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία δεν παίρνουν τέτοιου είδους επιδόματα.

Δημοσ.

Γερμανία υπάρχουν επιδόματα αδείας/Χριστουγέννων, αλλά είναι στην ευχέρεια του εργοδότη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γερμανία δεν είναι υποχρεωμενος ο εργοδότης να σου δώσει 13 μισθό, αλλά δεν είναι και κάτι το ασυνήθιστο. Μερικοί δίνουν επίδομα άδειας, άλλοι 13 μισθό κτλ.

Προσωπικά έχω ένα μπονους τα Χριστούγεννα, και ένα δεύτερο το καλοκαίρι.  

Επεξ/σία από Papakaliati
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ξέρω ότι στην παρούσα φάση υπάρχουν προβλήματα στο Malmo εξαιτίας των προσφύγων από Μέση Ανατολή αλλά προετοιμασία για πόλεμο ;   Άλλο πάλι και τούτο .. 

Δημοσ.
Στις 27/5/2018 στις 11:00 ΠΜ, doctorkostis είπε

Όχι ρε παιδιά. Γιατί σας φαίνεται περίεργο; αν δεν κάνω λάθος, αυτά είναι ελληνικά φαινόμενα, δεν υπάρχουν αλλού. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με, οι φίλοι που έχω σε Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία δεν παίρνουν τέτοιου είδους επιδόματα.

Τουλάχιστον σε Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλία οι δύο έξτρα μισθοί καθορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και συνήθως δίνονται. Δεν ξέρω σε τι τομέα έχεις γνωστούς στην Ολλανδία αλλά να κοιτάξουν την CAO τους με το τοπικό συνδικάτο. Επίσης -όπως γινόταν και στην Ελλάδα- αυτοί μισθοί φορολογούνται παραπάνω από τους μηνιαίους μισθούς.

Πρακτικά όμως δεν υπάρχει κάποια διαφορά στην τσέπη, αφού τα συμβόλαια εργασίας που υπογράφεις αναφέρουν τις ετήσιες απολαβές. Για παράδειγμα στην Ιρλανδία το συμβόλαιο θα γράφει 10000 ευρώ σε 12 μισθούς, στο Βέλγιο θα γράφει 10000 ευρώ σε 13,75 μισθούς.

Δημοσ.

Καλησπέρα, ποσο δυσκολο είναι να μαθει καποιος σουηδικα? Η εμπειρια μου στις γλωσσες ειναι γερμανικα σε επιπεδο c2 (Grosses deutsches Sprachdiplom) και proficiency cambridge.

Δημοσ.

Μου πηρε 4 μηνες σε εντατικο προγραμμα να φτασω Β2. Ηξερα πολυ καλα αγγλικα, 0 γερμανικα.

Επειδη εχεις αριστη γνωση γερμανικων θα σου φανουν σχετικα ευκολα. Τα σουηδικα εχουν κοινες ριζες και με τα δυο.  Σε χαλαρο προγραμμα 2-3 ωρες τη βδομαδα και αντιστοιχο διαβασμα πιστευω οτι το εχεις το Β1 σε κανα χρονο.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, xgol είπε

Καλησπέρα, ποσο δυσκολο είναι να μαθει καποιος σουηδικα? Η εμπειρια μου στις γλωσσες ειναι γερμανικα σε επιπεδο c2 (Grosses deutsches Sprachdiplom) και proficiency cambridge.

Επειδή ξέρεις πολύ καλά Αγγλικά και Γερμανικά, πιστεύω ότι σε κανά εξάμηνο, με εντατικά μαθήματα και διάβασμα, θα ξέρεις Σουηδικά σε επίπεδο C1+ .

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, doctorkostis είπε

Μου πηρε 4 μηνες σε εντατικο προγραμμα να φτασω Β2. Ηξερα πολυ καλα αγγλικα, 0 γερμανικα.

Επειδη εχεις αριστη γνωση γερμανικων θα σου φανουν σχετικα ευκολα. Τα σουηδικα εχουν κοινες ριζες και με τα δυο.  Σε χαλαρο προγραμμα 2-3 ωρες τη βδομαδα και αντιστοιχο διαβασμα πιστευω οτι το εχεις το Β1 σε κανα χρονο.

7 ώρες πριν, Dagobert είπε

Επειδή ξέρεις πολύ καλά Αγγλικά και Γερμανικά, πιστεύω ότι σε κανά εξάμηνο, με εντατικά μαθήματα και διάβασμα, θα ξέρεις Σουηδικά σε επίπεδο C1+ .

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις. Με βλεπω να μεταναστευω μεσα στον επομενο χρόνο, και η Σουηδία είναι ενας πιθανός προορισμός.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...